Yeni Yarışma Tarihi ve Özellikleri


BOĞAZIN YARGICIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
BOĞAZIN YARGICIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 12:41

Cihan, güzel söylüyorsunda adamın süper balığına 2 veripte arkadaşının balığına 10 vermek bence adilce olmuyor. Burda tabiiki yönetim şeffaf ama üyelerin bazıları hiç ama hiç şeffaf değil bu sorunu çözmek gerekir bence.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 12:54
[QUOTE=meex61]

Cihan, güzel söylüyorsunda adamın süper balığına 2 veripte arkadaşının balığına 10 vermek bence adilce olmuyor. Burda tabiiki yönetim şeffaf ama üyelerin bazıları hiç ama hiç şeffaf değil bu sorunu çözmek gerekir bence.

[/QUOTE] Yasin Abi,
Oylama sisteminin açık olmasınında amacı bu zaten. Kimse arkasında duramayacağı oyu veremiyor bu şekilde. Yeri geldiğinde neden bu şekilde bir oylama yapıldığı sorulabilir.
 
Jüri  sisteminde ise jürinin yaptığı puanlama sorgulandı hep. Jüri yıpratıldı. Yeri geldi jüri bulmakta zorlandık çünkü yaşananlardan dolayı kimse jüri olmak istemiyordu. Her yarışma sonrası bu tartışmalar çıkmaktaydı. Ama şimdi kimse kimseyi birşeyle suçlayamıyor. Bu sisteme geçildiğinden beri tartışmaların önü kapandı. Katılımlarda şeffaf, puanlamalarda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOĞAZIN YARGICIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
BOĞAZIN YARGICIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 13:05

O zaman hayırlısı diyelim, inşallah tüm katılımcalar hakettiği puanları ve dereceleri alır temennisi diliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fizaniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 260
fizaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 13:29
Açıkçası bu kadar kişinin bu sistemden rahatsız olmasının asıl nedeni bence bahsi geçen oylamadaki şeffaflığın olmayışıdır, bu oylamanın şeffaf olması tdk'daki misal görünebilirlikten ibaret değil, "Neden?" ve "niçin?" sorusununda karşılığını alabilmektir,
Şayet mart ayı içerisinde düzenlenen yarışmada "ülkemizde ender" sıfatıyla fotoğraf olarak hiç bir görsel değeri taşımayan bir katılım derece alıyorsa nisan ayı içerisinde ki yarışmada ülkeye yeni gelen herhangi bir red terörün herhangi bir fotoğrafla benzer derece alacağı şüphesiz olmalıdır... 
"O taktirde ben gidip ülkemde bulunmayan bir tür alır ve bütün ödülleri toplarım" zihniyetinin de önü uçsuz bucaksız açılmış, yarışma da gölgelenmiş olur.
Yeni yapılan sisteminde getirdiği avantajla madem ki 10 tanecik fotoğraf belirliyoruz  bir zahmet yanına da neden ve niçini kapsayan bir açıklama getirelim, getirelim ki kimsenin aklında ne şüphe ne de kalbinde kırgınlık olsun...
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 14:09
Ben bu  yarışmadan sonra açıkçası hayal kırıklığı yaşadım hatta dumura uğradım desem yeridir.Oylama kesinlikle adil değil bence ama bunu adil tamamen adil yapmanında bence imkanı yok.Bu yüzden adile en yakın sistemi bulana kadar puanlama sistemi zamanla revize edilecektir diye düşünüyorum.

Puanlamayı her ne yadar sadece özel üyeler yapsada(yöneticileri saymıyorum) özel üyelerdende gördükleri canlılar ve fotoğrafın kalitesi hakkında fikir sahibi olmayan bir ton üye var diye düşünüyorum.Bunun yanında kasti oylamalarında olduğunu varsayarsak,sonuçların ne kadar sapabileceği aşikar sanırım.Bunun önüne geçmek oldukça zor hatta imkansız gibi.Ama bir nebzede bunun önüne geçebilmek için oylamaya yöneticilerin oyları farklı yansıtılabilir mesela.Örneğin yöneticilerin oy puanı,özel üyelerden daha değerli olsun.Ben bir fotoya maksimum 10 verebiliyorsam yönetici 20 verebilmeli.Bu şekilde bir adalet dengesi yaratılabilir.

Örnek bir olay verirsek;

 X fotosu için forumun önde gelen,duayen isimlerinden kişiler yani bilgi ve tecrübesini tartışamayacak kişilerin çoğu 10 puan vermiş ama bu foto yarışmada 5. olmuş (sıralama örnektir yanlış anlaşılmasın).

Y fotosuda diğer üyelerin çokluğu nedeniyle birçok kişiden puan almış ve toplam puanda kendinden daha iyi olan fotoları geçmiş.

Şimdi bu durumda kimse yanlış anlamasın ama bence bu durumu adaletin temsilcileri yöneticiler düzeltecektir.Hiç bir özel üye de ben o yöneticiden daha çok biliyorum diye hayıflanamaz sanırım ki elbette daha engin tecrübelere sahip özel üyelerimizde mevcut.Ama bence bir denge aranıyorsa böyle bir sistem şart.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneydÇevrim Dışı

[C]2,1,63384[/C] [C]3,2,63384[/C] [C]4,3,63384[/C]
Kayıt: 23/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 534
cüneydÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 14:09

Canlı yarışmasında aldığım 1.likten dolayı çok mutlu oldum.Oy veren vermeyen herkese sonsuz teşekkürler.Forumda birçok arkadaşım olmasına rağmen 1 kişiyi bile bana oy ver diye telkinde bulunmadığımdan dolayı vicdanen içimde sonsuz huzurlu.Zaten bence bunu isteyen insanlar canlısına ve çektiği fotoğrafa güvenemediğinden dolayı bu yola başvuruyordur kanaatındayım.Gerçi bunun birazda karakter meselesi olduğunu düşünüyorum.

Mesela benim canlımın olduğu resime çok çok beğendiğini söyleyerek yorum yazan bir arkadaşın bana 2 puan verdiğini gözlemlemekteyim,buda bana bu ne lahan turşusu bu ne periz sözünü aklıma getirmekte.Yinede canı sağolsun.Ancak forumda arkadaş hatrının ön plana çıktığı düşüncesi aklıma gelmekte sağlık olsun,herzaman hakeden kazansın umarım,saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 14:32
Bize bayağı bir söz hakkı düşmüş.

Oylama tamamen şeffaftır. Şeffaf olmadığını düşünen varsa bunun nedenini de açıklamalıdır. Oylama şeffaf olmazsa şeffafken bu durum ortaya çıkıyorsa, ortada bilgi yokken neler derler bunu hayal etmesi hiç zor değil. "Yönetim oyları değiştiriyor, sevdiklerine şu kadar puan veriyor" vb.

Burak Bey, eğer oylama görünmezse dediğiniz gibi oy istenen kişiler verdim zaten diyip geçiştirebilirler. Ancak bir nokta daha var. Nasılsa görünmeyecek diye tanıdıklarını kayıran insanlar, forum tarafından bilinmeyecek. Bu yüzden oyların görünmesinin arkadaş oyunu arttırmasından ziyade azaltma etkiinin daha çok olduğunu düşünüyorum.

[QUOTE=Barış ER] Eğer son 30 dakikada kural değiştirilmeseydi evvelce yeni getirilen kural getirilmiş olsaydı o balık birinci olurdu inan.[/QUOTE]
30 dakika kala daha önce bahsettiğim gibi 1. foto ile aranızda çok büyük puan farkı vardı, şuan meşgulüm yarın sınava gireceğim, ancak yarın akşam değişen kuralın etkisini kaldırıp(özel olmayan üyelerin verdiği oyları çıkartarak) hesap yapacağım ve yine birinci olamayacağınızı göreceksiniz, hatta oylar orada bu hesabı herkes yapabilir. Oylamanın şeffaf olmasının bu gibi avantajları var. Her şey ortadayken bu gibi iddialar gelmektedir, düşünsenize gizli olsa neler olur. O kadar iddia ve töhmetin altına girmez yarışmayı kapatırız bu kadar açık söyleyeyim. O yüzden oyların açık olması burada dilediği gibi tartışılabilri ancak uygulanması bizim açımızdan kabul edilebilir değildir.

[quote=Ertug]Yarışmayı düzenleyenlere bize yaşattıkları bu heyecan için teşekkür ederim.
 
Yarışmayla ilgili bir tavsiyem olacak. Son Akvaryum canlısı yarışması sonuçlarına baktığımda 2. olan balığa bakıyorum fotoğraf kalitesi çıkıyor öne ama balığın tam olarak göründüğü bir fotoğraf yok diyorumki burda fotoğraf kalitesi sanırım değerlendirildi. Ancak 3. olan balığa bakıyorum foto net değil yani foto kalitesi düşük ama balık güzel bir balık . Şimdi burda bir ikilem var bence. Burda fotoğraf kalitesi öne çıkıyorsa o zaman yarışmanın isminin akvaryum canlısı fotoğraf yarışması olarak değiştirilmesi sanırım daha uygun olur[/quote]
Adı fotoğraf yarışmasıydı zamanında ama o da fark etmiyor. İsimlere takılmamak lazım, önemli olan organizasyon. Verdiğiniz örnekler çok güzel ancak bu örneklerle benim yaptığım çıkarım daha farklı. Bu örnekler sonucu bence görünen şu; balığın kalitesi, fotoğrafın kalitesi, pozun ilginçliği gibi parametreler var. Normal bir canlı çok güzel pozlanmışsa kendisinden daha güzel bir canlıyı geçebiliyor. Ya da çok ilginç bir poz yakalanmışsa bu da o pozun diğerleri arasından sıyrılmasını sağlıyor. Değerlendirme karma bir havuz, üyelere de net bir kılavuz vermiyoruz, kendi değerlerine göre bunları değerlendiriyorlar. Radikal düşünüp bunda sadece fotoya bakın, ya da sadece balığa bakın demek bizce doğru bir çözüm değil. İnsan doğası gereği kendi yargılarına göre bakıp değerlendiriyor. Herkesin güzel  foto makinesi bulma şansı yok, herkesin yurt dışından bulunmaz bir balığı getirip ilgi çekme şansı yok, herkesin akvaryum başında saatler geçirip ilginç bir poz yakalama şansı yok vb. uzar gider bu durum. Net ortamından olabileceği bu. Canlı bir yarışma olmadığı için fotoğraf olacak doğal olarak fotoğraf ve pozun da önemi olacaktır.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 14:34
Cüneyd bey şimdi yazacaklarımı lütfen ve kesinlikle yanlış anlamayın .Görüyorum ki 3 adet madalyanız var gerçekten tebrikler.Ama bunlara bakıyorum şimdi hep aynı balık hep aynı pozlar.Bir balık güzelse zaten güzeldir.Bunu katıldığınız ve derece aldığınız ilk yarışmada göstermişsiniz.Diğer derecelerinizde ise fotoğrafçılığınızı geliştirdiğiniz kesinlikle reddedilemez.Fakat benim bu noktada size değil! tamamen sisteme bir itirazım var.Bir canlı fotosu derece almış ise güzelliğini zaten ispat etmiş değil midir?Fotoğrafı farklı olsa bile diğer yarışmalara aynı balıkla katılınmaması gerekmez mi?Mesela herkes tarafından kabul edilen çok güzel bir canlım var.Bu ay soldan çekiyorum 1. oluyorum,bir dahaki ay sağdan çekiyorum 2. oluyorum.Burda bence bir adalet eksikliği var.Cüneyd bey size bir önceki yarışmada aynı balığınıza,bu aykinden daha az net bir foto ile 10 puan verip bu ay hiç puan vermemin sebebi kesinlikle budur.Yoksa balık aynı balık,güzellik aynı güzellik ama ben derece sırasının farklı birilerinde olmasını isterdiAynı durum akvaryumlar içinde geçerli tabi.Mesela  bir akvaryum ile katılıyorum bir ay,ertesi ay hiçbir değişiklik yapmadığım akvaryumumla tekrar katılıyorum.Hiçbir sıkıntıda olmuyor çünkü tabiri caizse yasaların açığından faydalanıp,başka bir pozla katılıyorum.Bunun önlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Ama ilerde farklı olarak ne yapılabilir mesela;best of yarışması düzenlenebilir.Eski birincilerin eğer hala fotoğrafladığı canlıları duruyorsa ve isterlerse bu yarışmaya katılır,yeni bir fotoyla yine boy gösterir.Cüneyd beytekrar söylüyorum lütfrn yanlış anlamayın.Sadece bir örnek oluşturduğu için sizin canlınızı örnek göstermek istedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 14:40
Refet söylediğimi yanlış anlamışsın. Son değişen kural daha önce getirilmiş olsaydı birinci olurdu dedim. Yani geri dönüp saymak benim tahminimi çürütmez yada doğrulamaz. Çünkü son 30 dakikada değişmesinden dolayı değil daha önce uygulanmamış olmamasından dolayı böyle bir tahminde bulundum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aycan kurtÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,74405[/C] [C]6,2,74405[/C] [C]2,3,74405[/C]
Kayıt: 05/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 299
aycan kurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 14:43
Bunlar bahane, sistem şahane. Kimin aklına geldiyse kafatasını açıp beynini öpmek lazım. Yarışma ruhuna sahip olanlar yarışmaya katılsın gene aynı ruhu özümseyenler oylamaları yapsın. Akvaryum camiasının en büyük sitesinin zaten birbirleriyle  samimi paylaşımlar yaptığı  pek çok üyesinin gene birbirleriyle yarıştığı güzide bir yarıştır. Alaverelere dalaverelere gerek olmamalı. Eğer ortada sıralamayı direk etkileyecek işler yapıldıysa bunda ve bundan önce çıkıp delikanlı gibi söylenmeli ve insanların affına sığınılmalı ya da sonsuza kadar susulmalı ve bir daha katılım yapmayarak bu güzel yarışmayı kirletmemeli. Şİmdi bazı laf sokmalar falan var okudum, binlerce liralık makinalarla katılanlar falan deniliyor arada, evet ben onlardan bir tanesiyim. 1000 liralık bir makinam var ama şu unutuluyor; eşeğe binmeyi bilmezseniz eşeğin ne anlamı kalır? Nadide balıkmış! 19. akvaryum canlısı yarışmasındaki leopardo başlıklı katılımımdaki balığı kaç kişi hayatında gördü canlı olarak? 20 yarışma yapılmış hangisinde çalıbalığı var?  Peki 6. olmasının nedeni balık mı kötüydü? Foto mu? Yoksa her ikisi mi? Deniliyor ki dslr makinayla katılanlarla kompakt dandik bir makinayla katılanlar eşit olur mu? Sonra  fotoşop bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bazen de deniliyor ki bu bir fotoğraf yarışması değil akvaryum canlısı yarışması. Sonra tartışılıyor yok fotoşop kullanılmasın falan filan da... kimsenin aklına gelmiyor; güzel dostlarım bu bir akvaryum canlısı yarışmasıysa videoyla katılalım? Herkesin elinde 1000 liralık dslr yoktur, ok, ama çoğu kimsenin cebinde 1000 liralık iphone veya muadili vardır mutlaka? Çok mu zor? Akvaryum canlısı fotoğraf yarışması yerine akvaryum canlısı video yarışması olsun? Videoda fotoşop da kullanamayız üstelik? Herkes balığın ötesini berisini görür? Ama benim anladığım, eğer salak değilsem, bu bir AKVARYUM CANLISI FOTOĞRAF YARIŞMASI. Yani öncelikle canlının bir akvaryum canlısı olması gerekiyor, böyle olunca da akvaryum içinde olması gerekiyor, yani bu yüzden bir akıllı çıkıp balığı eline alıp fotosunu çekmiyor. Bunun dışında bu bir fotoğraf yarışması ve bu fotoğraf yarışmasının konusu akvaryum canlısı. Yani konunuzun etkileyici olduğu kadar fotoğraflarınızın da etkileyici olması gerekiyor. Şunu düşünün ; Aquamojo, ağzı burnu yamuk, kafasız, yanık kalmış bir yunusla yarışmaya katılsaydı kaçıncı olurdu? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fizaniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 260
fizaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 14:45
[QUOTE=bjkalley]
Oylama tamamen şeffaftır. Şeffaf olmadığını düşünen varsa bunun nedenini de açıklamalıdır. Oylama şeffaf olmazsa şeffafken bu durum ortaya çıkıyorsa, ortada bilgi yokken neler derler bunu hayal etmesi hiç zor değil. "Yönetim oyları değiştiriyor, sevdiklerine şu kadar puan veriyor" vb.
[/QUOTE]

Refet bey şeffaflıktan kastın ne olduğunu önceki mesajımda zaten açık bir dille belirtmiştim bahsettiğiniz şeffaflık "görülebilirlik"den ibarettir, benim size söylediğim neden-niye sorularını açıklamayan bir düzenin şeffaf olmayışıdır ya da yeterli şeffaflıkta olmayışıdır. Bu bir suçlama benzeri bir durum falan değildir sanırım ilk cümleyi okuyup devamını okuma gereği duymadınız, benimki çözüm adına kuşkuların silinmesi adına naçizane bir öneridir çokta absürt yeni bir sistem vs değildir. Madem 10 tane fotoğraf oylanıyor yanlarına neden 10 neden 9 bir açıklama yazılır böylece kimsenin kafasında bir şüphe kalmaz eğer arkadaşının balığına 10 verip bence bu balık çok güzel gibi basit ve geçiştirici bir ifadeden ibaretsede buda oylamadan çıkartılır, herkesin kendince bildiği teknik bir dille neden-niye yazısı yazılır, balık formundan anlayan ve buna göre oylayan, buna istinaden, fotoğraf sanatından anlayan buna istinaden bir oylamada bulunur, bunların hiç birinden anlamayan ve oraya geçerli bir neden giremeyen ise oylamaya katkıda zaten bulunmaması doğru olan olacaktır. 
Saygılar ve tamamını okumanız dileğiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneydÇevrim Dışı

[C]2,1,63384[/C] [C]3,2,63384[/C] [C]4,3,63384[/C]
Kayıt: 23/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 534
cüneydÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 15:00
[QUOTE=vipcioglu]Cüneyd bey şimdi yazacaklarımı lütfen ve kesinlikle yanlış anlamayın .Görüyorum ki 3 adet madalyanız var gerçekten tebrikler.Ama bunlara bakıyorum şimdi hep aynı balık hep aynı pozlar.Bir balık güzelse zaten güzeldir.Bunu katıldığınız ve derece aldığınız ilk yarışmada göstermişsiniz.Diğer derecelerinizde ise fotoğrafçılığınızı geliştirdiğiniz kesinlikle reddedilemez.Fakat benim bu noktada size değil! tamamen sisteme bir itirazım var.Bir canlı fotosu derece almış ise güzelliğini zaten ispat etmiş değil midir?Fotoğrafı farklı olsa bile diğer yarışmalara aynı balıkla katılınmaması gerekmez mi?Mesela herkes tarafından kabul edilen çok güzel bir canlım var.Bu ay soldan çekiyorum 1. oluyorum,bir dahaki ay sağdan çekiyorum 2. oluyorum.Burda bence bir adalet eksikliği var.Cüneyd bey size bir önceki yarışmada aynı balığınıza,bu aykinden daha az net bir foto ile 10 puan verip bu ay hiç puan vermemin sebebi kesinlikle budur.Yoksa balık aynı balık,güzellik aynı güzellik ama ben derece sırasının farklı birilerinde olmasını isterdiAynı durum akvaryumlar içinde geçerli tabi.Mesela  bir akvaryum ile katılıyorum bir ay,ertesi ay hiçbir değişiklik yapmadığım akvaryumumla tekrar katılıyorum.Hiçbir sıkıntıda olmuyor çünkü tabiri caizse yasaların açığından faydalanıp,başka bir pozla katılıyorum.Bunun önlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Ama ilerde farklı olarak ne yapılabilir mesela;best of yarışması düzenlenebilir.Eski birincilerin eğer hala fotoğrafladığı canlıları duruyorsa ve isterlerse bu yarışmaya katılır,yeni bir fotoyla yine boy gösterir.Cüneyd beytekrar söylüyorum lütfrn yanlış anlamayın.Sadece bir örnek oluşturduğu için sizin canlınızı örnek göstermek istedim. [/QUOTE] Kesinlikle sizi yanlış anlamıyorum,dediğiniz doğruda olabilir ama bu yarıuşmanın kuralları gereği isteyen aynı canlıyla 100 kerede katılabilir farklı pozuyla.Şimdi kuralları bildiğimize göre ben bu canlının farklı pozuyla katılma hakkına sahibim ve katıldım.Ben kuralsız hiçbirşey yapmadım,hatta daha net ve çarpıcı ve daha güzel pozunu yakaldım.Belki 500 poz çektim o pozu yakalıyana kadar.Benim akvaryumumda başka canlılarımda var ama olmayabilirdi de.Ben o zaman bidaha yarışmaya katılamıyacakmıydım.Birde olayı bu yönünden düşünümenizi tavsiye ediyorum.
      Şimdi bu açıklamam karşılığında sizinde kabul ettiğiniz üzere canlıya geçen aylarda puan vermişsiniz ve fotoğraflamamı geliştirdiğimi söylüyorsunuz.Buda zaten benim geçmiş fotoğraflarımla karşılaştırıldığında besbelli.Siz puan vermeyip benimi cezalandırıyorsunuz yoksa sistemimi,bence beni.Bence adil olan yarışmanın kurallarına göre herhangi bir günahı olmayan benim fotoğrafıma hakkını vermeniz gerekirdi,sizde beni yanlış anlamayın lütfen,saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 15:29
Cüneyd bey zaten burda sizlik bir durum yok.Kurallar açık,sizde bu kurallar uyarınca yarışmaya katılım yapıyorsunuz.Balığında güzelliği su götürmez olduğundan hakkettiği birinciliği almış.Bu konuda sizi tebrik ediyorum.Önceki mesajımda da dediğim gibi benim itirazım size değil sisteme.Aynı balığın 3 farklı pozu ile derece aldığınız için kim sizi suçlayabilirki,sadece tebrik edebilir.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 15:37
[QUOTE=vipcioglu]Cüneyd bey şimdi yazacaklarımı lütfen ve kesinlikle yanlış anlamayın .Görüyorum ki 3 adet madalyanız var gerçekten tebrikler.Ama bunlara bakıyorum şimdi hep aynı balık hep aynı pozlar.Bir balık güzelse zaten güzeldir.Bunu katıldığınız ve derece aldığınız ilk yarışmada göstermişsiniz.Diğer derecelerinizde ise fotoğrafçılığınızı geliştirdiğiniz kesinlikle reddedilemez.Fakat benim bu noktada size değil! tamamen sisteme bir itirazım var.Bir canlı fotosu derece almış ise güzelliğini zaten ispat etmiş değil midir?Fotoğrafı farklı olsa bile diğer yarışmalara aynı balıkla katılınmaması gerekmez mi?Mesela herkes tarafından kabul edilen çok güzel bir canlım var.Bu ay soldan çekiyorum 1. oluyorum,bir dahaki ay sağdan çekiyorum 2. oluyorum.Burda bence bir adalet eksikliği var.Cüneyd bey size bir önceki yarışmada aynı balığınıza,bu aykinden daha az net bir foto ile 10 puan verip bu ay hiç puan vermemin sebebi kesinlikle budur.Yoksa balık aynı balık,güzellik aynı güzellik ama ben derece sırasının farklı birilerinde olmasını isterdiAynı durum akvaryumlar içinde geçerli tabi.Mesela  bir akvaryum ile katılıyorum bir ay,ertesi ay hiçbir değişiklik yapmadığım akvaryumumla tekrar katılıyorum.Hiçbir sıkıntıda olmuyor çünkü tabiri caizse yasaların açığından faydalanıp,başka bir pozla katılıyorum.Bunun önlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Ama ilerde farklı olarak ne yapılabilir mesela;best of yarışması düzenlenebilir.Eski birincilerin eğer hala fotoğrafladığı canlıları duruyorsa ve isterlerse bu yarışmaya katılır,yeni bir fotoyla yine boy gösterir.Cüneyd beytekrar söylüyorum lütfrn yanlış anlamayın.Sadece bir örnek oluşturduğu için sizin canlınızı örnek göstermek istedim. [/QUOTE]

Volkan bey bu tespitinize katılıyorum bu sorunu ancak şu şekilde çözebiliriz aynı balık ile arka arkaya iki ay katılım yapılamamalı. Bu şekilde çözülebilir. Ama aynı balık ile yarışmaya tekrar katılmamak pek adil olmaz çünkü seninde söylediğin gibi bir ay balığı güzel yakalıyor diğer ay daha güzel yakalıyor ve fotoğraflar eleştirilerle birlikte gelişerek devam ediyor. Ama 2 ve ya 3 ay arka arkaya aynı canlı ile katılımın önlenmesi bunun önüne geçecektir sanırım.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir