Yeni Akvaryumlarım İçin Ne Yapılması Gerek?


fairylandÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 13
fairylandÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 13:48

4 adet 130*60*50 akvaryum yaptırdım. 10 gün sonra sularını doldurdum ve 4 er yemek kaşığı tuz döktüm içlerine 3-4 gündür bekliyolar bu şekilde faydası olr diye düşündüm.

Şimdi suları boşaltıp balıklarımı koyucağım ortamı hazırlıycam. Hali hazırda iki adet çalışan akvaryum var evde.
Bana bu aşamada neler yapmam gerektiğini; suyu,kullanmam gereken ilaçları, neyi ne şekilde yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinicem , yeni akvaryumlar suya kimyasal bırakır diye duydum bunun önüne nasıl geçerim.
Suyu balıklar için en ideal hale ne şekilde getirirm.
Besliyceğim türler sarı p. , beyaz-mavi p. , yunus , afra white.
Kullanıcağım malzemeler ; midye kırığı, silis kum, ısıtıcılar, kayalar ,güçlü tek hava motoruna bağlı iç filtreler. Gerekli olan ilaç vs için neler lazım eksiklerim neler.
Bilgi sahibi tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum lütfen saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuratakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
onuratakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 16:53
Yaptırdığınız akvaryumda bilinen akvaryum silikonları kullanıldıysa hiçbir sorun olmaz. Akvaryum silikonları suya salınım yapmayacak , balıklara zarar vermeyecek özelliktedir. 

Eğer akvaryumunuz normal silikon ile yapıldıysa iş değişir. Bu akvaryumları su ile doldurup bol bol kaya tuzu koyarak zehir etkisini kaybetmesini bekliyeceksiniz. Akvaryumunuz normal silikonla yapıldıysa 4 er yemek kaşığı ile yapılmış tuzlu su az gelir diye düşünüyorum. Eğer durum böyleyse çok daha fazla kaya tuzu koyarak 1 2 gün daha bekleyin derim .Tedbiri elden bırakmamak gerekir.

Bunların dışında akvaryumları hazırladıktan sonra canlı koymadan önce sularının bir kısmını işleyen akvaryumlarınızdan doldurabilirsiniz. Ve suyu en az 24 saat ve bol bol havalandırarak bekletirseniz daha sağlıklı olur. 

İlaç konusundada inşallah ilaca ihtiyaç duymassınız. Daha tecrübeli arkadaşlarımız ilaç hakkındada fikir verecektirler.

Saygılar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir