ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
otuzkilo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
179
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2016 11:24
Son Ziyaret:
30 Mart 2023 16:37
Toplam Mesaj:
184 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkan A
Doğum Tarihi:
26 Temmuz 1979
Yaş:
44
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yeni High Tech Akvaryumum
Aydınlatmanız 7 watt mı?

Bu arada güzel gelişiyor bitkiler. Maşallah diyeyim
Galaxy’nin Koruyucuları (Danio Margaritatus - Galaxy Rasbora
Tropical marka - Nanovit Granulat
Hikari Tropical marka - Micro Pellets

Yukarıdakiler benim bizzat kullandıklarım.
Bu da marka olarak güzel bir üründür. Önerilebilir bence.

New Life Spectrum Thera A Small Fish Formula


Yem alırken dikkat edeceğiniz şey, Tropical balıklar için olması ve balıklarınız küçük bir tür olduğu için iri taneli olmaması.
Galaxy’nin Koruyucuları (Danio Margaritatus - Galaxy Rasbora
O yemin markasını, ismini yazarak sorarsan cevap alabilirsin. Aldığın yere yemin ismini sor, buraya yaz istersen.
Staghorn Yosunu İçin Antibiyotik Kullananlar
Ben Macrol (antibiyotik) u suda eritip, staghornlu bölgeye şırınga ile vererek 3 günde tamamını yok etmiştim. Yeni kurulmuş bir akvaryumdu ve balık/karides yoktu içinde. Yani etkili ama yan etkileri için yorum yapamayacağım..

Ayrıca bu yöntemler sorunu kökten çözmüyor. Su, ışık, co2 vs şartları bozuksa tekrar çıkıyorlar.
Fazla Co2 Zarar Verir Mi?
Canlılara, özellikle de karideslere ciddi sorun oluşturabilir. Daha önce mayalı sistem kullandım ve düzensiz co2 sebebiyle epeyce karides, balık kaybettim.

Dolayısıyla mayalı sistem çok tavsiye edebileceğim bir şey değil ama tüplü sistemlerin fiyatları da malum. O yüzden tavsiyem, tankta çok fazla bitki yükü olmadığına göre en azından çok yoğun co2 vermeyin suya. Mayalı sistemlerde en azından bunu ayarlama imkanı oluyordu. Sizin sisteminizi bilmiyorum tabi.

Esas tavsiyem ise şu: Bitkili akvaryumlarda en önemli ve doğru düzeyi tutturması en zor bileşen düzenli co2. Dolayısıyla bu hobiyi uzun süre yapmayı planlayanların para harcayacaksa ilk seçeneği tüplü/selenoid valfli bir co2 sistemi olmalı bence. Nispeten ucuz bir filtreyle, kilosu 5tl olan bir toprak ile, ucuz gübrelerle sistemi işletebilirsiniz ama mayalı sistemle düzenli/sağlıklı bir bitkili akvaryumu sorunsuz işletmek gerçekten zor.
Dry Start Yöntemiyle 10 Lt İwagumi
Drystart yöntemi genel manada gayet güzel gitti ama su doldurduktan sonra su kimyası ve co2 değerlerini tutturmak çok zor oldu. İş yoğunluğu falan da girince başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu kadar küçük tanklarda hightech bitkili akvaryum idame ettirmek gerçekten zormuş. Elinizin devamlı üstünde olması gerekiyor. Ben de 25lt'lik başka bir tank kurdum şimdi. Bakalım onu Parvula Mini kaplamaya çalışacağım..
30 Küp High Tech - Rotala Türleri -son!
Güzel bir kurulum olmuş, tebrikler..

İlginç olan filtreden akvaryuma, Rotala Hra'dan parvula miniye aynı projeye başlamışız sizinle. Gelin görün ki benim sipariş verdiğim InVitro Rotala Hra'nın suyu akmış kötü bir formda geldi. Kurulumda da 1-2 gün gecikince bitki resmen eridi gitti. (bir daha da oradan birşey almayı düşünmüyorum zaten) Ben de sadece Parvula ile başladım şimdilik.

Rotala Hra'nın kızarmış hali çok hoşuma gidiyor. Ben de sırf denemek için bu akvaryumu kuruyordum. İleride bulup arka plana eklemeyi düşünüyorum..

Kestiğiniz uç kısımları bitkinin en güzel yeri oluyor aslında. Onları diğerlerinin önlerine doğru dikip hem değerlendirmiş hem görünümü yoğunlaştırmış hem de kesilmiş kısımları gizlemiş olursunuz. Yine elinizde kalırsa da ben talibim söyleyeyim.

Kullandığınız Gh Booster tam olarak hangisi? Aquaforest'ın tatlı su için olanını göremedim..
Bitkili Akvaryumda Dış Filtre Malzemeleri
Her kata elyafa gerek yok. Zararı olmaz ama gerek yok.. Karbon dediğiniz gibi kısa süreli istenirse kullanılıyor, onun dışında bitkili akvaryumun özel bir sistemi yok. Biyolojik (siporax, seachem matrix vs) veya kimyasal (mesela purigen) filtre malzemelerinden bütçeniz oranında uygun olan birisini karbon yerine koyabilirsiniz.
Bu Yosun Türü Nedir?
Merhaba. Dry Start yöntemiyle başladığım yeni 10lt'lik akvaryumumda muhtemelen fazla nemden kaynaklı bir yosun türü oluştu. Dün itibariyle su doldurduğum akvaryumda bu yosunlarla mücadele edeceğim ama öncelikle siyah sakal yosunu olabileceğini tahmin ettiğim yosunun türünü netleştirmek istiyorum.

Bu arada mücadele için de önerilerinize açığım tabi ki.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184385/220120191759081.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184385/220120191759181.jpg[/IMG][EDIT]otuzkilo,2019-01-22 18:47:49[/EDIT]
Nasıl Bitkili Akvaryum Kurmalıyım ?
Akvaryumu çok daha daraltmadan biraz kum, tilki kuyruğu, Micra, zeytin vs gibi kolay bitkiler yetiştirebilirsiniz. Filtre olarak da balığı çok yormayacak bir şelale filtre olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.