Bitkili Tank İçin Sump Mu Dış Flitre Mi


secreteriatÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 414
secreteriatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2016 15:44
Su koskoca tropica nasil co2 ile sumplu sistem yapar aklim almiyor , co2 ucar ,olmayacagi asikar !
https://www.youtube.com/watch?v=YGMNVlghc3k

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2016 16:34
[QUOTE=capo di capi]

Bir düzine yaptım olducu , yüzlerce yanlış uygulama örnekleri dolu.. Yapılan örnek vatrsa demek ki oluyordur cümleniz zaten olaya bakış açınızın sığ olduğunu , sorgulamadan tavsiye verdiğinizi açıkça gösteriyor. Ve ven ilk defa bir üyenin yazısını ilk iki üç cümleden sonra okumadım. size bir daha cevap dahi vermeyeceğim. [/QUOTE]

Sizin cidden algilama ile ilgili buyuk problemleriniz var. Yaptim olducu olan sizsiniz ki tecrube etmediyseniz konusmayin diyorsunuz. Bunu diyorsunuz cunku ben yaptim tecrube ettim oldu yada olmadi o zaman cevabimi veririm kafasindasiniz. Zaten mesajlarimi okumak icin zahmete girmeyin, cunku cevaplayamayacaginiz tartisamayacaginiz cok sey var. Tecrubelerinizle mutluluklar size. Ha bu arada iyi bayramlar.

[QUOTE=secreteriat]Su koskoca tropica nasil co2 ile sumplu sistem yapar aklim almiyor , co2 ucar ,olmayacagi asikar !
https://www.youtube.com/watch?v=YGMNVlghc3k[/QUOTE]

Haklisiniz mazallah co2 ucar, 2litre tupu doldurmak 2,000$. 6-7 ayda bir kim odeyecek o parayi? :).

Bu tankta 2 adet eheim kullanmislar filtrasyon icin. Yani sitesinde verdikleri bilgi bu sekilde, saniyorum emis ve basis unitelerini gizlemek adina bu sekilde bi arka sump goruntusu verdiler. Zaten dis filtre kullanmalarida hic birsey degistirmez, bitkili tanklarda sump kullanilmaz diye bir kaide olmadigi gibi tek problemde co2nin bosa gitmesi degil buna eminim. Cok bilip tecrube eden arkadaslarda cevap veremez bu duruma.

Bence tercih edilmeyisinin en buyuk sebebi bitkili akvaryumlarda genelde final yapildiktan sonra yeni bir tasarim olusturulmasi. Suyu emis ve basis unitelerini surekli her yeni tasarima uydurmak sumpsuz akvaryum gibi pek mumkun olmadigi gibi eminim isin bu yonu daha buyuk bi dezavantaj olusturuluyordur. Yoksa zilyon tane bitkili akvaryum var sump kullanilan.

Zaten birine bitki onerisi yaparkende bak bu yuksek co2 istiyor demek icin once oturup dusuk co2 ile durumu tecrube etmek gerekiyor... Kime ne anlatiyoruz ki.
[EDIT]mrah,2016-09-12 16:43:36[/EDIT]

Beğenenler: [T]186934,secreteriat[/T][T]178747,onurderya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Omer_MGÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 1673
Omer_MGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2016 17:52
Bu boyutta ki akvaryum için sump lüks olur, dış filtre yeterli gelir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2016 19:52
[QUOTE=secreteriat]Su koskoca tropica nasil co2 ile sumplu sistem yapar aklim almiyor , co2 ucar ,olmayacagi asikar !
https://www.youtube.com/watch?v=YGMNVlghc3k[/QUOTE]

Merhaba, eklediğiniz videodaki akvaryumun sump çalışma sistemi hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl bir sistem arka tarafı merak ediyorum açıkçası.



Şahsen bitkili tanklarda sumpun gereksiz olduğunu düşünüyorum. Co2'nin maliyetine değinilmiş fakat bu rakam h-tech bir tanka yapılan masrafların yanında devede kulak kalacaktır aslında sorun da bu değildir.Sorun maliyetten ziyade Co2'den faydalanabilmektedir. Örnek vermek gerekirse difüzörler yerine reaktörler tercihtir. Aynı miktar co2 de daha fazla çözünme elde etmek için. Sump co2 kaybına neden olur mu? kesinlikle evet. Bunu inkar etmek komik olur zaten. Sumplu h-tech olur mu? Neden olmasın. Tropica kadar profesyonel ve finansınız sağlam ise olur. [EDIT]Tunc Berk,2016-09-12 19:53:10[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2016 20:11
[QUOTE=Tunc Berk]

Merhaba, eklediğiniz videodaki akvaryumun sump çalışma sistemi hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl bir sistem arka tarafı merak ediyorum açıkçası.



Şahsen bitkili tanklarda sumpun gereksiz olduğunu düşünüyorum. Co2'nin maliyetine değinilmiş fakat bu rakam h-tech bir tanka yapılan masrafların yanında devede kulak kalacaktır aslında sorun da bu değildir.Sorun maliyetten ziyade Co2'den faydalanabilmektedir. Örnek vermek gerekirse difüzörler yerine reaktörler tercihtir. Aynı miktar co2 de daha fazla çözünme elde etmek için. Sump co2 kaybına neden olur mu? kesinlikle evet. Bunu inkar etmek komik olur zaten. Sumplu h-tech olur mu? Neden olmasın. Tropica kadar profesyonel ve finansınız sağlam ise olur. [/QUOTE]

Tunc hocam olayin asli sumptan ziyade bir konuda bilgi verirken ille tecrube etmek gerekmedigidir. Ki her konuyu tecrube etmemiz mumkun degil.

Kemal beyin verdigi ornekte 2 adet 600lt/h eheim pompa kullanilmis. Yalniz bu sump kafa motoru anlamindami 600l/h devirli dis motorlarindan 2 adetmi emin degilim.

Sumpun gerekliligi ihtiyaclar dogrultusunda degisir.

Ornek vermek gerekirse size birazdan atacagim konuda cokca olumlu yonlendirinden de bahsedilmis.

- dozaj pompalarinin sump kisminda kullanilmasi
- su degisimlerini kolaylastirmasi
- ++++ filtrasyon
- fazla bitkiler yada ufak canlilari barindirmak buyutmek acisindan ekstra alan
- dry salt (direk potasyum nitrat vs.) dedikleri direk besinleri bu kisimda dozlayip eritip vermek
- isitici, ph probu gibi gorunmesini istemedigimiz seyler.

[URL=http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/general-aquarium-plants-discussions/67882-planted-tank-sump-why-not.html]Bunlar sadece bir kaci.[/URL]

Olay co2 ise bunu sump sistemlerinde cozdukleri en etkili yontem su aritma elemanlarini kullanarak urettikleri inline reactorler. bu reactorlerin boyutu eheim 2213 / 15 filtrelerle ayni boyutta ve bizim su an kullandigimiz diger reactorlere gore daha basarili sonuc aliyorlar. Buyuk hacminden dolayida diger inline reactorler gibi beliri co2 seviyesinden sonra gaz birikimide olmamasi ekstra avantaj.

Evet herkesin hem fikir oldugu tek nokta co2. Haliyle co2 yi biraz fazla kullanmaniz ayni sonucu verecegi gibi tasirmali sump sistemleri yerine ic filtre mantigi ile sadece gerekli yone normal su akintisi saglayacak dengeli bi sump ilede bu isi hallediyorlar.

Yani sonuc gerekli gereksizligi kisiye gore degismesinin yaninda `kullanilamaz` gibi bir kani olmadigi, kullanmanin basarisizliga sebep olmadigi ve bu bilgileri vermek icinde sacma bir yargiyla bunlari tecrube etmemiz gerekmedigi kesindir.

Bu arada tropica gibi bi butce gereksinimi yok, okunacagini bilsem nice kaynaklar atarim ama istisnalar disinda okumayan bi milletiz. O yuzden ne desek ne anlatsak boş.[EDIT]mrah,2016-09-12 20:49:32[/EDIT]

Beğenenler: [T]178747,onurderya[/T]
Teşekkür Edenler: [T]173168,Tunc Berk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2016 13:36
1. Olarak kimse sumpun faydasız olduğunu söylemedi. Sump büyük akvaryumlar için vazgeçilmez hatta zorunlu filtrasyon düzeneğidir.
2. olarak , konudaki 100.45.30 cm lik bitkili bir akvaryuma sump kullanmak son derece gereksizdir. Çünkü bir dışfiltre bu işi fazlasıyla görür. Taksiyle 20 dakka süren bir yere uçakla gitmenin faydasından çok zararı olur. Uçakla uzun mesafeleri gitmek mantıklıdır (örnek böyle verilir)

3. OLarak tecrübe konusunda , elbette herşeyi tecrübe edemeyiz.. Kimsenin de herşeyi tecrübe ettiğini idda ettiği yok.Demogoji yapıyorsunuz. Size , şu uçurumdan atlasak nolur nasıl sorusunu tecrübe etmeden cevaplamanız normalken , mercedesin manda kasalarının sürüşü , konforu nasıl sorusunu binip kullanmadan cevaplamak da o kadar anormaldir.. Kuşlar nassıl uçar sorusuna , ben kuşmuyum nerden bileyim.. denmez , tecrübe etmeden de cevap verilmesi normaldir.. Ama tercih sorularında tecrübe önemlidir. Burdaki tecrübe , geçmiş veya böbürlenme değil yanlış anlamayın.. [K]Denemiş olmak veya olmamak konus[/K]u tamamen.
Bu dediklerim , konu hakkında fikriniz olmayacağı anlamına gelmez ama karar soranın.
4. Olarak , kişilerin azmi ve uğraşı ile alakalı elbette ama yine de merak ettiğim sorum şu ki , yaklaşık birkaç ay önce , ilk co2 setinizi burada forumda beraber kurduk(anlattık). Bu konuda yazan bir kaç kişi de yardımcı oldu. Şimdi bu kadar kısa sürede , ne çabuk bir gelişmeyle, hangi ölçüm ve testleri yaparak bitkili bir akvaryuma korkusuz tavsiye verdiniz ?

Bundan 1,5 yıl önce 350 ve 550 litre sumplu akvaryuma hitech kurulum yaptık. O kadar dezavantaj var ki , siz burda takıla takıla co2 fiyastına takılmışsınız. Bu da konunun ayrıntılarını , melanetlerini bilmediğinizi zaten gösterdi.
1. co2nin uçması değil sorun , sorun co2nin bitkilere ulaşamamasıydı.
2. maddi sorun co2tüpünün dolumu değil , başarısızlıkla sonuçlanacak kurulumlardan sonra gelen yılgınlık , bıkkınlık ve extra uğraş (ki en önemlisi de bu , parayla ifade edilmesi bile gereksiz)

Bundan iki üç yıl önce , Adist grubuyla büyük bir akvaryum tasarımında birlikteydim. Büyük dediğim , 200*90*60 boyutlarında hi tech bir akvaryum. Sump kullanmadık. Kullansak olurmuydu evet bir çok artısı olurdu ama hitechte ileriye dönük eksisi daha fazla olacağı için tercih edilmedi.

Bunları deneyimledim ve birisi sorduğunda fikrim de budur. Karşıma hiç deneyimlememiş birisi , kessssinlikle ve kessinlikle diye başlarsa , şundan şundan vazgeçme diye başlarsa ben de üç noktalı konuşurum kusurabakma. 120 litre akvaryuma , 15 wattlık bir eheim filtre rahatlıkla yetiyorsa , ektra iş çıkartacak sump önerisi gereksiz olduğu kadar , sorana ve okuyanlara sorumsuz davranmaktır. Dayanak olarak da , takashi amanonun sumplu kurulumlarını göstermek gerçekçi bir tavsiye olmaz değil mi ?
Ve emin olun tropica bir bitki markası değil de jbl ,eheim tetra gibi bir filtrasyon markası olsaydı kurulumlarında sump da göremezdiniz.





Beğenenler: [T]185917,Halil1906[/T][T]221683,Black Sword[/T]
Teşekkür Edenler: [T]221683,Black Sword[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurderyaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 209
onurderyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2016 14:49
Aslinda konunum acilis amacı disina cikip bitkili konusunda kullanilip kullaniomayacagina vardi. 120 lt tankda sump su an icin mantiksiz gelmeye basladi. Ancak bu sump alt sump ise. Izledigimiz videolarda dikkatinizden kacan belki sumplarin yan veya arka sump olmasi olabilir mi ? . Sahsen akvaryumun sabit yerde olacagina kanaat getirsem yan sump ile filitremele yapardim. Sonuçta su bir yerden bir yere tasinmiyor
Belki yine dis flitre ile yan veya arka sumpu karsilatursak co 2 kayibi sumpda yine fazla olabilir. Ancak alt sump ile yan sump bana göre farklilik gösterecektir. Fikirlerini paylasan arkadaslarim icin cok tesekkur ederim. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2016 20:15
[QUOTE=capo di capi]1. Olarak kimse sumpun faydasız olduğunu söylemedi. Sump büyük akvaryumlar için vazgeçilmez hatta zorunlu filtrasyon düzeneğidir.[/QUOTE]

Boyut bagimsiz yer oldugu surece ve istendigi surece her boyutta kullanilabilir. Dis filtre mantigiyla temelde bir farki olmadigindan boyut bagimsizdir. Kullanip kullanmamak kisiye kalmistir. O yuzden buyuk akvaryumlar icin degildir sadece.

[QUOTE=capo di capi]2. olarak , konudaki 100.45.30 cm lik bitkili bir akvaryuma sump kullanmak son derece gereksizdir. Çünkü bir dışfiltre bu işi fazlasıyla görür. Taksiyle 20 dakka süren bir yere uçakla gitmenin faydasından çok zararı olur. Uçakla uzun mesafeleri gitmek mantıklıdır (örnek böyle verilir)[/QUOTE]

Gereklilik kisinin kendi arz talebi dogrultusunda belirlenir. Kendisi +/- yonlerini olcup bu dogrultuda karar vermekte ozgurdur. Gereksiz degildir.

Yolaca cikacak kisi ufak bir arastirma sonucu hava yolundaki kaza oranlarinin daha dusuk oldugunu arastirmis gormus ve bu yuzden zaman kaybetmemek icin canini riske atmak istememistir. Kalkip hava yolunu tercih etmistir. Ayni zamanda istanbulda yasiyordur ve bulundugu bolgeye gore 20dk lik yolu 100dk da gitme olasiligida var, gene riske girmeyip havayolunu secebilir. Ornek vermekle ugrasmayin bosa.

[QUOTE=capo di capi]3. OLarak tecrübe konusunda , elbette herşeyi tecrübe edemeyiz.. Kimsenin de herşeyi tecrübe ettiğini idda ettiği yok.Demogoji yapıyorsunuz. Size , şu uçurumdan atlasak nolur nasıl sorusunu tecrübe etmeden cevaplamanız normalken , mercedesin manda kasalarının sürüşü , konforu nasıl sorusunu binip kullanmadan cevaplamak da o kadar anormaldir.. Kuşlar nassıl uçar sorusuna , ben kuşmuyum nerden bileyim.. denmez , tecrübe etmeden de cevap verilmesi normaldir.. Ama tercih sorularında tecrübe önemlidir. Burdaki tecrübe , geçmiş veya böbürlenme değil yanlış anlamayın.. Denemiş olmak veya olmamak konusu tamamen. [/QUOTE]

Surus, konfor gibi ozel konularda kisiden kisiye gore degisir. Bir insan vardir araci sadece bir yerden bir yere ulasim icin goruyordur haliyle bu insan icin eski model bir arabada sonucu degistirmez. Cunku o insan o araci sadece ulasim icin goruyordur, rahatlik konfor surus dijital klima bu insana bir anlam ifade etmez. Ornekler gosterirken akilci olun. Fiyat/performans analizlerinin neye dayanarak yapildigini biraz arastirin, okuyun, ogrenin.

[QUOTE=capo di capi]Olarak , kişilerin azmi ve uğraşı ile alakalı elbette ama yine de merak ettiğim sorum şu ki , yaklaşık birkaç ay önce , ilk co2 setinizi burada forumda beraber kurduk(anlattık). Bu konuda yazan bir kaç kişi de yardımcı oldu. Şimdi bu kadar kısa sürede , ne çabuk bir gelişmeyle, hangi ölçüm ve testleri yaparak bitkili bir akvaryuma korkusuz tavsiye verdiniz ?[/QUOTE]

Bu sanirim benim yapimla ilgili, ben bu forumdaki bir cok kisi gibi en iyi malzemelerle sonuc alinmayacaginin farkinda olmayan biri degilim. 470Litre akvaryum alip bunu bitkili yapmadan once 100litre akvaryumda gece gunduz okuyup deneyip sonuclari gormeyi tercih eden biriyim. Sevdigim konularda arastirmayi fazlasiyla severim. Okumayi deneyin, size cok sey katacaktir. Bunun yaninda bir de uygulamaya dokerseniz cok daha fazla farkli yonlerde katabilir. Oyle olmasaydim nice pahali kurulumlar yapip forumda tanitim konusu acanlar gibi 1 ay sonra husran olurdum.

Ben bir konuyu burada sormadan once 50 farkli kaynaktan arastiran biriyim, cozemezsem son olarak konu acip birebir birilerinden yardim istiyorum ki nadirdir. Siz de gordugunuz gibi. CO2 konusunda yardim istememin en buyuk nedenide forumda gene sagdan soldan co2 tupleriyle ilgili egzantirik ornekler verenler yuzunden korkuya kapilmamdandi. Basincli sistemlerden oldum olasi korkan biriyim, piknik tupunu bile tasirken cekinirim. Izin verinde co2 gibi yuksek basincli bi tuple ilgilide biraz yardim alalim degil mi?

Bakin 1 ana tankim olmasina ragmen halen denemeler yaptigim farkli sonuclar aldigim ek bir tankim daha var. Siz muhtemelen boyle bir lukse ne sahip oldugunuz nede ugrasma geregi duydunuz, ama ben sizin gibi degilim. Okuyup arastirmak benim mesleki olarak ve kisel olarak fazlaca bir aliskanligim ve sevdigimde birsey. Gunun 4 saati freelance olarak calistigim kisiye is yapan geri kalan tum zamanimida hobiye ayiran biriyim. Burdan yola ciksaniz sizin belki 1 yilda harcadginiz zamani ben 1 ayda rahatlikla harcayabiliyorum.

Benim kizdigim konu tecrube temekle ilgili yazdigin kisim. Insanlarin tecrubelerinden yararlancaksiniz mantiginiz el verdigi surecede dogrulunu sorgulayacaksiniz. Arastirip kararinizi vereceksiniz, sonuc en kisa surede, dogru ve kesin olarak ulasabilin. Aksi taktirde zamaniniz varsa oturup deneyin olmazsa kaybedeceginiz para ve zamandir. Kazancaginiz baskalarinin zaten tecrube ettigi seyi birde kendiniz tecrube etmektir dahasida yok.

470LT tanki hitech yapmanin ne kadar zor olacagini forumda actigim ilk konudan ve 1 aylik arastirmadan sonra farkina vardim. Zaten okumayip arastirma yapmayan biri olsam ne bunlari oturup konusabilirim nede kalkip 470lt sevdasindan vazgecerdim. Vazgecme sebebimde sadece o boyutta bir tankin bakim ihtiyacindan.

[QUOTE=capo di capi]Bundan 1,5 yıl önce 350 ve 550 litre sumplu akvaryuma hitech kurulum yaptık. O kadar dezavantaj var ki , siz burda takıla takıla co2 fiyastına takılmışsınız. Bu da konunun ayrıntılarını , melanetlerini bilmediğinizi zaten gösterdi.
1. co2nin uçması değil sorun , sorun co2nin bitkilere ulaşamamasıydı.
2. maddi sorun co2tüpünün dolumu değil , başarısızlıkla sonuçlanacak kurulumlardan sonra gelen yılgınlık , bıkkınlık ve extra uğraş (ki en önemlisi de bu , parayla ifade edilmesi bile gereksiz)
[/QUOTE]

Sayin dezavantajlarini bilelim. CO2 nin bitkilere ulasmamasinin sebebi degil sump, suda cozunen co2 miktarinin atmosfere karismasi. Sudaki besinlerin CO2 dahil bitkiye ulasmasinin etkeni tank icindeki sirkulasyondur, resmen yalan yanlis bilgi verip bide bilgisizlikle sucluyorsunuz. Bitkili akvaryumlarda su sirkulasyonunun onemli olmasinin en buyuk sebebide bu besin dagiliminin tankin her yerinde saglanmasina yoneliktir. Cidden suraya gelene kadar yazdigim cevaplar icin harcadigim zamana uzuluyorum su an. Zaten antiteziniz bile 2 madde baska birsey yok.


[QUOTE=capo di capi]Bundan iki üç yıl önce , Adist grubuyla büyük bir akvaryum tasarımında birlikteydim. Büyük dediğim , 200*90*60 boyutlarında hi tech bir akvaryum. Sump kullanmadık. Kullansak olurmuydu evet bir çok artısı olurdu ama hitechte ileriye dönük eksisi daha fazla olacağı için tercih edilmedi.

Bunları deneyimledim ve birisi sorduğunda fikrim de budur. Karşıma hiç deneyimlememiş birisi , kessssinlikle ve kessinlikle diye başlarsa , şundan şundan vazgeçme diye başlarsa ben de üç noktalı konuşurum kusurabakma. 120 litre akvaryuma , 15 wattlık bir eheim filtre rahatlıkla yetiyorsa , ektra iş çıkartacak sump önerisi gereksiz olduğu kadar , sorana ve okuyanlara sorumsuz davranmaktır. Dayanak olarak da , takashi amanonun sumplu kurulumlarını göstermek gerçekçi bir tavsiye olmaz değil mi ?
Ve emin olun tropica bir bitki markası değil de jbl ,eheim tetra gibi bir filtrasyon markası olsaydı kurulumlarında sump da göremezdiniz.[/QUOTE]

O boyuttaki bir akvaryuma sadece ongoru ile yaklasip daha nedir ne degildir tecrube bile etmeden tecrube ettim diyorsunuz ya bravo :)..

Ben tropicadan ornek vermedim, tropica ornegini sunan baskasi. Bunun yaninda tropicanin bitki ureticisi olmasininda avantaji ve hobiye katkisini gormeniz gerek. Demekki dis filtre kullanmadanda oluyormus, adamlar bize bunu en guzel orneklerle gosteriyorlar. Sizin bahsettiginiz Takashi Amano, Oliver Knott gibi insanlar gibi ticari cikar dogrultusunda tum kurulumlarda kendi urunlerini kullanmak yerine farkli kurulumlarida gosteriyorlar. Siz burdan sadece negatif kismini alabiliyorsunuz cunku vizyonunuz bu kadar. Takashi Amano dediginiz adamin urunlerinin bir cogunun icerigi bilinmiyor, hobiye katkisi tartisilmaz fakat ticari yonune bakildigi zaman benim gozumde sifirdir. Sifir olma sebebi kisilik olarak, yoksa yaptigi isteki ustaligina lafim yok, olamazda.

Tam yaptim olducu dediginiz kisi ve tek orgenisiniz.

Size yazdigim son cevap, cunku hic bi dayanaginiz olmadan sadece kuru siki konusup duruyorsunuz. Elle tutulcak bir tane dayanaginiz yok, cidden size bunlari anlatmak aciklamakla harcadigim zamani daha iyi degerlendirebilirdim.

Elle tutulur bi cevap yazdiginizda ancak cevap vericem, yoksa bos zaman kaybindan baska birsey degil. Iyi bayramlar.
[EDIT]mrah,2016-09-13 20:17:42[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2016 15:52
[QUOTE=mrah]
Sayin dezavantajlarini bilelim. CO2 nin bitkilere ulasmamasinin sebebi degil sump, suda cozunen co2 miktarinin atmosfere karismasi. Sudaki besinlerin CO2 dahil bitkiye ulasmasinin etkeni tank icindeki sirkulasyondur, resmen yalan yanlis bilgi verip bide bilgisizlikle sucluyorsunuz[/QUOTE]

Ben ulaşamaması deyince bunları akıl edemediyseniz zaten hiç konuşmayalım..Cevap vermek için laf kalabalığına gerek var mıydı ?


[QUOTE=mrah]O boyuttaki bir akvaryuma sadece ongoru ile yaklasip daha nedir ne degildir tecrube bile etmeden tecrube ettim diyorsunuz ya bravo :)..[/QUOTE]
Benim de çok zamanım oldu. Ve konuştuklarınızdan şu sonuca kseinlikle vardım ki , hayal edemediğiniz kurulumları canlı araştırmış birisiyim. Yapana çok sorular sormuş , merak edip öğrenmiş ilgimi çekenleri de denemişliğim vardır. Bir hafadan beri tecrübe etmek mi gerekir diye konuşan birinin şimdi laf yetiştirmek maksadıyla yukardaki cümleyi yazmış olması ne enteresan değil mi ? :)

[QUOTE=mrah]cunku vizyonunuz bu kadar. [/QUOTE]

:)

[QUOTE=mrah]Tam yaptim olducu dediginiz kisi ve tek orgenisiniz.[/QUOTE]

:)))

[QUOTE=mrah]Size yazdigim son cevap, cunku hic bi dayanaginiz olmadan sadece kuru siki konusup duruyorsunuz. Elle tutulcak bir tane dayanaginiz yok, cidden size bunlari anlatmak aciklamakla harcadigim zamani daha iyi degerlendirebilirdim[/QUOTE]

:)))))))

[QUOTE=mrah]Elle tutulur bi cevap yazdiginizda ancak cevap vericem, yoksa bos zaman kaybindan baska birsey degil. Iyi bayramlar.[/QUOTE]

Bence siz susun.(sizin için diyorum) Demogoji bataklığında çırpınıyorsunuz.[EDIT]capo di capi,2016-09-14 15:55:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
Kayıt: 22/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2179
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2016 16:15
[QUOTE=mrah][/QUOTE]

[QUOTE=capo di capi][/QUOTE]
Sayın akvarist arkadaşlar bu konu hakkında 40 tane akvarist gelir kırk akvaristinde kırk çeşit yorumu olur, sizden ricam birbirimizi incitmeden kırmadan üslublarımıza dikkat ederek sayfamız içerisinde olumlu olabilecek ve sizden sonra bu yorumları okuyanlar tarafından yararlı bilgileri içerebilecek paylaşımlar yapmamızdır
sonuçta hepimiz bildiklerimiz kadar akvaristiz
daha güzel yorumlarda bulunmanız dileklerimle sağlıklı hobiler diliyorum[EDIT]ENGİN06,2016-09-14 16:16:54[/EDIT]

Beğenenler: [T]175508,ResulEmre[/T]
Teşekkür Edenler: [T]112546,capo di capi[/T]
+1: [T]175508,ResulEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir