85*60*60 ( ustalara sorular )


Dreamcatcher®Çevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3
Dreamcatcher®Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 16:20
Merhaba Arkadaşlar;

aranıza yeni katıldım aslında uzunca zamandır forumu takip ediyorum ama üye olmak bugüne kısmetmiş. Sizlere birkaç sorum olucak umarım yardımcı olursunuz.

1. sorum : 85*60*60 bir akvaryum sizce nasıldır ? 10mm camdan yapılıcak tabana ölçüleri ufaltılarak tekrar bir taban camı yerleştirilicek ve becerebilirsek üst kısımlara kuşaklarda atılıcak.

2. sorum : bu akvaryumda green teror besleyip üretmem mümkün olurmu ? ( aslında pemba çok istiyorum ama narin ve zor balıklar olduğu için pek güvenemiyorum kendime )

3. sorum : Maden işiyle uğraşmaktayım ve kuvars sıkıntım yok normal kaya yerine akvaryumun içinde kuvars kayalardan dekor yapmak istiyorum , bunun balıklara bir zararı olabilir mi ?

4. sorum : akvaryumun bulunucağı yer kış aylarında soğuk olucak bununla alakalı olarak akvaryumun etrafını straforla yada yalıtım malzemesiyle güzelce kapatsak sizce ısıtmaya faydası olurmu ?

şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.


( 3 günlük üyelik süresini doldurmadığım için msj larınıza cevap veremiyorum kusura bakmayın ama sürekli takip etmekteyim topic i )
Dreamcatcher®2010-05-10 17:30:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunus kocÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 90
yunus kocÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 17:03

Usta değilim ama yinede bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.

1.cam kalınlığı yeteri kadar kalın kayıt kuşak atmanız yeterli olucaktır atamıyorsanız fikrinizi uygulayabilirsiniz.
2.Tankınız yaklaşık 300 lt besleyebilirsiniz ama üretebilirmisiniz onu bilemem sizin tecrübenize bağlı.
3.Suya salınım yapmadığı sürece sorun yok.Kuvas kum akvaryumda kullanılan bi malzeme zaten kayasıda kullanılır heralde.
4.Strafor iyi bi yalıtım malzemesi ama görselliği bozmayacak şekilde ayarlamaya çalışın.
yunus koç2010-05-10 17:03:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dreamcatcher®Çevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3
Dreamcatcher®Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 17:16
Yunus Bey ;

Bana göre buradaki tüm arkadaşlarım ustadır sonuçta benden kat ve kat tecrübelisiniz .

1. akvaryumun üstünden gene kuşak falan atmamız gerekirmi sizce ? yoksa tabana atmamız yeterli olucakmıdır ?

2. aslında istediğim doğal bi ortam yaratıp onları izlemek amacım yawru alıp satıyım ediyim değil , yawrularlarsa doğal olarak büyüsünler istiyorum , kusturmaydı yawru ayırmaydı uğraşmak istemiyorum açıkcası.

3. umarım herhangi bir salınım yapmaz.

straforu şöyle düşünün , akvaryumla birleşicek kısımlarına mavi fon yapıştırıp akvaryumla birleştirmeyi düşünüyorum tabi akvaryumun önü ve üstü açık olucak ( üstü açık olucak derken birde sürgülü tarzda cam kapak koymayı planlıyorum yada açılan bilemiyorum )

balık konusunda fikir verebilirseniz memnun olurum bunları beslemesenizde şunu besleseniz daha keyifli olur gibilerinden.

çok teşekkürler değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeathSlayerÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 565
DeathSlayerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 17:20
1.Güvenlik açısından rahat olmak istiyorusanız atın derim ben
Bu tanka karışık mbuna türleri düşünün derim ben..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MYavaslarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2010
İl: Manisa
Mesaj: 742
MYavaslarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 17:28
Uzunluğu 85 değilde en az 100 cm yaparsanız daha çok rahat edersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunus kocÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 90
yunus kocÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 17:53
1.Kuşak atmanız gerekir yoksa cam esner daha kötüsü patlarsa işiniz zor.
2.Yavru almak çoğu kişinin istiyeceği bişey sonuçta zevki daha bi başka.
Balık seçimine gelince green terror benim en çok sevdiğim amerikan türüdür ama daha cıvıl cıvıl bi akvaryum derseniz bencede malawilere bakabilirsiniz veya tanganikada olur.Bence bunu siz belirleyin sonuçta kendi göz zevkiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 21:55
Merhaba şimdi;
1-)100*40*50h daha iyi olur.G.t için daha verimlidir.Kayıt kuşak v.s atınki ilerde sıkıntı olmasın.Eger dediginiz tankı yaparsanız 8mm de yeter.Tabi kayıt kuşak v.s atmak şartıyla.
2-)G.t için yeterli bir tank 1d 1e damızlık g.t alırsanız kısa sürede yavru alır ve mükemmel bir seyir zevkine ulaşırsınız.
3-)Dekor konusunda tuz ruhu döktügünüzde köpürmeyen kaya kum v.s olur.Ama kaya konusunda tavsiyelerim olacak.G.t'nin erkegi 20cm ulaşabilir.Onun için full kayalık hatalı olur.Dibi kayalık yapmamalısınız.İnce kumlardan yapmalısınız.Çünkü;Balık büyük oldugu için kayaların arasına düşen yem dışkılar suyu bozar.Onun için ince kum tercih edin ama balıkların oyun oynayabilecegi şekilde magara tarzı geçitler yapın.
G.tler amerikan cikletidir.Düz yumurta dökerler.Agızda kuluçka yapmazlar.İmzamdaki linkte g.tler hakkında daha geniş bilgi bulabilirsiniz ve g.tler hakkında kafanıza takılan her soruyuda sorabilirsiniz.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayMKÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 347
bayMKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 22:15
85 değilde 100 cm yapmanızı ve 10 mm camda alttan üstten sadece kayıt atmanızın yeterli olacağını tahmin ediyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gltnmrtÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 20
gltnmrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 22:18
Salınım yapıp yapmayacını tuz ruhu testiyle anlayabilirsiniz eğer tuz ruhu düktüğünüzde kaya veya taşta köpük oluşuyorsa salınım yapıcaktır demektir akvaryumda kullanılmamalıdır. Ama kuvars süreklü kullanılan bir madde salınım yapmaz kumu yapmadığına göre ama saf olduğundan emin olmalısınız çünkü siz daha iyi bilirsiniz doğada kuvars başka tip taşlarla birlikte olabiliyor bu yüzden bir test edin derim ve suyun içinde 2-3 gün bekletmeniz ve yıkamanızda fayda var akvaryuma koymadan önce içindeki daha küçük kum ve toprağın temizlenmesi ve akvaryumunuzu kirletmemeniz için. Vede kuvars çok sert olduğundan kesici yerleri olan kayalardan uzak durulması gerekir gevrek bir taş olduğundan düzeltilmesi de zor olucaktır. Green terör yerine bakımı daha kolay olan bir chiclidle başlamanızı öneririm Sarı prenses gibi bunlara bakmayı öğrendikten sonra green teror almanızda fayda var derim. Bende ben bakarım diye ve akvaryumcunun dediklerini uyguladığımdan  birçok balık heba ettim biraz tecrübe kazanmanızda fayda var. Akvaryum boyutuna gelince chiclidler akvaryumun uzun kısmı boyunca yüzeceklerinden arkadaşların dediği gibi 100cm bir uzunluğu olmasında fayda var yada daha fazla. 100x40x50 çok rastlanan bir ölçüdür. Hazır akvaryumlardan örnek alabilirsiniz boyut konusunda online akvaryum satan sitelerde yazıyor boyutları.gltnmrt2010-05-10 22:21:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2010 08:13
[QUOTE=gltnmrt] Akvaryum boyutuna gelince ... 100x40x50 çok rastlanan bir ölçüdür. Hazır akvaryumlardan örnek alabilirsiniz...[/QUOTE]
Bu mesaj üzerinden yorumla cevap vereceğim.
Standart akvaryumlar genelde dar bir taban alanına sahiptir. Önemli olan sadece hacim değil bir o kadar da taban alanı genişliğidir. Örneğin 300 litre akvaryum için 100*50*60 yerine sizin planladığınız 85*60*60 çok daha verimli bir akvaryumdur. Ancak nasılsa yaptırıyorsunuz ve henüz yaptırmamışsınız, eğer yeriniz varsa 100*60*60 veya 120*60*60 gibi bir ölçü çok daha esaslı ve uzun vadeli bir akvaryum olur.
Kayıt-kuşak konusu için çeşitli tartışmalar vardır. Bunları okuyabilirsiniz. Üstte en az bir kayıt olması riski azaltmak için gerekir. üyük akvaryumlarda iki tane de olabilir. Ancak altta olup olmaması tartışılır. Akvaryumun tabanının zaten büyük bir kayıt niteliğinde olması alta ekstra kayıt gerektirmez diye yorumlar da var. Kuşak olması ise genel destek ve görsel olarak standart akvaryumlara benzemesi açısından caziptir.
Straforla çevirmek gayet güzel bir yalıtım sağlar. Hatta arka fon ile uğraşmak zorunda bile kalmazsınız. Straforun mavi rengi size fonu da sağlamış olur. Üst tarafa tam kapak gerekir. Ancak planlarken dış filtre/sump seçeneğine göre yer ayırmayı da unutmayın. Özellikle sump olacaksa tasarımı baştan ona göre ayarlayın. Dış filtre olacaksa da o zaman filtre borularının kolaylıkla yerleşebileceği kısımlar için üst kayıtlarda yer ayırmayı unutmayın.
Balık türü tamamen keyfinize kalmıştır. Size önerilenler kişilerin kendi deneyilerine ve zevklerine göre yorumlar olacaktır. Siz kendi zevkinize göre seçin. Sadece uyum konusunu mutlaka teyit edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dreamcatcher®Çevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3
Dreamcatcher®Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 15:39
Tüm arkadaşlarıma zaman ayırıp cevap verdikleri için çok teşekkür ederim.

Akvaryumu koyucağım yerin genişliği 90 cm o yüzden 85 cm yapmak istiyorum uzunluğu düşük olduğu içinde hacmi büyüte bilmek için en ve boyu elimden geldiğince yüksek tutmaya çalıştım.


pckobat, green teror ler için doromin yemi uygunmudur , açmış olduğunuz topic i okudum fakat yemleme konusuna değinmemişsiniz sanırım.

Köksal Bey, ilginiz ve açıklayıcı bilginiz için çok teşekkür ederim.Dış filtre kullanıyım diyorum fakat bu konuda da kafam biraz karışık piyasada çok fazla çeşit bulunmakta ve herkesin önerdiği marka farklı daha önce kullandığım bir tetra filtrem vardı fakat 2 sene önce su kaçırmaya başladığından bi arkadaşıma hediye etmiştim sanırım gene tetra alıcam ( sizlerin daha uygun bir filtre önermeniz tabiki düşüncelerimi etkiliycektir )
Dreamcatcher®2010-05-12 15:48:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 18:56
Merhaba yemleme aklıma gelmemişti onuda ekliyeceğim kısa sürede şimdi;
Doromin tetra doromin heralde protein agırlık bir yem oldugu için etçil balıklara uygundur.Ama bunun yanında haftada bir veya 2 kere veilmek üzere sera granugreen.Doromin in yanınada granül Nls cichlid alırsanız.Birde sera veya tetra discus yemi eklerseniz renk olarak çok üst seviyelere ulaşır.Bu yemleri forumdaki toplu alımlardan alırsanız çok uyguna gelir.İmkan yoksa dorominde idare eder.
Filtre olarak ekol19 işinizi görür bence türk malı ve kullanıcılar çok memnun.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir