Discusu Kuru Yeme Alıştırmak İçin Aç Bırakmak...


EmperorAngelfishÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2017
İl: Adiyaman
Mesaj: 190
EmperorAngelfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2018 00:53
Merhabalar, öncelikle soracağım soruyu forumda araştırıp doyurucu cevaplar bulamadığımı belirtmek isterim.

Mâlumunuz bir çok kişi discusları kuru yeme alıştırmakta zorluk çekiyor. benimde 5-7 cm arası yavru discuslarım dana yüreğinden başka birşey yemiyor. Akla gelebilecek bir çok discus yemini alarak denedim maalesef hiçbirini yemiyorlar. Bir süre aç bırakarak sorunu çözmeye çalıştım forumda okuduklarımdan yola çıkarak. Fakat 3-4 günlük aç bırakma sonunda (zannımca lider olanları) hariç hiç biri yemiyor. İçlerinden biraz iri yarı fazla gelişmiş olanı var. Lider dediğim , saklanacak yerlerde ya da daha yüreği attığım zaman diğerlerine dominant olan kuru yemi yemeye başladı. Discuslar sürü balığıdır diğerleri de başlar demişler forum konularında ama diğerleri inatla yemiyorlar. Onlar alışana kadar böyle devam etme niyetindeyim.

Sorum şu yem yemeyenler haliyle aç kalacakları için 1 hafta 2 hafta gibi yemediklerini varsayarsak sonunda ölmemek için başlarlar mı yoksa bu yaptığım yanlış bir yöntem mi?

2. bir sorum var renklenme konusunda balıklar avuç içi büyüklüğündeler yaklaşık şu anda kahverengi renkteler, renklenmeleri için daha zaman var mı, yoksa yanlış giden bir şeyler mi var?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2018 10:57
Merhaba,

Kuru yem olayı üretici ile alakalıdır genelde. Zaömanında ilk etapta direk dana yüreği ile başlanmış ise maalesef kuru yeme her zaman naz yapılıyor. Kuru yem alması çin balıklar daha artemiadan kesilmeden alıştırmalar yapılır, dana yüreği mama içine konulara verilmeye başlanabilir. Eğer sizde dana yüreğini kendiniz yapabiliyor iseniz yürek içerisine bits yem katmayı deneyin.

Bazı balıklarda türe göre renklenme evreleri değişebiliyor. Mesela Turkuazlarda avuç içi kadar iken desen bellidir ama renkler daha oturmamıştır. Tabak kadar olduğunda renkler daha göz alıcı olur fakat desenler aynı kalır. Pigeon türlerde boy büyüdükçe desenler daha azalabiliyor. Biraz görecelidir. Siz sağlıklı bir şekilde besleyebiliyorsanız yaşını alınca tam renklerini görebileceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet0816Çevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2017
İl: Bursa
Mesaj: 216
Ahmet0816Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2018 14:29
Ayni sikinti bendede vardi iç parazitten kaybettim 2 tane diyeride yanik kaldi ama kuruyeme alişti iş işten gectikten sonra artik kuru yem yemiyen discustan uzak duruyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199342/010320181429311.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmperorAngelfishÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2017
İl: Adiyaman
Mesaj: 190
EmperorAngelfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2018 15:05
[QUOTE=Ahmet0816]Ayni sikinti bendede vardi iç parazitten kaybettim 2 tane diyeride yanik kaldi ama kuruyeme alişti iş işten gectikten sonra artik kuru yem yemiyen discustan uzak duruyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199342/010320181429311.jpg[/IMG][/QUOTE]

Yanık kaldı derken onu nasıl anlayabilirim. 5 Tane yavru discus benimkilerde birisi diğer 4ünden iki kat daha büyük, diğerleri yanık mı kalmış oluyor acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2018 15:23
Ben bu sorunu kuru yem yiyen başka yavrular alarak çözmüştüm. Mevcut bulunan altı balık kuru yem yemiyordu yanlarına kuru yem yiyen dört adet akran balık aldım. Bu dört adet kuru yeme saldırınca sürü iç güdüsü olarak diğerleri de yemeye başladır.
Burada dikkat edilmesi gereken eklenecek balıklarında, eldeki balıklarında görünen bir sağlık problemi olmaması. Bakteri çakışması denen birbirine etki eden hastalıklar bulaştırabilme riskleri olabilir. Ben sorun yaşamadım.

Beğenenler: [T]199342,Ahmet0816[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2018 15:40
[QUOTE=EmperorAngelfish]

Yanık kaldı derken onu nasıl anlayabilirim. 5 Tane yavru discus benimkilerde birisi diğer 4ünden iki kat daha büyük, diğerleri yanık mı kalmış oluyor acaba?[/QUOTE]

Gereken ne varsa yazılmış, bende yaşadığımı yazayım istedim. Maalesef kuru yem yeme konusunda ağır seçici bir tayfa ile bolca uğraşmak durumunda kaldım. Kuru yemin süresi doldu yine de yediremedim. Ara ara verip yediremediğim süreyi yazmayacağım. [:)]
Uzun süre aç bırakmakta form olarak sıkıntı doğurabilir endişesiyle sadece öğünleri ve miktarları azalttım. 1 haftalık açlık Discus'ları öldürmeyecektir fakat ardından ne gibi bir sorun doğar bilemiyorum. Öğünleri azaltıp, sıklaştırarak kuru yem vermeye gayret edin derim. Programlı şekilde uğraşıp iki ay içerisinde hallettik. Balıkların yeni sahiplerine ve akvaryum düzenine alışması süresi biraz uzun bir süreç oluyor.
Renkler için de diyebileceğim genel olarak 5-7cm boylarında tüm renkleri görememeniz doğaldır.
Balıklarınız ne kadar zamandır sizde bilmiyorum lakin kaba taslak bir tarifle canlıda diğerlerine nazaran bir gelişim göremiyorsanız yanık kalmış olabilir. Yaşına göre diğer canlılara oranla daha küçüktürler.
Siz olduğu düzende beslemeye devam edin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir