Tecrübesiz Akvaryumcunun Kafa Karisikligi


SiboÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2
SiboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2016 11:58
Oğlum çok istediği için küçuk bi akvaryum ile iki japon balığı aldik. Sonra bunlara cok yazik küçücük yerde ne olacak dedik 80×50×50 akvaryum aldık. Bir vatoz iki kılıc ve dört tane yavru lepistes aldık. Onlar da gelir gelmez yavruladı. Yavrulardan ucu kaybolunca kalan ikisini küçük akvaryuma aldım. Dun de iki pengasus ve iki melek geldi. Simdi kafam çok karışık. Bunlar aynı skvaryumda olur mu Akvaryuma ne eklemeliyim. Bitki vs. Akvaryumun suyu cok bulanik ne yapmaliyim. Bir de akvaryumda motor isitici ve isik var baska ne lazim[:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErbeyÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13950,1[/B]
Kayıt: 07/04/2016
İl: Bursa
Mesaj: 1221
ErbeyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2016 12:08
Hepside uyumsuz.Madde madde neler olabileceğini yazmıyorum fakat şunu söyleyim ciddi sorunlar yaşarsınız NET!
Japon tek tür olarak bakılması gerekir yanına vatoz koyabilirsiniz.Meleklerde keza öyle.Canlı doğuranlar yine aynı.Pengasus zaten akvaryum balığı değil havuz balığıdır ciddi hacim ister çok kısa sürede büyür.vs vs.Balıkları eleyin.Hangisini istiyorsanız tek başına ona bakın.

Beğenenler: [T]191200,Sibo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191200,Sibo[/T]
+1: [T]189569,AbdullahElbsaty[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halilakkayaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2016
İl: Ankara
Mesaj: 43
halilakkayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2016 13:01
Uyumsuz türlerden oluşan balık çorbası gibi olmuş. Bence ilk olarak hangi türü beslemek istediğinizi belirleyin. diğerlerini akvaryumdan çıkartın. karma bir tank istiyorsanız belirlediğiniz tür ile uyumlu olan türleri araştırın çıkarttığınız balıkları aldığınız petshopa götürün uyumlu olanlarla değiştirin derim.

Beğenenler: [T]191200,Sibo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191200,Sibo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otuzkiloÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Gaziantep
Mesaj: 184
otuzkiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2016 13:28
Klasik hata yapılmış yine. Akvaryum kurulduktan sonra araştırılmaya başlanmış..

Akvaryumunuzdaki türlerin hepsi ayrı ayrı beslemesi zevkli canlılar olsa da bir arada olunca tankınız yakında Karacaahmet mezarlığına dönecektir ne yazık ki. Bir kere japonlar ile lepisteslerin istediği su sıcaklığı bile çok farklı birbirinden..

Yapılması gereken belli. Ben de tekrar etmiş olayım. Aldığınız akvaryumcu kabul ederse (bence pengasus ve melek balıkları ile bunların yanında lepistes ve japonlardan bir türü) iade yapıp kalan balıklarınızın türünden canlılarla ve malzeme ile değiştirin. Hem verdiğiniz paraya yazık olacak hem de güzelim hayvanlar göz göre göre ölecekler. Sizin ve oğlunuzun zevk almayı umduğu bu etkinlik de kısa sürede hüzünle sonuçlanacaktır. Halbuki doğru başlangıç ve biraz temel araştırmayla uzun süreli bir yola çıkabilirsiniz.

Bana kalırsa lepistesler ile devam edin ve vatoz hariç diğer balıkları akvaryumcuya verin. Lepistes yanına Plati en uygun balıktır. Moli de düşünülebilir. Bu türler nispeten bakması da kolay türlerdir denilebilir.

Ya da herşeyi verip japonları bırakabilirsiniz. Yanlarına yine japon eklersiniz..

Ya da meleklerle devam edersiniz vs vs.. Ama her halükarda bu şekilde devam etmeyin.

Su bulanıklığına gelince ilk kurulan acemi akvaryumlarında yaşanan mevzudur. Bu konuda da bilginiz yoksa akvaryum suyunda yararlı bakteri oluşumu ve önemi, akvaryum filtresinin nasıl temizleneceği, akvaryum suyunun biyolojik temizliği, akvaryumda su değişinin nasıl yapılması gerektiği gibi konularda biraz yazı okuyun. Hepsini burada anlatmaya imkan yok. Forumda bolca doküman mevcut. Bu bilgileri edinmeden de sonuç ne yazık ki kaçınılmaz olarak hüsran olacaktır.

Saygılarımla.

Beğenenler: [T]191200,Sibo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191200,Sibo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2016 15:42
[QUOTE=Sibo]Oğlum çok istediği için küçuk bi akvaryum ile iki japon balığı aldik. Sonra bunlara cok yazik küçücük yerde ne olacak dedik 80×50×50 akvaryum aldık. Bir vatoz iki kılıc ve dört tane yavru lepistes aldık. Onlar da gelir gelmez yavruladı. Yavrulardan ucu kaybolunca kalan ikisini küçük akvaryuma aldım. Dun de iki pengasus ve iki melek geldi. Simdi kafam çok karışık. Bunlar aynı skvaryumda olur mu Akvaryuma ne eklemeliyim. Bitki vs. Akvaryumun suyu cok bulanik ne yapmaliyim. Bir de akvaryumda motor isitici ve isik var baska ne lazim[:(][/QUOTE]

Akvaryumunuzdaki türler uyumsuzdur. Size söyleyeceklerim sonrasında istediğiniz türe karar verip ona göre tankı düzenlemelisiniz.

* Pengasus akvaryuma uygun değildir. 2 m kadar büyüyebilir, ağızlarına sığan her şeyi yutabilir, kuş bile avlayabilirler. Bunun dışında görüşleri çok zayıf olduğundan yönlerini titreşim ile bulurlar. Bu nedenle hep çılgın gibi yüzerler, ani ses ve hareketlerde panikleyip yaralanabilir ve ölebilirler, sıkça akvaryumdan atlarlar.

* Hacim Japonlar için uygundur. Ancak japonlar aşırı obur olduğundan ağızlarına sığdırdıkları her şeyi yemek isterler. Sıkça kumu karıştırdıklarından kum ince taneli olmalıdır. Dekorda keskin kenarlı olmayan kayalar ve kütükler, java fern, anubias, tilki kuyruğu yada elodea bitkileri tercih edilebilir. Kendinden küçük türlerle bakılmamalıdır. Genelde loachlar, sae ve cae ler, vatozlar yada corydoraslar ile bakılsalar da tek tür yada koi ler ile tutulmalası daha iyidir. (Tankınız koi için yetersizdir)

*Hacim kılıç kuyruk ve lepistes gibi canlı doğuranlar için uygundur. Bu harem benzeri gruplar halinde yaşarlar ve özellikle velifera, kılıç gibi daha sert olanları 2. erkeğe tahammül edemezken endler, lepistes gibi olanlar diğer erkekleri tolare edebilir. Erkek başına EN AZ 3 dişi düşmelidir. Aksi taktirde dişiler strese girip hastalanabilir, ölebilir.
Dekor olarak her türlü CANLI bitki tercih edilebilir, kullanılacak kumun çeşidi önemli değildir. Kaya ve kütükler kullanılabilir. Yumuşak su sevdiklerinden suda kayadan çok küyük bulunması faydalı olur.

* Melekler de akvaryumunuz uygundur. Genelde küçükken sürü halinde yaşasa da meleler damızlık boya ulaştığında çift olarak kalmayı tercih edeler. O nedenle sayıları arttırılıp çift çıkarma olasılığını arttırabilir yada sayıyı sabit tutabilirsiniz. Melekler yetenekli avcılardır ve ağzılarına sığabilecek balıklarla bakılmamalıdır. Çoğu zaman yanlarına önerilen lepistes, kardinal yada neon tetra, rasbora, danio gibi türleri yetişkinliğe ulaştıktan sonra kolayca yutabilecek boya gelirler. Damızlık lepistesi dahi tek seferde yutabilirler. O nedenle balıklarınızdan sadece kılıç kuyruk ile uyumludurlar, aynı bölgenin canlılarıdırlar.
Dekorları ağaç yaprakları (opsiyonel) bir iki ufak taş ve bolca kütük şeklinde hazırlanabilir. Canlı bitkileri severler ve çift tuttuklarında sıkça bu yapraklara yumurta yapıştırırlar. Saz, Anubias, Java vern gibi düz yüzey sağlayan bitkileri tercih edebilirsiniz.

Beğenenler: [T]191200,Sibo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191200,Sibo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SiboÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2
SiboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2016 10:06
Çok teşekkür ederim vakit ayirdiginiz icin. Japonlar la devam edelim o zaman. Lepisteslei de ayri bir akvaryumda büyümelerini bekleyelim. Herkese çooook teşekkürler ilginiz ve yardımlariniz için arkadaşlar

Teşekkür Edenler: [T]184912,Erbey[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir