Balıklar sesten etkilenir mi?


durgundenizÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2007
İl: Trabzon
Mesaj: 64
durgundenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2008 19:23
    Merhabalar... Konu biraz alakasız olabilir ama aklıma takıldı... Balıklar sesten nekadar etkilenirler yada etkilenirler mi? Zaman zaman ben bile akvaryumdan çıkan sesten ( özellikte hava taşından) rahatsız oluyorum. 24 saat aynı şiddette varolan ses balıkları olumsuz etkiler mi, bilgisi yada yorumu olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZıMBıRTıÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 89
ZıMBıRTıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 00:32
[QUOTE=durgundeniz]    Merhabalar... Konu biraz alakasız olabilir ama aklıma takıldı... Balıklar sesten nekadar etkilenirler yada etkilenirler mi? Zaman zaman ben bile akvaryumdan çıkan sesten ( özellikte hava taşından) rahatsız oluyorum. 24 saat aynı şiddette varolan ses balıkları olumsuz etkiler mi, bilgisi yada yorumu olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler....
[/QUOTE]
 
Emine hanım; balıklar kuşkusuz sesten etkilenir. Örneğin yumurtladıkları için başka akvaryuma koyduğum çöpçü balıklarım akvaryum sehpasına bir bardak koysam deli gibi ordan oraya kaçışıyorlar. Aynı şekilde pengasus besleyen bir arkadaşımın balıkları o kadar sese duyarlıydı ki odanın kapısı açılsa deliler gibi oradan oraya kaçışıyorlardı ve nihayetinde hepsi camlara vurarak öldü. Tabi burada büyük ihtimalle akvaryum boyutuda etkili olabilir niye derseniz çöpçülerimi  bu yavrulama akvaryumuna almadan önce böyle bir sorun yoktu. Ama etkilenmeyen balıklar vardır ben orasını bilmiyorum o kısmı o arkadaşlar cevaplandırır herhalde. Birde akvaryumun kendi ekipmanlarının sesinden ne kadar etkilenirler o konu tartışmalı çünkü o ekipmanlar olmazsa zaten ölürler tavsiyem hem sizin hem de balıklarınızın sağlığı için kaliteli ekipmanlar kullanırsanız ses oldukça düşük olucaktır.
 
Saygılar...
ZıMBıRTı2008-04-17 00:34:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orandamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 748
orandamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 09:57
Bence balıklar sesten değil titreşimden etkileniyorlar.Odanın içinde kuvvetli bir şekilde bağırsanız veya bir korna çalsanız diyelim balıklarınızın bundan etkileneceğini hiç sanmıyorum.Ama emir beyin verdiği örnekte olduğu gibi akvaryum sehpasına temas ettiğinizde veya kapıyı hızlıca çarptığınızda akvaryumun titremesine neden olursanız balıklarınız bundan etkilenir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 11:19
Ses suda daha hızlı ve kuvvetli yayılır. Balıklar sesi, kafalarının içindeki bir organ sayesinde işitir. Yani işitme organları vardır fakat kulaktan farklıdır. Ayrıca bu duyu organını, vücutlarında göz hizasından başlayıp, kuyrukta son bulan yanal çizgi destekler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir