Artemia Çıkartmak


MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2015 00:53
Bu yürüttüğümüz fikirler ne kadar doğru emin değilim. H2O2'deki oksijen molekülünün birini ayırmak için havalandırmak yeterli midir? Bence bu yöntemle formülden oksijen eksilmez. Eğer öyle olsaydı, oksijenli su şişesini elimize alıp biraz çalkaladığımızda içindeki fazla oksijen molekülü uçar ve normal suya dönüşürdü. Ve bunu kafamıza dikip içebilirdik.


Bence oksijenli suyun kullanılmasındaki amaç, asit etkisi yaratarak yumurta kabuklarının inceltilmesini sağlamak. Tıpkı daha önce bahsedilen çamaşır suyu yönteminde olduğu gibi. Bence mutlaka denenmeli. [:iyi:][EDIT]maviyeşil,2015-09-07 00:58:55[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delilahzekeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/07/2014
İl: Hatay
Mesaj: 238
delilahzekeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2015 00:59
Sanırım dediğim gibi oksijenli suyun sterilize yapma etkisi sayesinde su ile seyrelterek streril hale getiriyoruz sanırım. Duyduğum kadarıyla strerillik çıkma yüzdesine etki ediyor.

[QUOTE=Tunc Berk]Hocam bende oyleydim.
Artık uzatmiyorum,konuyu okuyanlar bilgilensin diye yazıyorum o kadar.
Gerisi kuru inat.
Konuyu biliyorum adam her öğün etçil yem verin diyor.
Tutturmus et de et.Ciddiye almaya gerek yok boylelerini.[/QUOTE]

Sadece o mu? Uyum tablosuna itiraz edenler de var. Üstüne benim Türkçe'me bile dil uzattı adam ya. :D Yazdığım yazı Türkçe değilmiş. :D[EDIT]delilahzeke,2015-09-07 01:00:47[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maliyynÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 290
maliyynÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2015 01:00
Evet haklısınız asitliği kabuğu inceltir, etkisi vardır. Süreden tasarruf edebiliriz :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2015 03:47
Bunu bana söyleyen kişi daha önce Rotifer Su Ürünlerinde çalışan biriydi, ve su ürünleri fakültesi mühendisi. Kendisini gecen senede 1500 tane soru yağmuruna tutmuştum Rotiferdeyken. Roriferde bilindiği gibi salt Lake artemia, kabugu soyulmuş(decapsuled) artemia gibi ürünleri Türkiye'ye getiren firma. Kendisinin bu konuda ki uzmanlık alanını açıkçası benim tartışmaya gücüm yetmez. Ama artemiaların hidrojen peroksit ve sadece az bir hava vererek açılma oranının yüksek olduğu idi. Hatta bana1gr da 250bin yumurtadan 200 bin açılma söz konusu ise bu sekilde oran daha fazla artacaktır dedi. Bir de bizim kullandığımız artemilardan(Utah Salt Lake) çok Rusyada ki artemiaların besin değerinin, Utah Salt Lake gölünden daha fazla olduğunu da söyledi. Kendisini nerdeyse esir aldığımdan dolayı bir daha sen Fuara geleceksen söyle ben gelmeyeceğim dedi. [:lol:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2015 11:24
H2O2 yükseltgeyici, okside edici bir kimyasaldır. Genellikle tıbbi kullanımı %3'lük solüsyondur. Isı ile bozunur ve ortaya su+O2 çıkartır. Çoğu meatale sürerseniz günler içinde oluşacak paslanmayı çok kısa sürede elde edersiniz. Çoğu gram pozitif ve gram negatif bakteri için öldürücüdür. Asidik ortamda daha uzun süre dayanır ancak pH yükseldikçe bozunma hızı artar. Kozmetikte ise saç ağartıcı olacak kullanılır. Ayrıca hidrojen peroksit ve bir katalizör -manganez dioksit- kullanılarak suya direkt olarak saf oksijen vermenizi sağlayabilecek aparatlar da var (Oxydator - Oxybooster)

Bunu bilirsek, H2O2 %3'lük çözelti ile az bir miktar ekleyerek direkt olarak suya çok fazla oksijen eklememiz pek mümkün değil bence, eğer suda geçiş metalleri bulunuyorsa olabilir tabi ki, ancak korozif etkisi ile kabukların kolay açılmasında faydalı oluyor olabilir benim fikrimce. Daha yoğun konsantrasyondaki çözeltiler insan için içildiğinde öldürücü olabiliyor.

Aslında artemia yumurtasının kabuk yapısını bilsek yorum yapabiliriz ama bence de çamaşır suyu ile benzer etki gösteren hidrojen peroksit kabuk üzerinde bir etki gösterecektir. Suda salacağı oksijen de ek katkı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir