Astronot (oscar) Balığı Hakkında Bilinçlenelim


FERlTÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 05/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 137
FERlTÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 22:57
Olaylar konudan çıkmış farklı boyutlara geçmiş. Kimin ne yaptığı önemli değil eleştridiğin kişi sen acil bir konu yapsan ilk yardımda bulunacak birisidir. Bu konuda yanlış kişiye yanlış yorum yapıyorsun. Konun özür hiç bir akvaryum doğa ile aynı değildir. Spor yapan insanlar bile takviye alıyor çeşitli şekillerde. Hayvanlara ne olursa olsun besleyici özellikli şeyler verilir. Kimisi doğal kimisi yapay. Baktığın canlıyı en iyi şekilde beslemek istiyorsan hiç birşeyi abartmamak şartıyla deneme yapmaktır. Madem savunulan birşeyler var ve sizler inanmıyorsunuz deneyin açın konuyu paylaşın laf değil icraat yapın hepimizin kulaktan duyma bilgileri silinsin. Boş yere yükselmeyin gerek yok böyle şeylere zaman kaybı sadece [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2017 23:20

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=vaAkSUS--0c&index=48&list=PLSLJgZ8a20MucbghMPzkF8kihTiq6nHZY[/VID][EDIT]MaviYesil,2017-08-13 22:30:27[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

johnnyblazeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 689
johnnyblazeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2017 14:38
Gereksiz bir tartışmaya girdiniz. Ben oscarlara daha yüreği yerine karides verilmesi gerektiğini söyledim. Kararımı değiştirenin ne olduğuna gelecek olursak:

Balıklar, dana yüreği ve tavuk gibi etlerde bulunan yağ asitlerini özümsemek için gerekli sindirim sistemine sahip değiller. Karbonhidratlar ve diğer asitler özellikle karaciğer çevresinde depolanır ve balığın ömrünü kısaltır. Sağlam bir büyümeye neden olur mu? Evet olur, ancak bir balık için iyi bir besin kaynağı olarak nitelendirilemez. Hatta son yıllarda büyük discus bakıcıları bile bu yöntemden uzaklaşma eğilimindedir. Dana yüreği balığı hızlı büyütmek isteyen yetiştiriciler için harika bir besindir. Böylece onları daha hızlı pazarlamalarını sağlarlar ancak kesinlikle uzun vadeli ve ideal bir diyet değildir.

Yurt dışında Vancouver Tropical Waters kurucusu Lee Newman defalarca dana yüreğine karşı konuştu. Çünkü karaciğer dejenerasyonuna yol açıyordu.
Bu adam kimdir derseniz de sadece deneyimli bir akvarist değil balıkta sağlık ve hastalık konusunda uzmanlaşmış bir bilim adamıdır. Balık sağlığı üzerine 300 makale ve 5 kitap yazdı.

Bununla birlikte balık bilim adamları ve veteriner öğrencileri için, yurt dışında Dr. Burgess isimli bilim adamının da "Balıklarda Kırmızı Etler ve Karaciğer Hastalıkları" isimli makalesinden alıntı yapıyorum.

"Dana yüreği ve diğer kırmızı etlerin cichlidlere verilmesi sağlık problemlerine neden olur. Kümes hayvanı eti de buna dahildir. Bu etler balıklar için yanlış yağlar içerir. Sonuç olarak karaciğer tıkanıklığına ve karaciğer yağlanmasına sebep olarak balığın ömrünü kısaltır. Ayrıca memelilerin ihtiyaç duyduğu amino asitlerin oranları balıkların ihtiyaç duyduğundan farklıdır. Bu nedenle balığın dana yüreği ile beslenmesi balığın daha fazla amonyak üretmesine neden olur ve filtrasyona fazladan yük bindirir."

Daha buraya bir sürü makaleden alıntı yapabilirim. Siz de biraz yönünüzü bilime çevirin ve basma kalıp düşüncelerden sıyrılın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2017 17:14

[URL=http://forum.simplydiscus.com/showthread.php?88866-Beef-Heart-and-Discus] Bu konular yeni değil, daha önceleride yazıldı çizildi.(Lee Newman-2011)[/URL] Sizin bu konuda yazabileceğiniz bir çok şeyi daha önce okuduğumu düşünüyorum. Otopsi yapılan bir balık var mı? Kaç denek üzerinde kaç yıl boyunca araştırma yapılmış? "Karasal hayvan eti balık karaciğerinde yağlanma yapar." bu çok geniş bir kavram? Ne kadarı yapar, günlük tüketim miktarı nedir? Genetik bu durumda ne kadar etken? "Co2 insan için tehlikelidir." ama yaşadığımız sürece co2'ye maruz kalıyoruz. Burada önemli olan değerleri. "Ph dalgalanması balıklara zararlıdır." ne oranda 0,5'mi 1,5 mi? gibi.
Gordon formülü'nü biliyorsunuzdur muhtemelen, yıllardır sağlıklı bir şekilde uygulanıyor.

Siz sadece doğru bildiğinizi desteklemeye çalışıyorsunuz hepsi bu.
[EDIT]MaviYesil,2017-08-13 22:34:48[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir