ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sfenx20
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2012 15:35
Son Ziyaret:
30 Kasım 2016 20:56
Toplam Mesaj:
114 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdurrahman Özçelik
Doğum Tarihi:
05 Mart 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdurrahman Özçelik

SON 10 MESAJI

Giresunda kapsamlı üretimhane kurulumu(sayfa 4 )
Maşallah abi. Allah bol yavru nasip eder inşaAllah :) maliyet ne oldu acaba ? O konuda biraz bilgi verebilir misiniz ?
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=THERACULA]
Teşekkür ederim ali bey dis filtre yi iptal edip 80 cm akvaryum icin kullanmayi düşünüyorum ne dersiniz[/QUOTE]

Dış filtreden çok daha işlevsel olduğu kanaatindeyim. Mantıklı bir seçim olacaktır. Ses konusunda hiç bir sıkıntınız olmasın. xlomba'nın da dediği gibi sünger kapağı kapatınca ses azalıyor. Akvaryumun kapağı da varsa zaten ses neredeyse yok denecek kadar azalıyor.

Benim şahsi düşüncem teflon bant suya salınım yapar. Ancak emin değilim, sanırım akvaryumlarında kullananlar var. Sorun olmadığını söylüyorlar. Bu da linki

http://www.akvaryum.com/forum/teflon_bant_hakkinda_onerileriniz_k722684.asp

 İyi günler.
sfenx202015-05-07 14:29:55
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Zaten söylediğiniz gibi taktım. Kademeli olan taraf aşağı bakıyor. Düz olan taraf yukarda, yani manşonun bulunduğu kısımda. Ancak bu kısımda herhangi bir kademe veya yukarıda anlattığım şekilde pet şişe ağzı gibi dönerli olmadığı için birbirine geçmesi ancak yüzen aparatın bulunduğu tarafın daha dar olmasıyla mümkün olabiliyor. İlk taktığımda sorun yoktu, gayet iyi taktım ama daha sonra taktığımda yalama olmuş gibiydi, geçmiyordu birbirine. Sorun benim takma stilimde değil, dediğim gibi bu kısımda herhangi bir kademe veya dönerli sistem olmadığı için birbirine geçmekte zorlanıyor. Ancak kerpetenle içe doğru kanırtarak yapabildim. Önerdiğim sistemi yaparsanız, veya manşonun bulunduğu yüzen aparata da bir kademe tarzı birşey koyarsanız bu sorun ancak bu şekilde aşılabilir diye düşünüyorum.

Sonuçta plastikten yapılan bir madde olduğu için tak-çıkart, tak-çıkart bir süre sonra çoğu müşteri bu sorunu yaşayacaktır. Ben ilk temizlikte yaşadım, kimisi üçüncüde yaşar, kimisi beşincide yaşar. Ama illaki bu ürünü kullanan herkes bu sorunu yaşar. İyi çalışmalar, iyi günler.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Bora Bey tekrar iyi günler diliyor ve birkaç yapıcı eleştiride bulunmak istiyorum. Filtrenizin filtrasyon konusunda hiç bir sıkıntısını görmedim. Aynen söylediğiniz gibi; şu ana kadar alıp kullandığım diğer filtrelerden çok daha iyi işler yaparak, filtrasyonu mükemmel seviyede tuttu.

Filtreyi almadan önce, hem çalışan hem okuyan birisi olarak, arada bir su değişimini aksattığım zamanlar oluyordu. Bu da balıklarım için bazen hayati sıkıntılar doğurabiliyordu. Bu yüzden bu filtre çok işime yaradı. Filtrasyon konusunda hiçbir sıkıntım olmadı. Şu ana kadar gözlemlediklerim sizin tanıtımlarınızla doğru orantılı olduğu için mutluyum. Bu konuda sizlere tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek boynumun borcudur.

Şimdi gelelim sorunumuza. Geçenlerde filtreyi deneme amaçlı olarak koyduğum küçük akvaryumdan alıp büyük akvaryumuma koymak istedim. Filtreyi çıkarttıktan sonra ne olur ne olmaz bakteri çatışması yaşanmasın diye filtreyi temizlemek durumunda kaldım. Daha sonra filtreyi büyük akvaryuma kurmak istediğimde, aşağıda birinci resimde göstermiş olduğum yüzen aparatımızın alt kısmına boruları geçirmekte çok zorlandım. Halk dilinde yalama olmuş diye söylenegelen bir söz vardır ya, aynen sorunum bu şekildeydi. Ne kadar uğraştıysam da boruyu yüzen aparata geçiremedim. Her defasında boru içinden çıkıveriyordu. En son çare olarak yüzen aparattaki boruyu geçirdiğimiz kısmı kerpeten yardımı ile içe doğru büktüm ve ancak bu şekilde birbirine tutturabildim.

Size naçizane bir tavsiyem, yüzen aparattaki bu kısmı aşağıdaki ikinci resimde göstermiş olduğum gibi pet şişenin ağzındaki kısım gibi dönerli yaparsanız tutturması kolay olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü daha ilk temizlikte böyle bir sorunla karşılaştım. İnanın bu olay bir tüketici için hiç de iyi bir durum değildir. Benim başıma geldi, başkalarının başına gelmesin diyorum. Tavsiyemi dikkate alacağınızı umut ediyor, saygılarımı sunuyorum.

İlgili resimler :

1.


2.


sfenx202015-05-05 15:30:02
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Ben kimseyi kalın kafalı ilan etmedim ancak insanlar filtreyi kullanmadan su değişimine ihtiyacımız olacağını söylüyorlar. Sadece önyargılı olup da her şeyi ben bilirim havasında geçinen insanlarla savaşıyorum ben. Umarım bir gün o önyargılarından kurtulurlar.

melektrikci nickli abimiz yorumunda bol bitkili ve özellikle su dışında da yaprakları olan bitkilerin su değişim sıklığını azaltacağını söylemişti. Aynen tarif ettiği gibi bol sazlı(sazların yapraklarının bir kısmı suyun dışında) ve birkaç da zemin bitkisi bulunan bir akvaryum görmüştüm. Akvaryumun sahibi yaklaşık 2 yıldır su değişimi yapmadığını ve sadece buharlaşan suyu üzerine ilave ettiğini anlatıyordu. Şu an bu akvaryumun linkini arıyorum bulursam sizinle paylaşacağım.

Sizin resmini gönderdiğiniz filtreden haberim yoktu, ancak o da gayet güzel bir filtreye benziyor. Aslında bu filtre ile Biolife filtrenin mantığı, filtrenin üzerinde çeşitli mikroorganizmalar ve algler oluşturarak, akvaryumdaki zararlıların kovulmasını sağlamak sanırım. Yani ikisi de hemen hemen aynı mantıkla çalışıyor.

Anlatmak istediğim şey şudur. Eğer akvaryumlarında su değişikliği yapmayan ve canlılarını yaşatmayı ve üretmeyi başaran insanlar varsa, demek ki o akvaryumlarda su şartları çok anormal boyutlara gitmiyordur.

Düşüncelerimiz tabi ki farklı olabilir, ancak burada bir emek var ve daha önce filtreyi hiç kullanmayıp da, su değişimine ihtiyacımız olacağını söylerseniz, yaptığınız şey bu emeği hiçe saymak olur. Bu da kul hakkıdır. Bu da vebaldir. İyi akşamlar.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Su döngüsü azot döngüsü vs. bunların hepsini bir kenara bırakıyorum. Bu konulara çok fazla hakim değilim. Sizler gibi kelime oyunları yaparak millete bilgiliymişim gibi görünmeye de çalışmıyorum. Kimse kusura bakmasın ama ben bu konuda bilgisizim evet, ama sizler gibi laf kalabalığı yapıp da insanlara bilge birisi gibi görünmekten uzak duruyorum.

Sadece mantık yürütüyorum ve şöyle düşünüyorum. Diyorsunuz ki doğada elementler kendiliğinden vardır. Sonra da çeşitli döngülerden bahsediyorsunuz. Evet doğada elementler vardır fakat bunlar kendiliğinden oluşmazlar. Yaratıcı herşeye bir sebep bahşetmiştir ve bunlar çeşitli döngülerle sürekli olarak yerine koyulur.

Ben cevabımı sanıyorum deneme yanılma yöntemi ile alacağım fakat siz bu önyargılarınızla hep kendi söylediğinizin doğru olduğunu savunacaksınız. Yanılıyorsanız yanıldığınızı, doğruyu biliyorsanız da doğruyu bildiğinizi öğrenemeyeceksiniz. Sadece ve sadece ben biliyorum diyeceksiniz.

Yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Ben size doğadaki mikroorganizmalar elementleri cebinden çıkarıyor veya hokus pokus yöntemi ile üretiyor diye bir iddia ortaya atmadım. Bizim bu filtre ile doğadaki döngüyü yakalamamız mümkün olabilir gibi bir düşünce ortaya koydum. Zira bu filtrenin içerisinde aklımıza hayalimize sığmayacak kadar çok mikroorganizma olacak ve bunlar sürekli olarak üreyecek, ölecek vs. ve biz bu şekilde bu döngüyü sağlayabileceğiz. Net konuşuyor gibi görünüyor olabilirim, ama yine de kesin bir şey söylemek istemiyorum. Sadece böyle olmasını ümit ediyorum. Deneyip göreceğim.

Ayrıca Bora Bey bir akvaryumda gerçekten 3,5 yıldır su değiştirmemiş ve canlı yaşamını riske atmamışsa, demek ki gerçekten de su değişimine ihtiyacımız yok demektir.

5 yıl ömrü olan balığın ömrünü 2 yıla indirdiğini iddia eden abimiz bizim vebal altına girdiğimizi söyleyebilecek kadar rahatsa gitsin elindeki balıkların hepsini doğal yaşam ortamına bıraksın. Göle oranla devede kulak bile kalamayacak akvaryumlarda, yapay yemlerle beslenen balıkların ömrünü ne kadar kısalttığının sanırım farkında değil.

Son olarak şunu da ekliyorum. Bu filtrenin gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmek ve insanlara göstermek için, su değerlerini kendim ölçerek insanların bilgisine sunacağım. Sizler gibi içi boş yorumlar yapmayacağım! Artık bu konuda sizlerle de tartışmayacağım, sadece ve sadece bu konuya bu filtrenin çeşitli incelemelerini yaparak katkıda bulunacağım ve sonuçta yanılırsam "ben yanılmışım" diyebilecek kadar cesur olacağım.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=jacksparrow]          Bilindiği gibi akvaryumlarda sadece balıklar değil çeşitli omurgasızlar, bitkiler, mikroorganizmalar da yaşamaktadır. Kaldı ki sadece balıklar dahi yaşasa sudan alacakları onlarca element vardır ve bunların büyük çoğunluğu su değişimi yapılarak yerine koyulur.
[/QUOTE]

Ben yine sorumun cevabını alamadım. Diyorum ki eğer bu konuda bilimsel bilgilere sahipseniz lütfen bize hangi elementlerin balıklar tarafından veya suda yaşayan diğer canlılar tarafından tüketildiğini belirtiniz. Ayrıca elementler ve minerallerin faydalı bakteriler tarafından tekrardan oluşturulması mümkün müdür? Mümkünse veya değilse bunların bilimsel açıklamasını istiyorum.


Siz bana evet balıklar çeşitli elementleri tüketir deyip kaçamak cevaplar veriyorsunuz. Ben de size soruyorum. Balıklarımız hangi elementleri ne miktarda tüketiyor, biliyorsanız cevap verin. İkinci olarak faydalı bakteriler bu elementleri yerine koyamaz mı? Koyamazsa doğada bunlar nasıl yerine koyuluyor? Sadece mantıklı ve bilimsel bir açıklama istiyorum. İki tane sanayi ürününün resmini koyarak tartışma olmaz kusura bakmayın.

Siz bu filtrenin işe yaramadığını bu kadar rahat söyleyebiliyorken, nasıl oluyor da bu ilaçların işe yaradığını söyleyebiliyorsunuz anlam veremiyorum...
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=jacksparrow]Suda eksilen mineralleri ve elementleri nerden tamamlayacaksınız ? Filtredeki bakteriler mi yapacak?[/QUOTE]

Suda durup dururken eksilen birşey var mıdır bilmiyorum, veya balıklar oksijen haricinde çeşitli elementler tüketir mi onu da bilmiyorum. Bu konuda net bir bilginiz varsa anlatırsanız sevinirim. Ama yok bilmiyorum diyorsanız lütfen bilgisi olan birisi konuşsun, teşekkürler.

İkinci olarak da kusura bakmayın ama eğer filtreyi kullandıysanız bize bilgi veriniz. Kullanmadıysanız lütfen yorum yapmayınız. Çünkü burada çok büyük emekler verilerek bir ürün ortaya koyulmuş ve siz daha filtreyi kullanmadan içi boş yorumlar yapıyorsunuz. Kimse bu filtreyi kullanmadan, su değişikliğine ihtiyacı olacağını iddia edemez. Olmayacağını da iddia edemez. Sadece benim yaptığım gibi çeşitli tahminlerde bulunabilir. Belki umduğumu bulamayacağım ancak, sizin gibi filtreyi kullanmadan kesin cümleler kurmadığım için içim rahat olacak.

Şimdi bu filtre hakkında tereddütleri olup da sipariş vermeye korkanlar için filtre ile ilgili birkaç önbilgi vermek istiyorum.

***Üretici firma ile hiçbir alakam bulunmadığını profilimden ve yazdıklarımdan çok rahat anlayabilirsiniz.

*Bugün filtrelerim ve kuluçkalarım elime ulaştı. Kargoda 3 iş günü içerisinde teslim edilir diye bir bilgi vardı, 2 günde geldi. Bu yüzden hızlı bir şekilde geldiği için mutluyum.

*Koliyi açtığımda içindeki ürünler gayet güzel bir şekilde paketlenmişti. Tüketici için ambalajın önemi büyüktür. Bu konuda da başarılı buldum.

*Paketleri açtığımda bütün ürünlerin hortumundan, hava taşına kadar eksiksiz bir şekilde geldiğini gördüm. Bu da olması gerektiği gibiydi.

*Daha sonra kurulumu yaparken süngerin iki parça olduğunu gördüm. Bu sünger iki parça halinde hazırlanmış ve arası yapıştırılmıştı. Bunu beğendiğim söylenemez. Çünkü akvaryumda yapışkanlı bir maddenin bulunmasını kimse istemez. Ayrıca bu süngerin arası zamanla açılabilir. Firmanın acilen bu süngeri tek parça halinde üretmesi gerekir diye düşünüyorum.

*Bir arkadaşımız malzeme kalitesine bahane bulmuş ancak ben malzemelerde süngerin iki parça olması dışında başka bir olumsuzluk göremedim. Malzeme kalitesini de genel olarak iyi buldum diyebilirim.

*İçerisinden bir de kullanma kılavuzu çıkıyor. Bu kılavuzda herşey açıkça anlatılmış. Buna uyarak kurulum yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Kılavuzun da renkli basılması ayrıca önemli bir etkendir. Bugün 1500-2000 liralık bir televizyon alıyoruz ve içinden kullanım kılavuzu çıkmıyor. İnternetten indirebilirsiniz deniyor. 19 liralık bir ürünün içinden gayet açıklayıcı ve renkli bir kullanım kılavuzunun bulunması tüketici için küçük de olsa önemli bir ayrıntıdır.

*Kurulumu aynen videolardaki gibi çok basit bir şekilde yapılabiliyor. Tüketiciyi yormuyor.

*Fiyat olarak da bence çok ama çok uygun diye düşünüyorum. Pet shopa gidiyoruz küçücük bir iç filtreye 15 liradan aşağı para vermiyoruz. Kutu içerisinden çıkan bütün ürünlerin 19 liraya gerçekten çok çok ucuz olduğunu düşünüyorum.

Şimdi geriye sadece vaadedilen şeyleri bulabilecek miyim diye düşünmek kalıyor. Bu da biraz zamana bağlı. Zaman zaman konuya yazarak tecrübelerimi paylaşacağım. Umarım balık kaybı yaşamam :)
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Benim anlatmaya çalıştığım şey aslında şuydu. Eğer bu filtre biyolojik filtrasyonu gerçekten mükemmel bir şekilde yapabiliyorsa -ki reklamlarında bu şekilde belirtiliyor- o zaman akvaryumdaki bütün kötü su şartlarını izole edecektir. Çünkü doğada da kötü su şartları mikroskobik canlılarla aynen bu şekilde izole edilmekte.

Ayrıca eğer sistemimizi oturtabilirsek hacim hiç de önemli değildir diye düşünüyorum. Tamam, dışarıdan yapılan müdahalelerimizde akvaryumlarımız daha hassastır ancak bu filtrenin içinde biriken faydalı bakteriler sayesinde bu hassasiyet minimuma inecektir. Yine belirtiyorum filtreyi henüz kullanmadım. Bu yüzden net konuşmak istemiyorum. Sanıyorum yarın elime ulaşacak, beklemedeyim.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
[QUOTE=jacksparrow] Uzun süre su değişimi yapılmayan ve buharlaşan su çeşme suyu ile tamamlanan bir akvaryumun su değerleri çok da iyi olmayacaktır. Bir de neden su değişimi yapılmaz anlamıyorum bu insanlar kendileri hiç banyo yapmıyorlar mı ki balıkların su değişimi gibi temel bir ihtiyacını karşılamaktan aciz davranıyorlar. 
    Hazır yazmışken bu filtreyi üreten arkadaşlara da bir tavsiyem olsun. Reklam yaparken azıcık da balıkları düşünelim. Su değişimi olmayan akvaryum vaadetmek yerine biyolojik filtrasyonu çok iyi nitratı çok daha fazla düşürüyor gibisinden tanıtımlar daha uygun olacaktır.
    Bir de bu filtrelerin çok daha fazla işe yaradığı dikey akvaryum mevzusu bana garip geliyor acaba kaç kişide vardır tabanı 40x40cm olup da yüksekliği 100-150 cm olan akvaryum? Böyle pazarlanırsa satışı az olacaktır. Çünkü hepimizin bildiği gibi tüm dünyada akvaryum yapan kişiler eni ve boyuna uzun ama yükseklik olarak az akvaryumlar yapmaktadırlar.

[/QUOTE]

Su değişimi balıkların temel ihtiyacı falan değildir. Doğada su değişimi diye birşey yoktur. Göller ve denizlerde filtrasyon belli mikroskobik canlılar, bazı kabuklular, bitkiler ve kum sayesinde gerçekleşir. Biz akvaryumlarımızda doğayı taklit etmeye çalışırız ve balıkların daha rahat yaşaması için çeşitli yollara başvururuz. Bu filtre de doğadaki filtrasyonu taklit ettiğini söylüyor. Bunu başarıp başarmadığı konusunda henüz emin değilim, çünkü daha filtreyi kullanmadım. Ancak çalışma sistemini mantıklı buluyorum.

Eğer gerçekten vaadedileni bize sunabiliyorsa, aynen doğadaki gibi su değişimine ihtiyacımız olmaz ve yine aynen doğadaki gibi sadece buharlaşan suyu üzerine ilave ederiz. Tabi ki çeşmeden direk eklenen su bütün sistemi sıfırlar, mutlaka dinlenmiş su koymamız gerekir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.