Forum yarışması artık değişmeli


capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3496
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2015 22:23
Konuyu başından beri takip ediyorum. Ben de yarışmaların bir kaçında bariz haksızlığa uğradığımı biliyorum. Yer yer bunu belirttim ama pek de ciddiye almadım çünkü amatör bir yarışmaydı. ilk amacı da kazanmak olmamalıydı. Bunu zamanla anladım. O yüzden sitemlere hakverdiğim gibi yönetime de hakveriyorum. 

Şundan eminim ki , yönetim kesinlikle bu yarışmalarda haksızlık yapmıyor. Sadece iyi niyetli davranıyor.. Mesela , önceden oylar gözüktüğünde ben bir kaç hile yakaladım..Bunu gerek yarışma yöneticisi Ebuberkir Beye gerekse başka yöneticilere gönderdim. Hiç birinden dönüş olmadı. En sonunda sitenin sahibine denk geldiğimde , öyle yüzeysel bahsettim.. Söylediğim olaylar akşamında düzeltildi..Hile yapanlar (bir çok madalyası olan özel üyeydii aynı zamanda) siteden yasaklandı. 

Demem o ki , yönetim yarışmalarda iyi niyetini suistimal eden üyelere adalet adı altında göz yummamalı. Bariz kötü katılımlar bir kere baştan elenmeli. Adam bitkili akvaryum yarışmasına katılıyor , gitmiş bahçeden bir ağacın dalını koparıp akvaryuma sokmuş yaprakları üstünde.. Yarışmaya katılıyor.. Komik değil mi sizce.. Üstüne üstük yarışma sonunda derecesine itiraz etmiş ortalarda olmasına rağmen. 
Bunlardan da bahsedelim.. Bence , yarışmaya katılan herkes kendine öz eleştiri yapmalı. Yönetim se yarışmaya katılan katılımları baştan eleştirmeli. 

Koskoca İAPLC de dahi bazen öyle akvaryumlar altlarda , öyle akvaryumlar ise haketmediği yerlerde oluyor ki şaşarısınız.. Yani bu bu forumla alakalı değil birtek.. 

Bence bitkili akvaryumda su götürmez derecede tecrübeli isimler jüri olursa kimse de sonuca bişey diyemez gibime geliyor..




Yada konusunda tanınmış bir jüri havuzu olsun.. Atıyorum 15 kişi. Bunlardan her ay karışık 5 kişi jüri olsun.. Üye oylaması bittiğinde , jüriler üyelerin sıralamasındaki ilk 10 katılımı , balıklarda ilk 20 katılımı yeniden değerlendirip puanlarını da göz önünde bulundurarak sıralasın. Hem jürinin işi de kolaylaşır hem kavga gürültü olmaz çünkü birden çok etken olur sonucu etlkileyen. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2015 23:03
Üye oylaması bittiğinde , jüriler üyelerin sıralamasındaki ilk 10 katılımı , balıklarda ilk 20 katılımı yeniden değerlendirip puanlarını da göz önünde bulundurarak sıralasın. 

Şu ana kadarki en güzel öneri. Hem üyeler hem de jüri aktif şekilde role sahip. Sevgili yönetici arkadaşlar, bence bu fikri değerlendirin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reekartÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 410
reekartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2015 09:16
Muhammet hocam öneriniz bence gayet uygun yönetimin değerlendirmesi faydalı olabilir.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetselahattinÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,146889[/C]
Kayıt: 04/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 362
ahmetselahattinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2015 09:36
Bir halt degismez kimse kusura bakmasin. Birkac kez bende yazdim , lakin herkezin bildigi bir sey var belli bir grup donduruyorda donduruyor kendi baliklarini yarismada.Bircok sosyal ag uzerinden senin baligin benim baligim diye toplayip gidiyorlar odulleri. Ben yonetime sunu sormak istiyorum kimlerin kimlere oy verdigi goruluyor ,  paylasimi oylamaya yetecek kadar paylasim yapip yarisma sonrasi kaybolan uyeler NEREDE ? Demek ki ac birkac hesap 10 oradan 5 buradan sisiriliyor. Kolay gelsin ve acikca soyluyorum yarismaya katilip heveslenen bizler ve Onlar diye 2 gurup var.Kazan kazanabilirsen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir