ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
durgundeniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2007 01:12
Son Ziyaret:
17 Ocak 2009 23:23
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emine ÖZER
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Trabzon
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

65lt* 3 melek... artı 1e 1d cüce vatoz

SON 10 MESAJI

süpriz
Arkadaşlar dün gece balıkları beslerken ne göreyim. 2 tane cüce vatoz yavrusu. Yavru dediğime bakmayın bayağı büyümüşler :) Ne zaman yumurtladılar ne zaman büyüdüler hiç faketmedim. Keyiften dört köşeyim. Çokta sevimli keratalar.
Değişiklik?
ama zaten canlı doğurandılar, lepistes kılıç moli baktım. başka olmaz mı
Değişiklik?
Merhabalar...Şuan son dönemlerini yaşayan bir akvaryumum var.  1e 1d cüce vatoz, 3-4 lepistes yavrusu ve 3 neon. uzun zamandır balık almıyorum. Sanırım tür değiştirmek istiyorum ama mevcut akvaryumuma hangi türü oturtabilirim emin değilim. Yeni bir türe geçmek istesem 60 lt için öneriniz ne olur diye sorsam... sıfırdan mı başlamam lazım. Yani su şartları falan... Önerilerinizi bekliyorum.
İçimdeki mutluluk...
Merhabalar... Bugün farklı bir heyecanım var, anneanne oldum. Kendi büyüttüğüm lepistes anne oldu. Kendisi daha küçücük  ama 15 tane yavrusu oldu. Şimdi sıradaki yavrularımı bekliyorum...SmileTongue
İnşallah torunlarımında torunlarını görürüm...
Darısı başınıza sevgili balık severler...
Balıklar sesten etkilenir mi?
    Merhabalar... Konu biraz alakasız olabilir ama aklıma takıldı... Balıklar sesten nekadar etkilenirler yada etkilenirler mi? Zaman zaman ben bile akvaryumdan çıkan sesten ( özellikte hava taşından) rahatsız oluyorum. 24 saat aynı şiddette varolan ses balıkları olumsuz etkiler mi, bilgisi yada yorumu olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler....
yapışık yavrucuklar :(

Çay tabağının içine akvaryumdan biraz su aldık ve operasyona başladık. Dokunsak ayrılacak gibiydiler. İkizlerden biri ölü biri canlıydı, ölü olanı bistüri ile kesmeye çalıştık...Ama olmadı, dokunur dokunmaz diğeride öldü:)

Şuan yaşayan ikizim var, dahada ne kadar yaşar bilmiyorum. Zavallıcıklar ne istedikleri gibi hareket edebiliyorlar nede yem yiyebiliyorlar...
yapışık yavrucuklar :(
Erkek lepistesi dişileri aldığım yerden almadım zaten(iyiki de). Eğer yeni erkek ile çiftleşirlerse sorun yok anladığım kadarıyla. Tabi canlı doğuranların tek çiftleşmede birden fazla doğum yapabildiklerini göz önüne alırsak işimiz biraz zor.
Resim konusunda yardımcı olamayacağım. Elimdeki makine ile kaliteli foto çekemedim o kadar küçüklerki. İkizlerden ziyade üçüzlerim çok enteresandı, ama onlar yaşamadılar.... 
Hepinize aydınlatmalarınızdan dolayı teşekkür ederim. 
yapışık yavrucuklar :(
Merhabalar... 3-4 hafta önce aldığım hamile lepistesler doğum yapmaya başladı. Buraya kadar güzel... Doğan yavruların çoğu yapışık (göbeklerinde). ikizler, üçüzler.. Birkaçını ayırmaya çalıştım ama olmadı. Birkaçgün içinde öldüler zaten. Tek bir tane ikizim kaldı. böyle olmasına çok üzüldüm. Birbirlerinden kurtulmak için çok çırpınıyorlar ama nafile... Neden olduğunu merak ediyorum. Acaba sonraki doğumlarında da aynı sıkıntıyı yaşarlar mı?
Lepistesler gayet sağlıklı görünüyor. Aldığımda gebe oldukları için eşleri hakkında bilgim yok.
 Teşekkürler.............
kılıcıma ne oldu
Fotoğraf: YOK

Canlıdaki Belirtiler: 1 haftadır balığım ( d kılıç) sürekli yerde. Genelde kuytu köşeleri tercih ediyor. ilk gün bıraz yem yer gibiydi ama şimdi hiç oralı değil. herhangibir deformasyonu yada hastalık belirtisi yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 65 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: e kılıç ve 4 farklı kuşakta kılıç yavruları(10-15 tane)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık sabit  26,5 derece

Filitrasyon: iç filtre (düzenli temizliği yapılyor)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :rutin olarak en az 1 hafta dinlenmiş su ile haftalık( en geç 10 günde 1 ) dip çekimi. 
 
    Akvaryum şartlarında hiç bir değişiklik olmadığı gibi d kılıcımda hiç bir hastalık belirtiside yok. yaklaşık 7 aydır bende ortalama 5 kez doğum yaptı. son doğumdaki yavru sayısı diğer doğumlara göre daha azdı. Yaşlanmış olma ihtimali olabileceği söylendi. Hiç yemek yemiyor. farklı yemler verdim ama kandıramadım.
      Yapabileceğim bişey... Lütfen...
canım balığım
Yavrulamayacağına eminim. Akşam ayırıp sağına soluna iyice baktım, görünürde bişeyi yok ama sadece dipte yatıyo. Dolaşmak aklına gelince de anlamsız yüzmeye başlıyor. Eşim yemek yediğini söylesede ben gözümle görmedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.