Yeni akvaryum kurdum.(Beta-Moli-Plati ve bitki) Beyaz benek ve kuyruk


hipotalamusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 158
hipotalamusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 13:30
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 beta 7 moli 4 plati 10 kök tilki kuyruğu bitkisi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): bilmiyorum maalesef

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Akvaryumu 2 hafta kadar önce kurdum. Kurarken forumda öğrendiklerimi uyguladım. 3-4 gün önce molilerden birinin kuyruğunda beyazlaşma ve erime görünce onu ayrı bir tanka aldım. Mikofish adlı bir ilaç aldım. Önlem olsun diye ana tanka az miktarda attım. Hasta moliye ise tarife uygun olarak attım. Moli daha da kötüye gidiyor. Ana tankta hiç bir sorum yok derken bugün Betamda beyaz benekler gördüm ve daha agresif hareket ediyor. Normalde 2 haftadır çok uyumlu idi. Toplamda %20-30 gibi su değişimi yapıldı.
Ne yapacağım? Daha önce hiç balık bakmamıştım. Bir hevesle başladım. Başardım derken sanırım olmadı :(
Yardım lütfen.

hipotalamus2010-11-27 13:36:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 13:51
Beyaz benek kurtarılamayacak bi hastalık değil ama ilerlerse ölümlere yol açabilir abi benim sana tavsiyem CONTRA-ICHTHYO adlı ilacı alman bu ilaç gayet iyidir Benzer markalarda vardır kalite al bulamzsan seranın gibi genelde beyaz benek görüldüğünde akvaryuma tuz at derler ama bence sakın atma yapman gereken ısıyı 2 derece kadar arttırman o sayede balığın üzerindeki parazit büyüyüp yumurtlamak için aşşağıya düşecektir. bugün ilacı aldıysan eğer akşam ilk gün 10 lt ye 2 damla 2.ve 3. günler 10lt ye 1 damla üç akşam bunu yap çok büyük olasılıkla bundan kurtulacaksın (filitre çalışmaması gerek sadece hava taşı) çalışacak ayrıca abi bu sölediğim ilaçın bide sahtesi var 1-2 milyon gerçeğinden ucuzdur onu alma sanırım 4,5-5 milyon civarında olması gerekir orjinalinin zaten prespektüsü de içinde olur. saygılar...kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hipotalamusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 158
hipotalamusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 14:06
[QUOTE=gentli67]Beyaz benek kurtarılamayacak bi hastalık değil ama ilerlerse ölümlere yol açabilir abi benim sana tavsiyem CONTRA-ICHTHYO adlı ilacı alman bu ilaç gayet iyidir Benzer markalarda vardır kalite al bulamzsan seranın gibi genelde beyaz benek görüldüğünde akvaryuma tuz at derler ama bence sakın atma yapman gereken ısıyı 2 derece kadar arttırman o sayede balığın üzerindeki parazit büyüyüp yumurtlamak için aşşağıya düşecektir. bugün ilacı aldıysan eğer akşam ilk gün 10 lt ye 2 damla 2.ve 3. günler 10lt ye 1 damla üç akşam bunu yap çok büyük olasılıkla bundan kurtulacaksın (filitre çalışmaması gerek sadece hava taşı) çalışacak ayrıca abi bu sölediğim ilaçın bide sahtesi var 1-2 milyon gerçeğinden ucuzdur onu alma sanırım 4,5-5 milyon civarında olması gerekir orjinalinin zaten prespektüsü de içinde olur. saygılar...kolay gelsin [/QUOTE]
Önce önerileriniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz ilacı hemen alayım o zaman. Bu hastalık neden oldu bilmiyorum. Forumda yazılan herşeyi uyguladım. Hava taşı ve motorum yok, sanırım salı günü gibi gelecek. Bu ilaç bitkiye zarar verir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimyager16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 145
kimyager16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 14:19
Erdal bey aslında linki paylaşcaktım nedense beceremedim.Forumda ara butonunda mini ecza dolabı yazıp arama yaparsanız önceden paylaşılmış bir çok örnek görebilirsiniz.Bülent Kocaman bey ve Volkan Deniz beyin daha önceden  paylaştıkları birkaç örneği sizin için kopyaladım.Geçmiş olsun,saygılar.

Biyo-Ichthyo


Bileşimi: Her 100 ml'de : 17.0 mg 9-Amino-acridine Hidroklorür, 6.4 mg Crystal Violet, 32.0 mg Methylene Blue ihtiva eder.

Kullanım Sahası: Akvaryum balıklarının aşağıdaki paraziter hastalıklarının tedavisinde tesiri yüksektir.

»Beyaz Benek Hastalığı : Hastalığın etkeni sularda bulunan ıchthyophthirus multifilis denilen bir protozoan'dur. Hayatının bir dönemini balığın derisi üzerinde geçirir. Derisinin üzerine bir delik açarak yerleşen parazit balığın kanı ile beslenmeye başlar. Büyüyen parazit, balığın üzerinde gözle kolayca görülen beyaz benekler oluşturur.

»Costia Slımy Deri Hastalığı: Costra necatrix, chilodenalla cyprini isimli kamçılı protozoan olan parazit akvaryum balıklarının derisi üzerine veya solungaçlarına yerleşrek kızılımsı görünüşte iltahaplanmalar meydana getirir. Hasta balıklar sallanarak yüzerler ve sert yerlere sürtünme ve kaşınma eğilimi gösterirler. Daha ziyade zayıf düşmüş balıklar hastalanırlar. Yavru balıklar için çok tehlikelidir.

»Trıchodına Ve Trıchodınella Hastalığı: Akvaryumlara çoğunlukla canlı yemler ile bulaşan bir protozoan hastalığıdır. Deri üzerinde mavi beyaz lekeler (Benekcikler) oluşur. Solungaç üzerinde tahribat yapar. Yaygınlaşır ve çoğalırsa öldürücü olabilir.

»Velvet Hastalığı (Tatlı Su Kadife Hastalığı): Oodinium isimli protozoan türleri deri üzerinde epidermis tabakasına ve solungaçlara yerleşerek hastalığa sebep olur. İç organların epitel dokusuna da yerleşebilir. Olgunlaşan parazitler akvaryum dibinde bölünerek çoğalan sporları ile diğer balıklara bulaşır. VELVET hastalığında balıkların yüzgeçleri kırılır ve kırılma yerlerinde enfeksiyon görülür. Deri üzerinde mavi beyaz lekeler belirir.

»Deri Parazitleri Hastalığı: Gyrodactylus ve Dactylogyrus isimli hermitler, balıkların deri veya solungaçlarına özel tutucu organları (vantuzları) ile tutunurlar.

»Mantar Hastalıklarında : Saprolegnia, Achlya gibi mantarların deri üzerinde meydana getirdiği tahribat da Biyo-ichthyo ile tedavi edilir.

Kullanım Şekli ve Dozu: Hastalık görülür görülmez 20 litre akvaryum suyuna 10 cc (takriben bir kapak) Biyo-ichthyo hesaplanarak hemen konulmalıdır. Böylece akvaryumda çoğalmış parazitlerin diğer balıklara bulaşması önlenmiş olur. Şiddetli hastalıklarda dahi Biyo-ichthyo kullanılmasından 2-5 gün sonra balıkların hastalıklarından kurtuldukları görülmeye başlar. Akvaryum suyunun 28-30 Co 'ye getirilmesi tedaviyi hızlandırır. Tedavi süresi hastalık cinsine göre değişsede normal olarak 4-6 gün yeterlidir.

Ticari ambalaj şekli: 50 cc'lik, 100 cc'lik plastik şişelerde arz edilmektedir.


Contra-Ichthyo

Ichthyophthirius :Beyaz benek hastalığı.(Balık biti)
Balıkların vücut ve yüzgeçlerinde bulunur.Çok ufak beyaz noktalar halinde kendini belli eder.Balıkların süratle ölümüne neden olan bir parazittir.
Contra-Ichthyo ile 3 günde balıklarınızın kesin tedavisi sağlanır.
Özellikleri:
Bitkileri bozmaz,gelişmelerini sağlar.
Akvaryum ısısını yükseltmeye gerek yoktur.
Tedaviden sonra su değişimleri gerektirmez.
Dikkat:
Kullanmadan önce şişeyi çalkalayın.Kullandıktan sonra şişeyi kapatın.Güneş ışığından koruyun.
Kullanım şekli:
Birinci gün 10 lt suya 2 damla, 2’inci gün ve 3’üncü gün 10 litre 1 damla damlatır.Dördüncü gün akvaryumunuzdan Beyaz Benek yok edilmiştir.
Akvaryumunzda:filtre ve aktif karbon filtresi varsa durdurun.Havalandırmayı hava taşı kullanarak sağlayın.
Dördüncü gün filtrenizi kullanmadan önce temizleyin.(Dezenfekte edin).Koruyucu olarak 20 günd 10lt suya 1 damla damlatınız.


Sera Costapur

Bu parazitler tipik özellik olarak yumurtlama kuluçka ,larva ve yetişkin evrelerinden geçen parazitleridir.Sera cortapur bu parazitleri her devresinde özelliklede larva döneminde etkisiz hale getirerek parazitin akvaryumunuzdan tamamen yok olmasını sağlar.Genel de ani ısı değişiklikleri ve su parametrelerinin bozulması ile hortlar, ısının yükseltilmesi ve kaya tuzu ilave edilmesi başlangıçta çözüm olabilir.

Su düzenleyicisi ilaç Ichthyophthirius multifilis (Beyaz Benek Hastalığına) ve diğer parazitlere karşı tatlı su ve deniz akvaryumunda.
Kullanma talimatı: Kullanmadan önce iyice çalkalayınız!
Normal dozajlama:
1 inci-5 inci gün 20 litre su içine 1 ml veya 18 damla karıştırılacak

Ağır hastalıklarda;
1 inci-5 inci gün 20 litre su içine 2 ml veya 36 damla karıştırılacak eğer başka uygulama önerilmediyse.Costapur 50ml,100ml ve 500ml lik şişelerde satılmaktadır.
Dikkat: 100ml ve 500ml2lik şişelerde dozaj damla değil, ml hesabıyla uygulayınız.Hafif bir ısı artışı ve havalandırma, iyileştirme sürecini hızlandırır.
Tedavi esnasında kömürle filtreleme yapmayınız ve UV ışıkları kapatınız!
Tedavinin bitiminden sonra suyun kısmen değiştirilmesi ve/veya sera super carbon ile filtrelenizi öneririz.Hastalıklara karşı direncin arttırılması için, sera fishtamin ile vitamin kürü uygulanmalıdır.
Bileşimi:
100ml sera costapur:
Potasyum Iyodür 2.8mg
Malahit Yeşili Oksalik 105mg
Distile Su k.m 100ml içerir.

Besin maddesi yapımında kullanılan hayvanlar için kullanılamaz.Tüm tatlı su hayvanları içindir.Deniz akvaryumundaki yosun ve omurgasızlar için uygun olmayabilir.Bu nedenle tedavinin bir karantina akvaryumunda yapılmasını öneririz.Çocukların ve ev hayvanlarının ulaşamayacağı yerde bulundurunuz.Son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.Kullanım süresince başka firmaların ürünlerini kullanmayınız.


 

kimyager162010-11-27 14:21:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hipotalamusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 158
hipotalamusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 14:36
Önerdiğiniz ilacı almak için çarşıya gidiyorum. İşallah dediğiniz gibi kolayca kurtulurum.

Edit:
Moli'lerimden birinde kuyruk erimesi de olduğu için akvaryumcum bana Sera Bactobur verdi. Hem kuyruk erimesine hem de beyaz beneğe iyi gelir dedi. Kullanma talimatına göre uyguladım. Bakalım nolacak :(
hipotalamus2010-11-27 17:32:00

[QUOTE=hipotalamus] Önerdiğiniz ilacı almak için çarşıya gidiyorum. İşallah dediğiniz gibi kolayca kurtulurum.

Edit:
Moli'lerimden birinde kuyruk erimesi de olduğu için akvaryumcum bana Sera Bactobur verdi. Hem kuyruk erimesine hem de beyaz beneğe iyi gelir dedi. Kullanma talimatına göre uyguladım. Bakalım nolacak :(
[/QUOTE]
Arkadaşlar akvaryumcu bana doğru ilaç mı verdi? Araştırdığım kadarıyla yanlış gibi ne dersiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimyager16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 145
kimyager16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2010 14:37

Erdal bey sera bactopur dış parazit konusunda çok kompleks bir ilaçtır.Akvaryumunuza uyguladıysanız artık şuan için başka ilaç eklemeyin sakın.İlaçların kendı aralarında etkileşim yapma durumu söz konusu olursa suyunuzun değerleri iyice bozulabilir ve bu durum yarardan çok zarar getirecektir.İlacı kullanma talimatına göre uygulamaya devam edin ve bu arada balıklarınızı iyice gözlemleyin.Beklenmedik bir durum söz konusu olursa duruma göre akvaryumunuza müdahele edersiniz.Size tavsiyem şuan için bir köşede ilaç tedavisinden sonra akvaryumunuza eklemek üzere taze su hazırlamanız,dinlendirmenizdir.İmkanınız varsa damacana veya kova kullanarak bol hava ile dinlenmiş suyunuzu hazırlayabilirsiniz.Erdal bey aşağıda ilaçla ilgili linki paylaştım daha detaylı bilgiyi linkten edinebilirsiniz.Balıklarınızı kurtaracağınıza inanıyorum ben.Gelişmelerden lütfen bizleride haberdar edin. Geçmiş olsun,saygılar.

kimyager162010-11-28 14:45:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hipotalamusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 158
hipotalamusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 22:01
[QUOTE=kimyager16]

Erdal bey sera bactopur dış parazit konusunda çok kompleks bir ilaçtır.Akvaryumunuza uyguladıysanız artık şuan için başka ilaç eklemeyin sakın.İlaçların kendı aralarında etkileşim yapma durumu söz konusu olursa suyunuzun değerleri iyice bozulabilir ve bu durum yarardan çok zarar getirecektir.İlacı kullanma talimatına göre uygulamaya devam edin ve bu arada balıklarınızı iyice gözlemleyin.Beklenmedik bir durum söz konusu olursa duruma göre akvaryumunuza müdahele edersiniz.Size tavsiyem şuan için bir köşede ilaç tedavisinden sonra akvaryumunuza eklemek üzere taze su hazırlamanız,dinlendirmenizdir.İmkanınız varsa damacana veya kova kullanarak bol hava ile dinlenmiş suyunuzu hazırlayabilirsiniz.Erdal bey aşağıda ilaçla ilgili linki paylaştım daha detaylı bilgiyi linkten edinebilirsiniz.Balıklarınızı kurtaracağınıza inanıyorum ben.Gelişmelerden lütfen bizleride haberdar edin. Geçmiş olsun,saygılar.

[/QUOTE]
Sayın kimyager16;
İyi ki soruma cevap yazdınız. Çünkü oldukça endişeliydim. Ayrı bir ilaç daha alıp eklesem mi diye düşünüyordum. Çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyacağım.
Şu an ki durum sanırım iyi. Beyaz beneklerde biraz azalma var sanki. Kullanma talimatına göre ilacı uyguladım. İşallah balıklarım kurtulur.
İlk akvaryum kurmak, acemilik çok kötü. Ama iyiki forumda bilgi paylaşanlar var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimyager16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 145
kimyager16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 23:26

Ufak bir yardımımız dokunduysa ne mutlu biz hobicilere Erdal bey.Tekrar geçmiş olsun,saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hipotalamusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 158
hipotalamusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 22:42
Arkadaşlar beta'da beyaz benekler yok gibi, molilerin ve platilerin kuyruk kısımlarında 1-2 tane beyaz benek var. Bugün %10 su değişimi yaptım. Bir kaç gün bekleyeyim eğer beyaz benekler artarsa tekrar aynı ilacı kullanayım diyorum. Sanki o kalan bir kaç beyaz benek bir iki güne kadar geçecek gibi.

Ferhat beye ve yardım etmeye çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sanırım bu hastalıktan kurtuldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SELAMİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1319
SELAMİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 08:50
Akvaryumunuza hava vermeyi ihmal etmeyin bu hastalık hemen geçmez 15 gün sürebilir siz tedbiri elden bırakmayın akvaryumunuzun ısısını 26 dereceden aşagı indirmeyin ısı ve hava çok önemli  çok geçmiş olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliendesÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2010
İl: Erzurum
Mesaj: 16
aliendesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 12:35
Aynısından bendede oldu balon molimin biri öldü biride çok hasta tedavi yöntemlerini bekliyorum. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet suhaÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2009
İl: Konya
Mesaj: 169
ahmet suhaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 12:50
  Gerekli tüm şeyi arkadaşlar söylemişler bu kadar ilgilenenin olduğunu görmek gerçekten çok güzel sizde gerekenleri yapmışsınız umarım balıklarınız en kısa zamanda kurtulur.aman başka ilaç eklemeyin bide ısıyı 28-29 dan aşağı düşürmeyin tabi bunun yanında havalandırmayada aman dikkat

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hipotalamusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 158
hipotalamusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 18:57
Arkadaşlar balıklarım tamamen iyileşti.
Yardım eden, iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir