ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neo308
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2014 17:14
Son Ziyaret:
19 Ekim 2016 19:11
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Başaran
Doğum Tarihi:
18 Eylül 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


CALLOCROMİS PLEUROSPİLUS
LAMPROLOGUS ORNATİPİNNİS
COMPRESSICEPS MUTONDWE
LEPTOSOMA TRİCOLOR

SON 10 MESAJI

Aynı Batın Yavrulardan Koloni Kurup Yavru Almak
Merhaba;
İnsanlardaki gibi bir durumla karşılaşılıyor maalesef. Benim başıma şöyle bir şey geldi. Yavrularım büyüyüp tekrar aynı erkek tarafından döllendi. Yavru ölüm yüzdesi çok fazla oldu (25 yavruda 2-4 yavru yaşadı). Normalde tam tersi durum söz konusu iken.
Aynı zamanda yavruların vücut formlarında bozulmalar vardı. Bu durum aynı erkek ve dişiden doğan yavrular çiftleşirse, arada batın farkı olsa bile, oluyor maalesef. Arada erkekleri değiştirmek baskın erkeği akvaryumdan almak veya bir başka hobici ile erkek takası yapmak düşünülebilir.
Bakteri Kültürü Hakkında
Tek başına yeterli olmaz çünkü kültür içindeki her bakteriden yeterli sayıda alamazsınız. Sizin yaptığınız aşılama yöntemi sadece suyun oturmasını hızlandırır.
Macrops Ndole Red İle Leptosoma Uyumu
Merhaba Ben callocromislerin başka bir türünü besliyorum. İmzamda görebilirsiniz. Öncelikle Callocromis ile aynı tankta yeni ağız yavru büyümez. Kendi yavruları dahildir. Saniyeler içinde yerler. Her türlü kusturmanız gerekecektir. Ben bu yolla kabukçullar dahil sayısız yavru büyüttüm. Leptosoma ile uyum içinde yaşarlar. Kendi türü dışında agresiflik göstermezler. Sağlıklı hobiler.[:)]
Sump mı ? Dış Filtre mi ?
Sump'a malzeme ekleyip çıkarmak bence daha kolay ve çok daha fazla filtre malzemesi ve elyaf kullanılabilir. Ancak sesi biraz fazladır. Elektrik sarfiyatıda kaliteli bir dış filtreye göre fazla olabilir. akvaryumda görüntüyü bozan herşeyi sumpın içine koyabilirsin. Tecrübeli bir hobici için sump en iyisi
Leptosoma yada Bilimsel adıyla Cyprichromis...
Çok güzel bir Paylaşım olmuş emeğinize sağlık.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Yani Bora bey bize su Değerlerini test edeceğim ve paylaşacağım demiştiniz şimdi testler ithal o yüzden Yapmıyorum falan diyorsunuz. Filtrenizi kullanan biri olarak hayal kırıklığına uğradım doğrusu. Nerede bu Ar-ge sonuçları neyin AR-GE sini yaptınız merak ediyorum. Su berrak olunca herşey tamam mı sizin için. Su Kimyası diye birşey yokmu bu hobide.
DİS FİLTRE ONERİ
http://www.akvaryum.com/Forum/fiyat_ve_kalite_k830858.asp linkinde benzer konu aynı fltre tartışıldı. Okuyabilirsiniz. Kolay gelsin
İlangi Yavrulama
Berk bey merhaba. Öncelikle dişi erkek oranından emin olun. Yazdığınız oran üremeye çok müsait.
Gördüğüm kadarıyla akvaryum çok uzun değil. Bu durum troplar için biraz sıkıntı ama çok da problem değildir. Bence durum biraz dekorla ilgili zaten yeterli zemin yok birde doğal olmayan dekorla kapatmışsınız. Tropheus üreme esnasında ve bölge edinirken bolca kum kazar. Önce çok büyük olmayan birkaç kaya parçasını iki köşeye doğru yerleştirerek erkekler için bölge oluşturun. Erkekler kavga etmeye başlarsa üreme zaten olacaktır. Tropheus akvaryumunda kavga, çatışma yoksa işler ters gidiyor demektir. Su değerlerinizi kontrol edin. Bu mevsimlerde barajlar yağmurla dolduğu için su değerleri ani değişim gösterebilir. Son olarak ta akvaryuma biraz tarçını suda karıştırıp süzerek suya katabilirsiniz. Üremeyi tetiklediği forumda denenerek bulundu. Çay da ekleyen var ama suyu asidik yapar dikkatli kullanılmalı. Balıklarınızda çekingenlik varsa ışıkları iki gün kapalı tutun. Streslerini azaltacaktır. Umarım faydalı olur.   
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Merhaba filtrenizi yavru akvaryumum da kullanıyorum. Ancak sizin videodaki kadar su birikmiyor sünger havuzunda. Süngerin henüz temiz olmasıyla ilgisi var mıdır? Bir de akvaryum alçak ve tek boru kullandım. Bununla ilgili olabilir mi? 
Canlı yem artemia
Paketin üzerinde bu şekilde yazıyor. ingilizce den çevireyim: bir besin kaynağı olarak kabuğu eritilmiş artemia yumurtası, çatlama sürecinde bazı enzim, lipidler ve aminoasitler kullanıldığından canlı artemia naupli ye göre daha fazla enerji içerir. Çünkü çatlama sürecinde bunların hiçbiri kullanılmaz.Paket üzerinde Türkçesinde maalesef bunlar yazmıyor. çevirisi yapılmamış garip bir durum.

cümle düşük oldu kusura bakmayın. yani çatlamadığından kullanılmaz demek istiyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.