Beyaz Benek


İsmail saynakÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2023
Mesaj: 18
İsmail saynakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2024 16:18
Merhabalar arkadaşlar bi kaç gundur bibkac tane baligimda beyaz benek basladi simdi ben bunun için cristal pro spotex bu ilaci aldim sora arastirirken bu ilacin faydalı bakterileride öldürdüğü nü okudum acikcasi cesaret edemedim hasta baliklari karantinaya alma imkanimda yok sora bir baskasi da dedi ki isiyi 30a cikar ardindan az bi miktar kaya tuzu at dedi tanka bi baska arkadasta dediki tuz bitkilerine zarar verebilir simdi arkadaslar bilgisi olan bir arkadas bana yardimci olabilirmi ne yapmaliyim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3596
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2024 18:17
İlacı belirtilen dozda kullanın; sorun oluşturmaz.

Beğenenler: [T]236270,HOPPALA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 563
LennieÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2024 18:30
Geçen hafta yeni aldığım farlowellalarda muhtemelen epistylis vardı, onun için kullandım kanaplexle birlikte spotexi. Bakteri döngüsünü büyük ölçüde sekteye uğratıyor diyebilirim. Tedavi sonrası %50 su değişimi yapıp aktif karbon da kullandım. Ancak bugün ölçtüğümde tankta hala 0.5ppm amonyak vardı. Dolayısıyla diğer tanklarda ekstra bulunan ufak sünger filtrelerden birini ek olarak bu tanka eklemek durumunda kaldım.

Kanaplex daha önceden de çok kez kullandım ancak ben döngüyü bu derece bozduguna sahit olmamıştım. Belki spotexle birlikte iyice negatif etkiye sebep oldu, ya da spotex önemli ölçüde döngüyü etkiledi.

Eger durumun ich olduğuna eminseniz kullanabilirsiniz ancak tedavi sonrasında su değişimi yapıp aktif karbon kullanmakta ve başka bir tanktan destek amaçlı filtre eklemekte fayda var.

Isı konusu bildiğim kadarıyla daha çok parazitin döngüsünü hızlandırma amaçlı. Ancak yüksek ısı ve ilaç kullanımı durumunda epey bir oksijen kaynağı eklemek lazım tanka.

40 litreye 1 yk tuz şeklinde ich süresince elektrolit dengesi için destek olması adına ekleme yapabilirsiniz. Ancak paraziti öldürecek oranda tuz bitkiler ve bazı canlılar için uygun olmayacaktır genel anlamda

Karantina önemli. Yeni aldığınız canlıları direkt olarak ana tanka eklemek büyük risk

[EDIT]Lennie,2024-01-02 18:32:15[/EDIT]

Beğenenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOPPALAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 515
HOPPALAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2024 03:45
Benek problemi mevcut ana tankta çözülmesi gerekiyor. Spotex kullanacaksanız tuzla işiniz yok. Ama firmanın kendiside ısıyı kademeli arttırmayı öneriyor. Spotex ile costapur yanılmıyorsam aynı içeriğe sahip. Sera da biraz ısı arttırmayı ve tedavi süresince akvaryumu karartmayi öneriyor. Beyaz benekte püf nokta paraziti serbest dolaşım evresinde yakalamaktır. İlaçlarin etkili olduğu asıl anda zaten budur. Oturmuş bir akvaryumunuz varsa spotex bakterileri ciddi oranda yok edemez ama seyreltebilir. Bunuda kısmi su değişimlerinde ilave doğru bakteri ve su düzenleyici ürünü kullanarak (neo cap complex gibi) önleyebilirsiniz. Spotex tedavisinde kademeli ısı yükseltme (balığın türüne göre hareket ediniz), akvaryum ışığını ve odayı karartma, ilave hava taşı ile bol havalandırma hususlarına dikkat etmenizde fayda var.
Geçmiş olsun.

Beğenenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir