Betta Balığı Kışın Bakımı.


06ibrahim06Çevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2018
İl: Ankara
Mesaj: 1
06ibrahim06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2018 21:57
Arkadaşlar beta hakkında ısının korunması gerekliğinin önemli olduğunu okudum. kışın 45'lik bir akvaryumda ısıtıcısız bakma ihtimali var mıdır. şart mıdır. Youtube da baktığım videolarda Tayvan'da adamlar 1.5 litrelik şişeleri kesip kesip çiftlik yapmışlar ve üretim gerçekleştiriyorlar inanılmaz balığa bence işkence ancak onlar ölesi bir ortamda balığı yaşatabiliyor da biz akvaryumda ısıtıcılı dip çekimli temiz bir ortamda balıklarımızı neden uzun ömürlü tutamıyoruz(bu orada geçen yıl akvaryum ph bakteri vs. su düzeni için pek çok ilaç aldım. daha önceden Japon beslediğim de en uzun ömürlü balığım 8 ay oldu. ilaçlarla normalde 1.5 ay idi. beta balığı çok hoşuma gidiyor. bir de onu görmek istiyorum akvaryumum da) bilgilerinize ihtiyacım var!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2018 22:08
Eviniz kışın soğuk oluyorsa betta önermem, sadece suyun sıcaklığı yeterli değil, oda sıcaklığı da suya yakın olmalı, çünkü bettalar su dışından da hava alma eğilimindedir. Üreticiler nispeten küçük hacimlerde fazla balık barındırıyorlar ama çoğunlukla o su sürekli tazeleniyor ve balığın metabolizması daha geniş bir hacimdeymiş gibi bir tür kandırılıyor. Ev ortamında bunu başarmak çok kolay değil ve bana göre gerekli de değil. Balığa uygun hacmi ve şartları en baştan sağlamak uzun vadede hobicinin kendine de yapabileceği en büyük iyilik.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2018 16:02
İbrahim Bey, merhaba,
Ticari üretim koşulları, belirttiğiniz gibi, balığın yalnızca canlı kalmasına yönelik. Buna yaşamak denemez.
Tayland, tropikal kuşakta olduğundan, kış mevsiminde bile sıcaklık, 20°C altına düşmez. Ülkemiz koşullarında, akvaryumlarımıza ısıtıcı takarak, sıcaklığı 24°C'ye ayarlamak, betta için gereklidir.
Balıklarınızı, uzun ömürlü yaşatmak için, sitenin "Ansiklopedi" sekmesindeki "Makaleler" bölümünü okumanızı öneririm. Sağlıklı balık bakımı için, çok değerli bilgiler bulunmaktadır.
Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2018 18:03
[QUOTE=06ibrahim06]Arkadaşlar beta hakkında ısının korunması gerekliğinin önemli olduğunu okudum. kışın 45'lik bir akvaryumda ısıtıcısız bakma ihtimali var mıdır. şart mıdır. Youtube da baktığım videolarda Tayvan'da adamlar 1.5 litrelik şişeleri kesip kesip çiftlik yapmışlar ve üretim gerçekleştiriyorlar inanılmaz balığa bence işkence ancak onlar ölesi bir ortamda balığı yaşatabiliyor da biz akvaryumda ısıtıcılı dip çekimli temiz bir ortamda balıklarımızı neden uzun ömürlü tutamıyoruz(bu orada geçen yıl akvaryum ph bakteri vs. su düzeni için pek çok ilaç aldım. daha önceden Japon beslediğim de en uzun ömürlü balığım 8 ay oldu. ilaçlarla normalde 1.5 ay idi. beta balığı çok hoşuma gidiyor. bir de onu görmek istiyorum akvaryumum da) bilgilerinize ihtiyacım var!![/QUOTE]
Taylandda izlediklerinizde ısıtıcıya gerek yok, balık zaten o bölgenin yerel balığı ve o sıcaklık şartlarında yaşıyor. Adamların ülkesinde sıcaklık hep bizim ülkemizin kavurucu yazları gibi ancak bizim ülkemizde oda sıcaklığı 22C civarı. Yani her türlü bettanın istediği ısının oldukça altında. Kaldı ki kışları kolayca - leri buluyor. Adamlar bu işi ticari kaygı ile yapıyorlar hayvanlar ilk 3 ay büyük havuzlarda boylandırılıyor. Daha sonraları elekler ile yakalanan balıkların cinsiyetleri ayrılıyor. Erkekler kuyruklarını parçalanmadan geliştirebileceği şişelere aktarılıyor, dişiler ise yetişkinlerin olduğu ayrı bir havuza konuyor. Dişilerden de erkeklerden de damızlık olarak tutulacaklar seçilip kalan piyasaya sürülüyor. O erkek orada max 1-2 ay kadar kalıyor, devamlı canlı yem ile besleniyor. Betta iyi bakıldığında 5 sene kadar yaşayabilir, eğer 3-5 ayda ölüyorsa sizin bakımınız ile ilgili bir sıkıntı vardır. Bize tank şartlarınızı yada ölümden önce görülen semptomları söylemezseniz yardım edemeyiz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir