Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM


EskiHobiciÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 183
EskiHobiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 10:53
1 haftadır 60 litre akvaryumda kullanıyorum ilerleyen günlerde tecrübelerimi paylaşırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilisimÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2015
Mesaj: 1
bilisimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 15:36
Herkese merhaba akvaryum konusunda pek bilgili değilim hatta 2 aydır akvaryumum var 60x60x38 boyutlarım ortalama 1 aydır biofiltre kullanıyorum.Benim şöle bir sorum var sebo 1102 hava motoru kullanıyorum sözde sessizde :D hava taşı taktım pek bir yukarıya su taşımadı ikinci vitese aldığımda hava motorunu su taşıdı cok sesli oldugu için bende hava taşını cıkardım ve hava motorunu birinci vitesde kullanıyorum filtrenin üstünde bir parmak su birikiyor şimdi yavas yavas filtreninde tıkanmaya baslamıda etkili burda sanırım ama dipden hiç çekim yapmıyor dipde pislikler birikmiş durumda sizce bu sekilde kullanmalımıyım yoksa hava motorunu değiştirmelimiyim ve bu sekilde günde 4-5 saat hava motorunu çalıştırıyorum 1 saat içi filtreyi çalıştırıyorum. 5 balığım var 2 melek 2 japon bir lepistes. (yada yararlı bakterimi oluşumu başlamadımı önerilerinizi bekliyorum. Bu arada sunu da dile getireyim git...g en hızlı soruya cvp veren ve hızlı kargo yapan satıcı bence herkese ii günler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xlombaÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 5
xlombaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 17:02
Yaklaşık 3 aydır kullandığım filtremi merakla dün akvaryumdan aldığım suyla yıkadım, çıkan pisliğe inanamadım. Daha önce iç filtrem vardı, bu kadar pisliği çekmiş olmasına gerçekten şaşırdım.Ama yosun konusunda sorunum var. Filtrenin üstündeki süngeri çıkardım, filtreyi ışığın altında çalıştırıyorum ama bir türlü yosun oluşumunu sağlayamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

siberbalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 20
siberbalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 12:53
[QUOTE=sfenx20] [QUOTE=jacksparrow] Uzun süre su değişimi yapılmayan ve buharlaşan su çeşme suyu ile tamamlanan bir akvaryumun su değerleri çok da iyi olmayacaktır. Bir de neden su değişimi yapılmaz anlamıyorum bu insanlar kendileri hiç banyo yapmıyorlar mı ki balıkların su değişimi gibi temel bir ihtiyacını karşılamaktan aciz davranıyorlar. 
    Hazır yazmışken bu filtreyi üreten arkadaşlara da bir tavsiyem olsun. Reklam yaparken azıcık da balıkları düşünelim. Su değişimi olmayan akvaryum vaadetmek yerine biyolojik filtrasyonu çok iyi nitratı çok daha fazla düşürüyor gibisinden tanıtımlar daha uygun olacaktır.
    Bir de bu filtrelerin çok daha fazla işe yaradığı dikey akvaryum mevzusu bana garip geliyor acaba kaç kişide vardır tabanı 40x40cm olup da yüksekliği 100-150 cm olan akvaryum? Böyle pazarlanırsa satışı az olacaktır. Çünkü hepimizin bildiği gibi tüm dünyada akvaryum yapan kişiler eni ve boyuna uzun ama yükseklik olarak az akvaryumlar yapmaktadırlar.

[/QUOTE]

Su değişimi balıkların temel ihtiyacı falan değildir. Doğada su değişimi diye birşey yoktur. Göller ve denizlerde filtrasyon belli mikroskobik canlılar, bazı kabuklular, bitkiler ve kum sayesinde gerçekleşir. Biz akvaryumlarımızda doğayı taklit etmeye çalışırız ve balıkların daha rahat yaşaması için çeşitli yollara başvururuz. Bu filtre de doğadaki filtrasyonu taklit ettiğini söylüyor. Bunu başarıp başarmadığı konusunda henüz emin değilim, çünkü daha filtreyi kullanmadım. Ancak çalışma sistemini mantıklı buluyorum.

Eğer gerçekten vaadedileni bize sunabiliyorsa, aynen doğadaki gibi su değişimine ihtiyacımız olmaz ve yine aynen doğadaki gibi sadece buharlaşan suyu üzerine ilave ederiz. Tabi ki çeşmeden direk eklenen su bütün sistemi sıfırlar, mutlaka dinlenmiş su koymamız gerekir.[/QUOTE]

Su değişimi şöyle oluyor diye düşünüyorum.Dünya her gün yenileniyor tıpkı biz insanlar gibi saçımızın uzaması derimizin dökülmesi...gibi Doğadaki su değişimi:Güneşle buharlaşan su tekrar yenisi olarak yağmurla gelir temiz bir şekilde dünya yoktan var olmaya vardan yok olmaya programlanmıştır.Su değişiminin sık yapılmasına olumlu bakmıyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2015 16:47
Bora bey ürününüzün sağladığı nitrat değerlerini yazabilir misiniz? Özellikle aylarca su değişimi yapmadığınız akvaryumdaki nitrat değerlerini öğrenebilir miyim?
Neontetra2015-04-26 16:55:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

niyazimÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2015
İl: Içel
Mesaj: 12
niyazimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2015 06:57
2 ayı geçti sanırım. 100-50-60 akvaryumum da 2 adet biolife filtre ve  tetra in 1000 kullanıyorum.dış filtrem vardı önce tetra 1200. dış filtrede olsa iç filtre mekanik temizlik için şart oluyordu. 2 aylık gözlemim sonucu: su berraklığı şahane, uzun akvaryumlarda ya biolife fazla olacak bende 2 mesela 4 olsa super olcak ben onun yerine iç filtre kullanıyom akıntı için... asıl amacım biolojik oturmayı sağlamak. suanda akavaryumu üstünü cam ile tamamen kapattım. su kaybını önlemek için. 5 frontosa var gayet iyiler çok şukur.
birde filtre çekmiyor diyen arkadaşlar var. dış filtre gibi çekimi fazla olmuyor ama illa çekiyor az kumu karıştırın kumuda çekiyor. sonuç olarak benim akvaryum ebatlarında bir akvaryuma 4 tane lazım iç filtre vesaire olmayacaksa. ve iyi bir hava motoru. hava motorum champion 98. bu arada filtrem dolmuş biraz azar azar taşıyor. incelemeye devam.. tavsiye edermisiniz derseniz. ben tavsiye ediyorum. evimi 2-3 kez su basacaktı. onun stresi de kalktı. ben su değişim yapmayacağım bakalım 6 ay kadar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serduganÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2015
İl: Ankara
Mesaj: 35
serduganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 03:21
EDİT: 2 adet sipariş verdim. Bora Bey siparişimin dışında akvaryumla ilgili tüm sorularımla da ilgilenerek yardımcı oldu. Sevgiler&Saygılar serdugan2015-05-07 20:09:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZülkifilÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Konya
Mesaj: 107
ZülkifilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2015 21:10
         Sayın firma yetkilileri; piyasaya patent alarak iddialı bir şekilde giriş yaptınız. Tebrikler ve bol kazançlar dilerim. Ancak formda Biolife Yüzen Filtre (hayal Kırıklıgı) adı altında,  filtre konusunda olumsuz yorumları okuyoruz. Lütfen konuya bir açıklama yaparak akvarist arkadaşları aydınlatınız. Filtreye sahip olmak isteyen diğer arkadaşlar gibi ben de almakta tereddüt yaşıyorum. Teşekkürler. Zülkifil2015-05-01 21:12:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2015 19:21


Herkeze merhabalar. Dış filtreler 80 ila 1300 lira arası fiyatlarla satılmaktadır.Türkiye'de yıllardır dış filtre kullanıcılarından binlercesinin evini (vanası, contası, ek yeri vb. ) su kaçırması sonucu su basmıştır. Kullanıcıların binlercesi parayla kıyaslanamayacak zararlar görmüştür. Herhangi bir parçası kırıldığında ve parça bulunamadığında ise çöpe atılmıştır, parçasını bulduğunuzda ise aşağıdaki internet sitesindeki vb. fiyatlarla satılmaktadır.

 

Birçok insan dış filtre satın aldığında içine ek malzemeler satın alarak koymadan kullanmamaktadır. Tavsiyede edilmemektedir.
Biolife filtre ise her şeyi çok ucuza satan ÇİN MALI dış filtrenin yedek parçası 28 Tl olan (Türkiye'de üretilse 1,20 Tl) olan su giriş süzgecinden daha ucuza tamamını 19 Tl ye satılmaktadır. Yedek parça ihtiyacınızda 28 Tl ye satılan süzgeçli boru 1,20 krşa satmaktayız. 



Süngeri ise Türkiye'mizde maalesef tek parça üretilemediği için 2 parça olarak fabrikasyon olarak İstanbul'da üretildi. Satış sitelerimizde bu 2 parça süngerin çalışma performansını etkilemediğinin videoları sizlere sunulmuş durumdadır.

Performans kaybına yol açmasa dahi biolife filtremiz yaklaşık 1 haftadır elde kesilmiş tek parça süngerler ile sizlere sunulmaktadır.

Aşağıdaki videoda biolife filtremizin 2 parça imal edilmiş süngerin dahi 4 wat enerjiyle 2 ayda ne kadar mükemmel temizlik yapabildiğinin kanıtıdır.Anlamak isteyene.


[VID][VID]https://www.youtube.com/watch?v=q0YavNWNXsc[/VID][/VID]


Biolife filtrenin 2 parçalı süngeriyle, 4 wat enerjiyle çalışarak yakaladığı pisliğin yarısını dahi çin de üretimiş ithal filtrelerin yüzlercesi 15-20-25-30-40 watlık enerji harcayarak dahi yakalayamadığını bir çok kullanıcı çok iyi bilir..

Yüzlerce ithal markanın sattığı filtreler işe yaramadığından, yaşattığı sorunlardan dolayı her yıl binlercesi çöpe atılmasına rağmen bu eleştirilerin birçoğu yöneltilmemiştir. Yüzlerce model ithal filtreler gerçekten işe yaramış olsa binlerce insan kendisi filtre yapmaya çalışmazdı.


 Yıllardır ülkemizde satılan dış filtrelerin içinden çıkan ek malzemeler işe yaramıyor diye atılıp içine ekstradan 40 ila 100 liralık malzemeler konulmuyor mu.? 

Dış filtre içine konulan malzemeleri her 3-5  ayda bir at yerine yenilerini koy diye tavsiyelerde bulunulmuyor mu.?.

Biz Biolife firması olarak diyoruzki İyi bir akvaryum filtresi için hiçbir ithal ek malzeme koymaya (ithale para kazandırmaya) gerek yoktur. Yıllarca değiştirme gereği dahi duyulmayacak olan sadece doğru mantıkta kullanılan sünger yeterlidir.

Bunu kim eleştiriyor veya gündeme getirebiliyor. Bu konuyu vb konuları ülkemizde tek başına gündeme getiren ve (1,20 krş luk malı 6 Tl den 28 Tl ye kadar satılabilen) bu soygunun karşısında bir şeyler yapmaya çalışan maalesef tek bir firma vardır oda Biolife firmasıdır.

İyi bir filtre için sadece süngerin yeterli olduğunu kimi çok erken anlayacak kimi çok geç anlayacak. Biz biolife firması olarak bunu ülkemizde her kez anlayana kadar, gereksiz yere her yıl milyon dolarlarımız yurt dışına gitmesini durdurana kadar anlatacağız.

Bu konunun çok iyi anlaşılması için Sizlere videolu bir anlatım yapmayı düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp sizlere sunmaya çalışacağız.

Şuana kadar birçok kullanıcımız doğru kullanımla sadece bir süngerle akvaryumlarda mükemmel biyolejik dengenin kurulabildiğini ve temizlik yapılabildiğini görmüş durumdadır.

 Filtremizdeki genel olarak yapılan eleştiri sünger renginin yeşil, 2 parçadan imal edilmiş olması ve filtrenin kenarlarının ışığı biraz kapatmasıdır. Filtre süngerimizin 2 parça süngerle dahi imal edilmiş olmasına rağmen ithal yüzlerce markadan çok daha iyi akvaryumlarda harikalar yaratmaktadır.

Buna rağmenfiltremizi piyasaya çıkardığımız günden buyana tek parça imal edebilecek teknolejiyi araştırmaktayız. Ülkemizde bunun imkansız olduğuna tam olarak karar verdikten sonra elde kesim yaparak süngerlerin üretilmesine karar verdik.

Filtremizin dağıtımı son 1 haftadır el işçiliğiyle kesilmiş tek parça sünger kullanarak yapılmaktadır.

Sanırım 10-15 gün içinde yedek olarak siyah renkli, elde kesilmiş süngerlerimiz 2,5 Tl den sitelerimizde sizlere sunacağız.

Filtremizin şu anki ebatları 13,cm X 21,5 cm ölçülerinden 8,5cm X 16,5 cm ölçüleriyle değiştirilerek suyun üstünde kapladığı alan azaltılacaktır.

Yine Çok yakında en küçük akvaryumlarda dahi kullanılabilecek (10 ila 60 litre arası) su üstünde 8cm X 8cm kadar yer kaplayan C-100 modelimiz satışa sunulacaktır.

 

Bütün ülkelerde taklit olmadan geliştirilerek üretilen farklı bir ürün üreten firma tarafından her saniye, her saat, her gün, her ay, her yıl daha nasıl gelişebilir diye düşünceler oluşturulur ve aynı zamanda denemeler devam ettirilir. Firma için ürettiği bir ürün çocuğu gibidir. Hergün onu geliştirmek dahada büyütmek ister. Bu bizim ülkemizde de bizler tarafından da böyle yapılmaktadır.

Siz kullanıcıların üretilen bir ürünü kullanma kılavuzuna göre kullanarak kullandıktan sonra yapacağınız doğru eleştiriler ülkemizdeki üretimin ilerlemesini inanılmaz hızlandırır. ithal ürünlere karşı muhtaçlığımızı azaltır, hatta zaman içinde tamamen ortadan kaldırır.

Yalnız daha ürünü (kullanma kılavuzuna göre) kullanmadan veya kullanmamış birileri tarafından, (doğru terazide tartılmadan ) yapılan haksız eleştiri sadece ülkemizde yapılan imalat girişimini baltalar ve kıyamete kadar ithal ürünlere muhtaç haline getirir. Yani kısaca ne ülkesine, ne kendisine, ne çocuklarına, nede gelecek nesline hiçbir fayda sağlamaz.

Birde hayatında hiçbir şey imal etmeden, dünyadan haberi olmadan sadece konuşanlar vardır. Onların bu ülkenin, kendisinin ve neslinin faydası için yapacakları en güzel şey bilmeden deneyim yaşamadan konuşmamaktır.

Yani işin özü herhangi bir imalatın ülkemizde ilerliyebilmesi için aslında yumurta tavuktan, tavukta yumurtadan çıkıyor. Ülkedeki herhangi bir üretimin ilerlemesi bu (tavuk-yumurta) reaksiyonun anlaşılmasına ve çalışabilmesine bağlıdır.

Bunu örneklendirecek olursak 1961 yılında ilk ürettiğimiz tamamen Türk malı, Türk imalatı olan 4 adet devrim arabaları için o dönemde atalarımız bilinçli veya bilinçsizce yapılan inanılmaz haksız eleştiriler ve karalamalar yüzünden maalesef müzeye kaldırılmıştır. Yıllardır da müzede tutulmaktadır. O dönem bilerek veya bilmeyerek yapılan her haksız eleştiriler olmasa ülkemizde tahminde dahi bulunamıyacağımız çok şey değişecekti. Tam 54 yıldır ithal arabalar ödediğimiz paraların en az yarıdan çoğu ülkemizde kalacaktı. Bu parayı şuan hesaplamak bile nerdeyse imkansız. Şu an ülkemizde kim bilir kaç adet kendimize ait Türk markası, Türk malı araba markalarımız olacaktı. Bundan alınan hızla ülkemizde kaç sektör ilerleyecekti.

Bilerek veya bilmeyerek yok edercesine, acımasızca yapılan eleştirilerle kim kaybetti.? Biz kaybettik. Doğacak çocuklarımız ve onların çocukları da kıyamete kadar kaybetmeye devam edecek.

Devrim arabaları filmini muhakkak izlemenizi tavsiye ederim.Herkeze iyi çalışmalar.

 

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=jHkCHllZjD8[/VID]

Bora Demirtürk2015-05-02 19:41:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hayrettin2010Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2013
İl: Konya
Mesaj: 629
Hayrettin2010Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2015 14:33
Sayın Biolife yetkilileri; Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 kullanan birisi olarak ürün ile ilgili tanıtım ve reklamlarınızda kullandığınız bazı açıklamaları eleştirmek istiyorum müsaadeniz olursa;

“Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 İle hayal edebildiğiniz hertürlü akvaryum tasarımlarında ( 100-150-200 cm boy yüksekliğinde, isterseniz pramit, isterseniz ters pramit, isterseniz V şeklinde ) akvaryumlarda estetikliğini bozmadan, kullanma zorluğu yaşamadan, aylarca su değişikliği yapma ihtiyacı duymadan bütün filtrelerden daha az enerji kullanarak, daha mükemmel temizlik yapar. “ demişsiniz.

Ben bunca yıldır balık besyiyorum, ancak daha sizin dediğiniz gibi 100-150-200 cm boyunda bir akvaryumu olan birisini görmedim, bu forumda binlerce üye var acaba kaç tanesinde 100-150-200 cm yüksekliğinde akvaryum var acaba?

  

“Akvaryumunuz yüksek ise 25 x 50 x 160 cm boy yüksekliğinde dikey bir akvaryumda su miktarı 200 litre dahi olsa 1 Adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 tek başına mükemmel temizlik yapar.” Demişsiniz.

   

  

Ben böyle bir akvaryumda görmedim, 25*50*160cm lik bir akvaryumda bir akvarist acaba ne tür bir balık besleyebilir.

 

 

 “ Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 modelimizde pissu çekme borusunu istediğiniz uzunlukta ayarlamanıza imkân tanır. Bu özellik sayesinde ek boru takarak istediğiniz yükseklikteki akvaryumlarda dahi bütün filtrelerden daha az enerjiyle çalışır ve mükemmel temizlik yapar. İsterseniz 25 cm x 25 cm x 160 cm, isterseniz 30 cm X 60 cm X 160 cm yüksekliğinde bir akvaryumu eni dar yüksekliği fazla olduğu için 100 ila 280 litre suyu dahi 1 adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 mükemmel temizlik yapar.” demişsiniz

 

Buradaki akvaryum ölçülerinizde (25 cm x 25 cm x 160 cm, 30 cm X 60 cm X 160) ince ve çooook uzun akvaryumlar. Bu forumdaki binlerce kişiden belki birinde bile bu ölçülerde akvaryum yoktur. Bir insan neden 160 cm yüksekleğinde bir akvaryum yaptırmak ve kullanmak istesinki, el ayak girmez, tabandaki kumu düzeltmek istesek elimiz yetişmez, akvaryumda bir balık ölse ve dibe çökse 160 cm  yüksekliğindeki bu akvaryumun tabanından ölen balığı almak istesek alamayız, bitki dikmek istesek dikemeyiz,.....

 

 

  “Akvaryumdaki su miktarınız fazla ve yüksek değilde geniş ise filtre sayısını 60 – 100 litreye  1 adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160  ve genişlikten kaynaklı pissuyun filtrelerin çekim alanına dengeli ulaşabilmesi için 1 adet sirkilasyon motoru kullanın.” Demişsiniz.

Her akvaristin elinde bulunabilecek bir akvaryuma örnek vermişsiniz, yani fazla yüksek olmayan bir akvaryum, ancak buna da bir adet sirkilasyon moturu eklemek gerektiğini söylemişsiniz. Bir adet sizin yüzen filitreniz, bir adet hava motoru, bir adette sirkilasyon moturu derken bizim maliyet aldı başını gidiyor. Hani sizin filtre en ucuz maliyetli filitreydi.

 

“Sünger filtrem ve pipo filtrem kalın pislikleri toplamıyor. Temizlik için akvaryumdan çıkartırken de tuttuğu pisliği akvaryuma tekrar bırakıyor”  Sorusuna cevabınız ;

Sünger ve pipo filtrelerde pissu temizlenmek için filtre süngerinin dışından giriş yapar. Bu yüzden kalın pislik toplayamaz. Aynı zamanda temizlik için çıkarıldığında ince pisliği süngerin dış çevresinde tuttuğu için birçoğu nu tekrar akvaryuma bırakır.Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Biolife akıllı filtrelerde kullanılan akıllı sistem sayesinde kalın ve ince pislikli aynı zamanda zararlı bakterili akvaryum suyu, pissu borusuna verilen havanın kaldırma kuvvetiyle filtre süngerinin tam ortasına ( pissu havuzuna ) gelmesini ve aynı zamanda suya oksijen sağlanmasını gerçekleşir. Bu akıllı özellikler sayesinde akvaryumdan sürekli su değiştirme ihtiyacına da gerek kalmaz. .” Demişsiniz

Benim sizden satın aldığım iki adet yüzen filtrenin pis su havuzu dediğiniz kısım konunun başında eklediğim resimlerden de anlaşılacağı gibi havuz kısmı iki parçaya ayrıldığından artık havuz kısmı yok, ileride temizlik yapacağım esnada sizin filtrenizde toplanan pisliklerde aynı sünger filtre veya pipo filtredeki gibi topladığı pislikleri akvaryuma bırakacaktır.

 

İç filtremi temizlik için akvaryumdan çıkartırken tuttuğu pisliği akvaryuma tekrar bırakıyor…  sorusuna cevabınız;

“ Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Biolife akıllı filtrelerde kullanılan akıllı sistem sayesinde kalın ve ince pislikli aynı zamanda zararlı bakterili akvaryum suyu, pissu borusuna verilen havanın kaldırma kuvvetiyle filtre süngerinin tam ortasına ( pissu havuzuna ) gelmesi, aynı zamanda suya oksijen sağlanması gerçekleşir. Su kendi ağırlığıyla filtre süngerindeki pissu havuzuna bütün pisliğini bırakarak tekrar akvaryum suyuna temiz olarak geçer. ... Bu akıllı özellikler sayesinde akvaryumdan sürekli su değiştirme ihtiyacına da gerek kalmaz. “ şeklinde cevap vermişsiniz;

Sizin filtrelerinizde kullandığınız süngerinizde iki parça olduğu için temizlik esnasında tuttuğu pislikleri akvaryuma bırakacaktır.

 

Filtreme çok para ödedim ama hiç kullanışlı değil… sorusuna cevabınız;

“Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Türk malı biolife filtremizi satın alırken de az para ödersiniz, kullanırken de (çok az enerjiyle çalıştığı için) az elektrik faturası ödersiniz, arıza yapma mantığı oluşturulmadığı için ömür boyu bir daha filtreye para ödemezsiniz.” Şeklinde cevap venmişsiniz.

Biolife yüzen filtreyi alırken sadece 19 TL+ kargo parası ödüyoruz ilk başta tamam ucuz gibi geliyor ancak hava moturuna verilecek parayı hiç hesaba katmıyorsunuz, ayrıca akvaryum biraz büyükse iki, üç hatta dört tane yüzen filtre almamız gerekiyor, tabi bunlara hava basabilecek güçlü bir hava motoru, birde buna akvaryumdaki sirkilasyonu sağlasın diye sirkilasyon moturu deken nerdeyse maliyet piyasadaki orta kalitedeki bir dış filtre maliyetini geçiyor. Ömür boyu bir daha filtreye para ödemezsiniz diyorsunuz doğru ancak ben daha ömür boyu çalışan ne hava motoru gördüm nede sirkilasyon motoru gördüm. Sizin filitreyi bir kez alacağız ancak zaman içerisinde defalarca hava motorunu ve sirkilasyon motorunu değiştirmek zorunda kalacağımızı söylemiyorsunuz. Hava motorunun sadece körüklerini değiştirirsiniz diyorsunuz, kaç tane akvarist arızalanan hava moturnun kürüğünü değiştirdi acaba, bulabilse belki değiştiriecek ama kaç tane petşop ta hava motoru körüğü yedek olarak satılıyor acaba, 

 

Dış Filtremi yeni aldım ama çalıştıramıyorum. Kurulumu çok zor… sorusuna cevabınız; “Dış filtrelerin kurulumu ve kullanımı bir çok filtreye göre çok zordur. Özellikle filtre haznesi görünmesin istenirse kurulumu ve kullanımı  dahada  zor bir hale gelir. Kurulumunda ve kullanımında daha önce kullanmış birinden destek alma ihtiyacı ( muhakkak ) gerek duyulur. Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok. Kurulumu ve kullanımı aşırı kolay, aşırı pratik ve keyiflidir. Size dış filtre ihtiyacı duyurmaz. Kurulumda ve kullanımda zorluk yaşatmaz.”  Şeklinde cevap vermişsiniz.

Benim cevabım ise hayır’dır. Çünkü dış filtrelerin kurulumu kimine göre çok basittir, kimine göre ise zordur. Deneyimli bir akvarist için basittir, ama acemi bir akvarist için zordur. Sizin filtrenizi de deneyimli bir akvarist birkaç dakikada kurar, mesala ben sizden aldığım yüzen filtreleri birkaç dakika da kurdum ve çalıştırdım. Acemi bir akvariste dış filitreyi kurmak ne kadar zor gelirse sizin filitrenizi kurmak ta o kadar zor gelir.

Sizin ürettiğiniz filtrenin kurulumu ve kullanımı madem çok basit neden 4-5 sayfa ve çoook detaylı kullanma klavuzu hazırlama ihtiyacı hissettiniz ve açıklamalarınızda neden sürekli kullanma klavuzuna göre kullanırsanız iyi sonuç alırsanız diyorsunuz. Kullanma klavuzunda neden boruları birleştir, süngeri yerine koy, havayı ver işlem tamam demiyorsunuzda aman dikkat kullanma klavuzuna göre kullanın diye ısrar ediyorsunuz, demekki her cihazın kullanımı ilk başta zordur, acemi birisi için dış filtre kurulumu ne kadar zorsa sizin filtrenin kurulumu da o kişi için zordur.

 

İç filtremi akvaryum tabanından pislik çekmesi için yaklaştırdığımda filtrem oksijen veremiyor. Sorusuna cevabınız;

  “Akvaryumlarda içindeki suyun miktarına ve yüksekliğine göre suda basınç oluşur. Bu basınç akvaryum tabanına yaklaştıkça artar. Bu yüzden birçok filtre tabana doğru indirdikçe basınçtan dolayı performansı düşer ve hatta gücü zayıfsa çalışamaz noktasına dahi gelir. …..Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Akvaryum tabanından pislik çekmeyi boru vasıtası ile sağlar. Boru içindeki su basıncı akvaryuma göre daha az olduğu için 2-3 watlık hava motorunun sağladığı hava kuvveti boru içindeki suyu çok rahat ve yeterli miktarda tabandan çektiği pissuyu Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ın pissu havuzuna dökülmesini sağlar.” Şeklinde cevap vermişsiniz.

Sizin filtrenizde de yükseklik arttıkça çekim gücü zayıflıyor, hatta açıklamalarınızda çekim gücü azalırsa hava taşını çıkarılabileceğini söylüyorsunuz, ya hava taşını traşlıyacağız, yada hava taşını çıkartıp çekimi artıracağız yada daha çok para verip güçlü ikinci bir hava motoru alacağız ve zaman içerisinde bozulan hava motorunu değiştirmekle veya yedek parçasını bulabilirse tamir etmekle uğraşacağız.

 

 Sünger filtrem ve pipo filtrem akvaryum tabanına indikçe çok daha fazla hava kuvveti istiyor. Sorusuna cevabınız;

 “Akvaryumlarda içindeki suyun miktarına ve yüksekliğine göre suda basınç oluşur. Bu basınç akvaryum tabanına yaklaştıkça artar. Bu yüzden birçok filtre tabana doğru indirdikçe basınçtan dolayı performansı düşer ve hatta hava motorunun gücü zayıf ise bu filtreler tabanda çalışamaz. Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Akvaryum tabanından pislik çekmeyi boru vasıtası ile sağlar. Boru içindeki su basıncı akvaryuma göre daha az olduğu için 2-3 watlık hava motorunun sağladığı hava kuvveti boru içindeki suyu çok rahat ve yeterli miktarda Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ın pissu havuzuna dökülmesini sağlar ( Eğer motor çok zayıf ise boru içinde daha kısa hava hortumu kullanılarak hava verilir ve sistemin yine çalışması sağlanır.)….. Şeklinde cevap vermişsiniz.

Sizin filtrenizde süngerli kısım su üstünde duruyor ancak atladığınız bir nokta var, hava basıncı ile suyu yukarıya taşıyacak sistem olan hava taşınız ise borular vasıtası ile akvaryumun dip kısmına iniyor, aynı sünger filtre veya pipo filtreler de olduğu gibi sizin filtrenizdeki hava taşı da ne kadar aşağıya inerse  o kadar su basıncına maruz kalacağından hava kuvveti azalacaktır. Hava kuvvetini artırmak için ya hava hortumunu kısa kullanıp çekim gücünden taviz vereceğiz yada bir masraf daha yapıp daha güçlü ikinci bir hava pompası alacağız.

Ben sizden iki adet Biolife yüzen filtre aldım. Aldığım filtreleri kullanma klavuzuna göre kurdum ve hala kullanmaktayım, bu eleştirilerimi ürününüzü kullanan birisi olarak yapıyorum ve amacım ürünü kötülemek değil sadece sizin filtrenizin de artıları ve eksileri olabileceğini göstermek.  Sistemiz çok güzel ve basit, ancak uzun uzun açıklamalar yaparak,  yıllardır bu işi yapan akvarist arkadaşları bir şey bilmez yerine koyuyorsunuz, karşınızda acemi balıkçılar yok, her kesin kendine göre tecrübeleri var ama siz insanları bir şey bilmez yerine koyup çok iddialı konuşuyorsunuz, dış filtreye gerek yok, iç filtreye gerek yok, su değişimine gerek yok….gibi daha bir sürü şeyler söyleyerek bir çok akvarist arkadaşın tecrübelerini bir kenara atıp kendi sisteminizi savunuyorsunuz. Hakkınızdaki olumlu olan eleştirilere teşekkür ederken    olumsuz eleştiriler karsısında hemen köpürüyorsunuz.

 

Tamam sizin filtreniz ince uzun (yani sizin reklamlarınız verdiğiniz 25 cm x 25 cm x 160 cm, 30 cm X 60 cm X 160 ölçülerinde olan ama hiç kimsenin evinde olmayan)  akvaryumlar için güzel ve etkili olabilir, ancak bizlerin evlerimizde kullandığımız 150*50*60 veya 120*50*50 veya 70*40*30 …. Vb. ölçülerde yani insan boyunda olmayan makul ölçülerdeki akvaryumlar için filtreniz maalesef uygun değil (tabi bu ölçülerdeki bir akvaryuma 4-5 tane yüzen filtre, güçlü bir hava motoru ve sirkilasyon için iç filtre koyanları saymazsak.).

 

Dediğim gibi amacım Biolife Yüzen Filtreyi kötülemek değil. Sizin filtrenizin de diğer filtreler gibi artı ve eksileri olduğunu belirtmek için bu eleştirileri yazdım. Umarım bu eleştirilerimize kızmaz ve ürünüzü daha da geliştirerek hak ettiği yere taşıyabilirsiniz ve beni yaptığım bu eleştireler yüzünden mahcup edersiniz. Saygılar.


Beğenenler: [T]161022,trexxx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2015 16:11
Herkeze merhabalar.
Hayrettin bey bahsettiğimiz özelliklerde akvaryum elbetteki şuana kadar hobiciler tarafından yapılmadı ve görülmedi. Yalnız bir çok kişi tarafından (hep gizli olan) bir hayal olarak vardı. Hayal olma sebebi bu tarz bir akvaryumun temizleyecek mantıkda (Dış filtreler dahil) filtre sistemi yoktu. İyi bir filtre sistemi olmadan bu akvaryum zevk değil tamamen işkence olurdu.
Bu yüzden birçok kişi bu isteğini herhangi bir akvaryumcuya bahsetse -- akvaryumcu öyle bir akvaryum olmaz, olsada temizlik yapılamaz, yapılsada orda balık yaşamaz, balıklar basınçdan ölür -- cevabını alırlardı.
Bu akvaryum tek başına dururken sağında-solunda esnetiği bozacak dış filtre hortumları gibi borular vb olmaması gerekiyordu. Bu başarıldığı taktirde hobici haricinde bir çok insan dekorasyon amaçlı evlerinde bu tarz bir akvaryumu istediğini gördük.
Akvaryum hobisinin dahada yaygınlaşması için hobici haricinde bir çok insanın isteklerine hitap edebilmesi gerekiyor. Bunların en başında gelen filtre temizliğinin kolay olması, aylarca su değişikliği gerektirmemesi, evde yada işyerinde konulduğu yere yakışacak estetikte olması ve yer kaplamadan çekici ve gösterişli durabilmesi.
Şuan Denizli'de bir çok (hiç hobiyle ilgisi olmayan) kullanıcımız bu tarz akvaryumlarımızı keyifle kullanmaktadır. Hiç akvaryumla isgisi olmayan kedisine mama almaya gelmiş kaçtane bayan müşterimizin bu akvaryumlarımızı gördüğünde ilk sözleri -- işte akvaryum böyle olmalı, nekadar güzel, nekadar şık-- diyor ve eşini çağırıp akvaryumu gösterip bu akvaryumdan almak istediğini söylüyor.

Biolife markası olarak siz hobicilere, akvaryumculara, herkeze anlatmak istediğimiz artık biolife filtrenin mantığı sayesinde çok değişik tasarımlar yapıla bildiğini ve yapılabileceğini anlatmaktır. Bu tarz akvaryumlar biolife filtre sayesinde inanılmaz derecede hem kullanışlı hem keyifli ve birçok kişi tarafından çok beğenildiği, yapılıp insanlar gördükçe kanıtlanacak. Bizler kendi işyerimizde yaşayarak gördüğümüzden tüm Türkiye'ye bunu anlatmaya çalışıyoruz. Biolife filtrenin sağladığı imkanlar  akvaryumcular tarafından farkedildiğinde evlerde, işyerlerinde kullanılan akvaryum sayısı en az 2 katına çıkabilir.
Bu tarz bir akvaryumda su litresine bağlı istediğiniz balığı besleyebiliyorsunuz.
Denizli'ye yolunuz düşerse işyerimizde bu tarz akvaryumlarımızı görebilirsiniz. Aynı zamanda 150 cm boy yüksekliğindeki akvaryumun biolife filtresinin 3-5 watla hiç basınçdan etkilenmeden çalıştığınıda görmüş olursunuz.

Dünyada hiçbir akvaryum filtre firması filtre kullanıcısına kullanma kılavuzu koymamıştır.
Bizim koyma sebebimiz her kullanıcının kullanacağı akvaryuma göre filtreyi tam doğru kullanması ve akvaryum konusuyla ilgili kısa öz bilgi sahibi olmaları içindir. Çünkü birçok akvaryumcular dahil kullanıcıya doğru detaylı bilgi anlatmıyor.
Piyasada çok yanlış bilgiler dolaştığını gördüğümüz için biolife müşterilerimize doğru bildiğimiz genel akvaryum kurallarını anlatma gereği duyduk.
Yeni satın alınan filtrenin yeni kurulan bir akvaryumda kullanma şekli ile şuan içinde canlı yaşayan bir akvaryumda kullanma şekli arasında hayati önem taşıyan kurallar var. Her kullanıcının bu bilgileri bilsin veya bilmesin dikkatini çekerek bu bilgileri muhakkak okumalarını istedik. Sizin dahi dikkatinizi çektiğimize göre inşallah başarmışızdır

Bu hayati önem taşıyan bilgileri bu ülkede 1000 Tl ye filtre satan en küçük 1 Tl lik yedek parçasını 28 Tl ye satan firmalarda müşterisine anlatmış olsa biz biolife olarak filtremizle sunduğumuz kullanma kılavuzu bu kadar dikkatinizi çekmezdi.
Herkeze iyi çalışmalar.
Bora Demirtürk2015-05-05 09:58:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sfenx20Çevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 114
sfenx20Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2015 15:28
Bora Bey tekrar iyi günler diliyor ve birkaç yapıcı eleştiride bulunmak istiyorum. Filtrenizin filtrasyon konusunda hiç bir sıkıntısını görmedim. Aynen söylediğiniz gibi; şu ana kadar alıp kullandığım diğer filtrelerden çok daha iyi işler yaparak, filtrasyonu mükemmel seviyede tuttu.

Filtreyi almadan önce, hem çalışan hem okuyan birisi olarak, arada bir su değişimini aksattığım zamanlar oluyordu. Bu da balıklarım için bazen hayati sıkıntılar doğurabiliyordu. Bu yüzden bu filtre çok işime yaradı. Filtrasyon konusunda hiçbir sıkıntım olmadı. Şu ana kadar gözlemlediklerim sizin tanıtımlarınızla doğru orantılı olduğu için mutluyum. Bu konuda sizlere tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek boynumun borcudur.

Şimdi gelelim sorunumuza. Geçenlerde filtreyi deneme amaçlı olarak koyduğum küçük akvaryumdan alıp büyük akvaryumuma koymak istedim. Filtreyi çıkarttıktan sonra ne olur ne olmaz bakteri çatışması yaşanmasın diye filtreyi temizlemek durumunda kaldım. Daha sonra filtreyi büyük akvaryuma kurmak istediğimde, aşağıda birinci resimde göstermiş olduğum yüzen aparatımızın alt kısmına boruları geçirmekte çok zorlandım. Halk dilinde yalama olmuş diye söylenegelen bir söz vardır ya, aynen sorunum bu şekildeydi. Ne kadar uğraştıysam da boruyu yüzen aparata geçiremedim. Her defasında boru içinden çıkıveriyordu. En son çare olarak yüzen aparattaki boruyu geçirdiğimiz kısmı kerpeten yardımı ile içe doğru büktüm ve ancak bu şekilde birbirine tutturabildim.

Size naçizane bir tavsiyem, yüzen aparattaki bu kısmı aşağıdaki ikinci resimde göstermiş olduğum gibi pet şişenin ağzındaki kısım gibi dönerli yaparsanız tutturması kolay olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü daha ilk temizlikte böyle bir sorunla karşılaştım. İnanın bu olay bir tüketici için hiç de iyi bir durum değildir. Benim başıma geldi, başkalarının başına gelmesin diyorum. Tavsiyemi dikkate alacağınızı umut ediyor, saygılarımı sunuyorum.

İlgili resimler :

1.


2.


sfenx202015-05-05 15:30:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2015 15:53
Abdurahman bey merhabalar.
Filtre borusunda iki yönüde farklıdır. Filtre borusunun kademeli bölümü süzgeç tarafına gelecek. Kademesiz düz olan tarafı filtrenin olduğu manşonlu bölüme takılacak. Kademeli bölümü filtrenin olduğu yöne takmaya çalışırsanız takılamaz. Düz olan tarafı takmayı denerseniz sıkı bir şekilde tutmuş olacaktır. Deneyip bilgilendirirseniz memnun olurum.
İlginiz için teşekkürler.
Herkeze iyi çalışmalar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sfenx20Çevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 114
sfenx20Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2015 17:29
Zaten söylediğiniz gibi taktım. Kademeli olan taraf aşağı bakıyor. Düz olan taraf yukarda, yani manşonun bulunduğu kısımda. Ancak bu kısımda herhangi bir kademe veya yukarıda anlattığım şekilde pet şişe ağzı gibi dönerli olmadığı için birbirine geçmesi ancak yüzen aparatın bulunduğu tarafın daha dar olmasıyla mümkün olabiliyor. İlk taktığımda sorun yoktu, gayet iyi taktım ama daha sonra taktığımda yalama olmuş gibiydi, geçmiyordu birbirine. Sorun benim takma stilimde değil, dediğim gibi bu kısımda herhangi bir kademe veya dönerli sistem olmadığı için birbirine geçmekte zorlanıyor. Ancak kerpetenle içe doğru kanırtarak yapabildim. Önerdiğim sistemi yaparsanız, veya manşonun bulunduğu yüzen aparata da bir kademe tarzı birşey koyarsanız bu sorun ancak bu şekilde aşılabilir diye düşünüyorum.

Sonuçta plastikten yapılan bir madde olduğu için tak-çıkart, tak-çıkart bir süre sonra çoğu müşteri bu sorunu yaşayacaktır. Ben ilk temizlikte yaşadım, kimisi üçüncüde yaşar, kimisi beşincide yaşar. Ama illaki bu ürünü kullanan herkes bu sorunu yaşar. İyi çalışmalar, iyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir