BU HASTALIK NE?


itswipÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 871
itswipÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2015 23:35
Yöntemlerinize saygı duyarım. Ben kullanmıyorum kullandığım zamanlara göre çok daha sağlıklı canlılarım var. Önemli olan doğru hamleler. İlaçlar bütün canlılar için. Bizde kullanıyoruz ama hasta olan kişi kullanıyor bütün aile değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2015 02:14
En basında yazdım zorda kalmadıkça doğru değil dedim. Teramisini alg kontrolü için düşük dozda hastalık olsun yada olmasın kullanıyorum hiç bir zararı yok ısrarla üstüne basıyorum benden arkadaşıma arkadaşımdan tekrar bana birkaç kez dolaşan rasbora ve makas kuyruklar var bende arkadaşda bitki akvaryumlarında sürekli kullanırız balıklar ortalama 4 yaşındalar makas kuyruklar 15 cm i zorluyor rasboralar görebileceğiniz en iri hale geldiler zararı bunun neresinde kaç kişide bu kadar uzun süre yaşıyor ben akvaristi tehlikeye atacak şeyleri tecrübe etmediysem tavsiye etmem zararını gördüysem yine tavsiye etmem.Ana tankta ilaç kullanımına gelince 200 50 70 akvaryumda normal zamanlarda 100 e yakın balık oluyor balık hastalıkları zaten genelde salgın şeklinde olur karantina akvaryumum olsa bile anatankta ilaç kullanmaktan kaçınmam birini iyi edeceksin ama mikrop anatankta kalacak elinde sonunda ne yaparsan yap diğerleride zamanla hasta olacak her seferinde karantinaylama uğraşacağım. Siz demekki yanlış ilacı yanlış zamanda yanlış dozda  kullanmışsınızki başınıza böyle bir durum gelmiş. Yanlış anlaşılma olmasın çamaşır suyu bile uygun dozda kullanıldığında zarar değil şifadır önemli olan nerede ne zaman ne şekilde kullanacağınızdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cihangir79Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2015
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 15
cihangir79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2015 01:13
Şimdi arkadaşlar, bugün karantina tankındaki 5.günüm.
karantina tankına alınan 6 balıktan 2 sinin durumu çok ağır, yem yemiyor, ileri geri sallanıyor ve yüzgeç ve vücutlarının çoğu bölgesinde mantar vardı.bu 2 balık için riske girip, ilk gün, üçüncü gün ve beşinci gün mantarlı bölgelerine pirinç tanesi kadar terramisin sürdüm.ayrıca mikofish ilede prospektüste yazan ölçülerde tedaviye devam ettim.
5.günün sonunda daha iyi durumda olan 4 balıktan 2 sini 3.ve 4. gün malesef ölmüş bi şekilde buldum.diğer ikisi ise hiçte iyi görünmüyor.bu geceyi zor atlatırlar gibi görünüyo.
en ağır durumda olan ve teramisin ile tedavi ettiğim balıklar yemlenmeye, kısık şekilde duran yüzgeçlerini yelpaze gibi açmaya ve sağlıklı bir balık gibi yüzmeye başladı.benek ve mantarların % 80 i kayboldu.
bu geceyi çıkarma ihtimali zayıf olan 2 sine de teramisin tedavisine başladım.umarım geç kalmamışımdır.
Yani sonuç olarak koray arkadaşımın dediği gibi mikofish in bi fayda gösterdiğini düşünmüyorum ve öyle bir gözlemimde olmadı.Mesut abi ye de teşekkür ederim teramisin i önerdiği için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2015 01:52
Neyse sağlık olsun bakırsülfatı dediğim gün atsaydınız fotoda gözüken balıkarın durumu kötü değildi muhtemelen kaybınız olmayacaktı. Herşey olacağına varır canınızı sıkmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir