Acemiyim


CaptainRagnarÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2014
İl: Kastamonu
Mesaj: 8
CaptainRagnarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 04:28
Arkadaşlar akvaryum aldım 50 litrelik  2 çöpçü 2 sarı prenses ve  mavi prensesim var prensesleri proteinli bir yemle besliyorum ama renklerinin güzel olması için bazı haşlanmış bitkiler vermeli imişim unlar hakkında bilgi verir misiniz.Bir de midyeler hakkında bir yazı okudum suyu berraklaştıryorlarmış 50 litrelik akvaryuma alsam mı kalsın mı?alpino242014-08-19 19:44:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 06:00
Nurullah bey kardeşim merhaba,

Sen akvaryum değil su ürünleri çorbası hazırlıyorsun ggibi gelddi bana.
Çöpçü (corydoras) ile malawi gölü canlıları bir arada olmazlar, olmamalılar birisi asidik suları severken (çöpçü) diğeri alkali suları sever (malawi chiclidleri) Hele bir de Asyaya has yine nötür suları seven midyeleri de akvaryumuna koyarsan ısıyı da biraz yükselttin mi al sana çorba. Soğan ve patataes de ekle.


Canım kardeşim, akvaryum hobisi her balığı bir araya getirmek değildir, bir biriyle uyumlu türleri bir araya getirmende elbetteki bir yanlış taraf yok ancak biri amazon nehrinden biri malawi gölünden biri uzak doğunun tropik akarsularından canlıları bir araya getirmek farkında olmadan balıklara kötülük etmektir. Dışarıdan görünüşte belki bir terslik görmezsin ancak bir gün , " Çöpçüm durup dururken öldü? Nedenini bir türlü anlayamadım." gibi sorularla karşımıza çıkabilirsin, ünkü bu sorularla bugüne kadar çok karşılaştık.

Benim sana önerim, yunuslar ile prenseslerini tek başlarına bir akvaryumda besle ve onların suyunu iyice temizleyebileccek yüksek debili bir dış filtre al. Filtreni belirli aralıklarla temizlersen ve düzenli olarak su değişimi de yaparsan suyun sürekli berrak olur kardeşim hiç merak etme.

Sevgiler saygılar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2771
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 07:02
 Merhaba Nurullah bey, akvaryum hobisine çoğumuz gibi yanlış seçimlerle başlamışsınız. Sizin şansınıza henüz trajedi yaşamadan buraya üye olmuşsunuz sanırım. Öncelikle ilk fırsatta balıklarınızı geri verin. Çünkü balık eklemeden önce biraz bilgi edinmeniz, tankınızı besleyeceğiniz balıklara göre hazırlamanız gerekecek. İlk başta makaleler bölümün okuyun:


Bu makalelerle balık seçimini, suyu balığa göre nasıl hazırlaman gerektiği, biyolojik döngü, hangi kumun neye yaradığı gibi bir sürü yeni bilgiye erişebilirsiniz. Elbette bir anda çok fazla bilgi olacak, bu noktada forum üyeleri sorularınıza severek cevap verecektir, aklınızın karışıklılığını giderecektir. Ancak önce biraz bilgi edinmeniz gerekiyor, bu süreçte de balıkları telef etmemeniz gerekiyor. 
Mesela şunları da forum içindeki konulardan araştırın: sarı prenses ve mavi prensesler hangi akvaryum ölçülerinde rahat eder, kaç erkek kaç dişi idealdir, etçil midir hepçil mudur (etçil-otçul), hangi balıklarla uyumludur, istediği su değerlerine ulaşmak için ne gibi müdahaleler gerekir, en ideal filtreleme yöntemi nasıl olmalıdır, suyun ısısı kaç olmalıdır, su nasıl değiştirilir, temizlik yaparken bütün suyu mu değiştireceğiz yoksa bir kısmını mı, eklediğimiz suyu nasıl eklemeliyiz... Bu soruların hepsinin cevabını önceki açılan konularda ve makalelerde bulabilirsiniz. Öncelikle bol bol okuyun, daha sonra kafanız karışırsa istediğiniz kadar sorunuzu cevaplarız. 
Saussure2014-08-18 07:03:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaptainRagnarÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2014
İl: Kastamonu
Mesaj: 8
CaptainRagnarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 10:45
Teşekkür ederim size arkadaşlar ben ikiside saldırgan değil uyumsal diye olur sanmıştım ama geldiği ortam ile etnik kökenleri önemliymiş.Size bir şey daha sormak istiyorum şimdi akvaryum un bakteri kültürün oturması gerekiyormuş ben balıkları alınca akvaryumu yeni kurup attım içine sanırım ölüm havuzuna atmış gibi oldum biliyorum ama şimdi çöpçüleri geri vereceğim onlar yerine ne alıyım ve akvaryumu baştan kurup 1 hafta içinde bir şey olmadan çalıştırmam gerekir mi.Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 10:54
50 litre akvaryumda şu aşağıdaki linkteki balıkları tercih ederseniz daha iyi olur. Yeni kurulumda bakteri oluşumu gibi durumları içeren bir konun linkinide aşağı ekleyeceğim. O türler için 50 litre az sizin tercih ettikleriniz için, haşlanmış sebzeler ise haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyup atacaksınız bezele iyice haşlanmış olmalı helva gibi, haşlanmış ıspanak yaprağı, aklınıza gelen her tür sebzeyi haşlayıp deneyebilrisiniz, haşlanmış yeme kabağı, brokoli, semiz otu, kırmızı biber haşlaması gibi. Haşlanmış patates. Kurutulmuş karides kurusu verebilirsiniz ufalayıp sularına birkaç tane balık başına poşeti 3 TL.



mesutok2014-08-18 10:58:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yasin OktemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Malatya
Mesaj: 656
Yasin OktemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 11:22

Nurullah Bey Merhaba ;

Mesut Ağabey balık seçiminden kuruluma v.s hepsinde yardımcı olacak linkleri göndermiş maşallah yine her konuda olduğu gibi bu konuda da yeni hobicilere elinden gelen yardımı sağlıyor. Kendisine tüm hobiciler adına bizden çok daha duyarlı olarak sitenin her yerinde yeni akvaristlere yardımcı olduğu için teşekkür ederim. Nurullah Bey eğer siz bu hobiyi bir hevesle başlayıp olmazsa bırakırım gibi birşey düşünmüyorsanız size tavsiyem alabileceğiniz en büyük akvaryumu almadan bu hobiye başlamayın. Elinizdeki yine kalsın yavruluk olur , sıkılırsanız bitkili yaparsınız hiç olmadı karantina olur yani bu hobide hiçbirşey zayi olmaz. Neden büyük akvaryum ? Çünkü bu hobiye kendini kaptıran biri ilk etapta çok tür değiştirir elinizdeki tank nekadar büyük olursa tür değişimi sağlama olasığı olduğunda bunun derdine düşmezsiniz. Umarım söylemek istediklerimi ifade edebilmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2771
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 11:32
Bu arada söylemeyi unuttum, forumda araştırma yaparken bazı yazılara rastlayacaksınız. Kendileri bir bilgiye kaynak olarak "ben yaptım oldu" diyen insanlar. Sarı prensesi 1 erkek 1 dişi besleyip 40-50 litrede yavru alanlar var, onlara bunun yanlış olduğu söyleniyor, cevap olarak ben yavru alıyorum, balıklarım mutlu diyorlar. Olaya tek taraflı bakıyorlar ve pek çok şeyi görmezden geliyorlar. Kaynağı "ben yaptım" olan söylemlere temkinli yaklaşmanızı tavsiye ediyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir