ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nightmareo
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
345
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2006 18:41
Son Ziyaret:
07 Mart 2024 15:01
Toplam Mesaj:
659 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Hakkı ERDOĞAN
Doğum Tarihi:
19 Nisan 1984
Yaş:
39
İl:
Bursa
Meslek:
Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail H. ERDOĞAN Leptosoma Jumbo Kitumba & Ornatipinnis & Similis & Ocellatus Gold & Signatus & Meleagris & Macrops Red Ndole & Yellow Snake Skin Lepistes & Cüce Vatoz

SON 10 MESAJI

Beta Manyaklığı...
Çok meşakatli ve zor bir hobi. Bende merak sarmıştım. Bir vakit sonra beni yorduğunu, evde koyacak yer bulamadığımı farkettim.

[QUOTE=Beta_balik]Balıklar çok güzel, maşallah. Renkleri ve desenleri falan kıskandırır.[:)]
Yalnız kaldıkları kaplar biraz küçük değil mi? Bence hiç olmazsa her birine bitki, kum vb. şeylerin olduğu, küçük de olsa bir akvaryum yapılması daha doğru olurdu.
Beslemek için aldınız değil mi, satmak yada üretmek için değil? [:?][/QUOTE]

Kondüsyon kazandırmak için üreticiler bu şekilde ufak kaplarda bakarlar. Önemli olan su değerlerinin ve beslenmesinin tam olması. Arkadaşın balıklarının formuna ve suyunun rengine bakılırsa işini hakkıyla yapmakta.
Özel Üye
Ben gündelik hayatta bile dilbilgisi kuralarının çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Forumun dilbilgisi özeninin ise ayarında olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyada gördüğümüz üzere yazmasını bilemeyen, ifade edemeyen birisinin bilgili olmasının da etrafa faydası/zararı tartışılır. Bazı yazıları, soruları anlamakta güçlük çekiyorum. Halbuki doğru yere konulacak bir virgül yada sona alınacak yüklem sorunu çözecek. Dil nizamdır. Zaten forumda çok ağır şekilde dilbilgisi kurallarına uymamız istenmiyor. Bu bile fazla diye düşünmek yada uymamakta diretmek topluluğa bir şey kazandırmaz.

Forum yaşayan bir ansiklopedi, belirli kuralları da olmalı diye düşünüyorum. Saygılarımla.
[EDIT]nightmareo,2019-06-17 17:39:59[/EDIT]
Pipo Filtre Olmadan Sadece Hava Versem ?
Dedenizin akvaryum ne durumda şu an?
Pipo Filtre Olmadan Sadece Hava Versem ?
[QUOTE=MennanKaraali]Merhabalar
Biyolojik dongu icin kalin bir zemin dusunebilirsiniz. Bunun disinda biyolijik filtreniz olmadan ne yazik ki yapamazsiniz. Biylojik dongu oturmaz ise gorsel icin feda edersiniz canlilari. Sadece kalin bir zemin ile olur mu ondan da emin degilim ama aklima sadece o geldi simdilik. Zemin yuksekliginizi ne kadar dusunuyorsunuz. Galiba daha kurulum asamasindasiniz. Koseye bir filitre yapabilirsiniz acikcasi gorseli de bozmaz onune bitkileri doldurusunuz gormezsiniz bile. Ismen sistemi hatirlayamadim simdi ama o da cozum olabilir. [/QUOTE]

Hamburg filtre mi demek istediniz?

[QUOTE=BadWolf]7 tankımdan sadece 1 inde filtreleme yöntemine başvuruyorum, diğerlerinde ısıtıcı hariç hiç bir destek yok. Karides tankımda ısıtıcı yada aktif karbon yok ,filtre kullanmıyorum. Mavi jelly, yeşil jelly , Mavi melek , Black velvet, Kaplan, Mavi kaplan , Turuncu sakura, Kırmızı sakura, Kiraz, Turuncu Rili, Jade ve Chocolate gibi varyete ve türlerden karidesleri sorunsuz bir biçimde bakıyor ve üretiyorum, imkansız değil. [/QUOTE]

Vatoz ve balık beslendiği için filtreleme olmadan imkansız. büyük hacimde bitkili olursa sonuç farklı olabilir belki.[EDIT]nightmareo,2019-05-09 17:41:58[/EDIT]
Pipo Filtre Olmadan Sadece Hava Versem ?
Pipoyu daha sonradan tekrar koymanız kurtarıcı bir etki yapmayabilir. Çunkü hemen biofiltre görevini görmeyecektir. Siz acil durumlar için oda sıcaklığında bekletilmiş dinlenmiş su bulundurun, ihtiyacınız olabilir.
İsitici Faciasi
[QUOTE=Bettalink]Ben isiticiya karşıyım devamlı sabit sıcaklık balıklarlarda metabolizmayı hizlandiriyor zamanla direnç düşüyor doğadaki gibi sabah gece farklarını yaşamaları dan yanayım benim düşüncem hep sabit sıcaklık ömürden yiyiyor oda sıcaklığında bence istenilen seviyeye yakalanıyor ben hiç kullanmıyorum danio zebralar ve 1 erkek 1 dişi bettalarim karma akvaryum da ne ısıtıcı ne derece var çok şükür 2 senedir bı kayıp yaşamadım[/QUOTE]

Sizde ani sıcaklık değişiklikleri olmuyor olabilir.
Şu Bulaniklik Sorunu
Filtrelemenizin yeterli olduğunu varsayarak yazıyorum. Sera aquatan veya muadili bakteri kültürü ekleyerek suyun oturmasını hızlandırabilirsiniz. Karbon koymanız iyi olmuş ama uzun süreli kullanımlarda karbon tavsiye edilmiyor. Suyunuz zamanla berraklaşacaktır.
Pipo Filtre Olmadan Sadece Hava Versem ?
Askı filtrelerden alabilirsiniz. Hagos askı filtre veya sunsun 603B gibi mini dış filtrelerden kullanabilirsiniz. Sorunuza gelirsek filtreleme olmadan olmaz. Acabası yok malesef.
Tür
Dekorlar akvaryum için uygun değil. Sivri hatları olduğu için balık yaralanmalarına neden olacaktır. Ani hareketlerde özellikle karanlıkta ışık acınca balıklar refleks ile etrafa hızlıca çarpacaklar, birbirlerini kovalarken sürtünecekler veya kaşınmak/sürtünmek amacı ile kullanacaklar, her halükarda yaralanacaklar ve kayıplarınız olacaktır. Şiddetle sivri hatlı dekorlardan kurtulmanızı öneriyorum.
Özelyem.com
Sattığı ürünün fiyatlarına bakarak işletmelerin ticari etiğini bağdaştırmak doğru değil. Satıcı sattığı ürünün arkasında ise, sorununuzda yada sorunuzda sizinle insani diyalok kuruyor ise sonuç olarak alışverişten memnun iseniz sorun yoktur. Pahalı ürünü almak zorunda değilsiniz. Herkes de özgür olarak istediği fiyatı yazabilir. İnternet ortamında zaten ürün alırken düşük fiyata gire sıralarız, en düşük fiyattan satan en iyi satıcıyı bulur siparişi veririz.

Her firmanın alış bağlantıları, maliyetleri, dükkan kiraları, personel giderleri, finansman giderleri, hatta fatura kesip kesmemesi durumu maliyetleri etkiler, doların artması tabiki de fiyatları arttıracak bunun matematiğini anlamak zor değil, ama doların kısmen düşmesi fiyatları geri çeker diyemeyiz. Neden mi? bunu pazarda çarşıda görebilirsiniz. Maliyetler düşmeden fiyatlar geri çekilmez. Kira, asgari ücret, elektrik, vergi, faiz oranları, hepsi artmış. O günden bu güne enflasyon ne kadar yükselmiş bakarsanız. Yani tek gider kalemi ticari malın maliyeti değildir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.