Astronot & severum. Baliklarini bilen varmi : ))


SercandorukÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 122
SercandorukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 17:19
Koskoca sitede soru yazmadigim bolum kalmadi bu kadar insan icinde bu iki baligi beslemis yavru almis yasam sartlarini yem cesitlerini yavru bakimlarini bilen bir allah in kulu yokmu gercekten :))))) astronot ne kadar korkutmus bu hobicileri butun sitede yavru alan buyuten bir kisi bulamadim belki olan vardir aciklamiyor sanirim bu isin puf noktalarini ben surundum bunlarda surunsun diye :))))) hadi onu anladimda severum dan anlayandami kimse yok bu iki balik suanda turkiye de rahatca yuksek fiyatla satilabilecek baliklar discus la birlikte .
bu kadar malawi uretimi yapan insan var ve ayda 2ooo tl kazanamaz eminim eziyeti ve parasizligi cabasi :) ama evinde 3 damizlik astronot u olan biri ortalama 3 ayda 12ooo tl kazanabilir ve bu ortalama 1000 yavrudan sayarsak hele severum da 3 cift damizlik cok degisik bir boyut maddi acidan!!
sallama diyen Varsa hemen nakit parada ustelik astronot yavrularinin 5,6 cm olan boylarini 4tl den ayni boy severum lari red gold green 5 tl den alirim sayi hic problem degil.!
ayrica yunus ile ilgilenen varsa 7 disi 1 erkek damizlik surekli yavru aldigim yunuslarim tek disim ortalama 75 100 arasi yavru veriyor hepsi enaz 2,3 kere yavru verdi isteyen olursa fiyat konusulur Sercandoruk2014-01-05 18:04:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avrasyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 469
avrasyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 20:07
Genç arkadaşım merhaba. Şaka gibi bir mesaj başlığı açmışsınız. Konu nedir kimse anlamasın diye özel çaba sarfetmişsiniz. Tebrikler. Sondan başa doğru cevaplamak gerekirse;

1. Yunuslarınızı satışa mı koydunuz? Onu yazmışsınız. Ama yeri, bu başlık değil. Bu sonda olmasına rağmen ilk dikkatimi çeken şey oldu. Foruma yeni üye de olmamışsınız. Hayret ettim doğrusu.

2. Ben geçmişte severum ve astronot yetiştirdim. Özellikle severumdan yavru da aldım. Akvaryum hobi forumunda yaptığınız hesaplama ve değerlendirmeleri gülerek okumama rağmen doğru bulmuyorum. Burada ticari ilanlar dışındaki tüm satışlar hobicilerin ya yeni balık , ya da yem almak için yaptıkları satışlardır. Kaldı ki kimse üç beş balık satıp zengin olmaz. Çünkü elektrik, yem, su ve benzeri giderler zaten yüzünü astarından pahalı hale getiriyor. Ama bu bir hobi olduğu için kimse bunu dert etmez. En azından bu tip kaygılarla balık beslemez. Bu sizin hesap Cem Yılmaz'ın "bu salon kaç kişi, e iyi o zaman" esprisine benzemiş. 

3. Forumda bu balıklarla ilgili makale bulamamış olabilirsiniz. Doğrudur. İnsanımız tecrübelerini makale formatında paylaşmayı tercih etmiyor. Ancak arama butonuna bastığınızda en az 120 tane severum ve astronotla ilgili tecrübe edilen başlıkları görebileceksiniz. Oradaki paylaşımlarda bulunan kişilere sorular sorarsanız eminim size memnuniyetle yardımcı olacaklardır.

4. Mesaj geçmişinizi araştırdığımda çokça başlığınız olmasına rağmen yalnızca iki, üç  başlıkta bu türlerle ilgili birşeyler soran mesajlar yazdığınızı gördüm. Forum bu kadar paylaşımcıyken, soru sormayı tercih etmek yerine bilginin uçarak size gelmesini beklerseniz, elbette ki gelmez. 

5. Bu balıkların niçin sıklıkla beslenmediği ile ilgili sorunuza (daha doğrusu stemvari saptamanıza) verebileceğim ve sizin de bildiğinizi tahmin ettiğim 2 tane cevap var: 

a. Hobiciler sabırsızdır. Güzellikler hemen kendisinin olsun ister ve 2000 yavru yapan bir orta amerika cichlidinin yavrusunun büyümesindeki uzun süreç, kişileri bu balıklardan soğutuyor.

b. Büyük balık, daha çok kirli su, daha dikkat ve ihtimam ve dolayısıyla daha çok su değerlerini kontrol etmek ve su değişimi yapmak demektir. Hobicilerin büyük çoğunluğu bundan da imtina ediyor olabilirler diye düşünüyorum.

Ancak yine de yılmayın. Emin olun, bu forumda aradığınız herşeyi bulacak, ve konusunda uzman hobicilerle irtibat kurabileceksiniz. Yeter ki, biraz daha fazla araştırın. Keyifli hobiler.

avrasyalı2014-01-05 20:16:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SercandorukÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 122
SercandorukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 04:27
Yazdigim yanlis seylerde bilgilendirin beni ben ogrenirim sorun yok ama once sunu bilmenizde bence fayda var 300lt lik 3 tank ve 3 cift astronot la cok rahat ev gecindirilebiliyor ;) hesap anlamadim demissiniz cok basit bu baliklar 35 gunde bir yumurta dokuyor ve ortalama 1000 yavru veriyor 2 ay beslediginizde is bu baliklar 4 tl lik bir fiyatla satis boyuna geliyor severum lar minimum 5 tl ayrica madde madde siralamayayim ben sizin gibi toptan yaziyim :) hesap acik 3 cift damizlik astronot 2 ayda bir 3000 yavru verir * 4 tl 12.000 tl para eder matematik 0 benim yanlısım varsa duzeltin ama ogrenmek guzeldir ne elektirigi ne suyu :) ayda 100 tl gelir en fazlasi elektirigin ztn en kombili oda sicak neyse uzun lafin kisasi yumurta dokmesini bekledigim 1 cift red bir cift gold ve bir cift green severum um bir cift astronot albinom ve 7d1e yunuslarim var ufak bir uretim hane gibi ayrica bundan once sanirim dalga gecmeye calistiginiz elektrik su parasina yetmez dediginiz baliklarla ben ev gecindiriyorum silivri ve corluda ki hele elinde astronot severum ve discus olan insanin pek kuyumcudan bi farki yok ayrica butona astronot veya severum bakimi yazinca abuk subuk makaleler cikiyo yok nerde yasar yok su derecesi yok kac cm buyur insanlarin bu bilgilerede tabiki ihtiyaci var ama onemli olan bu bilgiler degil bence bunlar google da yazincada cikar bu forum sitesi cok guzel bir site tabiki cok bilgi var yardimci olan herkezede tesekkur edilmeli ben bu baliklara saat lerimi ayiriyorum surekli arastiriyorum ucan bilgi de beklemiyorum siz ne besliyorsunuz bilmiyorum baska komik buldugunuz seyler varsa yazin ben cevaplarim ben ironi olsun diye soyledim ayrica ilan falan da vermedim kimseye balik vermeye ihtiyacim yok allah a sukur calistigim yerler belli ucret belli burdan ilan vererek bşr tek satisim olmadi olmazda onuda yanlis anlamissiniz duzeltiyim bari yunuslari satma konusunda malawi 5 para etmiyor piyasada ureten cok cunki bunu anlatmak istemistim. Merak ettiginiz sizi gulduren baska seyler varsa sorun ben cvplarim sikinti olmaz hem arkadas olmus oluruz bu vesile ile allah a emanet

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 05:35
O zaman benim şu an 1 erkek 4 dişi lepistesim var. Dişiler her ay 30 yavru veriyor. 30*4: 120. Tanesini 2 liradan satsam her ay 240 lira geliyor olması lazım. Ama düz mantıktaki gibi yürümüyor bu iş. Yavrular salgın hastalıkta tamamen ölebiliyor, tek tek ölebiliyor, bazıları genetik faktörlerden yanık kalıyor, damızlıklarda arada sorun çıkabiliyor, elektrik gidiyor, filtre bozuluyor, balık kaybı yaşıyorsunuz, olabilecek çok fazla ufak ve büyük şey var. Bu kadar düz mantıkta olsaydı bu sitede balık besleyen herkes şu an zengin olurdu. Herkes alırdı bir tür, üretir yavrularını 4 liradan satardı. Ama bu şekilde yürümüyor bu iş. Bunun dışında iki ayda bir 3000, her ay 1500 balığı nereye 4 liradan satacaksınız? Sattınız diyelim, bundan 6 ay sonra Türkiye'de 9000 astronot yavrusu olmuş olacak, bunları 3'te 2'si öldü diyelim, 3000 astronot. Sizce bu kadar kolay olsa her yer astronot kaynamaz mıydı? Şu anda herhangi bir üreticinin 3 çift astronotu yok mudur? Petshopların 2 aylık astronotu 4 liradan alacağını mı sanıyorsunuz, yoksa siteden her iki ayda 3000 astronot mu satacağınızı düşünüyorsunuz? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sawyer86Çevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 95
Sawyer86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 08:22
Yine bu forumdan okudum diye hatırlıyorum. Ticari amaçlı astronot bakımında adam basıyor yüksek hacme yavruları 6 ayda show boy'a yakın balık sahibi oluyorlar. Ki söylediğiniz balığın istediği hacimlere bakarsanız dediğiniz miktarda yavruyu satış boyuna getirmek için bir hobiciye göre çok daha yüksek hacimlere ihtiyacınız var ve tahminimce de evinizin odaları size yetmeyecektir. Ne kadar hacim o kadar elektrik olarak düşünürsek de 4 lira dediğiniz canlının maliyeti yarı yarıya gibi bir tutarı bulur. 2 liraya da bu işi çevirmek? Nasıl diyim ameleliğine değmez en iyisi hobi olarak yapmak diye düşünüyorum yine de.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SercandorukÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 122
SercandorukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 03:43
Fikirlerinize saygiliyim oncelikle bunu soyliyeyim sunu belirtmek isterim yavrulari oldurmek hastalandirmak kisiye kalmis birsey Silivride kirada oturuyorum mustakil 850m2 bahceli alt kati 2+1 ust kati is dublex olan bir ev kira bedelim 300 tl. Jenarator um mevtut oda isim kombi ile sabit alt katta oturan yok oraninda anahtari bende 6 adet 2 tonluk plastik su deposu aldim hurdacilardan ustlerini sipral ile kestim ufak bir kompresor ile hava saglamayi dusunuyorum suan boslar bunun yani sira buyuk bir hobi odam var tabiki kardesimin cezaevinden cikmasini bekliyorum iki kisi bu isi dahada buyutebiliris diye dusunuyorum
2 adet 300 lt astronot 2 cift albino astronotum var
1 adet 450lt 7d 1 e yunus akvaryum
3adet 100*45*40 severum lar (red gold green) icin damizlik akvaryum
80*45*35 10 adet yavruluk akvaryum
3 adet 100*30*45 yavruluk akvaryum

Sizin lepistes dediginiz baligin benim calistigim firmada damizlik boyunun alisi 50 kurus maximum :) tabiki hakli oldugunuz konular var sizin saygi duyuyorum ama yinede dedigimi ispatlamak icin herseyi yapabiliris eger imkaniniz uretebilirseniz ?
6cm astronot turu farketmez albino vs
3 tl den 5 6 cm arasi severum red gold vs 4 tl den getirin elinizde ne kadar balik varsa nakit odeme sarti ile ben bizzat kendim aliyim hem ben kazanirim ustune ekleyip hem siz adet sorun degil surekli olarak ustelik yurt disina turkiyeden ne kadar balik cikisi yapiliyor ogrenmenizi tavsiye ederim ! Ve bu satisi yapan firmalarin hic biri baligi kendi uretmiyor tipki benim calistigim firma gibi tamamen ev hobicilerinin urettikleri kirma olmayan discus astronot severum vs ozel olan baliklarin bu firmalar tarafindan satisi hem turkiye hem yurt disina yapiliyor bunlari bilmenizde fayda var diye dusunuyorum tabiki hobicilerimiz surunur bu akvaryumcular oldugu surece tabiki 5 kurusluk mali herkez 1 liraya vermeyi kabul edince hobici de ancak elalemin yaninda iste calisir kendi emegi ile binbir zorlukla urettigi baligida yeri artik kalmayinca hobi icin besliyo uretiyo olsada gidip akvaryumcuya bedavadan verir aylarin emegini !size buyuk saygi duyuyorum yanlis anlamayin ama lepistes i falan balik diye akvaryum ayirip beslemem ben ama yinede youtube da bir video var antakyali bir lepistes ureticisinin odasinda urettigi lepistes lerle ilgili zamaninda gazeteler haber yapmislardi adami bunu bulup izlemenide tavsiye ediyorum Konusmak fikir alisverisinde bulunmayi severim belki benden cok cok daha fazladir balik bilginiz anlattikca sizden bilmedigim herseyide ogrenirim sonucta ben 3 senedir uretim yapiyorum malawi lerier yonu ile biliyorum amerikanlar bir senedir ustunde durdugum degerli olan ciklet turleri ticari acidan dedigim gibi her elestirinize acigim fakat dalga gecer gibi degil birseyleri once sormadan onyargili konusmadigin surece allaha emanet ol yine yazisiriz kafana takilan bisey olursa ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribKrabÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
KribKrabÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 07:46
Fanusta japon terk. Yöneticilerden özür diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cormorantÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2013
İl: Izmir
Mesaj: 162
cormorantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 17:39
Elinde 10 dan fazla aynı tür balığı olan hiç bir akvaryumcu sizin getirdiğiniz yavrular için para ödemez hatta üretimi çok verimli olan zebraları değersiz göründüğü için maalesef tuvalete döküldüğünü bizzat biliyorum. Astrnot ve severumlar değerlerini koruyan balıklar ama siz hiçbir zaman malavi veya canlı doğuranda olduğu gibi sürekli satış yapılabilecek balıklar olarak görmeyin çünkü balıklar büyük hacimli akvaryum gerektiriyor.Her akvarist bu akvaryumlara sahip olamıyor ve bakımını filtrasyonunu karşılayamıyor. Bu da amerikanların, balık satışı düşük olan bu türlerin akvaryumcular tarafından tercih edilmemesine sebep oluyor.  Nadir türlerin türkiyede üretilmesi için emek gösteren çok değerli hobicilerimiz var ve hiçbiri bu işi ticari kaygıyla yapmıyorlar. İsim vermeye gerek yok  Amerikan rüyası başlığında herkes bulabilir.
Amerikan dünyası çok özveri isteyen bir  uğraş, son olarak  herkesin katılacağını düşündüğüm diğer bir nokta, akvaryum hobicliğinde ulaştığın son nokta balıkların mutlu ve sağlıklı kendilerin doğal ortamlarında hissedebildikleri bir ortam yaratmayla mümkün olabiliyor. Bu sebeple ben çoğu kez akvaryumcuya balık vermeyi  satmayı ya da iade etmeyi üzücü bulurum çünkü çoğu sert amerikan diğer balıklara zarar vermemesi için tecrit edilir küçük hacimlerde bakılma durumunda kalırlar. Umarım siz de balıklarınız için en uygun ortamı bulmaya çalışırsınız. 
İyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SercandorukÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 122
SercandorukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2014 03:56
Tesekkurler yazida yazdigim gibi 100*45*45 3 akvaryum var damizlik severum red gold ve green icin 300 lt 2 akvaryum 2 cift albino astronot icin 450lt yunus 7 d 1 e icin
Astronot ve severum lar icin 13 e yakin da yavru akvaryumlari var boylama icin evin alt katinda bulunan suan faliyette olmayan 6 adet 2 tonluk su depom var buyutme sorunum yok satis dan kastim yurt disina turkiyeden yerli uretim yapan buyuk firmalar akvaryumcu veya toptan başik satan veya ureten kucuk esnaf degildi butur kucuk esnaflar ne cesit olursa olsun en fazla 20o balik alir zaten ayda para konusu cok uzatti bu konuyu galiba hedefleri buyuk tutmak falan diyodu bi arkadas ayda 1000 1250 tl kazanilabilir diye dusunuyorum 2. 3. Batim yavrulari aldiktan sonra tabi buda yeterli olmasada iyi bir para aslinda anlatmak istedigim buydu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir