Bu Ne Hastaligidir Parkinsoni Gökkuşağı


Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2017 21:18
[QUOTE=Emre Zaim]

Ali Bey, öncelikle, balığı ayıracağınız yerde, günlük 1/2 su değişimini ihmal etmeyin. Su değişimi, temiz suyu seven gökkuşağı balıklarını dinç tutar.
İç parazit tedavisi için üretilmiş, içeriğindeki etken maddelerle direkt balığın sindirim sistemine etki eden, iki adet ilaçlı yem var: New Life Spectrum Hex Shields ve Sera Bactotabs. Bu yemler, koruyucu değil, tedavi edicidir ve yalnızca hastalık durumunda verilir. New Life Spectrum Hex Shields ve Sera Baktotabs yemlerini araştırmanızı ve birini kullanım klavuzunda belirtildiği şekilde kullanmanızı öneririm.
Geçmiş olsun.[/QUOTE]
Maalesef acı bir gerçek var ki yukarıda saydığınız yemler sadece ticari kaygılarla piyasaya sürülmüş yemlerdir. Ne tedavi edici nede koruyucu etkenleri yoktur. Taze sarımsaktaki allisin dahi 30 dk.da özelliğini yitiriyorken yemlerden medet ummak hatalı olur. Ancak kokusu sayesinde iştah arttırabilir. Eğer balık yem yiyorsa daha sık su değişimi, metobolizmayı hızlandırmak için mümkün olan en üst düzeyde su ısısını arttırmak ve benzer besin değeri yüksek yemlerle beslemek çok daha mantıklı. Bahsettiğiniz yemlerde aynı amaca hizmet etmekte, yem yiyen balığı besleyerek bağışıklığını güçlendirmek. Fakat bu şekilde ancak bakteriyel enfeksiyonların üstesinden gelme şansınız var. Eğer bağırsaklara yerleşmiş bir parazit var ise maalesef %99 balık ölecektir. Balıklara uygulayabileceğimiz yöntemler gerçekten bağırsak parazitine bağlı problem yaşayan balıklarda bir işe yaramıyor maalesef. Oral yolla flagyl uygulamak dahil. Eğer kaliteli yemleriniz var ise haricen yukarıdaki yemleri almak gereksiz masraf olacaktır. İç parazit çok ciddi bir sorundur genelde ölümle sonuçlanır. Genelde her beyaz dışkı parazit sanılmakta ve sarımsak yada flagyl uygulamasından sonra tedavi edildi sanılmakta. Bu bakteriyel enfeksiyonlar hiç bir uygulama yapmadan da kendiliğinden geçebiliyor.

Beğenenler: [T]190812,alifuatt[/T]
Teşekkür Edenler: [T]190812,alifuatt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2017 22:02
[QUOTE=Tunc Berk]
Maalesef acı bir gerçek var ki yukarıda saydığınız yemler sadece ticari kaygılarla piyasaya sürülmüş yemlerdir. Ne tedavi edici nede koruyucu etkenleri yoktur. Taze sarımsaktaki allisin dahi 30 dk.da özelliğini yitiriyorken yemlerden medet ummak hatalı olur. Ancak kokusu sayesinde iştah arttırabilir. Eğer balık yem yiyorsa daha sık su değişimi, metobolizmayı hızlandırmak için mümkün olan en üst düzeyde su ısısını arttırmak ve benzer besin değeri yüksek yemlerle beslemek çok daha mantıklı. Bahsettiğiniz yemlerde aynı amaca hizmet etmekte, yem yiyen balığı besleyerek bağışıklığını güçlendirmek. Fakat bu şekilde ancak bakteriyel enfeksiyonların üstesinden gelme şansınız var. Eğer bağırsaklara yerleşmiş bir parazit var ise maalesef %99 balık ölecektir. Balıklara uygulayabileceğimiz yöntemler gerçekten bağırsak parazitine bağlı problem yaşayan balıklarda bir işe yaramıyor maalesef. Oral yolla flagyl uygulamak dahil. Eğer kaliteli yemleriniz var ise haricen yukarıdaki yemleri almak gereksiz masraf olacaktır. İç parazit çok ciddi bir sorundur genelde ölümle sonuçlanır. Genelde her beyaz dışkı parazit sanılmakta ve sarımsak yada flagyl uygulamasından sonra tedavi edildi sanılmakta. Bu bakteriyel enfeksiyonlar hiç bir uygulama yapmadan da kendiliğinden geçebiliyor.[/QUOTE]

Tunç Bey, merhaba,
Akvaryumlarımizda ve yaşamımızda kullandığımız pek çok ürün ve besin, ticari kaygılar ile üretiliyor maalesef.
Belirttiğiniz gibi, iç parazit söz konusu ise, balığın ölümü, yüksek ihtimaldir. Bu durumda, Flagyl gibi bu yemlerin uygulanması da birşey kaybettirmez. Faydası olursa, balık iyileşebilir. Denemek ya da denememek, kişisel tercihtir.
Sorun, sindirim sistemi enfeksiyonu ise, bu yemlerin bu hastalıklar için üretildiği lanse edilmektedir. Denemek ya da denememek, kişisel tercihtir.
Aşağıda, New Life Spectrum Hex Shield yeminin içeriği bulunmaktadır:

İçindekiler: Antartik krill, Sarımsak, Omega3 balık yağı, Spirulina, Zencefil, Chrollela algi, Ulva yosunu, ginseng, soğan, tarçın, hindistancevizi, Biotin, Niacin, Thiamine hydrochloride, Pyridoxine hydrochloride, folik asit, kobalt sülfat, demir sülfat, manganez sülfat, 

Aktif içerikler: Magnezyum Sültaf, IH-Imıddazole I-ethanol, 2-methyk-8-nitro (443-48-I)

Analiz

Ham Protein (min) - 35%

Ham Yağ (min) - 8%

Ham Lif (max) - 6%

Nem (max) - 10%

Kül (max) - 9%

İçeriğinde ve aktif maddeler kısmında, sindirimi rahatlatıcı ve antibakteriyel etken maddeler vardır.

Bir kez daha belirtmek isterim, denemek ya da denememek kişisel tercihtir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2017 22:29
Flagydeki metranidazol ile nls hex shielddeki imidazol benzer moleküller. Magnezyum sülfat ishal yaparak bağırsak içeriğini çıkarmak için. Diğer nitratlı bileşik ise zararlı canlının hücre bölünmesi üzerine etkili bir madde. Yani yem yenirse etki edecektir.
Sonuçta kuru yem, koruyucu maddeler, vakumlu paketleme vs derken üstlerinde yazan son kullanma tarihlerine ulaşırlar. Ancak sorun balığın yem yememesi. Çoğu kişi balık durgunlaştı, yem yemiyor diye arayışa giriyor. Aynı gün tanıyı koyup ilaçlı yemi sipariş etseniz gelmesi 2-3 gün. O zamana kadar iş işten geçiyor. Küçük balıklar hemen gidiyorlar.
İç parazit dediğimiz durumda bir an önce sarımsak suyu, ilaçlı yem veya ister suya ister yeme katılmış ilaç vermeyince zaman kaybı aleyhimize oluyor.

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]190812,alifuatt[/T]
Teşekkür Edenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]190812,alifuatt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alifuattÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 89
alifuattÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2017 13:18
Herkese çok teşekkürler arkadaslar;maalesef 4 gün sonunda balık öldü [:(] hiçbirsey yemiyordu,dün aksam eve gittim önce karantina akvaryumu olmadıgı için 10 lt pet şişeyi ağzını kesip %50 yeni su ile doldurup içine az kaya tuzu ve rende sarımsak atıp balığı oraya aktardım fakat balık sabah ölmüştü.sebebi ya en az 4 günlük açlık yada bu barsak paraziti tabii ki sarımsak miktarını çok kaçırmış olmaktan korkmuyorda değilim.Bunun dışında akvaryumdaki balıklarada sarmısak suyu ile ıslatılmış yem verdim önlem olarak, umarım sirayet etmemiştir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir