Twinstar Nano


rizasirmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1030
rizasirmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2015 09:08
Barış Bey, ben siteyi baştan sonu okumadım. O kadar vaktim olsa keşke. Ancak görünen o ki genellikle yosun üzerine gidilmiş. Siteye daha önce de girmiştim. Bir süre önce site yenilenmiş. Önceden patent belgesine ulaşılabiliyordu. Behsettiğim patojenlerden de bahsediliyordu. Ancak bu bilgileri göremedim bu sefer sitede. Ben de bu yüzden Aquaist'teki makalemde bahsettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scuzaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 72
scuzaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2015 10:45
Benim test aşamasında veya denemelerimde ph değerleri belli bir seviyenin üstüne çıktığında twinstar nano devreye giriyor idi. Bu şekilde bir deneme yaptığımı ve olumlu veya olumsuz sonuçlarını belirtmiştim. Oturmuş tanklarda yani bütün değerleri stabil olan tanklarda çokta faydalı olabileceğini açıkçası düşünmüyorum. sonuçta yok ettiği alg sporlarının besin kaynaklarını veya suyun kimyasal yapısını bozduğundan yaşam alanlarını kısıtlamakta bundan dolay gelişimlerini sağlayamamaktadırlar düşüncesindeyim. Şu anki deneme yaptığım tank stabil olarak oturmuş durumda. Oturmamış veya alg problemleri yaşayan bir akvaryumda denemek sonuçları gözlemlemek daha doğru olacağı kanaatindeyim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2015 17:28
[QUOTE=rizasirman] Barış Bey, ben siteyi baştan sonu okumadım. O kadar vaktim olsa keşke. Ancak görünen o ki genellikle yosun üzerine gidilmiş. Siteye daha önce de girmiştim. Bir süre önce site yenilenmiş. Önceden patent belgesine ulaşılabiliyordu. Behsettiğim patojenlerden de bahsediliyordu. Ancak bu bilgileri göremedim bu sefer sitede. Ben de bu yüzden Aquaist'teki makalemde bahsettim.[/QUOTE]
Siteye bir daha girip bilgilerinizi guncellemenizi tavsiye ederim. Eski halinde ne yaziyordu bilmiyorum ama sitenin su andaki hali yazdiklarinizi gecersiz kiliyor. Etkili olduklari ve olmadiklari patojenlerin listesini vermisler ve sadece onlemeye yonelik oldugunu acikca belirtmisler. Bunun yaninda canli sagligina da olumlu etkisinden bahsetmisler. Gercek disi bir iddialari soz konusu degil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre54Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2013
İl: Sakarya
Mesaj: 18
Emre54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2015 22:54
[QUOTE=fedorac0re;18953]Bir çok hobi gibi akvaryum hobisi de, hobiciye ciddi maddi yük getiren bir hobidir. Ekipmanlar pahalı olduğu gibi, yanlış yapılan seçimler ise ikinci satın almalara ve daha ciddi mali kayıplara sebep olmaktadır.

Üretici firmalara ise ürünlerinin etkilerini reklam yoluyla abartarak maalesef ki kafamızı karıştırıp, yanlış seçimler yapmamıza sebep olmaktalar. Böylece sadece ceplerini doldurmakla kalmıyorlar, bizlerin ise tankta sağlamayı umduğumuz sağlıklı ortamı sağlayamıza yardımcı olamıyorlar ve tabiri caizse resmen paramızla rezil oluyoruz.

Aslında blog’umuzun ilk ürün değerlendirmesine bu kadar olumsuz ve üreticileri kötüleyen bir yazı ile başlamak istemezdim. Ancak twinstar nano’unun web sitesini inceledikten sonra böyle bir girişi uygun buldum.

İngilizcesi iyi olan hobiciler sitede ürünün direkt elektrikli bir yosun giderici olarak lanse edildiğini göreceklerdir. Ayrıca dünyaca ünlü bir çok akvaristin de (elbette teklif edilen para veya sponsorluk karşılığı) tavsiyesini görebiliyoruz. Elbette bu da, onlar kadar sağlıklı ve güzel tanklar kurmak hedefimizde olduğu için bizleri yeterince satın alma konusunda cesaretlendiriyor.

Ancak reklam sektöründe de belli bir deneyime sahip biri olarak söylemeliyim ki reklamlar her zaman ürünün etkisi abartılarak tasarlanır. Ürünün etkisinin abartılamayacağı tek resmi ve ciddi döküman ise ürünün patentidir. Bu yüzden alacağınız ürünün reklamından önce patentini incelemenizi ve ürünü kullanan kişilerin yorumlarını internetten incelemenizi öneririm.

Öncelikle siz makalemin devamını okumadan önce Twinstar Nano’nun ürün patentini paylaşmak istiyorum. İngilizceniz var ise de makalenin devamını okumadan önce bu ürün patentini okumanızı tavsiye ederim.

Patenti kısaca özetlemek gerekirse de, ürün aslında bir elektrikli yosun giderici değil, elektrikli bir strelizördür. Ürünün etkili olduğu patojenler ise:

Staphylococcus Aureus
Aeromanas Hyrophila
Twinstar nano, bir aylık bir kullanımda tanktaki Staphylococcus Aureus patojenini %71, Aeromanas Hyrophila patojenini ise %100 oranında yok etmektedir. Bu patojenlerin azalması ise sadece yosun oluşumunu azaltmakla kalmamakta balık ve karides gibi canlıların sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir.

Bizim yanlışlıkla odaklandığımız yosun sorununa gelince bu patojenler tüm yosun çeşitleri üzerinde etkili değildir. Dolayısı ile ürünün web sitesinde de inceleyip bulabileceğiniz gibi:

Etkili Olduğu Yosun Çeşitleri

Hair/Thread Algea (Saç yosunu)
Brown Algea (Kahverengi Yosun)
Blue Algea (Mavi Yosun)
Fuzz Algea (Tüy Yosun)
Green Dust Algea (Yeşil Toz Yosun)
Green Spot (Nokta Yosun)
Etkisiz Olduğu Yosun Çeşitleri

Green Water (Eugmeana – Yeşil su sorunu)
Black Brush/Beard (Siyah Sakal Yosunu)
Bu sebeple; ürünü etkisiz olduğu yosun cinslerini gidermek amacıyla kullanıp ürünü kötüleyen ve hiç bir işe yaramadığını söyleyen kullanıcı yorumlarını forumlarda görmeniz muhtemeldir.

Ayrıca bahsettiğimiz gibi ürün direkt değil dolaylı olarak yosunlar üzerine etkilidir. Bildiğimiz gibi yosunlar sporlar ile üremektedir. Eğer tankınızda yosun sporlarının üremesi için yeterli koşullar varsa, filtrenizde yosun sporları birikmişse ve sürekli ürüyorlarsa, fazla yemleme yapıyorsanız, ışıklandırmanız ve/veya fotoperyodunuz yanlışsa, filtrasyonunuz tankınıza uygun değilse, fazla gübreleme yapıyorsanız, suyunuz henüz oturmamışsa ne nitrit/nitrat patlamaları yaşıyorsanız; muhtemelen bu ürünün yok edebileceğinden fazla tankınızda yosun oluşuyordur ve twinstar nano sizin için hiçbir işe yaramıyor ve tam bir para tuzağıdır diyebiliriz.

Ürünü kullanıp değerlendirmeden bir ürün değerlendirme makalesi yazmak aslında doğru değil. Ben de henüz bu ürünü kullanmadım. Ancak forumlarda gördüğüm kadarıyla bu pahalı ürünü alan veya alacak olan bir çok kişi bu ürün hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan sadece gözlemlerine ve söylemlere dayanarak değerlendirmelerde bulunuyordu. Ben de zamanında twinstar nano hakkında yaptığım araştırmaları ve ürün sitesinden artık paylaşılmayan ürün patentini siz hobiciler ile paylaşmak istedim. Umarım faydalı olabilmişimdir. Makalenin altına ürün ile ilgili deneyim ve fikirlerinizi yorum olarak paylaşabilirseniz çok sevinirim.

ALINTIDIR



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BekiRÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 128
BekiRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2015 18:31
Youtube'de bu ürünün evde nasıl hazırlanacağına dair videolar var. Her ne kadar bu ürün kadar faydalı olur orası muamma ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caddebostan1907Çevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 173
caddebostan1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2015 12:37
kullandıktan yaklaşık 2.5 ay sonra kabarcık çıkarmaz duruma geçti. bilmiyorum sorun nedir ya da düzelir mi? yedek başlık aramam gerekecek belki de...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orkut_kÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 425
orkut_kÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2015 03:14
Sistemin amacı elektirik enerjisi kullanarak suyu Elektroliz'e etmektir.Yani suyun kimyasında bulunan hidrojeni ve oksijeni açığa çıkartmaktır..NOT:Suyun doğru akım kullanılarak hidrojen ve oksijenlerine ayrılması işlemine elektroliz denmektedir. Hidrojen üretimi için en basit yöntem olarak bilinmektedir. İlke olarak, bir elektroliz hücresi içinde, genelde düzlem bir metal veya karbon plakalar olur.Doğru akım kaynağı bu elektrotlara bağlandığında akım iletken sıvı içinde, pozitif elektrottan negatif elektroda doğru akacaktır. Bunun sonucu olarak da, elektrolit içindeki su, katottan çıkan hidrojen ve anot'tan çıkan oksijene ayrışacaktır.Bu ayrışmanın suyun berraklığına,balıklara,bitkilere olumlu etki yapacağı,yeşil su ve zararlı yosun türlerine karşı ise savaş açacağı yabancı form sitelerinde belirtiliyor.[EDIT]orkut_k,2015-06-28 11:04:40[/EDIT]

Beğenenler: [T]165030,rizasirman[/T][T]41753,ringo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BekiRÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 128
BekiRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2015 00:48
Arkadaşlar kendi imkanlarımla yapmıştım lakin beni pek tatmin etmedi... Bu ürünü bütçemizi kasmadan alabileceğimiz bir yer veya bir site mevcut mudur? Bilen arkadaşlarımız var ise yardımcı olursa sevinirim...Saygı ve sevgiyle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2015 22:58
Biraz araştırma yaparsanız cihazın muadili ürünler mevcut piyasada. Orjinal patentli ürünü ise uygun fiyatlara bulmak biraz zor.
Ebay e bakmanızı öneririm.[EDIT]berkesim,2015-09-05 22:58:47[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BLUEFISHÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 178
BLUEFISHÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2016 14:13


Bu sadece bir denemeden ibarettir işe yararsa daha düzgün biş şey yapıcam , şimdiden eksiklikler ortaya çıkmaya başladı .

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/Foto196376raf-0008.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/Foto196376raf-0007.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/Foto196376raf-0006.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/Foto196376raf-0005.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/Foto196376raf-0004.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/Foto196376raf-0003.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/1_(5).jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/1_(4).jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/1_(3).jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19547/1_(2).jpg[/IMG]

Aslında şekil önemli değil ama çalışmaların çoğu yuvarlak olunca bende yuvarlak yaptım , fakat akvaryum durum ve dekora göre şekillerde yapıla bilir . [EDIT]deepsea,2016-01-09 14:16:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SercakÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2016
İl: Çanakkale
Mesaj: 243
SercakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2016 13:56
Bu ürün balon mu değil mi anlamadım. Son sonuçlar nasıl? işe yarıyor mu? Birde şöyle linkteki gibi bir efekt çok güzel olmuş. https://www.youtube.com/watch?v=t7G5E4JFUzI

Beğenenler: [T]144505,berkesim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2016 23:55
Balon değil. Ama pahalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozanyavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2015
İl: Usak
Mesaj: 81
ozanyavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2016 23:39
[QUOTE=berkesim]Balon değil. Ama pahalı.[/QUOTE]

Hocam öncelikle emeklerin araştırmaların için teşekkür ederim şahsım adına. Asıl mesheleye gelecek olursak ürünü çok araştırdım. Ortalama 3bin TL gibi bir bütçe ayırdım. H cuba ve çeşitli bitkiler düşünüyorum. İzlemekten zevk aldığımız nano tanklardan kurmayı hedefledim. ADA Aquasky led Ada Taban malzemeleri ve Ada amazonia kum tercih ettim. Ebaydan aldığım lily pipeleri bekliyorum ve bolca araştırma yapıyorum çok fazla video izledim, avrupadaki Amano tasarımlarda görmüşsünüzdür suyun berraklığı bitkileri ve canlı yaşamının güzelliğini. Bunun altında birşey olduğu aşikar bu TWİNSTAR ürününü araştırırken anladığım bakteri kültürü oturmuş akvaryumlarda etki süresi belirli düzeylerde oluyor ama sıfırdan kurulumlarda en başında senkronize edilirse tankta daha çabuk ve daha etkili sonuçlar elde edilebiliyor. Türkiyede trajedik rakamlar istiyorlar (712 TL) bende Almanyadan düşünüyorum [URL]http://www.krueger-aquaristik.de/Twinstar-M5[/URL] eski deneyimlerimde kahverengi alge birtürlü çözüm bulamadım o kadar bütçe ayırıp akvaryum kurmaya karar verdiğinizde 3 e 5 e bakmanın manası yok diye düşünüyorum. Ürün gayet başarılı gördüğüm ve edindiğim bilgi kadarıyla böyle bir sonuca vardım. Size sorum ise 125 € dan daha iyi fiyata bu ürünü temin edebileceğim bir aracı var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2016 00:21
Selamlar ozan bey,
Bildiğim kadarıyla yok. Ürünü üreticisinden asyadan almak en ucuz yol. Bana aracılık eden arkadaşım ve aldığımız fiyat oldukça eski. Ürünün muadillerinin de oldukça verimli olduğunu duydum.

Not: işletme maliyetlerini de unutmamak lazım. Ürün yaklaşık 5 ay sonunda kartuş bitirmişti. Bu bağlamda şuan kursam ben twinstar yerine uv filtre, excel, ro-cihazı gibi daha kolay erişilebilen cihazlardan ve yöntemlerden faydalanmayı tercih ederdim. Söz konusu profesyönel galeri tanklarının günlük bakımları ve ölçümleri mühendisler tarafında yapılmakta ve üst düzey cihazlar kullanılmakta. Kanımca, Bu tek bir cihazın yapabileceği bir şey değil.
Ayrıca hacminizi de mutlaka göz önünde bulundurmak lazım. Cihaz belirli hacimlerde daha verimli.
[EDIT]berkesim,2016-03-20 00:22:18[/EDIT]

+1: [T]96764,iwagumi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir