ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yunus koc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mart 2010 23:24
Son Ziyaret:
05 Mart 2024 21:12
Toplam Mesaj:
90 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yunus koç
Doğum Tarihi:
07 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Eskisehir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/90878.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Ucuza Kum
Lav tasi bakabilirsiniz son zamanlarda park ve bahcelerde bitki diplerinde goruyorum bazende mangal komuru satan yerlerde galiba komur yerinede kullanilan bisey ucuza temin edilebilir belki.
Akvaryumda bir türlü geçmeyen toz bulutu
Merhaba Nihat bey öncelikle belirtmeliyim akvaryumunuzu bende beğendim.Akvaryumunuzdaki partüküllerin sebebi filtre malzemesi olarak geniş gözenekli materyallere yer vermeniz. Filtreniz yeterli hacime sahip alt kısımda seramik ve micromac bakteri külütürünün oluşumu için yeterli .En üstüde kimyasal temizliğe ayırabilirsiniz.zeolit vs substrat için. Orta kısma ise elyaf kullanmanızı öneririm. Debi düşmesinden endişeniz yoksa bol koyun partiküllerin gittiğini farkediceksiniz. Ben de yeni kurulum yaptım akvaryumdaki kum tozunu alması için dış filtreye değil ama iç filtreye pamuk koydum tabi geçici süre organik madde olduğu için bi süre sonra çürüyor pamuk ama kısa vadede çok sık gözenekli olduğu için zerre geçirmiyor içinden.yunus koc2015-06-07 19:49:04
Sarı prenses büyüme ile ilgili
Filtrem 1200 l/s debili dış filtre supstratta var içinde.Su gayet berrak.Arada hayvansal yemde veriyorum %30 kadar.Mpangalar bitkisel beslenir diye biliyordum.Yem çeşitliğini arttırabilirim.
Sarı prenses büyüme ile ilgili
Merhabalar arkadaşlar akvaryumumda 7 adet kadar mpanga 20 kadarda sp bulunmakta 3 ay kadar önce 2,5-3 cm kadarlardı boylanmaları için ana tank koydum 3 ay olmasına karşına yavrular sadece 1-1,5 cm lik bi gelişme var.Sebebi ne olabilir ben başka tanklarda görüyorum daha ufak hacimlerde boylandırma oluyor ancak bende gelişme çok yavaş acaba normal seyrimi bu dicem ama 3 aydada bu kadar büyümezler heralde.Ayrıca herhangi gibi bi sağlık probemleri var gibi durmuyor oldukça hareketli kıpır kıpırlar sadece büyümüyorar.Sayılarını azaltmak aklımdan geçti fakat cinsiyetleri belli değil en büyüğü 4,5 cm.Yardımcı olursanız sevinirim.

- 180 L kayalıklarla döşeli tank
- Haftada %20 su değişimi
-Tetra provegatable ezip ufaltarak günde 3-4 defa azar azar veriyorum.


Civalı Derecelere Dikkat !
Arkadaşlar bu civa mevzuu gerçekten ciddi bi mesele ve civalı termometreler piyasada oldukça çok özellikle hastaneler ve okullarda dijital elektronik termometreden ziyade ucuz olmasından dolayı civalılar kulanılıyor.Sadece akvaryum için değil herkesin evinde bulunabilicek bi materyal ve temas veya solunması halinde sağlığı ciddi ölçüde tehdit ediyor.Abbas beye teşekkür ediyorum dikkat edilmesi gereken bi konu bu.

http://www.sondakika.com/haber/haber-okuldan-eve-goturdugu-civa-ile-oynayinca-3641889/
http://www.haberimport.com/haber/okulda-civa-zehirlenmesi-54125.htm

[QUOTE=csknunal]

Pet shoplarda satılanlarda civa varmı alt kısmında bi gri renkte bi sıvı var ama

[/QUOTE]

Evet parlak gümüş grisi ise civadır.
yunus koc2012-05-27 00:18:33
Astronot
Bu şans meselesi değil pek her balık uygun olmayan şartlarda besendiği taktirde gelişimi yavaşlayacak ve hatta belki duracaktır.Astronot için duyduğunuz o söylenti obur olmalarından kaynaklanıyor astronotlar onlar içi uygun olmayan tanklarda dahi iri boyutlara ulaşabilirler lakin büyümüş olmaları sağlıkı oldukları anlamına gelmez.Aşırı yağlanıp yaşlarının aksine obezde olabilirler.yunus koc2012-05-26 23:35:39
Bitkilere saksı?
Saksı diye sanırım şu küçük kaktüslerin koyulduğu fincan boyutundakilerden bahsediyorsunuz.Eğer bunlardan ise satış kolayığı için olduğunu düşünüyorum.Gelişimle ile ilgili olarak hangi bitki olduğuna bağlı mesela subulata gibi köklü ve yana doğru sürgün veren bitkilerin gelişimi durucaktır en  iyi ihtimalle gelişimini yanlara doğru değil yukarı doğru devam ettirir ama tilki kuyruğu elodea gibi bitkiler için hiç farketmez.Kısacası hangi bitki olduğuna bağlı ancak yinede işin en doğrusu ve bitkilerin sağlığı için zemine dikmeniz uygun olucaktır.
yunus koc2012-04-28 18:31:38
Bitki önerisi
Bu türlere bitki olur hatta güzel olur.Bitki olarak basit türlerle başlayın gelip alabilirseniz tilki kuyruğu hediye edebilirim.Birde türleriniz birbiri ile uyumlu ama tetrayı çıkarmanızı öneririm güzel bi canlı doğuran tankı kurun.Guramide yavrulara göz açtırmaz lakin güzelliği insanı vazgeçiremiyor.
Saz, Moss ve Malawi dünyası ( güncel resimler ilk mesajda)
Sürüsüne bereket maşşallah.
Aslında sazın sanılanın aksine yüksek ışık ihityacı olduğunu düşünüyorum bence düşük ışık onun tolere edebiliceği minimum seviye.Gerçi bu diğer bitkiler içinde geçerlidir sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.