Arka Fona Cam Boyası Kullanmalımıyım


AhmetEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2016
İl: Adana
Mesaj: 881
AhmetEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 15:39
Benim 100 litre cüce vatoz kuhli kiraz barb kiraz karides cüce gurami ve albino çöpçülerden oluşan bir akvaryumum var.
Canlı yüküm yavru vatozları satınca hayli azalacak ve çöpçüler ve belki vatoz çiftini satıp daha ilginç türler alacak ya da asya biyotopu (tam değil ama bitki balık kum asidik yumuşak su vs. olarak) kuracağım (tatilde geldi).

Şimdi sorunuma gelelim ben 3-4 ay önce siyah arka fon alıp akvaryumun arkasına bantladım hava boşluğu az ve küme olarak vardı sonra formda jöle ve sert bir kart ile (kredi kartı gibi ben marketlerde verilen kullanım süresi dolmuş kartlardan kullandım) çok basit bir yöntemden bahsediyordu.
Onu denedim ve gayet iyi oldu (öncekine göre). Ama jöleyi sürüp fonu yapıştırırken jöle erken kurudu (bendeki de değişik sert bir jöleydi içinde baloncuklar bile yoktu) ve yapıştırırken biraz ıslatmam gerekti. Neyse onu yaptım sonra kart ile yapıştırdım ama kartın yanından geçtiği yerlerde iz kaldı. Bant ile yapıştırınca büyük ve küme halinde bu şekilde ise küçük ve bir çok yerde iz kaldı ama banttan iyi gözüküyor son olarakta bant kullanırken kenarları kapaktan kırışmıştı şimdide düzelmiyor ve kapağı yer kapatınca biraz daha camdan ayrılıyor(elimle kapağın içine yerleştirmem gerekiyor yoksa dışarıda kalıyor.
Bir hafta kadar önce cam boyasını duydum ama hakkında pek bir şey bulamadım. Sorularım şunlar:
1-) Akvaryumda balıklar varken suyun yarısını boşaltıp akvaryumu hareket ettirebiliyorum bu şekilde yapsam boya kokusu vs. olur mu ya da kimyasallar havadan karışıp canlı sağlığını tehdit eder mi yoksa çabuk kuruyan kokusuz bir şey mi?
2-)Spreyle mi yoksa fırçayla mı uygulanır? İkisi de olursa hangisini önerirsiniz?
3-)Diyelim fırça ile yaptım fırça izi kalırmı yoksa TV ekranı gibi her yer siyah mı olur?
4-) Emin değilim ama sprey kullanırsam homojen görüntü yakalamama ihtimalim var mı? Birde sprey olarak satılıyor mudur?
5-) Bir kez uygulayınca silmek mümkün/kolay mıdır? Mümkünse balık insan sağlığı için sorun olur mu(kurumamış akvaryum silikonu solumanın tehlikeli olması gibi)?
6-) Şu anda hagen kum var diye renk olarak siyah düşünüyorum ama eğer biyotop kuracak parayı biriktirsem dere kumu ya dfa bej rengi kuvarts kum alacağım o zaman arka fon için hangi rengi önerirsiniz?
Sadece cevaplayanlara değil okuyanlarada teşekkür ederim [:)] .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 15:57
Merhaba,

1. Suya boya düşürmediğiniz sürece sorun olmaz.,
2. Rulo ile akrilik boya uygulamalısınız. Sprey olmaz. Bütün odaya dağılır. Kapalı alanda kullanmaya uygun değildir. Suyun içine de gider. Fırça da olur ama hem damlama hem de iz yapar. En temizi parmak rulo.
3. Fırça kullanmanızı önermem. Yine de fırçada ısrarcıysanız yukarı aşağı tek yönlü hareketlerle boyarsanız izler çok fazla belli olmaz.
4. Sprey boya kesinlikle kullanılmaz.
5. Boyadıktan sonra silmek mümkün değil, ama kazıyarak çıkarmak kolaydır. Parçaları yutmadığınız sürece sağlığa zararı olmaz.
6. Arka fon rengi için internetteki örnekleri inceleyerek size en çok uyan renge karar vermelisiniz. Biraz zevk meselesi bu.

Beğenenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirCanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2017
İl: Mugla
Mesaj: 51
KadirCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 16:10
Merhaba,
- Sprey Boya ile yapabilirsiniz ( gerekli malzemeler: maskele bant ve gazete, her yerini iyice bantlayıp gazete ile kapatmanız gerekir.) fakat Ufuk Bey in de dediği gibi ev içinde yapılırsa koku ve çevredeki eşyalarda toz şeklinde kalıcı siyahlanma olacaktır, ancak 3 metre alandaki herşeyi kapatırsanız eh işte[:D][:D] (ben bahçede yapmıştım on numara olmuştu)

- Cam boya spreyleri var onları sakın deneme çünkü fırınlaman gerekiyor 180 derecede 20 dakika, ee malum öle bir imkanın yok. yada 20 gün içinde hiç bir dış etki olmadan saklaya bilirsen fırınlanmış oluyormuş[:D]

- Seçim sana kalmış kendin zevkin fakat fırça ve rulo gibi materyallerin izleri bariz belli oluyor tabi ön kısımdan bakınca, ama renk siyah ve 3-4 kat uygulanma olursa iz kalmayabilir.( tabi buda ihtimaller ihtimaller [:D] )

- Benim arkadaşıma yaptığım en son deneme ise( bana mantıklı geldi paylaşayım dedim) reklamcıdan şeffaf folyo alıp arkasına düzgünce kabarcık kalmayacak şekilde yapıştırdım ve sprey boya yapım, boya kazıma yada sökme, silme gibi dertler ortadan kalktı[:D] folyoyu çekiyorsunuz ve tertemiz[:D]

kolay gele[;)][EDIT]KadirCan,2017-06-09 16:11:08[/EDIT]

Beğenenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 16:10
Merhaba ,
Akvaryumun üzerini uygulama sırasında streç film ile kaplayabilir, havadan bir kimyasal karışmasını tamamen engellersiniz. Su bazlı akrilik boyaların silinerek çıkarılması mümkündür. Sprey ile de homojen görüntü alabilirsiniz , ufuk beyin dediği gibi mantıklı olan rulo olsa bile ben kendi el becerime güvenmediğim için sprey kullanıyorum daha rahat buluyorum, fakat evin içinde ve akvaryum dolu iken yapmam.[:)]
Eklediğim video da siyah ve mavi uygulaması yapılmış, oradaki boyaların benzerleri filli boya tarzında markalar tarafından üretiliyor Türkiye de.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=EqWAl5TpzY0[/VID][EDIT]Ibrahim90,2017-06-09 16:11:49[/EDIT]

Beğenenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

miratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 280
miratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 17:14
Su bazlı cam boyası tavsiye ederim. Fırınlamaya gerek kalmaz ve ev içinde kokusuz hallolur. Spreyde boyanın yüzey kalitesi daha iyi olur, ancak siz boyalı yüzeyi görmeyeceğiniz için fırça da kullansanız problem olmayacaktır. Akvaryuma dökmez, gözünüze tutmaz ve yutmazsanız bir zararı da olmaz su bazlının. Çıkarması da, kazıyarak biraz zor da olsa yapılabilir. Renk seçeneği olarak burda çok geniş seçenekler sözkonusu, siyah ve maviye bağlı kalmayıp istediğiniz rengi yaptırabilirsiniz.

Beğenenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir