ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gltnmrt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2010 03:38
Son Ziyaret:
13 Haziran 2010 22:08
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gulten nalbant
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Eskisehir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gltnmrt
Frontoza Brundi
Black Camerun Calvus

SON 10 MESAJI

arkadaşlar bu balığın türü ne?
Gördüğüm hiçbir yunusun böyle dudakları yoktu:) Hakikaten çok özel bakılmış bir balık öyleyse de:) Hepinize teşekkürler.
Akvaryum ve Balık Tavsiye
Önce akvaryumunuz hazırlansın , daha sonra akvaryumunuza uygun ekipmanları arama motorunu kullanarak inceleyip alabilirsiniz bunlar ısıtıcı, iç ve dış filtre, 380 litrelik bir akvaryuma 300 wattlık bir ısıtıcı 1200 litre/saat lik ve üstü bir dış filtre birde iç filtre almanız gerekmektedir.Akvaryumu kurup tüm ekipmanları 1 hafta kadar çalıştırmanız gerekmektedir.Daha sonra bu süre içerisinde anasayfadaki tatlı su canlılarını inceleyerek vede forumdaki balık türlerini okuyarak canlı türünü seçmelisiniz ona uygun kum ve dekorları temin etmelisiniz. Son olarak balıklarınızı almak ve kuralına uygun biçimde akvaryuma koyup karşına oturup keyfini çıkartabilirsiniz. ;) Tabi tüm bunları uygulerken birçok ayrıntıda var tabiki ;) Basit bir türden başlamanız tecrübe kazanmak ve sizin hobiden soğumamanız için daha uygun olucaktır. ;) gltnmrt2010-05-12 05:23:22
iceman
Evet uyumlu olurlar ama 100 litre küçük gelir biraz pek rahat edemezler ama boyları küçükse sp lerin alıcaklarınızında büyüklükleri küçük olursa bir süre idare eder. Heykeldeki eski sönmez iş sarayının altında birçok akvaryumcu vardı duruyorsa eğer orada vardır mutlaka.Nalbantoğlundada büyük bir akvaryumcu vardı eskiden hep oradan alırdım. Bu arada o hacimde yunus hiç olmazçgltnmrt2010-05-11 00:17:16
Bu bitkinin türü nedir acaba
Arkadaşlar bu bitkiyi amazon diye aldım ama anubias türlerine benzettim. Türü nedir acaba? Chiclid akvaryumunda olur mu? Kuma gömebilimiyim? Anubias barteriyi kuma gömmedim taşa bağladım. Bunu da taşa bağlasam olur mu acaba? Yoksa yarın değiştirip anubias barteri mi alayım bunun yerine de ?
Adem TANIŞ2010-05-11 11:13:49
Discus ve akvaryumu
Discusa tecrübe kazanmadan başlamayın derim arkadaşım bir yıldan beri akvaryumla uğraşıyor 2-3 haftadır discus besliyor ve şu anda discuslar can çekişiyor bir tanesi beyaz benek oldu. Yem yemeleri dahi çok nazlı bir balık. Melek başlangıç için olabilir ben uzun süredir besliyorum çok sağlıklılar maşallah suya karşı telöreleri yüksek ama hareketli bir tür değildir . Calvusta nazlı bir balık hemde fiyatları yüksek akvaryuma alışma süreçleri bir ay alabiliyor , yem yemiyorlarmış bazen nazlı bir balık olduğu söyleniyor bir sonraki türünüz için güzel bir tür ,ama  sabır gerektiren.Demasoni de olabilir renkleri çok güzel bende demasoniye geçicem yeni akvaryum kurdum yanına sarı prenses ve ıceman koyucam bir süre sonra.
85*60*60 ( ustalara sorular )
Salınım yapıp yapmayacını tuz ruhu testiyle anlayabilirsiniz eğer tuz ruhu düktüğünüzde kaya veya taşta köpük oluşuyorsa salınım yapıcaktır demektir akvaryumda kullanılmamalıdır. Ama kuvars süreklü kullanılan bir madde salınım yapmaz kumu yapmadığına göre ama saf olduğundan emin olmalısınız çünkü siz daha iyi bilirsiniz doğada kuvars başka tip taşlarla birlikte olabiliyor bu yüzden bir test edin derim ve suyun içinde 2-3 gün bekletmeniz ve yıkamanızda fayda var akvaryuma koymadan önce içindeki daha küçük kum ve toprağın temizlenmesi ve akvaryumunuzu kirletmemeniz için. Vede kuvars çok sert olduğundan kesici yerleri olan kayalardan uzak durulması gerekir gevrek bir taş olduğundan düzeltilmesi de zor olucaktır. Green terör yerine bakımı daha kolay olan bir chiclidle başlamanızı öneririm Sarı prenses gibi bunlara bakmayı öğrendikten sonra green teror almanızda fayda var derim. Bende ben bakarım diye ve akvaryumcunun dediklerini uyguladığımdan  birçok balık heba ettim biraz tecrübe kazanmanızda fayda var. Akvaryum boyutuna gelince chiclidler akvaryumun uzun kısmı boyunca yüzeceklerinden arkadaşların dediği gibi 100cm bir uzunluğu olmasında fayda var yada daha fazla. 100x40x50 çok rastlanan bir ölçüdür. Hazır akvaryumlardan örnek alabilirsiniz boyut konusunda online akvaryum satan sitelerde yazıyor boyutları.gltnmrt2010-05-10 22:21:28
Amazon bitkisi hakkında
Arkadaşlar akvaryumumu 2 gün önce suyla doldurdum bu gün iki tane bitki aldım biyolojik dengenin oturmasına yardımcı olmak için birisi anubias barteri diğeri amazon. Anubias direk kayaya bağlayıp kökleri dışarıda kalınca olur dendi o tamam. Peki amazonun kökü kuma gömülü olması şart mı kumum siyah quartz onuda taşa bağlasam olur mu ? Bu bitkileri chiclid akvaryumu için aldım. Lütfen iyi bilen birisi yardımcı olsun burada sormadan uygulamayın diyorsunuz ama net bir cevap alamıyorum tecrübeli arkadaşlardan yeni başlayanlar sağolsunlar yardımcı olmaya çalışıyorlar, yardımlarını esirgemeyen herkese içten çok teşekkür ediyorum.
tavsiyeleriniz
Sarı prenseslerle, beyaz ve mavi prensesler iyi anlaşamazlar beyaz , mavi ve portakal şeker pembe chiclidler daha agresifler hepsinden besledim yunus hariç gözlemlerimle ve sitedeki tavsiyelerle bunu farkettim. Sarı prenseslerin yavru olduğu için büyük alıcağın akvaryumunda onları besleyip yanına da iceman ya da demasoni  alabilirsin küçük boyutlarda büyüdüklerinde 1e 5-6-7 d şeklinde 2 koloni balık beslersen uygun olur kanısındayım. yunus için 300 litre hacim öneriyorlar en az. Diğer balıklarını iade edip bu söylediklerimle değiştirebilirsin aldığın yerde birçok akvaryumcu kabul ediyor. Diğer küçük akvaryumunda bitkili neon yada canlı doğuranlardan yada tetrazon kolonisi besleyebilirsin güzel olur. 
Yunus ve sarı prenses karmasıda güzel olur tabi yunus istiyorsan o zaman 300+ bir akvaryum alırsan o da olabilir. Bildiğim kadarı ile bu şekilde yanlışım varsa düzeltiniz. Güzel bir akvaryumunuz olması dileğiyle.
250 litre için karma
Bende aynı karmayı yapmayı dusunuyorum akvaryumumu yeni kurdum. Aykut eskısehırde hangi akvaryumcudan alıyorsun balıklarını? ben esk.denım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.