Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM


osmank.Çevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 320
osmank.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 11:39
Ben bu filtreyi 4 akvaryumumda iki ayı geçkin süredir kullanıyorum. Şu ana kadar bir kez su değişimi yaptım yüzde 20 civarında bir oranda. Onu da dayanamayıp yaptım. Açıkçası filtreden çok memnunum ayrıca Türk malı olması da gururlandırıcı. Geçenlerde üstteki kapağını açıp baktığımda pis su haznesinde kiraz karideslerin olduğunu gördüm oraya yerleşmişler. Temizlik yaparken dikkatli olun içinde canlı olabilir. 
Toplam 9 tane olan filtrelerin iki tanesini yıkadım(erken davrandığımı biliyorum onu da dayanamayıp yaptım) inanılmaz çamur ve pislik çıktığını gördüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BiologistÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 122
BiologistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 12:00
Firmanın reklamında kullandığı "AYLARCA SU DEĞİŞİMİ YAPMADAN" sözünün çok abartılı ve yanlış yönlendirici olduğunu düşünüyorum. Bu vaat dışında filtreleme mantığı çok güzel.
Çünkü; bir akvaryumda yalnızca azot döngüsü söz konusu değildir, örneğin akvaryumunuzda kullandığınız kum v.b. materyallerin tamponlama kapasitesi yoksa yada çok düşükse zaman geçtikçe suyun tamponlama kapasitesi azalacaktır ve ani pH değişimleri yaşanacaktır, bunun canlılar üzerinde ölümle sonuçlanabilecek etkileri vardır, çok fazla buharlaşma varsa ve demineralize su kullanmıyorsanız tamponlama kapasitesini bir nebze artırabilirsiniz fakat bu seferde yukarıda bahsedilen GH artması ve ağır metal birikmesi gibi sorunlarla karşılaşırsınız.


Beğenenler: [T]167054,mkoç[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 12:43
Herkeze merhabalar. Yaşadığımız yıl 2015 olmasına rağmen hala insan yaşamı, tedavi yöntemleri, neler yemeli neler yememeli vb gibi konularda dahi doktarlar ve bilim adamları birbiriyle ters düşmektedir. 30 yıl önce doktorlar 1 yumurtadan fazla yemeyin , tereyağ yemeyin zararlı derken şimdi günde 9 yumurta ve tereyağ yiyin diyorlar. 30 yıl önce doktorlar hasta olmayana antibiyotik verirdi bunu iç hasta olmazsın diye. 30 yıl önce bir poşet dolusu ilaç yazan doktor çok iyi doktor olurdu halkın gözünde. Çünkü o doktor hastanın bütün hastalığını bilmiş olurdu. İlaç yazmayan işi bilmiyor denirdi. 30 yıl önce sakın fındık yemeyin kalbi yağlandırır derdi doktorlar. Şimdi kalbiniz için fındık yiyin diyorlar. Bu örnekleri saymakla bitmez. Bu örnekler yıl 3015 olsada sanırım saymakla bitmeyecek. Çünkü sekterdeki rant bitmeyeceği için bizlere gereksiz dünya kadar ilaç vb doktorlar tarafından içirilmeye devam edecek. Bilerek veya bilmeyerek. 30 yıl önceki doktorda belki bilmeden ilaç firmasının hediyeleri, yazıları ve anlatımlarıyla hasta olmayan hastalarına antibiyotik içirdi. Televizyonda  doğal bitkilerle tedavi yöntemleri öneren çok kıymetli isimler sayesinde tıpla çözemediğim 2 tane rahatsızlığımı ilaç sekterüne 5 krş harcamadan onların sayesinde çözdüm. Anlatmak istediğim Dünyadaki bütün sektörlerde, bu tıp olsa bile daha fazla rant eldetmek için insanların dahi sağlığıyla oynamakta gözlerini dahi kırpmıyorlar. Kolesterol düne kadar çok kötü bir hastalık olarak görülürken şuan bir çok dotor koleterolü hastalık olarak görmüyor.



İnsanlardan hayvanlara geldiğimizde ise benim anlamadığım insanlarda sağlıklı  bir yaşam için dahi çözülmeyen her yıl değişiklik gösteren ve gelişmeye açık 1000 lerce konu varken hayvanlarda herşey çözülmüş ve maddelere bağlanmış olması çok ilginç.

 Bu sektörde size küçük bir örnek: 30 yıldır akvaryumcuyum diyen binlerce akvaryumcu yeni akvaryum kuran müşterisine hala dezenfektan satıyor ve o dezenfektanın içindeki kullanma kılavuzunda yeni kurulan akvaryuma kullanılabileceği, hastalıktan koruma amaçlı kullanılabileceği yazmaktadır. Şimdi içindeki yazıya bakarak bunu kullanalım ve balıklarımızı koruyalımı.

Biz akvaryumumuzda faydalı bakteri gelişmesini isterken bu işi bilen biri tarafından 3 Tl para kazanmak için akvaryumda faydalı bakteri gelişimini engelleyen madde (dezenfektan) satılmaktadır. Bu yıllarcada gidecektir. Bunu dahi durdurmanın imkansız olduğunu görüyorum.

Çünkü her sektörde ürün çeşitleri algılar yaratılarak çoğaltılır ve o sektördeki müşteriye satacak bir çok malzeme ortaya çıkarılır. Müşteri örneğin 100 lirasıyla aldığı ürünü doğru kullanarak işini sorunsuz görebilecekken yaratılan algıyla bu 1500 - 2000 liraya kadar çıkarılıyor.  Parası olandan 1500 - 2000 liraya kadar parası alınabiliyor. Parası olmyandan ise yavaş, yavaş kişi kendine gelene kadar her parası alınıyor.

Akvaryum sekteründe bizim yaptığımız tespit, gereksiz satılan, işe yaramayan binlerce malzeme var. Buların hepsini anlatmak çok zor. Özelliklede filtrelerde.
Bizim anlatmak istediğimizi zaman içinde herkez tarafından tam olarak anlaşıldığında her yıl gereksiz yere yurt dışına milyon dolarları bulan gereksiz ithalat yapılmasına gerek kalmayacak.

Filtremizin içinde kullanma kılavuzunu bu yüzden hazırladık. Bu kılavuz tam olarak okuyarak uygulandığında biolejik hayatı akvaryumunuzda tam olarak oturtabiliyorsunuz. Hiç bir saçma sapan malzemeye ihtiyacınız kalmıyor. Filtremizdeki sır, filtremizden ziyade kullanmasındadır. Bizler dahi biolife filtremizle kurduğumuz 10 akvaryumda farkında olmadan 3 akvaryumda yaptığımız hatadan dolayı bu üçünde biolejik denge oturması farklılık gösterebiliyor.
Bize göre akvaryum faydalı bakteri geliştirme yani biolejik dengeyi kurma sanatıdır. 30 yıldır bu sanat anlatılmaya çalışılsaydı şuan piyasalarda filtreyle ilgili sadece sünger satılırdı. Gereksiz yere milyon dolarlarımız akvaryumcu ve ithalatcı para kazanacak diye yurt dışına gitmezdi. Bende bir akvaryumcuyum. Bu sektörde satılan ürünleri müşterilerimiz satın alıp sorunlarını çözemedikçe, bizlerde kullandığımızda işe yaramadığını gördükçe son 4 yıldır ürün geliştirmeye başladık ve sadece doğru mantıkta kullanılan süngerle bu işin mükemmel olabildiğini gördük.

Biolejik dengeyi akvaryumunuzda hatasız oturttuğunuzda aylarca su değişimine gerek kalmıyor. Bunuda sadece anlamak ve denemek isteyen herkeze anlatmaya çalışıyoruz.

Ben bunu kabul etmiyorum, akvaryumda her hafta, her ay su değiştirilmelidir, dezenfektan vb ilaçlar kullanılmalıdır, filtreye birsürü ithal malzemeler konulmalıdır diyenler tabiki özgürdür. Diledikleri gibi yapabilirler.
 Sizlerin bu özgürlüğünüz varken benim ve anlattıklarımın özgürlüğü olamazmı. Akvaryumlarımda hiçbir ithal filtre malzemesi kullanmadan, ülkemizde üretilmiş sadece sünger kullanarak 3,5 yıldır su değiştirmiyorsam, akvaryum suyu cam gibi net ve su değerlerini kontrol etmek için dahi ithal testlere para harcamıyorsam. kontrol etmeden balıklarımın sağlığı ve keyifleri yerindeyse, hiçbir sorun yaşamıyorsam ne yapmam gerekiyor.
 
Bu bir çok kişi tarafından doğru gelmiyor diye her ay sumu değiştireyim. İlla filtrenin içine ithal firmalara para verip saçmasapan malzemelermi koyayım, her ay düzenli ithal ilaçlarmı sıkayım, her an suyu sürekli testmi edeyim. Yüzlerce müşterilerime benim asla ihtiyaç duymadığım, uygulamadığım algıları ve malzemelerimi tavsiye edeyim.

Hz Mevlana bu konuya çok güzel açıklık getirmiş.
"Ne kadar anlatırsanız anlatın, hangi yöntemleri kullanırsanız kullanın, bütün anlattıklarınız karşınızdakinin alabileceği kadardır."
Mevlana


Biz Biolife firması olarak sadece yaptığımız denemeleri ve bu denemelerde yaşadıklarımızı anlatmayı, sizlerle paylaşmayı görev edinmiş ve bu görevini herzaman yapacak bir firmayız.
Herkeze iyi çalışmalar dilerim.
Bora Demirtürk2015-04-09 13:05:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BiologistÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 122
BiologistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 13:14
Sayın Bora DEMİRTÜRK

"Sizlerin bu özgürlüğünüz varken benim ve anlattıklarımın özgürlüğü olamazmı. Akvaryumlarımda hiçbir ithal filtre malzemesi kullanmadan, ülkemizde üretilmiş sadece sünger kullanarak 3,5 yıldır su değiştirmiyorsam, akvaryum suyu cam gibi net ve su değerlerini kontrol etmek için dahi ithal testlere para harcamıyorsam. kontrol etmeden balıklarımın sağlığı ve keyifleri yerindeyse, hiçbir sorun yaşamıyorsam ne yapmam gerekiyor."

Tabii olarak kendinizi ifade etme özgürlüğünüz var, yerli malı kullanımı konusunda ben de size katılıyorum, test yapmak yada yapmamak konusu sizin bileceğiniz iş, fakat yerli malı testler kullanabilirsiniz.
Afaki sözler yerine kontrollü deney yaparak ürününüzü kullananların neden su değişimi yapmak zorunda olmadıklarını bizlere bilimsel olarak kanıtlamanız sizin reklamınız açısından oldukça yerinde olurdu diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sfenx20Çevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 114
sfenx20Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 17:36
Su döngüsü azot döngüsü vs. bunların hepsini bir kenara bırakıyorum. Bu konulara çok fazla hakim değilim. Sizler gibi kelime oyunları yaparak millete bilgiliymişim gibi görünmeye de çalışmıyorum. Kimse kusura bakmasın ama ben bu konuda bilgisizim evet, ama sizler gibi laf kalabalığı yapıp da insanlara bilge birisi gibi görünmekten uzak duruyorum.

Sadece mantık yürütüyorum ve şöyle düşünüyorum. Diyorsunuz ki doğada elementler kendiliğinden vardır. Sonra da çeşitli döngülerden bahsediyorsunuz. Evet doğada elementler vardır fakat bunlar kendiliğinden oluşmazlar. Yaratıcı herşeye bir sebep bahşetmiştir ve bunlar çeşitli döngülerle sürekli olarak yerine koyulur.

Ben cevabımı sanıyorum deneme yanılma yöntemi ile alacağım fakat siz bu önyargılarınızla hep kendi söylediğinizin doğru olduğunu savunacaksınız. Yanılıyorsanız yanıldığınızı, doğruyu biliyorsanız da doğruyu bildiğinizi öğrenemeyeceksiniz. Sadece ve sadece ben biliyorum diyeceksiniz.

Yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Ben size doğadaki mikroorganizmalar elementleri cebinden çıkarıyor veya hokus pokus yöntemi ile üretiyor diye bir iddia ortaya atmadım. Bizim bu filtre ile doğadaki döngüyü yakalamamız mümkün olabilir gibi bir düşünce ortaya koydum. Zira bu filtrenin içerisinde aklımıza hayalimize sığmayacak kadar çok mikroorganizma olacak ve bunlar sürekli olarak üreyecek, ölecek vs. ve biz bu şekilde bu döngüyü sağlayabileceğiz. Net konuşuyor gibi görünüyor olabilirim, ama yine de kesin bir şey söylemek istemiyorum. Sadece böyle olmasını ümit ediyorum. Deneyip göreceğim.

Ayrıca Bora Bey bir akvaryumda gerçekten 3,5 yıldır su değiştirmemiş ve canlı yaşamını riske atmamışsa, demek ki gerçekten de su değişimine ihtiyacımız yok demektir.

5 yıl ömrü olan balığın ömrünü 2 yıla indirdiğini iddia eden abimiz bizim vebal altına girdiğimizi söyleyebilecek kadar rahatsa gitsin elindeki balıkların hepsini doğal yaşam ortamına bıraksın. Göle oranla devede kulak bile kalamayacak akvaryumlarda, yapay yemlerle beslenen balıkların ömrünü ne kadar kısalttığının sanırım farkında değil.

Son olarak şunu da ekliyorum. Bu filtrenin gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmek ve insanlara göstermek için, su değerlerini kendim ölçerek insanların bilgisine sunacağım. Sizler gibi içi boş yorumlar yapmayacağım! Artık bu konuda sizlerle de tartışmayacağım, sadece ve sadece bu konuya bu filtrenin çeşitli incelemelerini yaparak katkıda bulunacağım ve sonuçta yanılırsam "ben yanılmışım" diyebilecek kadar cesur olacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselSunarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 559
GokselSunarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 18:34






http://en.wikipedia.org/wiki/Algae_scrubber



Ben aslında üstteki resime göre yazdım yazımıda , saygı sınırını aşmış , dalgaya vurmuş  denip polemiğe girerler diye sildim , yorumu siz kendiniz içinizden yaparsınız artık.

hery neyse ,

Ben dahil , su değişimi konusunda fikir yürütenlerin hiç biri , bu filitre işe yaramaz  demedi . fakat anlamsız bir savunma içindesiniz , anlayamanıda kalın kafalı ilan ediyorsunuz .

sorun değil ,ben  üstüme alınmadım zaten


Tepe filitre de , sünger filitre de , sump yada akvaryum içinde algae scrubber kullanmak ta yıllardır bilinen şeyler .


ürün güzel , nano için büyük olmasa ilk alanlardan biri olurdum belki . 19 lira insanı DIY la falan uğraştırmayacak kadar uygun ,  alana hayırlı olsun , hayrını görsün .



Hepimizin önünde aynı intertnet , aynı forum , aynı google var , ama düşünceler farklı farklı .  herkes kendi bildiğine devam etsin .

Hayırlı işler dilerim

iyi akşamlar








GokselSunar2015-04-09 18:36:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sfenx20Çevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 114
sfenx20Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 19:14
Ben kimseyi kalın kafalı ilan etmedim ancak insanlar filtreyi kullanmadan su değişimine ihtiyacımız olacağını söylüyorlar. Sadece önyargılı olup da her şeyi ben bilirim havasında geçinen insanlarla savaşıyorum ben. Umarım bir gün o önyargılarından kurtulurlar.

melektrikci nickli abimiz yorumunda bol bitkili ve özellikle su dışında da yaprakları olan bitkilerin su değişim sıklığını azaltacağını söylemişti. Aynen tarif ettiği gibi bol sazlı(sazların yapraklarının bir kısmı suyun dışında) ve birkaç da zemin bitkisi bulunan bir akvaryum görmüştüm. Akvaryumun sahibi yaklaşık 2 yıldır su değişimi yapmadığını ve sadece buharlaşan suyu üzerine ilave ettiğini anlatıyordu. Şu an bu akvaryumun linkini arıyorum bulursam sizinle paylaşacağım.

Sizin resmini gönderdiğiniz filtreden haberim yoktu, ancak o da gayet güzel bir filtreye benziyor. Aslında bu filtre ile Biolife filtrenin mantığı, filtrenin üzerinde çeşitli mikroorganizmalar ve algler oluşturarak, akvaryumdaki zararlıların kovulmasını sağlamak sanırım. Yani ikisi de hemen hemen aynı mantıkla çalışıyor.

Anlatmak istediğim şey şudur. Eğer akvaryumlarında su değişikliği yapmayan ve canlılarını yaşatmayı ve üretmeyi başaran insanlar varsa, demek ki o akvaryumlarda su şartları çok anormal boyutlara gitmiyordur.

Düşüncelerimiz tabi ki farklı olabilir, ancak burada bir emek var ve daha önce filtreyi hiç kullanmayıp da, su değişimine ihtiyacımız olacağını söylerseniz, yaptığınız şey bu emeği hiçe saymak olur. Bu da kul hakkıdır. Bu da vebaldir. İyi akşamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdar.Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2013
İl: Izmir
Mesaj: 87
serdar.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 20:03
Biolife akıllı filtre benim gördüğüm kadarı ile çok eskiden motorlu iç filtreler türkiyede yaygın değilken kullanılan filtrelerin geliştilirmiş hali.O zamanlar ya pipo filtre yada bu tip filtreler küçük akvaryumlarda kullanılırdı.Aradaki fark ise o zaman altı delikli plastik kutulara aynı boru ile hava verilir ve yukarı çıkan su kaba dökülüp kabın içindeki elyaf veya süngerden geçtikten sonra arınmış olarak akvaryuma dönerdi.Tabi elyaf kirlendiği zaman değişir sünger ise musluğun altına tutularak temizlenirdi.Böylece oluşmuş olan faydalı bakteriler klorlu suda ölür filtre tam biyolojik olarak işe yarıyacağı zaman etkisi kalmazdı.O yüzden sadece mekanik temizlik yapmış olurdu.Biolife gibi üste bir süngeri yoktu.Benim formdan öğrendiğim kadarı ile 2 tür yararlı bakteriler var.Bunlardan birincisi amonyakı nitrite ve nitritide nitrata çeviriyor  ve akvaryumlarda kısa zamanda oluşuyor.Ayrıca akvaryumun her tarafında kumda camda yaşıyabiliyor ve süngerde yoğun bir şekilde bulunuyor fakat iç filtrelerdeki suyun akış hızının kuvvetli olmasından dolayı orada tutunamıyor yada görevini yeterince yapamıyor.Pipo filtreler bu açıdan iç filtrelere göre daha iyi biyolojik temizlik yapıyor.İkinci tür bakteriler ise nitratı azot gazına çeviriyor ve bu gazda sudan havaya geçerek akvaryumdan atılıyor.Bu bakteriler dış filtrelerde kullanılan subrast denilen malzemelerin gözeneklerinde veya kalın kum tabakasının en alt kısmında oksijenin az olduğu yerlerde aylar içinde oluşuyor.Bu malzeme olmayınca oluşan nitratın bir kısmı bitkilerce kullanılıyor diğer kısmı kısmi su değişimi yoluyla atılıyor.Biolife filtrenin artısı ise üsteki ışığa yakın süngerde oluşan yosunlarında nitratı kullanarak azaltması ama küçük hacimdeki yosunlar yeterince etkili olabilirmi bilinmez.Bu şekilde çalışan yosun filtreleri var.Pipo filtrelerde güzel biyolojik temizlik yapsalarda mekanik temizlikte yani kaba pisliği arındırmakta zayıf kalıyorlar bir kaç tane kullanırsa görselliği bozuyorlar kuvvetli hava veren motorlar seste yapıyor.Biolife üsteki yosun oluşmuş kısmı ile nitratı azaltsada su değişimi yalnızca nitrat için yapılmıyor.Sudaki bazı mineraller hem balıkların hemde bitkilerin gıdası.Tüketilen mineraller su değişimi ile yerine konuyor.Örnek verecek olursak su arıtma cihazlarından elde edilen safsu adı üzerinde nekadarda saf  olsada insan bünyesi için faydalı mineralden yoksun olduğu için o şekliyle içilmiyor tekrar suya mineral katılıyor.Bizde su değişimi yapmazsak balıkların ihtiyaçlarını tam olarak karşılamamış oluruz.Kısa vadede pek bir etkisini görmesekte uzun vadede balıkların bünyesi zayıflıyabilir.


Beğenenler: [T]161022,trexxx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselSunarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 559
GokselSunarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 20:16
Abdurrahman k ardeşim , yazımda senden bahsetmedim , bir önceki mesajda mevlana demiş öyle .

http://www.bilyap.com/image/filtresiz-bitkili-akvaryumda-panda-cichlidler-apistogramma-nijsenii/5392

Üstteki sitede filitresiz akvaryum örneklerini inceleyebilirsin.

Ayrıca su mercimeği , su marulu , su sümbülü gibi su üstü bitkileri fosfat ve nitratı tüketerek akvaryumda uzaklaştırılmasına yardımcı olurlar fakat bu bitkilerde canlıdır ve besine ihtiyaç duyalar , yani sudaki demir ve potasyum yanında yeterli iz elemetler olmazsa formlarını koruyamayacaklardır. suda eksilen tüm elementler sıvı katkı maddeleri ile akvaryuma tekrar ilave edilebilir.

Benim söylemek istediğim eksilen kadar , biriken diğer şeylerin soruna neden olacağı. Bunu çözmenin en kısa yolu su değiştirmek.
Su değişimi de akvaryumda düzen oturdukça süreyi makul miktar uzatabileceğiniz bir yöntem . Neden bu kadar büyük bir dert miş gibi tartışıyoruz onu biri açıklasın .

GokselSunar2015-04-09 21:16:39

Beğenenler: [T]96785,melektrikci[/T][T]161022,trexxx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melektrikciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2010
İl: Antalya
Mesaj: 678
melektrikciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2015 17:27
Göksel bey dediklerinize aynen katılıyorum, suda zamanla biriken ve hiç bir filtrenin temizleyemeyeceği atıklar birikecektir, bunların derişimini azaltmak için su değişimi şarttır. Su değişim sıklığı, akvaryumunzun hacmine, canlı popülasyonuna, döngülerin oturup oturmamasına göre değişir.

Kimse bu filtreyi kötülemek için burada değil, sizi - firmayı, ürünlerinizden birini kullanan biri olarak tebrik ve takdir ediyorum, keşke sizin gibi ar-ge çalışması da yapan yerli firmaların sayısı artsa da paramızı içeride tutsak.

Ancak su değişimine gerek kalmaz demek çok çok çok iddialı bir söylem. Şu an içtiğim hazır su içerisinde bulunan maddeleri yazıyorum; Alimunyum, Demir, mangan, Sülfat.. 

Bu maddeler suyun içerisinde var, su değişmesenizde buharlaşmadan dolayı su eklemek zorunda kalıyorsunuzdur. Buharlaşan su saf su olarak buharlaşıyor içeriğinde ki maddeler akvaryumda kalmaya devam ediyor. Sürekli buharlaşma yoluyla azalan suyu eklersek yukarıda yazdığım maddelerin oranı akvaryumumuzda arttırmış olacağız ve elbet bir yerde artık zehirleyici bir etkisi olabilecektir. İşte bu madderlerin derişimini belli bir seviyede tutmak için su değişimi şarttır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neo308Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 37
neo308Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2015 20:29
Yani Bora bey bize su Değerlerini test edeceğim ve paylaşacağım demiştiniz şimdi testler ithal o yüzden Yapmıyorum falan diyorsunuz. Filtrenizi kullanan biri olarak hayal kırıklığına uğradım doğrusu. Nerede bu Ar-ge sonuçları neyin AR-GE sini yaptınız merak ediyorum. Su berrak olunca herşey tamam mı sizin için. Su Kimyası diye birşey yokmu bu hobide.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DragutÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 6
DragutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2015 02:52
[QUOTE=neo308]Yani Bora bey bize su Deðerlerini test edeceðim ve paylaþacaðým demiþtiniz þimdi testler ithal o yüzden Yapmýyorum falan diyorsunuz. Filtrenizi kullanan biri olarak hayal kýrýklýðýna uðradým doðrusu. Nerede bu Ar-ge sonuçlarý neyin AR-GE sini yaptýnýz merak ediyorum. Su berrak olunca herþey tamam mý sizin için. Su Kimyasý diye birþey yokmu bu hobide.[/QUOTE]


12 sayfa yorum yapilmis,ilk posttan bu yana 16 ay gecmis.Iddia edilen sey akvaryumda su degisimine gerek kalmayacak sekilde filtreleme yapilabilmesi. 

Bundan benim anladigimi su: Filtre kullaniminin sonucunda nitrogen dongusunden oratya cikan nitrat (NO3) i da temizliyor. 

Simdi iddia buysa alirsiniz bir API test kit,dersiniz ki iste kardesim suyun amonyak,nitrit,nitrat degerleri sudur. Zaten amonyak ve nitrit in sifir cikacagindan suphem yok; mesele nitrat degerlerinde.

Bunu mevcut akvaryumculuk mantigi icerisinde (hatta bilimi diyelim isterseniz) ya bolca bitki (bitkiler nitrati besin olarak kullaniyorlar,onun icin akvaryum suyu ciceklere faydali!), ozel filtre ve de haftalik %75 e varan sudegisimi ile oluyor.Artik yem ve balik diskisini etkin bir sekilde uzaklastirma (ki bu da sifonla temizlik yani akvaryumdan su cekme; su degisiminin ilk basamagi) nitratlarin olusmasini azaltarak fayda veriyor.


Maalesef su degerlerini paylasmadiginiz icin iddianiz havada kaliyor.Her ne kadar baliklarinizin saglikli olmasi,yavru vermeleri,yumurta dokmeleri,hastalanmamalari iddianiz icin birer karine teskil etseler de yeterli degil.

Ne demisler bir dirhem hakikat harmanlarca yalani savurur gider.Olcun su degerlerini,paylasin bizimle.

 Son sozum,filtrenizi alacagim,bakalim akvaryumumda ki su degerleri ne olacak.Sonucta elimde hem API nin hem Tetranin kitleri var... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 10:16
Herkeze merhabalar. Sizlere ilk firsatta sadece sünger kullandığımız harici hiçbir filtre malzemesinin kullanılmadığı patentlerini aldığımız filtre sistemlerimizi kullanan müşterilerimizin akvaryumlarında kamara ile çekim yaparak sularını test etmek istiyoruz. Aynı zamanda  onların düşüncelerini sorarak sizlere videolu cevap vermek daha aydınlatıcı, anlatmak istediğimiz daha anlaşılır olacaktır.
Herkeze iyi çalışmalar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osmank.Çevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 320
osmank.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 10:48
Bora Bey filtrenin üzerindeki kapakları çıkarttım ses olayı daha güzel oldu hafif bir şırıltı var. Kapağı çıkarmanın herhangi bir zararı yok herhalde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir