ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cihangir79
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2015 00:08
Son Ziyaret:
08 Aralık 2015 16:51
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
CİHANGİR KOZANOĞLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CİHANGİR KOZANOĞLU

SON 10 MESAJI

Aquaform Pet Hakkında (Memnuniyet)
Arkadaşlar 14 şubat da eşime hediye bakmam gereken saatlerde, Aquaform pet in forumda gördüğüm telefon numarasını aradım ve Samet kardeşimle tanışmış oldum. 
ilgisi alakası nezaketi karşısında ufak bir şaşkınlık yaşadım.sorduğum tüm sorulara sabırla samimiyetle cevap verdi.
Yeni kurmakta olduğum bitkili akvaryumumun resim ve videolarını izleyip değerli vaktini, akvaryumum nasıl daha iyi hale getirilebilir, hangi bitkiler eklenebilir ve 1000 km.uzaktan neler yapılabilirle harcadı.
10 gün boyunca hangi saatte aradıysam cevap verdi ve alakasız sorularıma ve sorunlarıma bile çözüm yolları üretti.
sonucunda bitki,ekipman ve canlı alışverişinde de kendisi için ön planda olanın maddiyat olmadığını, (kendisininde belirttiği gibi esnaf değil, hobici olduğunu) kanıtladı.
gelen ürünlerde eksik değil fazlası vardı.amacı benden para kazanmak değil, akvaryumumu güzelleştirmekti ve gelen ürünlerimin haricinde dostluk satın almak daha bir keyifliydi benim için. 
Forumdaki arkadaşlarla bunu paylaşma amacım, hem samet kardeşime teşekkür etmek, hem de gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilecekleri bir pet önerisinde bulunmak.
Tanganikaya strafor fon yapımım resim eklendi
Hocam eline sağlık.muhteşem olmuş.böyle bir akvaryumun karşısında saatlerce oturmakdan sıkılmazken, bi de insanın kendisinin yapmış olması, her bir girinti çıkıntı,her bir boya tonlamasına bakarken, verdiğin emeğin gözünün önüne gelmesi bambaşka bir haz olsa gerek. insan balıklara odaklanamaz arka plana bakmaktan.
resimden hiç anlamayan bir insanın da vinci nin resmine bakıp,şuraya da gölge verse, arkaya da bunu yapsa dediği gibi görsel bir yapıt olduğu için senin eserinde, affına sığınarak, naçizane fikrimi söylemek istiyorum.
Bu kadar beyaz değilde, biraz daha kahve tonları olsa, bikaç yerinden çıkan,bol ve ince dalları olan yatı dalları ile kayalardan fışkırmış gibi görünen köklerin bir kısmı kumun içine girip kaybolsa,bir kımı suyun üstünden çıksa ve balıklar bunların aralarından geçerek yüzse sanki daha farklı görünebilirdi.
Bu dediklerimi yapmak, bu eseri, bu emeği karşımıza sunan biri için çok zor olmasa gerek.
Sonraki çalışmalarını da umarım paylaşırsın ve hatta umarım adana ya yolum düşerse akvaryumunu ve seni tanıma şansım olur :)
BU HASTALIK NE?
Şimdi arkadaşlar, bugün karantina tankındaki 5.günüm.
karantina tankına alınan 6 balıktan 2 sinin durumu çok ağır, yem yemiyor, ileri geri sallanıyor ve yüzgeç ve vücutlarının çoğu bölgesinde mantar vardı.bu 2 balık için riske girip, ilk gün, üçüncü gün ve beşinci gün mantarlı bölgelerine pirinç tanesi kadar terramisin sürdüm.ayrıca mikofish ilede prospektüste yazan ölçülerde tedaviye devam ettim.
5.günün sonunda daha iyi durumda olan 4 balıktan 2 sini 3.ve 4. gün malesef ölmüş bi şekilde buldum.diğer ikisi ise hiçte iyi görünmüyor.bu geceyi zor atlatırlar gibi görünüyo.
en ağır durumda olan ve teramisin ile tedavi ettiğim balıklar yemlenmeye, kısık şekilde duran yüzgeçlerini yelpaze gibi açmaya ve sağlıklı bir balık gibi yüzmeye başladı.benek ve mantarların % 80 i kayboldu.
bu geceyi çıkarma ihtimali zayıf olan 2 sine de teramisin tedavisine başladım.umarım geç kalmamışımdır.
Yani sonuç olarak koray arkadaşımın dediği gibi mikofish in bi fayda gösterdiğini düşünmüyorum ve öyle bir gözlemimde olmadı.Mesut abi ye de teşekkür ederim teramisin i önerdiği için.
BU HASTALIK NE?
koray bey, umarım ters bi etki görmem ama kahramanmaraş ın elbistan ilçesinde 3 metrekarelik bir akvaryumcudan,5 tane akvaryumun içinden balık,bitki seçeneği zaten yok ve ayrıca diğer ilaç vb.de çok kısıtlı olduğundan tabiri caizse yılana sarılır durumdayım.
metilen mavisi ve mikofish dışında da başka ilaç bulamadığım için ve hastalıkda ilerlediği için terramycin seçeneğinide görmezden gelemedim.

'Antibyotik ilaçların mantarları baskılayan bakterileride yok ettiğini bilmenizi isterim yanlış kullanımda mantarlar iç organlara doğru ilerleyebilecek kadar çoğalabilirler.'
bunu bilmiyodum.diğer balığada duruma göre sürmeyi düşünüyodum işin aslı.
şimdi mikofish seçeneği ile tedaviye devam.


Ayrıca akvaryumda bulunan diğer türlerin (lepistes,zebra,sae,çöpçü,vatoz) hiçbirinde hastalık belirtisi olmaması ve gayet sağlıklı olmaları hem sevindirici, hem de düşündürücü.
tüm kılıçlar hasta,diğerleri Maşallah çok sağlıklı
BU HASTALIK NE?
Mesut Bey.Bugün 35/15/25 ebatlarında 14 lt lik bi tank aldım.
5 cc mikofish ekledim ve bu resimdekiler ile toplam 6 adet kılıç ı bu karantina tankına aldım.
havalandırma sürekli açık, filtre kapalı.aslında akvaryumcum tuz da verdi ama onu kullanmadım.
terramycin i ise balıklardaki büyük yaraların üstüne toplu iğne başı kadar sürdüm.
karanlık bir odaya koydum ve gözleme devam ediyorum.
sanırım şu an sadece mantar değil, ayrıca bir iç parazit ve kuyruk erimesi sorunu ile mücadele ediyorum.
ama inançlıyım,üstesinden gelicez inşallah bu sorunların :)
BU HASTALIK NE?
teşekkürler arkadaşlar.
yem yemeyen fakat görünür hiçbir sorunu olmayan balık bu sabah öldü.diğerleri aynı şekilde duruyo fakat yem yememe gibi bi durumları yok.sadece yemleme dışında çok durgunlar ve kuyruklarını kısarak kıpırdamadan orta seviyede bekliyolar.
koray bey bundan 25 sene önce 10 yaşlarındayken bitkili akvaryumumda dediğiniz gibi metilen mavisi kulandığımı ve bitkilerimin hiç bi sıkıntı yaratmadığını anımsıyorum.fakat 20 senedir bitkili bi akvaryumum olmadı.
bu akvaryumunda kurulum aşamasında akvaryumcu ısrarla tuz vs.hiçbir ilaç kullanmamam yönünde telkinde bulunduğu için bu güne kadar bekledim.
ama herşeyi göze alıp yarın ilaç kullanımını bitkili akvaryumumda gerçekleştiricem ve sonucu kendim gözlemlicem.burdanda yazıcam.
BU HASTALIK NE?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:İŞTAHSIZLIK,DURGUNLUK

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:LEPİSTES,ZEBRA,ÇPÇÜ,VATOZ

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:DIŞ FİLTRRE

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:KULLANMADIM

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
AKVARYUMU YENİ KURDUM.YAKLAŞIK 20 GÜN ÖNCE.BİTKİ DİKİMİNDEN SONRA 1 HAFTA KADAR BOŞ BEKLEDİ VE 3 LEPİSTES,5 ÇÖPÇÜ İLE SU DEĞERLERİ AÇISINDAN SORUN OLUP OLMADIĞINI GÖRMEK İÇİN ÜZÜLEREK Bİ DENEME YAPTIM.AMA ŞÜKÜRKİ HİÇ BİR SORUN ÇIKMADI.1 HAFTA BÖYLECE İLK BALIKLARI GÖZLEMLEDİKTEN SONRA,DİĞER ÇEŞİTLERDEN KADEMELİ OLARAK KOYMAYI DÜŞÜNDÜM VE 7 ADET KILIÇ ALDIM.İLK GÜN BİR SIKINTI YOKKEN İKİNCİ GÜN 2 TANESİNİN ÜZERİNDE BEYAZ BENEK FARKETTİM.SU ISISINI KADEMELİ OLARAK ARTIRIP,BOL HAVALANDIRARAK VE ÇEŞİTLİ YEMLERLE SIK BESLEME İLE TEDAVİYE BAŞLADIM.5 GÜN SONRA BENEK TEN MANTAR A DÖNMÜŞ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜREN YARALARI FARKETTİM.RESİMLERDE GÖREBİLİRSİNİZ.
1-BU HASTALIK MANTAR MI?
2-BİTKİLİ AKVARYUMDA İLAÇSIZ VE TUZ SUZ TEDAVİ ŞANSIM VARMI?
3-ŞU AN YEDEK TANKIM YOK AMA BAŞKA BİR KAB A ALIP TEDAVİYE BAŞLAMALIMIYIM ?
LÜTFEN YARDIM

MALAVİİZMİR GÜVENİLİRMİ ?
Yiğitbarış bende çok memnun değilim aslında bu durumdan ama taşrada akvaryum, ekipman, malzeme ve canlı alımı konusunda ciddi problem yaşıyoruz kardeşim. yoksa bi akvaryumun karşısına geçip yarım saat balıkları inceleyip, en sağlıklısını, en canlı renklisini, gözalıcısını almayı bende isterim.sipariş ettiğim balıktan ne kadar memnun kalırım bilmem.akvaryumcunun insafına bırakcam artık kendimi. :)
MALAVİİZMİR GÜVENİLİRMİ ?
Arkadaşlar canlı doğuran akvaryumum için bikaç tür balık sipariş etmeyi düşündüğüm ve ilanını sahibinden.com da gördüğüm Malaviizmir den alış veriş yapan arkadaş varmı, güvenilirmi ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.