Artık inanmıyorum


f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 14:44
[QUOTE=tugberk_g]
Bence haksızlık ediyorsunuz.Onların standart olmasının nedeni balıkların zaten fazla kalmadığıdır. Geçen arkadaşla ulusa gittik. Bitki almak için girdiğim akvaryumcu hobide yeni olduğunu tahmin ettiğim bir abiye gerçekten yardımcı oldur. Üstelik hiçbir şey satma çabasında da bulunmadı.Belki istisnadır, olabilir. Ama orda şu ana dek kötü birşey yaşamadım. Tabiki uyumsuz türler bir arada bakılmamalı ama diğer arkadaşlarında dediği gibi akvaryumcular da esnaf. Hiç bir işe biraz araştırma yapmadan yada yanında bir bilir kişi olmadan başlanmamalı. Saygılarımla;
[/QUOTE]
Tuğberk bey istisnalar bazı bölgelerde çoğunluğu ele geçirebiliyor bir akvaryumcuya girdim baktım yavru astronotlar dedim acaba bu yavru astronotlar canlı doğuranlar ile yaşarmı ?
Cevap niye yaşamasın yaşar oldu.
Ama bazı akvaryumcular var işini kuralına göre yapıyor olmaz tür ise mümkün değil o balığı almazsınız ondan Allah (C.C) o akvaryumcuları eksik etmesin.
f.torres2010-08-01 14:45:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tugberk_gÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 527
tugberk_gÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 06:50
Ben istisna derken girdiğim akvaryumculardan bahsediyordum. Sanırım yanlış anlaşıldı. Ama ülkemizde zaten bu konuyla ilgili bir denetleme yapılmamasına devam edildiği sürece işini dürüst yapan akvaryumcular hariç akvaryumcular insanları yanlış ve bilinçsizce hobi yapmaya sevk edicektir. Size bende katılıyorum. Zaten sercan abinin de söylediği gibi bunlar artık klasikleşmiş şeyler. Bende sercan abiye katılıyorum. Çok abartı olupda forumda dikkat çekmek için açılan konular ve yazılan mesajları yazan üyelerimizi kınıyorum. Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cerrah3884Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 64
cerrah3884Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 10:24
Arkadaşlar benim şahsi fikrim herşeyide akvaryumcuya yüklememek gerek diye düşünüyorum.Akvaryumcu elindeki malını satar.kimisi gider balıkların rengini sever tipini yüzüşünü sever bu bununla olurmu der akvaryumcuda üçkağıtçıysa olur der satar.Kimiside olmaz denmesine ramen hoşuna gittiği için gider başka yerden alır atar akvaryuma  yaşarsa yaşar yaşamazsa hemen girer karalama kampanyasına, çünki bu tür olaylar kimi zaman çevremde yaşanıyor. Birde olayın şu kısmı var devir teknoloji devri birçok akvaryum formu mevcut uyum bilgileri mevcut  araştırmak 5 dk sürmez kanısındayım bu tür polemiklerde ortadan kalkar.
 
      Herkese iyi forumlar Sağlıklı calılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kilbarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 176
kilbarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 12:30
İstisnalar kaideyi bozmaz kanımca. Ayrıca onlarca işletme var onlarca kişi var bu işten para kazanan. Hepsini ayını kefeye koymak ne kadar mantıklı değilse, "küçük esnaf para kazanmak için herşeyi yapar" demek de mantıksız. En kibar tabiriyle mantıksız!
Kabul edilmesi gereken bu piyasanın kandırmaya-kandırılmaya açık, amiyane tabirle "oynak" olduğu ve sadece vergi ödeyen esnafın değil klavye başındaki esnafın da bu piyasanın gerekliliklerini yerine kolayca getirebildiği. (2 cm lik balığı 4 cm diye satmak gibi)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 12:40
Ulus'ta geçen sene kiraz karidesin tanesini 15 liraya satmalarına ne diyeceksiniz. Gerekçe bunlar yavruluyor o yüzden pahalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aydın ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 250
Aydın ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 04:57
100 litre akvaryumumda japon balığı besliyordum. Bir gün akvaryumcuya gittim ve orada bir çalışan bir elemanla muhabbete başladık. Forumu takip ediyordum ve birçok balık hakkında bilgi edinmiştim, şu şöyle yaşar şu şöyledir evet böyle olmalı vs. diyaloglar baktım çocuk biliyor ve hobinin de içinde. Akvaryumcuda da çok çeşit balık vardı ve guramiyi ilk defa orada görmüştüm. Japonla yaşayan balık var mı diye sorduğumda gurami yaşar dedi ve iki tane gurami aldım getirdim 2 saat sonra bir baktım iğnemsi uzantılarıyla balığa dokunduktan sonra saldırıyor balığa. Hemen ayırdım poşete koydum ve geri götürdüm balığı çocuğa dedim böyle böyle.. Çocuk bana istediğin japonu ve al abi dedi ve bana guraminin 2 katı pahalı japonlardan ve bir tane de termometre verdi. Çocuğa dedim bu balıklar çiftleşir mi bunların israilden kısırlaştırılıp gönderildiğini söyledi... Ben çocuğun kesinlikle art niyetli davrandığını düşünmedim... Ertesi sene aynı akvaryumcuda işten ayrılış ziyarete gelmiş karşılaştık, yine uzun sohbet ettik ve içimde hiç kuşku kalmadı.. Bugün de bir akvaryumcuya gittim yeni şube açılmış, orada da hobinin içinde bir çalışan benden 2 yaş küçük, onla da bayağı sohbet ettik, hiç deneme gereği duymadım fakat bir akvaryumcunun sahibine baktım bir de çocuğa, akvaryumcu cin gibi , neyi sorsam üstüne 40 50 tl katıp söylüyor; 65 liralık yeme 95, 170 liralık yeme 240 dedi...eyvallah dedim çocukla sohbeti bitirip çıktım. Artık akvaryumcuyla değil varsa çalışanıyla muhatap oluyorum, hele gençse daha da iyi oluyor. Tecrübesizliktenmidir anlamadım içinde kandırma art niyeti olmuyor. 

Zamanında düşünüyordumm kendisinden akvaryum alayım diye bu hacimde yaşamaz vs. dediklerini fakat güvendiğim bir akvaryumcu abim var gidiyorum abi şu fiyata şu akvaryumu yaptırdım şimdi senden şu balığı alacam vs. adam satmıyordu sarı prenses yunusun yanına yaşayan kaya bayağı ısrar edip aldım. Genelde alışverişimi orada yaparım. Adama ilk gidişimde birşeyler sormuştum 4 ay sonra tekrar gittiğimde ben bu bölümden balık almanı tavsiye etmiyorum demişti(boş akvaryuma balık alacağım adam kendi balığını satmadı daha balıklardan emin değilim diye). Böyle bir akvaryumcunun yakınında oturduğum için şanslıyım ve oraya kazandırdığım bütün paraları helal ediyorum. Çok cins akvaryumcularla karşılaştım, tek güvendiğim akvaryumcu odur fakat Türk milleti paragrafın başında dediğim gibi düşündüğü için bu durumlara düşüyor tahminimce. Akvaryumcuyla konuştuğunda nasıl biri olduğunu, niyetinin ne olduğunu anlıyorsun genelde. Hatta tipinden bile çıkarıyorsun bazen. İnsanları tipleriyle yargılamak doğru olmaz fakat bazıları gerçekteb belli ediyor bakışıyla dahi. Yine de tavsiyem foruma sorulmadan araştırılmadan birşeyler alınmamalıdır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blackreis7Çevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 91
blackreis7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2012 14:15
Hepsi birbirinden palavracı. Benim kuzenime adam 60 litre akvaryuma 2şer tane yunus,sarı,zebra,mavi prenses ve beyaz prenses vermiş. Ha bide portakal vermiş . KATİL herif. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lifetimeÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Mugla
Mesaj: 380
lifetimeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2012 00:04

Arkadaşlar bu bizim için hobi petshoplar için ticaret. Bu işe hobi gözüyle bakmayanlar için yapacak hiç birşey yok. Bana soracak olursanız birçok hobici arkadaşın sadece üretmek için dekorsuz kumsuz balıkları akvaryuma koymasına ondan sonra da buna hobi demesine karşıyım. 

Bir de farklı bir açıdan bakın olaya akvaryumculara yükleniyoruz ama siz hiç hayatınızda abi bu domatezler hormonlu alma diyen manav gördünüz mü( bizim hayatımız için zararlı olduğunu bile bile). Yada bu et bayat alma diyen kasap.  Petshopların işi de bu siz girip şunu şunu istiyorum deyince adam hayır olmaz alma demez. Diyenler mutlaka olacaktır bunlar da gerçek hobicidir. Burda burda yapılacak tek şey araştırmak doğrusunu bulmak.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokcanozturkÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 119
gokcanozturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2012 21:50
Geçenlerde bir olaya şahit oldum yaşlı bir amca oğlunun balıkları varmış.gösterdiğine göre cichlid besliyormuş oğlu.Ona hediye almak istemiş gelmiş akvaryumcuya . bende balıklara hayran kaldığımdan birde balıklar hakkında kavaryumcu abiyle sohbet ettiğimden oradaydım yine. Işıklar filan adamın gözü japon balıklarına takılmış.(genelde böyle akvaryumcuya girince göze en hoş gelen japon oluyor bu balık besleyince değişiyor ama hiç beslememiş bir insan rengi dolayısıyla japondan etkilenir)neyse amcamız japon istedi 2 tane. Biz dedik yok amcacım yaşamaz direk öldürler bunu sen gel biz sana bunlardan verelim. çok parasıda yok amcanın illaki japon.Neyse biz baktık ısrar ediyor verdik 2 japon . 15 dakika geçti ama balıkların poşetiyle geldi. Japonun teki ölmüş teki çok normal değil. Amcada mahcup biraz bişeyde diyemiyor . balıkları değiştirmek istiyormuş.şimdi bu durumda akvaryumcu haklı ama yaşlı adam onada yazık . Akvaryumcu insaflı aldı japonun tekini yerine bi MAvi prenses verdik . Ama şunuda öğrendim ki bilmediğim bir tür hakkında önce araştırma yapıp sonra alacağım.Bende ikisinede iyi günler deyip Blue Acara(yeni gelmişti3 tane) araştırmaya geldim eve.Suan karma canlı doğuran akvaryumum var .SAğlıklı hobiler hepinize .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir