Co2 Üretimi Sigara İzmritnden Difüzör Nasıl? Video


Fako06Çevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2015
İl: Ankara
Mesaj: 9
Fako06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2015 21:15
Arkadaşlar merhaba tankımı yeni kurdum bitki ve canlı doğuran hobisine yeni başladım yıllar önce ciklet beslemiştim.
Tankı kurduktan 1 hafta sonra bitkileri 3-4 gün sonrada balıklarımı akvaryuma koydum. İnternette yaptığım araştırmalara göre co2 ihtiyacım olduğunu anladım ve kendi mayalı sistemimi yaptım şuan sistem çalışıyor bir sıkıntı görünmüyor. Ancak akvaryuma ne kadar co2 vermem gerekiyor bunu tam çözemedim.
1.5 Litrelik kola şişesinde co2 üretip hortumun ucundaki şırınganın içerisinede sigara izmaritinden sıkıştırdım ve küçük baloncuklar elde ettim.
co2 baloncuk miktarını ayarlamak için bugün bir vana aldım sisteme dahil ettim şuan vana full açık ve ilk videodaki gibi kabarcık çıkıyor. Bu kabarcık seviyesini nasıl ayarlayamam gerekiyor akvaryumum için ne kadarı yeterli olur dün kabarcıklar çoğaldığında balıklar hareketlendi ve çoğu su yüzeyinde yüzmeye başladı.
iç motorun hava üfleyen kısmını kapattım kapağın içindeki haznede süzülen su kabarcıkların çıktığı bölgeye doğru 2-3cm yukarıdan tekrar suya dökülüyor. Bu balıklar için yeterli oksijeni sağlar mı?

Difüzör'üm nasıl sizce videoda görebildiğiniz kadar suda iyi çözünme sağlayabiliyor muyum iyi kötü tankıma genel olarakta üstatlarımın yorumlarını bekliyorum.
[IMG]null[/IMG]
Benim yaptığım tarzda mayalı sistem yapmayı düşünen arkadaşların sorularınada burada cevap verebilirim en azından yaptığım kadarıyla bilgilerimi paylaşırım. Bende bu tarz yazılar okuyarak videolar izleyerek bu sistemi kurdum.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=9kSEAhSM3I4[/VID]
https://www.youtube.com/watch?v=9kSEAhSM3I4

BU DA MAYALI SİSTEMİ YENİ BAĞLADIĞIMDA BALONCUK ÇIKMAYA BAŞLADIĞI AN. bu kadarı yeterli olurmu tankım için ? yada dahamı fazla olması gerekir?

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=j2CaVQhXRAg[/VID]
https://www.youtube.com/watch?v=9kSEAhSM3I4

bitkilerin ve akvaryumun genel görünümü
[IMG]http://i.hizliresim.com/a0RVm4.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/YJRY02.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/8QoVBn.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2015 00:53
Etrafı mor olan bitki muhtemelen kara bitkisi ve suda ölecek.

Co2 miktarı suyun karbonat sertliği başta olmak üzere pek çok parametreye bağlıdır, kh ve ph ölçüm cihazlarınız yoksa balıklara bakarak dozu ayarlayın.

Beğenenler: [T]179267,Fako06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fako06Çevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2015
İl: Ankara
Mesaj: 9
Fako06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2015 01:09
Etrafı mor olan bitkinin bazı yaprakları eridi tel tel oldu ve öndeki ufak bitkiyede çok benziyor kök kısmıda dümdüz. Gerçekten kara bitkisimi acaba kesin bilgisi olan yazabilir mi acaba sonuçta petshoptan su bitkisi olarak aldım.
test yapma imkanım malesef yok, co2 sistemine bağladığım vana sayesinde istediğim gibi ayar yapabiliyorum balıklar haraketlenip suyun üzerine çıkınca co2 miktarının çok olduğunu anlıyoruz sanırım. 10-12 saat ışık yanarken co2 veriyorum gece ışığı kapattığımda co2 sisteminide kapatıyorum.

Arkadaşlar bu bitkilerin fotoğraflarını ekliyorum ortası yeşil kenarları kırmızı olan bitkilerin ve arkada Saz ile Cabomba bitkisinin arasında olan ince geniş yapraklı kırmızı bitkilerin adlarını kesin bilgisi olan üstadlarım tam olarak ne bitkisi olduğunu yazabilirse çok sevineceğim. Kenarları kırmızı olan bitki için bir arakdaşım daha kara bitkisi olabilir yorumunu yapmıştı ama petshopa gitmeden önce kesin bir bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.

Birde bugün uyandığımda 3 tane yetişkin lepisteslerin öldüğünü gördüm. Gözle gözlemlediğim üzerlerinde herhangi bir belirti yoktu. Ölen lepistesim ve Dişi moli genelde iç motorun arkasında haraketsiz duruyorlar. Sizce neden ölmüş olabilirler ?

[IMG]http://i.hizliresim.com/B412aj.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/ZJadX0.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir