Beta Balığımın Neyi Var


Zeynep Nazlı TuzÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 4
Zeynep Nazlı TuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2022 18:37
[:'(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236778/141020221817201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236778/141020221818531.jpg[/IMG]

Fotoğraflar umarım gözüküyordur ama yine de bilgilendirme yapayım. 4 Aydır benimle erkek betta balığım Uranüs. Çok sevecen çok sıcak biri beni görünce hemen tanır ayaklanınca o da hareketlenir. (Erkek arkadaşımda da kırmızısı vardı denizden getirdiği taşı koyduğu için öldü mantardan). Ben de hemen çıkarttım (benimki o zamanlar mantarımsı değildi. 3 hafta önce boynundaki beyazlamayı fark ettim. Mantardan korktuk hemen mantar ilacı verdik. Çok temiz bakarım her hafta suyunu değiştiririm. Arada da üstünden birazcı alıp taze su eklerim. Yaklaşık 1 haftadır mantar ilacı koyuyorum suyuna (günde 2 damla). Ama bence mantar değil bu çocuk. Yani hareketliliği yüzmesi aynı. Sadece mantar ilacını döktüğümde duruluyor biraz. Bir türlü anlayamıyorum. O beyazlama gerilemiyor da. Az önce de turuncu sarkan şeyi fark ettim. Kakası mı yoksa minicik mutasyonlu kuyruk mu anlamadım (ön yüzgecinin arkasında). Ne yapacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Taha ŞenÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 198
Taha ŞenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2022 19:22
Maalesef kötü şartlarda gözüküyor bilinçsizce aldınız sanırım araştırmadan nasıl ne tür ortamda bakıldığını öğrenmeden. İlk olarak köşeli, küp ya da dikdörtgen bir akvaryuma geçin lütfen ve renkli taşlarla yapay bitkiyi acilen atın. Daha önce çok betta baktım dediklerimi dikkate alırsanız sevinirim. Köşeli bi akvaryuma geçtikten sonra ısıtıcı alın ve bir de termometre. Su sıcaklığı 26 derecede sabit kalsın. Sudaki sıcaklık değişimleri balığı hasta eder. Su değişimi yaparken yüzde40 olarak yapmalıyız ve akvaryumun suyuyla aynı sıcaklıkta olmalı. Bir de filtre eklemelisiniz. Haftalık su değişimi yeterli olmaz. Filtre şarttır. Pipo ya da şelale filtre kullanmanızı öneririm betta için. En küçüğünden kullanabilirsiniz. Verdiğiniz yemler de tek olmasın. En azından 2 çeşit kaliteli markaların yemini verin. Tropical, tetra, sera gibi. Bu dediklerimin hepsini yaparsanız toparlamaya başlayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

giyotynÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 638
giyotynÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2022 19:28
Balığınızın acemi bir bakıcısı var maalesef.
Öncelikle o fanustan kurtulmalısınız, ikiniz de. Minik 20 lt bir akvaryum ve pipo filtre alınız mutlaka.
O yapay bitkiler taşlar falan da çok tehlikeli, boyaları zamanla akar. Gerçeği duruken sahte bitki konur mu akvaryuma. Hem bettalar çok sever bitkili ortamları.
Ayrıca balığınız kabız olmuş maalesef.
Yemlemeyi kısın. Günde bire düşürün bir müddet. Ve su değişimi de önemli. İki günde bir iki bardak dinlenmiş su ekleyin. Akvaryumdaku suyu kesinlikle tamamen boşaltmayın. Sadece ekleyeceğiniz şu kadarını boşaltın
O mantar dediğiniz şey fotodan pek belli olmuyor. Onun tedavisiyle ilgili bilgim yok maalesef ama genellikle kötü şu koşulları yüzünden olur böyle hastalıklar.
Ufak bir akvaryum, ufak bir pipo filtre, bir hava motoru ve bir iki saksı bitki ve ısıtıcıyı unutmuşum. Bir de ısıtıcı lütfen
Receteniz bu.
Geçmiş olsun.
[EDIT]giyotyn,2022-10-14 19:29:39[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mirza Adar Çevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 930
Mirza Adar Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2022 19:40
Arkadaşlar gereken yanıtları vermişler.
Betta balığın bakım şartlarını ve örnek akvaryum kurulumları araştırınız

+1: [T]176785,whoami[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkOceanÇevrimiçi

Kayıt: 08/03/2022
İl: Ankara
Mesaj: 582
DarkOceanÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2022 21:26
Neyi olduğunu bilmiyorum ama yaşamak için uzun yıllarının olmadığına eminim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CrownBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2019
İl: Batman
Mesaj: 136
CrownBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2022 08:24
[QUOTE=Zeynep Nazlı Tuz][:'(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236778/141020221817201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236778/141020221818531.jpg[/IMG]

Fotoğraflar umarım gözüküyordur ama yine de bilgilendirme yapayım. 4 Aydır benimle erkek betta balığım Uranüs. Çok sevecen çok sıcak biri beni görünce hemen tanır ayaklanınca o da hareketlenir. (Erkek arkadaşımda da kırmızısı vardı denizden getirdiği taşı koyduğu için öldü mantardan). Ben de hemen çıkarttım (benimki o zamanlar mantarımsı değildi. 3 hafta önce boynundaki beyazlamayı fark ettim. Mantardan korktuk hemen mantar ilacı verdik. Çok temiz bakarım her hafta suyunu değiştiririm. Arada da üstünden birazcı alıp taze su eklerim. Yaklaşık 1 haftadır mantar ilacı koyuyorum suyuna (günde 2 damla). Ama bence mantar değil bu çocuk. Yani hareketliliği yüzmesi aynı. Sadece mantar ilacını döktüğümde duruluyor biraz. Bir türlü anlayamıyorum. O beyazlama gerilemiyor da. Az önce de turuncu sarkan şeyi fark ettim. Kakası mı yoksa minicik mutasyonlu kuyruk mu anlamadım (ön yüzgecinin arkasında). Ne yapacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.[/QUOTE]

Merhabalar arkadaşlar gerekli tavsiyeleri vermişler zaten. Anladığım kadarıyla alt yüzgeçlerin çevresindeki renk değişiminden bahsediyorsunuz. Betta balıkları renk değiştirir normaldir. Balığınızın bir şeyi yok mantar ilacını kesin.


Sadece biraz kabız olmuş. Az olacak şekilde bezelye ya da ıspanak haşlayıp ıspanağı damarlarından ayırıp aynı şekilde bezelyeyi de kabuğundan ayırıp verebilirsiniz. Unutmayın bir iki lokma da bitireceği kadar. Dolayısıyla yiyebileceği büyüklüğe kadar küçültmeniz lazım.

Ben bunun yerine spiralina yem kullanıyorum arada tabi bazen de farklılık olsun diye bezelye veriyorum.

Bu arada arkadaşların tavsiyelerinden hemen aksiyon almanızı tavsiye ettiğim taşların çıkması ve geri kalanını da kulak arkası etmeyiniz lütfen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

howlÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2019
İl: Eskisehir
Mesaj: 117
howlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2022 19:20
Balığınızı minimum 20-30 litre bi' tanka transfer edin.
Yapay dekor veya taban malzemesi kullanmayın.
Mümkünse en az %50 oranında bitkilendirme yapın, düşük gereksinimli ve bakımı kolay bi' çok tür bulunuyor.
Şelale filtre (bettalar akıntıdan hoşlanmazlar) ve 50w bir ısıtıcı edinin.
Su şartlarını amazon havzalarına benzer bi' düzeye getirebilmek adına tank içerisine catappa yaprağı, kızılçam kozalağı vb malzemeler ekleyebilirsiniz.
Bu makaleyi okuyun: [URL]https://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp[/URL]
Makale yeterli gelmezse google ve youtube'da yeterince kaynak bulunuyor, onlara da göz atabilirsiniz.
Son olarak lütfen bir canlı sahiplenmeden [U]önce[/U] doğal habitatı ve yaşama gereksinimleri hakkında bilgi edinin.

Geçmiş olsun 🌻

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir