ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ZıMBıRTı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2007 20:41
Son Ziyaret:
25 Mart 2013 22:18
Toplam Mesaj:
89 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir Şanverdi
Doğum Tarihi:
31 Temmuz 1984
Yaş:
39
İl:
Kocaeli
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120LT 100*35*40 - At Hf-600 Biyo, At-A3500, 2*AT-F302, At-300 watt
8 Japon 12 Çöpçü 1 Vatoz

SON 10 MESAJI

Akvaryumu Saran Hastalık

Arkadaşlar, son altı ayda forum bir hayli değişmiş sanırım.

Herneyse kriz var zaten herkes kendi derdinde. Yinede herkese teşekkürler.
ZıMBıRTı2009-03-26 01:43:13
Akvaryumu Saran Hastalık
Merhabalar Hakkı Bey;
 
Öncelikle ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca araştırmanız ise ayriyetten takdire şayan bir hareket.
Hakkı Bey dediğiniz gibi bende bir virüs olmasından korkuyorum, inşallah değildir ama tüberkülozdan şüpheleniyorum. Hastalıklar ve ilaçlar bölümünü önceden defalarca okudum ama şu son 7-8 ayda bir çok şey eklenmiş(Ekleyenlerin emeğine sağlık!) onlarında çoğunu bugün okuma fırsatı buldum. Bir çok hastalığın ortak bir kaç özelliği var ama tüberkülozu okuyunca şimdi akvaryuma elimi sokmayada korkar oldum. Permasol daha önce kullanmadım ama araştıracağım.
Geçen sefer hasta balıkları ayırmıştım ama 3 ay sonra o zamanın sağlıklıları şimdinin hastaları oldu. Ne yapacaksam ana tankda yapmayı düşünüyorum yani bundan sonra ya hep ya hiç. 
 
İlginiz ve iyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler!
Akvaryumu Saran Hastalık

Değerli Forum Üyeleri;

 

Akvaryum hobisine başladığım günlerden bu yana neredeyse en zor günlerimi yaşamaktayım. Sanırım akvaryumuma bir illet hastalık musallat oldu ve beni çok zorluyor. Sizlere kısaca anlatmak istiyorum. Bilgi, deneyim ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim.

Öncelikle Japonlarımdan biri yine tekrar dipte yatmaya başladı. Bundan öncede  bu olay başıma geldiğinde ağızdan şırınga yöntemiyle flagyl tedavisi uyguladım suya koymadan 10-15 sn bekledim ama Japonların özelliğinden midir bilmem, her seferinde kustular. Sonra sera granugreen e suda erittiğim ilacı iyice emdirip verdim ama hasta 4 balığımdan hiç birini kurtaramadım. Hepsi dipte yattı, sonra anüsleri kanlandı ve öldüler. Bu hasta balıklar öldükten sonra su değişimi yaptım akvaryumu kaya tuzlu sıcak suyla yıkadım ama yaklaşık 3 ay sonra balıklarımdan 2 si tekrar yatmaya başladı. Ve Bunlardan biri 4 sene önce aldığım ilk balıklarımdan sonuncusu ve manevi değeri çok yüksek. Bu yüzden akvaryumcuya gittim anlattım hangi devirde yaşıyoruz flagyl neymiş dedi ve 14 tablet bactopur sandığım tablet verdi. Hergün suya bir tablet attım sonuç değişmedi. Bitince tekrar gittim 8 tablet daha ve bunun yanında tetra general tonic ve vital verdi yemeklerden sonra contrayla birlikte birer damla damlatmamı ve yem olarak sadece pul yem vermemi söyledi. Bunları da yaptım ama balığım hala yatıyor. Ve anaç çöpçülerimden 1i geçenlerde su yüzeyine çıkıp batmamak ve anüsü kanlanmak suretiyle öldü ve bu günde birinin karnının göçtüğünü ve dipte durmakta zorlandığını gördüm. Kısaca anlatmaya çalıştım ama durum bundan ibaret ve daha kısalmıyor. Vakit ayırıp okur ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

 

                                                                                                     Saygılar!!!

 
 
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Japon Durguluk dipte yatma, çöpçü anüs kanaması ve batmama

Akvaryum Kapasitesi (litre):140

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 Japon 7Çöpçü ! Leopar Vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Atman Hf-600 + sirkülasyon motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Flagyl,bactopur Tablet, contra, genaral tonic

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 %20, ısı 26
 
Utanmasa Beni Yiyecek...!
Teşekkür ederim Yunus Bey,
Aslında bunu bir hikaye gibi yazmak aklıma gelmemişti sadece içimden gelenleri ve yaşadıklarımı paylaşmak istemiştim ama balıklarıma olan sevgim ve toromanın bendeki sempatisi akıcı bir anlatımla, ve sizlerin beğenisiyle bir hikayeye dönüştü.
Sizlerden böyle güzel iltifatlar almakta beni baya bir onore etti.
Size ve ilgi gösteren, okuyan ve paylaşan tüm dostlarımıza saygılarımı sunarım.
Amerikan Akvaryum dekor?
Ümit Bey bursa mobilyacılık açısından çok önemli bir ilimiz bu bulduğunuz kökten bir parçayı etraftaki demonte mobilyacılar değilde zanaatkar çekirdekten yetişmiş bir marangoza gösterirseniz büyük ihtimalle ne olduğunu anlayacaktır. Tabi imkanınız varsa ve sonra paylaşırsanız seviniriz. Aydın beyin söylediği gibi resim koyup ne kadar süredir kullandığınızı falan da yazarsanız iyi olur. Paylaşımınız için çok teşekkürler.
Saygılar!
 
 
[QUOTE=rastlantisal] Üstadım büyük amerikanlar genelde nehir balıklarıdır. Yaşam ortamlarında kök, yüzen kütüpler vs bol miktarda bulunmaktadır.
Doğadan bulduğum çok güzel bir kök (o kadar uzun suda kalmışki artık cilalı gibi duruyor.) akvaryumuma hem çok hoş görüntü verdi hemde balıklarım çok sevdi.

Kökün bir meşeye ait olduğunu sanıyorum.

Saygılarımla.
[/QUOTE]
Amerikan Akvaryum dekor?
Estafurullah Aydın bey,  bende size bu faydalı konuyu atığınız için teşekkür ederim. Faydası şurada belki söylediğimiz şeyler ve söylenecekler burada çok önemli buluşların yapılmasına, bizi mango köküne bağımlı olmanın dışına çıkarıcak. Hayırlısı bakalım
Moderatör bey her ağacın kökü kullanılabilir diyor bunu okuyunca  zaten  içimden ağlamak geldi yani mango köküne verdiğim parayı düşününce ...
Ama istanbul ve kocaelinde akvaryumcuların mago kökü dışında birşey sattıklarını görmedim ancak anadoluda böyle birşey olabilir.
Peki o zaman bu meşe kökü diyelim (çünkü çam da reçine var uygun olacağını sanmıyorum ama olabilirde), kullanabilirmiyiz.  Deneyen gören varmıdır. Mesela onur bey de bilir, 1 resimdeki ağaçlar izmit tropikalde mango dalı diye satılıyor ve fiyatı aynı ebatta ki kökün 4 katı, çok faal bir konu olacağını düşünüyorum ve inşallah buradan bir çözüme varacağız.
 Saygılar
ZıMBıRTı2008-06-16 22:39:29
Sehpa Yapımı
Hakan Bey, bence en uygun çözüm demir profilden yaptırmanızdır, böyle hem ucuza gelecek hemde aklınız kalmayacaktır. Hatta yüksekliği size kalmış ama en boy tavsiyem 100*50 yaptırmanızdır. Benim akvaryumum en boy 35*100 ben masayı 80*100*50 yaptırdım. Eğer yeriniz varsa mutlaka sizde bu ölçülerde yaptırınız. Üstüne 2mm lik beyaz 100*50 köpük üstüne düz sert zemin olarak mdf onun üzerinede 1cmlik pembe straforlardan koydum. Maşallah çok ta memnunum. Büyük yaptırmanızın avantajı ileride 100*50 bir akvaryum yaparsanız tekrar sehba yı düşünmezsiniz. yaptırmazsanızda arkada kalan 10 cmlik bölüm hava motoru, yemler, ilaçlar  gibi herşeyi koymanıza imkan tanır ve dağınıklık olmaz, akvaryum konusunda lazım olan herşey yanıbaşınızda olur. Ayrıca ayaklara yerden 20 cm yüksekliğe kuşak attırırsanız ileride büyütnce şimdiki akvaryumuda buraya koyabilirsiniz.
Ben kocaelide  3*3 2mm demir profilden 9.8 m demirle yaptırdım profiller 6m olarak satıldığından 12  metresini 24 ytlye aldım 10 ytlde kaynak + paslanmaz için verdim ki kendim bile inanamadım ve herşey tamam. Kocaelide balıklar pahalı olsada böyle yararları var tabi. :)
 
Yinede son karar size kalmış.
Saygılar
ZıMBıRTı2008-06-16 22:23:52
Amerikan Akvaryum dekor?
Aydın Bey, bu konuda araştırmalar yapmama rağmen pek bir bulgu elde edemedim.
Araştırmam genellikle akvaryumcular düzeyinde sınırlı kaldığından dolayı, e biliyorsunuz onlarda ellerinde olan mango kökünü satmaya çalıştıklarından aldığım tek cevap mango kökü ve dalları oldu. Elbette yağmur ormanlarında tropikal bölgede bu amçla kullanılabilecek bir çok ağaç vardır ancak ben biraz da ülkemizde bu amaçla kullanılabilecek birşeyler varmıdır diye baktım.
Düşüncelerim ise şu yönde kavak gibi ağaçlar eriyip gidecek, çam köknar gibi reçineli ağaçlar suyu bozacaktır kanaatimce, işte bu noktada balıkçılık amacıyla gittiğim göllerde suda yaşayan ağaçları gördüm bunlardan en yaygın ve dayanıklılar söğüt ve zeytindi. Söğüt fazla sert olmamasıyla beni şüpheye düşürdü ancak zeytin aklıma yattı belki biraz dağlanırsa hem sertleşir hemde herhangi bir salınım yapacağını düşünmüyorum.
Bu konuda denemeler yapacaktım ancak okulda son senem olması dolayısıyla daha kalkışamadım. En kısa zamanda deneyip burada paylaşmak istiyorum tabiki sizlerde denemek isterseniz bunada açığım ve buradan belirtiyorum. Bu araştırmalar sonuçlanana kadar mango köküne para vermeye devam edeceğiz.
Düşünsenize zeytin yada ülkemizde yetişen başka bir ağaç  zarar vermeden budama zamanında çıkan parçalar yada verimiz yaşlı ağaçlar hepimizin ihtiyacını karşılar hemde belki çok az maliyetle, ne kadar muhteşem olurdu değilmi.
 
Saygılar!
Ryukin Yüzgeçleri Kısma

İyi akşamlar Ersoy Bey;

Öncelikle geçmiş olsun. Balıklar arasıra böyle durgunlaşabiliyorlar, akvaryumunuzda akıntı çok fazla ise yorulmuşda olabilirler.
Ancak bu belirtiler çok daha tehlikeli bir durum olan iç parazitinde  habercisidir. Durgunluk, su üstünde yada dibde sabit kalma, özellikle kambur durma, balığınızı iyi bir gözlem altına almanız gerekiyor.
Artı olarak dikkat etmeniz gereken hususlar dışkısı ip şeklinde uzun ve hava kabarcıkları varmı ve balığın iştahında herhangi bir kesilme, karın bölgesinde çöküklük varmı?
Basit bir durgunlukta olabilir, iç parazitte  yada bilmediğim hatırlayamadığım bir hastalıkta, ancak ben burada kendi şahsi kanaatimi söyledim. Lütfen daha uzman üyelerimizden gelebilecek yorumları bekleyiniz.Tedavi süreci için ise hastalığın tam tesbitinden sonra başlayınız, Allah korusun normal bi yorgunluk vitaminsizlik durgunluktur, iç parazit diye antibiyotik tedavisine başlarsınız balık zaten hassas bir dönemde, kaybetme riski olur. Ama bu arada boş durmayıp bu iç parazit falan konularına bir göz atınız.
 
Çok geçmiş olsun.
Saygılar!
ZıMBıRTı2008-06-16 21:39:27
Akvaristlerin En Sık Duyduğu Sözler
"Şu balıklarına ayırdığın zamanı derslerine ayırsaydın ulema olurdun"
 
Doğru söze ne gerek. :)
Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.