ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fako06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2015 00:41
Son Ziyaret:
08 Ocak 2016 23:23
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk OĞUZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Faruk OĞUZ 48*30*54 oval

SON 8 MESAJI

Balıklarım Hamile Mi Hasta Mı ? Lepistes
Mesut Bey, dediğiniz gibi günlük %15-20 su değişimi ile şimdilik ölümlerin önüne geçmiş gibiyim arıtılmış su ve dinlenmiş çeşme suyunu karıştırıp dip çekim yaparak su ekliyorum. Faydasını gördüm teşekkürler.
Balıklarım Hamile Mi Hasta Mı ? Lepistes
Kuyruğu tel tel olan sarı lepistesim malesef öldü şimdide mavi erkekte aynı problem var rengi soluyor kuyruğu tel tel olup 1-2 gün içerisinde ölüyor. Balıkları aldığım yerden muhtemelen hasta olarak geldiler tankta birşeylerde ters gidiyor ama ne anlayamadım [:(]
akın akvaryuma mutlaka uğrayın
Taner Bey çok haklısınız. Esnaf kesinlikle değil müşterileri kesinlikli umurunda değil, dürüst ve güvenilir hiç değil. Alışveriş yapan kişiler zararlıda olsa yanlış bilgide alsa hiç araştırma yapmadıkları için bu böyledir diyip güveniyor ama çok yanlış.
Kısacası paranızla REZİL olmak istiyorsanız kesinlikle uğramanız gereken bir yer!..[EDIT]Fako06,2015-11-09 14:48:39[/EDIT]
Balıklarım Hamile Mi Hasta Mı ? Lepistes
Merhaba,
Balıklarım hamile mi hastamı hamileyse tahmini ne kadar zamana ihtiyaç var fotoğraflara bakıp bilgilendirebilirmisiniz.
Siyah renkte olan dişi lepistesin sırtı kambur ve baya şişkin duruyor.
[IMG]http://i.hizliresim.com/QW082V.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/XJj866.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/bYaZ6V.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/Agv8zX.jpg[/IMG]

Erkek solungaç kısımları kırmızılaştı ve çok hızlı nefes alıp vermeye çalışıyor zaman zaman akvaryumun dibinde hareketsiz duruyor
[IMG]http://i.hizliresim.com/0LaWzW.jpg[/IMG]
Co2 Üretimi Sigara İzmritnden Difüzör Nasıl? Video
Etrafı mor olan bitkinin bazı yaprakları eridi tel tel oldu ve öndeki ufak bitkiyede çok benziyor kök kısmıda dümdüz. Gerçekten kara bitkisimi acaba kesin bilgisi olan yazabilir mi acaba sonuçta petshoptan su bitkisi olarak aldım.
test yapma imkanım malesef yok, co2 sistemine bağladığım vana sayesinde istediğim gibi ayar yapabiliyorum balıklar haraketlenip suyun üzerine çıkınca co2 miktarının çok olduğunu anlıyoruz sanırım. 10-12 saat ışık yanarken co2 veriyorum gece ışığı kapattığımda co2 sisteminide kapatıyorum.

Arkadaşlar bu bitkilerin fotoğraflarını ekliyorum ortası yeşil kenarları kırmızı olan bitkilerin ve arkada Saz ile Cabomba bitkisinin arasında olan ince geniş yapraklı kırmızı bitkilerin adlarını kesin bilgisi olan üstadlarım tam olarak ne bitkisi olduğunu yazabilirse çok sevineceğim. Kenarları kırmızı olan bitki için bir arakdaşım daha kara bitkisi olabilir yorumunu yapmıştı ama petshopa gitmeden önce kesin bir bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.

Birde bugün uyandığımda 3 tane yetişkin lepisteslerin öldüğünü gördüm. Gözle gözlemlediğim üzerlerinde herhangi bir belirti yoktu. Ölen lepistesim ve Dişi moli genelde iç motorun arkasında haraketsiz duruyorlar. Sizce neden ölmüş olabilirler ?

[IMG]http://i.hizliresim.com/B412aj.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/ZJadX0.jpg[/IMG]
Co2 Üretimi Sigara İzmritnden Difüzör Nasıl? Video
Arkadaşlar merhaba tankımı yeni kurdum bitki ve canlı doğuran hobisine yeni başladım yıllar önce ciklet beslemiştim.
Tankı kurduktan 1 hafta sonra bitkileri 3-4 gün sonrada balıklarımı akvaryuma koydum. İnternette yaptığım araştırmalara göre co2 ihtiyacım olduğunu anladım ve kendi mayalı sistemimi yaptım şuan sistem çalışıyor bir sıkıntı görünmüyor. Ancak akvaryuma ne kadar co2 vermem gerekiyor bunu tam çözemedim.
1.5 Litrelik kola şişesinde co2 üretip hortumun ucundaki şırınganın içerisinede sigara izmaritinden sıkıştırdım ve küçük baloncuklar elde ettim.
co2 baloncuk miktarını ayarlamak için bugün bir vana aldım sisteme dahil ettim şuan vana full açık ve ilk videodaki gibi kabarcık çıkıyor. Bu kabarcık seviyesini nasıl ayarlayamam gerekiyor akvaryumum için ne kadarı yeterli olur dün kabarcıklar çoğaldığında balıklar hareketlendi ve çoğu su yüzeyinde yüzmeye başladı.
iç motorun hava üfleyen kısmını kapattım kapağın içindeki haznede süzülen su kabarcıkların çıktığı bölgeye doğru 2-3cm yukarıdan tekrar suya dökülüyor. Bu balıklar için yeterli oksijeni sağlar mı?

Difüzör'üm nasıl sizce videoda görebildiğiniz kadar suda iyi çözünme sağlayabiliyor muyum iyi kötü tankıma genel olarakta üstatlarımın yorumlarını bekliyorum.
[IMG]null[/IMG]
Benim yaptığım tarzda mayalı sistem yapmayı düşünen arkadaşların sorularınada burada cevap verebilirim en azından yaptığım kadarıyla bilgilerimi paylaşırım. Bende bu tarz yazılar okuyarak videolar izleyerek bu sistemi kurdum.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=9kSEAhSM3I4[/VID]
https://www.youtube.com/watch?v=9kSEAhSM3I4

BU DA MAYALI SİSTEMİ YENİ BAĞLADIĞIMDA BALONCUK ÇIKMAYA BAŞLADIĞI AN. bu kadarı yeterli olurmu tankım için ? yada dahamı fazla olması gerekir?

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=j2CaVQhXRAg[/VID]
https://www.youtube.com/watch?v=9kSEAhSM3I4

bitkilerin ve akvaryumun genel görünümü
[IMG]http://i.hizliresim.com/a0RVm4.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/YJRY02.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/8QoVBn.jpg[/IMG]
Akvaryumu Yeni Kurdum Kökün Üzerinde Beyaz Yosun
Gökhan Bey teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi oldu çöpçü yada vatozlar tertemiz yaptı:)
Akvaryumu Yeni Kurdum Kökün Üzerinde Beyaz Yosun
Arkadaşlar Merhaba,
Akvaryumu 3 gün önce kurdum balık bitki olamadan çalışıyor ancak bugün mango kötü(orijinal mango kötü mü bilmiyorum bunu da söyleyebilirseniz sevinirim) üzerinde beyaz tüylenme tarzı bir oluşum gördüm forumda biraz araştırdım ancak ne olduğunu tam çözemedim ama yosun olacağını tahmin ettiğimden buraya konu açıyorum. Fotoğrafı ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.
[IMG]null[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/179267/12200613_10153741718307276_1674650256_n%20(1).jpg[/IMG]

Buda kök hakkında bilgi almak için foto;
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/179267/12212500_10153743917222276_600564150_n.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.