ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yasin Oktem
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
73
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2009 20:32
Son Ziyaret:
03 Şubat 2022 09:39
Toplam Mesaj:
656 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin ÖKTEM
Doğum Tarihi:
22 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Malatya
Meslek:
Meb Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hobici Kalabilmek Dileği İle

SON 10 MESAJI

Apistogramma Trifasciata
[QUOTE=AmazonDream][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202876/160120191623531.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202876/160120191624301.jpg[/IMG]

6 aylık yavrular ve dede olma yolunda son bir kaç hafta[:)]

[/QUOTE]

Maşallah çok güzel canlılar. Sivas Malatya yakın inşallah kararım netleşir beslerim bu canlılardan.
Apistogramma İnka Ve Kakadu Akvaryumu
Maşallah çok güzel balıklar. Her akvaristin ne beslerse beslesin hayalidir. Cüce Güney Amerikalılar. Bir dönem muhakkak tekrar besleyeceğim. Güzel bir kurulumla, bence kökünüzü yuvaları ayıracak şekilde konumlandırırsanız sürtüşmelerin de önüne biraz da olsa geçmiş olursunuz. Meşe yaprağı gerçekten bu tarz tanklarda çok güzel duruyor bolca kullanmanızı öneririm. Bir önerim de pistia temin edebilirseniz muhakkak kullanın köklerinin suyun içine doğru inişi güzel bir görüntü veriyor üstelik nitrat emici özelliği de cabası.
Tropheus Yem
[QUOTE=Mrtypc26]Selamlar.5 aydır maswa yavrularına dainchi delüxe baby kullanıyorum.yem bitmek üzere. osi sprilina flakes yemde çok övgü okudum ve bu sefer onun yerine osi alayım diyorum.iki yem arasında kalite olarak fark varmıdır hangisi daha iyidir.diğer yemlerim tetra pro algea ve tetra phlyy.tropical süper forte pul ve tablet. jbl spiruluna. ahm sarımsaklı.[/QUOTE]
Osi güzel ve kaliteli bir yem. Fakat her balık sevip yiyemeyebiliyor. Bunu gözönünde bulundurun. İlla bir değişiklik yapmak isterseniz Dainichi Veggie Fx Baby bu yemi tavsiye ederim.
Bulombora İle Albino Kipili Eşleşir Mi ?
[QUOTE=sherloock]Elimdeki balıkları Bulombora kolonisi ile takas yapamyı düşünüyorum fakat aklımda bir soru var. albino kipili erkek ile bulombora eşleşir mi ve eşleşirse çıkan yavrularda kırılma olasılığı var mı ? genelde albino kipili ile mutant kipili kolonisi kurulmakta. türler arasında kırılma olmuyo. aynı durum bunlar için de geçerli olur mu ?[/QUOTE]
Evet Albino kipili ile Bulumbora kırılır. Biraz geç bir cevap oldu ama konuya başka bakanlar olursa :)
40*40*40 Apistogramma Macmasteri
Tesadüfen gördüm maşallah. Apistogramma hep istediğim ama hiç nasip olmayan bir tür. 40*40*40 bir tankım var cesaret verdi konunuz doğrusu. Bu tankın avantaj ve dezavantajları nelerdir. Üretim gibi bir amacımın olmadığını düşünürsek.
Okul Akvaryumu
Kusurabakmayın okulda yıl sonu işlemlerinden konuyu boşladım. Okula akvaryum projemiz tüm hızıyla devam ediyor [:)]
Okul Akvaryumu
[QUOTE=Yas400]T5 floresan var elimde fazladan ihtiyaç varsa gönderebilirim.[/QUOTE] sayın adaşım ışık sistemini hallettik teşekkür ederim ilginize.
Okul Akvaryumu
[QUOTE=Ibrahim90]Sizi ,projenizi imrendim ve gerçekten saygı duydum,emeklerine sağlık. Kesinlikle harika bir düşünce her okulda olmalı.
Canlı seçimi konusunda Murat bey'e katılıyorum. Öğrencilerle birlikte seçilecek canlı türleri ve yükü ağır olmayan bir akvaryum çok daha faydalı olacaktır ve Labirentliler, sazansılar bu proje için canlı doğuran veya cichlid türlerinden çok daha mantıklı isabetli olur diye düşünüyorum.
Hayırlı uğurlu olsun devamını dilerim.[/QUOTE] Teşekkür ederim İbrahim bey muhakkak bilgilere dikkat edeceğim malesef her okulda olmuyor en başında anlayışlı böyle şeylerden keyif alan bir okul idarecisi gerekiyor.
Okul Akvaryumu
[QUOTE=kptma]Yasin hocam öncelikle güzel girişiminizden ötürü tebrikler... Akvaryum desteksiz bitkiliye doğru şekillenmiş gördüğüm kadarıyla. Okul ortamı için riskli bir tercih olsa da bakımını yaparsanız kesinlikle çok hoş, dinlendirici ve rahatlatıcı bir dekor olur. Yıllar önce bir yetiştirme yurdunda kurulum ve bakımına bizzat yardım ettiğim akvaryuma çocukların ilgisini dün gibi hatırlıyorum. Dilerim sizinki daha da iyi olur [:iyi:]

Lepistes sevimli balıktır, fakat çok da narindir. Onun yerine bir beta düşünmenizi öneririm. Gurami de güzel tercih olabilir. Orta boylarda ve az sayıda balık akvaryum yükünü çok artırmayacağı gibi, çocukların balıkları daha rahat tanımlayıp takip etmelerine de olanak sağlar. Anket düzenleyip çocukların bu balığa/balıklara isim seçmelerini de sağlayabilirsiniz -ki hem sahiplenmelerine yardımı olur, hem de kendi görüşlerine değer verildiğini görürler. Bir taşla ne kadar kuş vursanız o kadar iyi [:)]

Bu arada kanımca 10 tane vatoz biraz fazla olur. Vatozlar camlarda oluşacak yosunları temizlemeye yardımcı gibi görünseler de bir o kadar dışkılar. Üretme düşünceniz varsa bile daha seçici davranıp dişi erkek oranını da gözeterek 4'ten fazla koymamanızı öneririm. Yeterli yosun olmadığında bunları ayrıca beslemeniz gerektiğini de unutmayın.

Bu hataya sakın düşmeyin derim. Akvaryumu bilen kişiler planlamayı yapıp, somut taleplerde bulunsunlar. Bunun dışında "bağış" diye düzeni ya da dengeyi bozacak canlı ilaveleri ya da uygunsuz malzemeler vs. kullanılmasına izin vermeyin. Çocuklar da bu hobiyi sizden doğru şekliyle öğrensinler.

Tüm kurulumunuz bittikten sonra da, akvaryumun yanına içindeki canlılar hakkında bilgi içeren afiş ya da posterler hazırlayıp asmanızı öneririm. Hem balıklar hem de bitkiler için bunu yapabilirsiniz. Çocukların akvaryuma daha bilinçli bir gözle bakmalarına ve bir bütün olarak doğa, çevre ve dünya algılarının olgunlaşmasına yardımı olacaktır. İçlerinden daha meraklı olanlar bu yazılanları ayrıca soracak, araştıracaktır.

Ben olsam kabilinden sesli düşündüm, lütfen akıl veriyormuşum gibi düşünmeyin; naçizane bir kardeşinizin önerileri... Kolaylıklar dilerim. Malatya'ya selamlar... [:)][/QUOTE] Murat bey vatoz sayısını 3 ile sınırladım bu süreç içinde velilerden ve personelden gelen poşetlerle çeşitli balıkları reddettim. Henüz sadece 3 vatoz takılıyorlar. İnşallah iş yoğunluğum bittiği anda tür konusunda ilgilenmeye başlayacağım. Tabiki akıl verebilirsiniz akıl akıldan üstündür neticede.
Okul Akvaryumu
[QUOTE=Kınayu]Selamlar öncelikle gençlere bu hobiyi sevdirmeye yönelik çalışmalarınız için sizi kutluyorum öğretmenseniz öğretmenim [:iyi:] [:nazar:] Keşke her okul yapsa örnek olsa diyorum [:iyi:] Bizimde üzerimize düşen bir şey varsa kargoyla yollayalım hocam saygılar kolay gelsin ortaya anlattıklarınızdan güzel bir şey çıkacağı belli takipteyiz .[/QUOTE] Erhan bey öğretmen değilim okulun memuruyum ama gençlerimize ilgim büyük özellikle kaynaştırma öğrencilerimizin teneffüslerde gelip akvaryumu izlemeleri hem onlar için hemde benim için müthiş keyif verici. Tek eksiğimiz dış filitremiz kaldı şimdilik iç filitre ile idare ediyoruz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.