Akvaryem Etik Olmayan Davranışlar


burakkskÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 723
burakkskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2016 10:51
[QUOTE=Tunc Berk]Demek istediğim şu, siz bu filtreyi aldınız ve sattınız ama belgesiz, reelde ise elinizde filtre olmadığı için stok azaldıkça aynı toptancıdan filtre aldınız çünkü reelde elinizde ürün yok. Adama sorarlar iki senelik ürünü dün sattıysan yenilerini niye aldın diye.

Diğer bir husus kobi ve kobi altı işletmelerde ve malzeme yelpazesi çok ve çeşitli olan işletmelerde genelde stok sistemini gayri resmi olarak satıcılar tutar.

Bir hırdavatçı göze batan bir ürün değil ise muhtelif hırdavat malzemesi şeklinde faturayı keser, bir petshop muhtelif akvaryum malzemesi diye keser, bir civatacı, muhtelif civata diye keser. Bunlarda satış üzerinden ortalama %20 kar marjı düşülerek stok ve maliyet ortaya çıkarılır.

Maalesef herkes marketlerdeki gibi dıt dıt çalışmıyor.[:)]

İşin muhasebe ayağı çok basit yani.


Sorun faturayı saklamak değil zaten, garanti kapsamı için faturanın zorunlu olmaması.

Garantiler zaten genelde kullanma klavuzunda olur.
Fatura kaybedilmeye yada yıpranmaya daha müsait.[/QUOTE]

Tunç Hocam, Akveryem ile ilişkini açıklamanın zamanı gelmiş sanırım [:lol:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2016 11:01
[QUOTE=burakksk]

Tunç Hocam, Akveryem ile ilişkini açıklamanın zamanı gelmiş sanırım [:lol:][/QUOTE]

Daha önce yerli üretim bir akıllı filtrenin aleyhinde konuşarak dış güçlerden ücret alıyordum. O defteri kapattık.

Şimdide bu firma ile ilgili bu tarz yorumlar yaparak aylık yem ihtiyacımı çıkarıyorum.[8)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2016 11:19
Yaşadığımız ülkedeki sistemi düşünürsek ki her açıdan düşünün bir noktada tükedicinin satın aldığı bir ürünle yaşayabileceği aksilikleri birçok konuyu görebiliriz.
Bunu a b firması olarak nitelendirmemek gerekir ,
Tunç beyle geçen günkü bir konudada yaşadık [:D] ilgisine teşekkürler gayette mantıklı yaklaşımı, görüşü olduğunu belirteyim.[:iyi:]
Bugün yaşadığımız ülkede holding olabilmiş köklü geçmişleri olan firmalarda bile yaşanabilen aksilikler oluyorsa,
Ki bizzat yaşadım; bu tür olayları yaşamamız gerçekten de bu seviyedeki çalışan firmalarda çok normal çünkü kanunlarımızın yaptırımları daha o evrede değil.
Bir Tüm çalışılan yerlerden örnekleme yapmaya gerek var mı? bilmiyorumda, ince detaya girersek işin içinden çıkamayız gibi bir durum.
Nedenlerinden en büyüğü şeffaf bir yapıya Tunç beyin deyindiği dıt dıt market gibi çalışılamamasından oda şimdilik imkansız.
İlerde inşallah ekmek alırken bile Barkod görmek isterim, o barkodu sistemde kaç mg tuz girdiğine kadar incelemek hakkımız olsun hangi mayayı kullanmış görelim[:D][:D]

Konuyla ilgili yine yineleyim hayatta yaşanacak aksilik günlerinden birini yaşamış arkadaşımız umarım x firması gerekli açıklama ve gereğini yapar , mağduriyetini telafi eder.
Ama "etik olmayan davranışlar" konusu ağır itham olarak yanlışlık olurdu, başınıza gelmiş sıkıntıyı dile getirmeniz haklılık noktalarınızın olduğu kesindir katılmıyor değilim ama olur.
[:D][:D][EDIT]renoibo,2016-03-05 11:19:30[/EDIT]

Beğenenler: [T]173168,Tunc Berk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2016 11:28
[QUOTE=renoibo][/QUOTE]

Önceki yorumlarda da örnek verdim.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_bir_discuscu_doguyor__k865267_sn2.asp[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2016 11:36
Yemleri paylaşalım [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanAY87Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 1447
SinanAY87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2016 11:42
Bende şikayet yazmıştım hatırlarsanız. Hoşgörülü güler yüzlüler. Fakat resmen dolandırıcılık gibi birşey. Alışverişi yaptıktan sonra kaç kere aradıysam sorun yok dendi ama birtürlü kargo çıkmadı akşam aradım çıkıyor dendi ama yinede çıkmadı 3 gün sonra kargo çıktı. Yem skt si dediler salyangoz yok dediler. Halbuki ilk aradığımda o gün ürünlerin hazır olduğunu akşam çıkacağını söylemişlerdi. Bu bana göre bi nevi sahtekarlıktır. Kim ne derse desin bunu yapmaya hakları yok. Fiyatları güzel davranışları memnun edici ama icraatları sinir bozucu.

O yüzden kınama yapacağızki işlerini seven esnafsa kendine çeki düzen verecek. Ben 300 Küsür tl lik alışveriş yaptım şimdi korkuyorum. Daha bir sürü alışveriş yapmam gerekiyor. Ama ben bu firmanın sağı solu belli olmadığından alışveriş yapamıyorum. Arkadaşlarım birşeyler istiyor başka firmalardan alışveriş yapıyorum.

Bence samimi olan birisi varsa Ceylan beyi uyarması gerekiyor. Çok hoş insan ama azcık kendini toparlayıp insanları alışveriş yapanları butarz basit şeyler yüzünden kendilerine kötü imza yapmamaları lazım. Keşke dürüst şekilde elimizde yok vaktiniz varsa tedarik edip gönderelim dese kimse zaten kıyameti kopartmaz. Kopartanada parasını iade eder olur biter.[EDIT]Sinan87,2016-03-05 11:43:41[/EDIT]

Beğenenler: [T]65502,ulaşım[/T][T]138301,reyhal[/T]
+1: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reyhalÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 16
reyhalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2016 12:30
Arkadaşlar bizler internet üzerinden ürün alırken zaten bir mesafeli satış sözleşmesine onay veriyoruz. İlgili sitenin satış sözleşmesinden bir bölüm;
4.4 – www.akvaryem.com.tr sözleşme konusu ürünün saglam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım klavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.
Zaten firma en başında ürünlerin eksiksiz gönderilmesini taahhüt ediyor. Buna rağmen tüketici olarak yine de siparişi teyit etme durumu bu ülkede yaşadığımız ve ticarette bu gibi aksilikler olduğunu bilmemizden kaynaklanmaktadır.
Firma hakkında bağımsız platformlarda geri bildirim yapmak herkesin yararınadır. Firma mağduriyeti giderirse buraya da zaten yazılacaktır.Buradan alışveriş yapan kişi de satış kararını bu bilgiler ışığında verir.
Saygılar..

Beğenenler: [T]178696,Sinan87[/T]
+1: [T]137418,Saussure[/T][T]117056,mek44[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubukso84Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]12503,3[/B]
Kayıt: 26/02/2016
İl: KKTC
Mesaj: 247
bubukso84Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2016 18:22
Arkadaşlar;Kıbrıs'ta bulamadığım malzemeleri önce Türkiye'de ararım,bulamazsam İngiltere'den alırım.Türkiye'den birkaç firmadan malzeme getirttim.Aldığım malzemeler önce İstanbul'daki nakliye firmasına,ordan da Kıbrıs'a bana geliyor.Dolayısıyle kargo teslim edildiği zaman, kontrol etme olanağım yok.İçlerinden bir firmadan 5 kg.lık dolu co2 ve jbl KH testi şipariş ettim.Kargo Kıbrıs'a geldiği zaman co2 tüpü boştu, KH testi azoo markaydı ve yeminle kullanılmış olarak geldi.Kapak açıktı ve test tüpünün içinde mavi su kalıntısı vardı.Firmanın internet sayfasında tel.numaraları,e-mail bilgileri yoktu.Rastgele online mesaj açıktı,durumu yazdım,bakacaklarını söylediler.Daha sonra bir daha iletişim kuramadım.Ama AKVARYEM'den en az 10 kez alışveriş yaptım,hiç bir proplem yaşamadım ve ilk tercihim her zaman bu firma olmuştur.2 hafta önce de eheim 350 surface filter almıştım.Demek ki bir hata olmuş, telafi edilecektir herhalde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reyhalÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 16
reyhalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2016 19:05
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Konunun üzerinden yaklaşık 1 hafta geçti ve güncel durum ile ilgili size bilgi vermek istedim.Pazartesi günü aldığım tüm ürünleri iade için kargoya verdim. Hesap ekstremi kontrol ettiğimde perşembe günü alışveriş bedelinin iade edildiğini gördüm.
Bilgilerinize sunarım.
Saygılar..

Beğenenler: [T]65502,ulaşım[/T][T]181912,ByProf[/T]
Teşekkür Edenler: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]127273,sinanistanbul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OSsiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2015
İl: Yozgat
Mesaj: 66
OSsiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2016 01:53
Sizi bilmem nasil oldu ne oldu okudum biraz ama ben hep akvaryemden alisveris yapiyorum gecenlerde yaptigim alisverisde derece de istemistim 8 9 tl lik. derece geldi taktim baktim calismiyor ceylan beye derecenin bozuk oldugunu soyledim adam hic ikiletmeden üşenmeden yenisini yolladi izmirden taaa. Ben ne zaman alisveris yapsam hep bi guzellik yapiyor valla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

k.namalirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 449
k.namalirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2016 16:27
[QUOTE=reyhal]İnternet üzerinden satış yapan bir firmanın bedelini peşin aldığı ürünleri eksik göndermesi bunu şeffaflık adına göndermeden önce tüketiciye bilgi vermemesi aksine 3 kez görüşme yapılmasına rağmen sorun yok, stoklarımızda sipariş verdiğiniz ürünler bulunmakta gibi ifadeler kullanılması üstüne ürünlerin eksik gelmesi size göre etik ise benim buna diyebileceğim hiçbir şey yok.
zaten mağduriyetin giderilmesi firmanın sorumluluğundadır. Firma göndermediği ürünlerin bedelini iade etmek zorundadır. giderilmemesi durumda zaten sorunlu olan satın alma işlemi tüketici hakem heyetine gönderilir.
Bedeli peşin alınan bir ürün ve hizmet ile ilgili tüketiciye yanlış bilgi verilmesi sizin açınızdan küçük sorunlar olarak görülüyor sanırım.
Konunun ayrı bir başlık olarak açılması etik değil diye yorumlanmış. Konunun diğer şikayet başlığı altına taşınmasını rica ederim.
[/QUOTE][B][/B]
Durumu cok iyi ozetlemis. Birakalim su sevicilik islerini herkez hakiyla yapsin varsa var yoksa yok

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

moquzhanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2011
İl: Malatya
Mesaj: 489
moquzhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2016 14:55
Bu konuda alıcı haklı gozukuyor. Daha onceden benimde basima geldi garanti kapsaminda. Faturada urun gozukmedigi icin urunu kabul etmediler. Bu konuda muhakkak onleminizi almanizi oneririm.

Stokta olmama durumu ise dediginiz gibi 3kere aramamizda soylememelerine ragmen eksik kargo yollamalari yanlis bir davranis. Sonucta benim acelem olabilir elinizde yoksa baska yerden almak isteyebiliriz aciliyeti olan bir urun olabilir. (Yosun giderici, Ilac vs)

Bu arada forumda bu kadar petshop yancısı olduğunu gormek uzucu resmen aliciyi suclu cikarmislar hakli oldugu halde.

+1: [T]136202,Panzerfaust[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nightmareoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 659
nightmareoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2016 10:39
Akveryem site olarak güzel çalışıyor. Ama eksikleri ve bunu düzeltmeye gitmemeleri sanırım uzun vadede müşteri kayıplarına neden olacaktır. En önemlisi iletişim eksikliği ve sitelerinde bir çok üründe açıklama olmaması. Ben severek defalarca alışveriş yaptım. Genel anlamda memnun kaldım. [EDIT]nightmareo,2016-05-02 10:41:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 440
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2016 11:42
Ben olaya biraz daha farklı yönden bakmak isterim.
Benim bildiğim kadarı ile akvaryum balık, yem v.s. konularda en büyük site burası, malum bu siteye girenlerde tamamen bu işe gönül verenler veya bu işten para kazanan kişiler, neden bu tür internet üzerinden satış yapan veya kendilerini tanıtan firmalar/kişiler bu site üzerinden kendileri hakkındaki olumlu/olumsuz konuları takip etmezler ki, 4 sayfa olan bu konunun hepsini okudum, söz konusu firma yetkilileri ara sıra bu siteyi takip ederek kendileri hakkındaki olumlu veya olumsuz bildirimlere, yorumlara baksalar, varsa yanlış anlaşılma gibi şeyleri anında çözseler, kendilerini savunsalar bizler de buradan takip etsek daha hoş olur diye düşünüyorum. Saygılarımla.[EDIT]İsmail YILDIRIM,2016-05-02 11:43:15[/EDIT]

Beğenenler: [T]172830,ehith[/T]
+1: [T]116215,moquzhan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir