Sunsun 603b Su Kaçırıyor


emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2023 12:00
[QUOTE=Furkanx]Aşırı kötü bir filtre, kesinlikle alınmamalı. Ben de kullanıyorum ama biraz daha fazla para verip keşke Eheim 2213 alsaydım.[/QUOTE]

2018 yilinda yanilmiyorsam 70 yada 80 tl ye almis oldugum 120 lt akvaryumumda kullandigim bir filtredir kendisi. Daha sona 2022 yilinda da 1 adet daha edindim kendisinden 300 400 tl civarina onuda 60 lt akvaryumda kullandim. Verdigimiz fiyata gore degerlendirmek gerekli. Eheim 2213 2 adet aliyor bu filtreden. Almis oldugum her iki filtreyi de duzgunce kullandim. Icindeki 3 sungerden 2 tanesini cikarip zeolit ile doldurdum. Kirli su alttan girip ustten cikacak sekilde yillarca kullandim hala kullaniyorum. En son ikisini birbirine paralel baglayip 240 lt akvaryumda gecici bir sure kullanmistim. Herhangi bir su sizdirmasi yasamadim. Icini cok doldurmamakta onemli bu noktada eger cok doldurusaniz kenarlardan su sizabilir. Motoru kucuk oldugundan akvaryumla arasinda cok mesafe birakmamakta onemli. Hatta mumkunse akvaryumun zemin hizasindan cok asagida olmamali. Mesafe fazla olursa debisi inanilmaz dusuyor. Guncel fiyatlarda bile bu dis filtreye alternatif pek yok. Akvaryumdan su cekmeme problemi emis borusunu sok tak yaptiysaniz tam U kisminin baglantisindan hava aliyor. Orayi akvaryum silikonu yada elektrik bandi ile izole ederseniz sorun ortadan kalkar. Dis filtrede pompa da olmadigindan ilk suyu cekmesi icin emis borusundan agzinizla su cekmeniz gerekmekte. Daha sonra bu isleme gerek kalmayacak temizlik esnasinda vanayi kapatacaginiz icin hortumda hep su olacak. Temizlik sonrasi filtrenin ici su ile dolu oldugundan emin olarak baglanti yapip calistirdiktan sonrada filtrenin havasini atmasi icin nazikce saga sola yatirip hafif sallayarak fisini bir kac kez cekerseniz icinde hava da kalmaz. Filtre kovasini agzina kadar doldurmamaniz gerekmekte, o plastik izgaralar kapagi kapatirken zorlamamali.


Konu sahibinin sorununa gelecek olursak. O parcanin altinda conta var. Eger parcayi kastirdiysaniz conta ezilmis olabilir. Bu filtreyi akvaryuma borusundan asanlar var altina bir sey koymadan bu gibi durumlarda da zarar goruyor o parca. Contayi sanayiden bulabilirsiniz gecici cozum ise o parcayi sivi conta uzerine akvaryum silikonu ile yalitmak olur. Ic kismindan yapmalisiniz.[EDIT]emirkagan,2023-08-29 12:08:47[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nightsoldierÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2021
İl: Ankara
Mesaj: 60
nightsoldierÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2023 16:16
603 b'yi haziran ayından bu yana kullanıyorum. Bence de fiyatına göre çok başarılı bir filtre. Benim akvaryumum yaklaşık 60 litre, bitkisiz. İçerisine 4 japon var boyları 3-5 cm arasında değişmekte.
Bu filtre 1.5 ay gibi bir sürede debisinin %80'ini kaybetti, mecburen temizledim. Temizlik konusunda hortumların ve emiş,basış aparatlarının temizliği çok önemli. Genellikle kova ve emiş,basış boruları ve bağlantı parçaları temizlenir, hortumlara dokunulmaz. Ben ise internetten boru temizleme harbisi diye satılan aparattan alıp, boruları da bir güzel temizledim. Şunu söyleyeyim, dış üniteden çıkıp emiş-basış aparatlarına takılan borularda biriken pislikler, kovada ve emiş basış borularının kendisinde birikenlerden çok daha fazlaydı.

Bir diğer husus, kovanın içerisi çok fazla malzeme ile doldurulmamalı. Özellikle sunsunun içerisinde gelen elyaf çok kalitesiz. Daha kaliteli bir versiyonunu edinmekte fayda var. Bendeki malzemeler şu şekilde; ( motorun yeri sunsunun tavsiye ettiği şekliyle monte edildi.)
Alttan üste doğru;
1) eurostar seramik yüzük (plastik aparatın üzerinde ve sadece tabanı kaplayacak kadar.)
2) Sunsun'un içerisinden çıkan mavi sünger .
3) 3 adet Sera crystal clear sünger
4) Eurosar'ın berraklaştırıcı adını verdiği dış filtre malzemesi
5) Elyaf.
Ancak şunu farkettim, kova küçük olduğu için kovanın içerisine kullanılacak malzemelerin kaliteli olması çok önemli. O yüzden Bir sonraki temizliğimde sera siporax ile birlikte seachem purigen ve seachem matrix kullanacağım. Sera süngerin adedini beşe çıkarıp yeteri kadar aquael magic balls sünger ekleyeceğim. Elyaf ve sunsun'un süngerini kullanmayacağım. Bu şekilde dış filtre'nin çabuk dolmasını geciktereceğimi umuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir