Frontoza Burundiyi 1 Türk Lirasına Satalım mı?


Ersin yıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 306
Ersin yıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 09:40
Konu iyice saptı... tamam herkez birşeylere muhalefet olsun diye açılmış bir konu sayanlar saysın ama ben bu konunun tamamen faydalı ve doğru olduğuna inananlardanım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 19:16
Ersin kardeşim inan ki kahroluyorum.
Bu konuyu açarken bir zamanlar bayılarak aradığımız altın guramileri,inci guramileri düşünmüştüm.Frontoza burundiyi de ele ayağa düşürürsek toptancı karsız diye getirmeyecek,akvaryumcu yok diye satamayacak.
Bunu izah ederim,aklı selim bir kaç dost ile fikir birliği yapar türleri nasıl sabit fiyatlarda tutarızı konuşuruz demiştim.
Ancak gördüğünüz üzere yavrudan alıp iki yıl ne çabalarla damızlık hale getirdiğimiz,sonrasında yavrusu 4 cm yapana kadar hergün dip çekimi yaptığımız 13 15 çeşit yemle beslediğimiz burundilerin lepistes ile aynı fiyata satılmasını normal karşıladı hobici dostlar.
Ben eğer burundilere harcadığım emeğin aynı lepistes yada kılıç kuyruğa harcar isem,abartmıyorum şu an sahip olduğum 160x60x60 dört adet set ve yavru akvaryumlarımda ayda en az 10 bin yavru alırım.Kıyası siz yapın rica ederim.
Balıkğın birinin aylık yem su bakım enerji masrafı 10 Tl etmez iken frontozalara ayda sadece 1kg thera+A veriyorum.Bir akvaryumun günlük enerji harcaması 2tl minimum.Ayda 350 400 Tl elektrik faturası ödüyorum.
Sonrada ayıplanıyorum,hatta türünüzü seçin ülkeye kazandırın gibi sözler ile iyneleniyorum.
Arkadaşlarım,bu balık bir liraya düşecek...Sonra ne mi olacak benim gibi bir çok arkadaşımın kolonileri masrafını çıkarmaz olacak.Akvaryum ortamından yavaş yavaş kaybolan Burundi yerini başka türlere bırakacak.Azalması değerini arttırmayacak.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BahadırAdıgüzelÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 355
BahadırAdıgüzelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 23:37
AÇILAN KONU GÜZEL. ERCÜMENT BEY AĞZINIZA SAĞLIK. HERŞEYDEN BAHSEDİLMİŞ HEMEN HEMEN. KİMİ NEDEN PAHALI OLSUN İSTİYORSUNUZ DEMİŞ, AKVARYUMCU UCUZA ALIP UCUZA SATIYORMUŞ, SÜRÜMDEN KAZANIYORMUŞ, SARI PRENSESLE LEPİSTESLE AYNI FİYATMIŞ, BOZUK BANTLI OLUNCA NE OLUYORMUŞ SAKINCASIMI VARMIŞ .... VS. HOBİCİLİĞİ, TİCARETİ,ÜRETİMCİYİ VE TOPTANCIYI İYİCE ANLAMIŞ OLMAMIZ LAZIM.

  HER CİNS BALIĞIN KENDİNE ÖZGÜ ÖZELLİĞİ VE İNSANIN ZEVKİNE GÖRE GÜZELLİĞİ VARDIR. KİMİ TROP SEVER KİMİ YUNUS KİMİDE LEPİSTES. MANTIKEN HEPSİNİN FİYATI AYNI OLSUN İSTERİZ Kİ HEPSİNİ BESLEYEBİLELİM. DOĞRUMU DESEM 100 KİŞİDEN 90 I DOĞRU DİYECEKTİR.

  BALIKLARIN ÜREMESİ FARKLIDIR KİMİ AZ YAVRULAR KİMİ ÇOK YAVRULAR. KİMİ ZAHMETLİDİR KİMİ ZAHMETSİZ. KONUMUZDA GEÇEN FRONTOZA ZAHMETLİDİR. HEMEN HEMEN TANGANYİKA TÜRLERİNİN HEPSİ ZAHMETLİDİR. AZ YAVRU VERİR 2.5 3 YAŞINDAN ÖNCE YAVRU VERMEZ. BEN HOBİCİYİM 2 YIL ÖNCE ALDIĞIM BESLEYİP BÜYÜTTÜĞÜM FRONTOZALARIMIN YAVRULARINI ALMAK NASİP OLDU. SATIŞTA YAPIYORUM.SATIŞ YAPMAK HAKKIMDA. KİMSE BİŞEY DİYEMEZ.ÇÜNKÜ BU KAZANDIĞIM PARA YİNE AKVARYUMCULARIMIZA TOPTANCILARIMIZA GİDİYOR. BU AKVARYUM İÇİN PARA LAZIM. EVİMDE BİR TANKIM  BİRDE YAVRU AKVARYUMUM VAR. yANLIŞ ANLAŞILMASINI İSTEMEM AMA HEPİNİZE ÖZÜR DİLEYEREK SÖYLÜYORUM AMACIM PARA KAZANMAK OLSAYDI PARAMI BASARDIM DİREK OLARAK DAMIZLIK BALIK ALIP YAVRULARINI SATARDIM. ÖYLE YAPSAYDIM HOBİCİLİĞİN NE ZEVKİ NE DE ANLAMI KALIRDI DEĞİLMİ?

   ARKADAŞLAR HERŞEYDE OLDUĞU GİBİ BU CANLI İŞİDE FARKLIDIR. ÇABUK DAMIZLIK OLUP BAKIMI KOLAY ZAHMETSİZ OLAN ÇOK ÜREYEN BOL YAVRU VEREN BALIĞIN YAVRUSU UCUZ OLUR. GEÇ DAMIZLIK OLUP ZAHMET İSTEYEN BOL MASRAF EDİLEN AZ YAVRU VEREN GEÇ ÜREYEN BALIK PAHALI OLUR.

 ASIL SIKINTIMIZA GELİNCE:::
 ŞİMDİ BİLDİĞİM KADARIYLA ŞÖYLE BİR ZİNCİR VARDI ZAMANINDA BALIK SATIŞIYLA İLGİLİ
1-ÜRETİMCİ 2-TOPTANCI 3-AKVARYUMCU 4-HOBİCİ VE 5 OLARAK HOBİCİDEN TEKRAR AKVARYUMCUYA.
İLK ÜÇ TAMAMEN MESLEK ARKADAŞLAR. 4ÜNCÜ HOBİCİ .
 
   ÜRETİCİ ÜRETTĞİ BALIĞI 1 LİRADAN TOPTANCIYA , TOPTANCI 2 LİRADAN AKVARYUMCUYA , AKVARYUMCUDA 3 LİRADAN HOBİCİYE VERSE SIKINTI OLURMU DESEM ? 100 KİŞİDEN 90 I OLMAZ DİCEKTİR. HOBİCİ BELLİ BİR ZAMAN SONRA KENDİSİNİ ÜRETİMCİ HİSSEDER. BALIK ÜRETİR. 3 LİRAYA ALDIĞI BALIĞIN YAVRULARINI BÜYÜTTÜKTEN SONRA AKVARYUMCUYA 3 LİRAYA SATMAK İSTER. SATAMAYINCA BOZULUR. BIRAK BOZULSUN. ÜRETİCİ BİR LİRAYA VERİYOR TOPTANCI 2 LİRAYA. E HOBİCİN YAVRULARI NE OLACAK ŞİMDİ. ÇOĞALDIKÇA ÇOĞALIYOR. ŞİMDİ NAPACAK GÖTÜRECEK AKVARYUMCUYA 50 KURUŞA VERECEK GERİLE GERİLE :) TOPTAN SATIŞ YAPTIYAAA.E BU SEFER ÜRETİCİNİN SATIŞ DÜŞECEK . TOPTANCI DAHA UCUZ İSTEYECEKKİ PARA KAZANSIN AKVARYUMCUDAN. FALAN FİLAN EEE 3 LİRA OLAN BALIK 50 KURUŞ OLACAK. ZİNCİR BOZULACAK. .BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ HERKES BİRBİRİNİ SUÇLAR.SUÇLUYORDA :)

   ARKADAŞLAR KİMSE KIZMASIN DARILMASIN HEPİMİZ SUÇLUYUZ.AMA BU ZİNCİRİN BOZULMASINDAKİ EN BÜYÜK SIKINTI AKVARYUMCULARIMIZIN % 80 İNDE. SEN BUNU 3 LİRAYA SATTIN MÜŞTERİNDEN 3 LİRAYA DEĞİLDE 2.5 LİRAYA ALSAN TEKRAR. NE KAYBEDERSİN ? HİÇBİŞEY KAYBETMEZSİN.MÜŞTERİN KALIR. SADECE KAR ETMEZSİN O ALDIĞIN BALIKTAN.KAYBETMEZSEN O MÜSTERİ SENDEN YEM KUM IŞIK DEKOR KEPÇE İLAÇ AKVARYUM ISTICI ...VS ALACAK. KAZANACAKSIN. ((( TABİ SAYIN AKVARYUMCU ABİLERİM KARDEŞLERİM DE HAKLI ==> O HOBİCİ 3 E ALDIĞINI 2.5 LİRAYA SATINCA Bİ YERİ KALKIYOR AFEDERSİNİZ, ÜRETİMCİ SANIYOR KENDİNİ.UYANIK GİDİYOR ÜRETİMHANEDEN ALIP AKVARYUMCUYA SATMAYA ÇALIŞIYOR . SONRADA B...KU ÇIKIYOR İŞİN BALIK 50 KURUŞA DÜŞÜYOR.)))

  SONUÇ : ÜRETİCİ SADECE TOPTANCIYA - TOPTANCI SADECE AKVARYUMCUYA-AKVARYUMCUDA HOBİCİYE BALIK SATARSA HOBİCİ DE İŞİN B.... ÇIKARMAZSA DALDAN ATLAMAZSA BU DÜZEN DÜZEN BOZULMAZ. HOBİCİYİ DALDANDALA ATLATIP HOBİDEN ÇIKARANDA RUHSATSIZ KAÇAK GÖÇEK ÜRETİM YAPANLAR. YASAL OLARAK YAPILMALI.

  ABİLERİM KARDEŞLERİM ARKADAŞLRIM BELKİ SAÇMALADIĞIMI DÜŞÜNECEKSİNİZ AMA BANA GÖRE BÖYLE. HATAM YANLIŞIM OLDUYSA , KALP KIRDIYSAM ÖZÜR DİLERİM.

BU HOBİDE DÜZEN BOZULMAZSA HERKES TATMİN OLACAĞI PARAYIDA KAZANIR, HOBİNİN ZEVKİNİDE ALIR. KİMSE KİMSEYİ ÜZMEZ. VE ŞU ANKİ HOBİCİ SAYISI DAHADA ARTAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

HEPİNİZE SAYGILAR....

BU ARADA İNCELERSENİZ SEVİNİRİM BENİM KONUMU:::::> http://www.akvaryum.com/Forum/200x60x60_frve111;ntosa_akvaryumu_(20sayfa_yeni_fotolar_eklendi)_k520393.asp

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 21:47
Tüm bedava balık almak isteyen,sivrik sinek balığı da olsun boşver Burundi moba ne farkeder diyen,hepsi bir lira olsun diyen arkadaşlara duyurulur.
Antalyada akvaryumcu bir arkadaş fiyatı 3,5 tan 2tl ye indirmiş.
Hadi hadi sevinin.Yakında frontoza 1 liraya düşecek.
Kalitemiz,artacak akvaryumlarımızda.Bir liralık burundiler....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BahadırAdıgüzelÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 355
BahadırAdıgüzelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 22:57
Birak satsin . Yarın herkes frontoza beslemek isteyecek. Herkese yetistirebilecekmi.? O zaman hobici verir ona vereceğini :)

Ercüment akvaryumcunu bi reklamını yap herkes gitsin alsın. Gorelim bakalım kaç kişi gidecek bu hobiye gonul veren.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdewÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 277
erdewÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 01:04
Ne 2 tlye mi dusmus ben beslemem ozaman okadar para verdim bir suru masraf yaptim akvaryumuma 2tl balik sokarmiyim sokmam.
O akvaryumcuda en pahali balik hangisi ben ondan alayim eşe dosta gosterecez dimi ya.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2013 22:52
Alaycı tavırlara devam edin arkadaşlar.Komik olan asıl bu tavırlarınız.Bu hobi bu kadar rezil hale sizler gibi arkadaşlarımız yüzünden geldi.Emeğe saygıyı unuttunuz,bari insana saygı gösterin.
,insana saygıyı unutmayın bari.Frontoza 1 Tl olsun zararı yok.Siz sevinin.Ama unutmayın.Yarın elin oğlu yeni türü 100tl ye getirdiğinde alanlar yine siz olacaksınız.Eldekinin değeri düştükçe yabancılar arkamızdan ayrılmayacak ve sizler gibi muhteremler türleri bitirecek,onlarda kuyruğu pembe olanını getirecek.Sonunda ne mi olacak.Karlı oldu be 2 Tl ye aldım brikardileri diyeceksiniz.Uyanın arkadaşlar. BeZGiN2013-12-27 15:16:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 833
M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 01:00
Ben bir balığı pahalı olduğu için almam. Pahalı balık almam da demiyorum. Seviyorsam beslerim. Ucuzlamış pahalanmış benim derdim değil. Esasta hobici olarak ucuza ulaşabileceğim için memnun olurum. Ucuzlamasından üreticileri zarar görür. Ha diyorsanız bu balıkların kalitesi düşüyor vs. Kalitesi düşük olanın fiyatı da düşük olur. Bundan normal ne olabilir? Bantları bozuk balığı sırf türün piyasası düşmesin diye pahalıya mı satacaksınız? Kaliteli üretin pahalıya satın madem.

Hobicilik pahalı balık demek değildir. Pahalıya alınanın ucuza satılması demek de değildir. Akvaryum hobiciliği, hayvana şartların en güzel şekilde sağlanarak görsel küçük bir dünya oluşturulmasıdır.

Ayrıca lepistes hala üretiliyor herkes üretiyor kalitesini de bozuyor, piyasasını da düşürüyor ama hala daha 100 liraya damızlık satanlar var. Demek ki olay balığın kalitesinde. Sizin hayvanınız 50 lira hak ediyorsa 50 liraya satılır. Örnekler ortada. Yetiştiricilikte ilerlemez yerinizde sayarsanız da daha ileriye gidenler sayesinde geriye düşersiniz. Yerli sığıra emek verilmiyor mu? Belki ithalinden daha çok. Ama ithal sığır tercih edilen. Neden? Bir artısı var demek ki.

Bu balığın piyasasının düşmesi abartıldığı kadar büyük mesele değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdewÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 277
erdewÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 17:12
    Bazı insanlar bu işi hobi olarak yapıyor bazilarida para kazanmak veya gösteriş için yapıyor bide kendilerine akvarist diyorlar bu hobiyi bu hale getirenlerde ac gozlu insanlar
Gercek bir akvarist baligin parasindan cok baligina nasil en dogal sekilde en iyi sekilde bakacagina bakar onu bir rant kapisi olarak gormez,hosuna gittiyse balik onun parasindan once ona bakip bakamayacagini arastirir ben bunu nerde satarim diye degil. Gercek bir akvarist 5 yada 10bin tllik akvaryumuna 2.50tllik balikta koyar konu komsusuna gosteris icin balik bakmaz.
Hic kendimizi kandirmayalim bunlari yapamayan bari doğaya bir iyilik yapsin gitsin SANAL HAYVAN baksin
   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 18:22
[QUOTE=erdew]    Bazı insanlar bu işi hobi olarak yapıyor bazilarida para kazanmak veya gösteriş için yapıyor bide kendilerine akvarist diyorlar bu hobiyi bu hale getirenlerde ac gozlu insanlar
Gercek bir akvarist baligin parasindan cok baligina nasil en dogal sekilde en iyi sekilde bakacagina bakar onu bir rant kapisi olarak gormez,hosuna gittiyse balik onun parasindan once ona bakip bakamayacagini arastirir ben bunu nerde satarim diye degil. Gercek bir akvarist 5 yada 10bin tllik akvaryumuna 2.50tllik balikta koyar konu komsusuna gosteris icin balik bakmaz.
Hic kendimizi kandirmayalim bunlari yapamayan bari doğaya bir iyilik yapsin gitsin SANAL HAYVAN baksin
   [/QUOTE]
Sizi akvaryum odamı görmeye davet ederim.Henüz görüp duymadığınız teknoloji ve hacimde akvaryumlarda balıklar nasıl sağlıklı bakılır,türlere nasıl değer verilir,akvaristlere balık nasıl hediye verilir ya da satılır notlar alırsınız.Belki 1 tlden moba da veririm size.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdewÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 277
erdewÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 11:18
[QUOTE=ERCÜMENT ÖZBAŞ] [QUOTE=erdew]    Bazı insanlar bu işi hobi olarak yapıyor bazilarida para kazanmak veya gösteriş için yapıyor bide kendilerine akvarist diyorlar bu hobiyi bu hale getirenlerde ac gozlu insanlar
Gercek bir akvarist baligin parasindan cok baligina nasil en dogal sekilde en iyi sekilde bakacagina bakar onu bir rant kapisi olarak gormez,hosuna gittiyse balik onun parasindan once ona bakip bakamayacagini arastirir ben bunu nerde satarim diye degil. Gercek bir akvarist 5 yada 10bin tllik akvaryumuna 2.50tllik balikta koyar konu komsusuna gosteris icin balik bakmaz.
Hic kendimizi kandirmayalim bunlari yapamayan bari doğaya bir iyilik yapsin gitsin SANAL HAYVAN baksin
   [/QUOTE]
Sizi akvaryum odamı görmeye davet ederim.Henüz görüp duymadığınız teknoloji ve hacimde akvaryumlarda balıklar nasıl sağlıklı bakılır,türlere nasıl değer verilir,akvaristlere balık nasıl hediye verilir ya da satılır notlar alırsınız.Belki 1 tlden moba da veririm size.
[/QUOTE]
    Benimde demek istedigim bu, siz işin hobi ,akvaristlik kismini gecmisiniz ve bu ticari kaygilarinizida yanlis cumlelerle baliklara bir mal gozuyle bakmaniz ve boyle bir konuyu burda paylasmanizi yanlis buldum bu forumda degilde baska ticari bir forumda bu konuyu tartismaniz lazimdi cunku burdaki akvarist arkadaslar baliklarin fiyatindan once baska konulara bakiyor .
      Ticarethanenizi tabiki gormek isterdim, beni ileri tasiyacak her turlu bilgiyede acigim yanliz prensip olarak akvaryumuma 1tllik balik sokmuyorum .erdew2013-12-26 11:54:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ersin yıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 306
Ersin yıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 16:40
Ya ne farkeder 1 tl olsun isterse 100 tl olsun....... belki ben büyük hacimli bir tankta pahalı bir tankta 1t lik balık bakmak istiyorum hobide bu değilmi zaten isteyen istediğini yapsın herkez kendi kapsının onünü nasıl isterse öyle temizlesin başkası 1 tl ye satmış yüze satmış ne farkeder ticari anlamda düşünenler için tamam kaygı yaratır ama hobici için konuşulacak mevzu değildir kim ne yaparsa yapsın 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 22:32
Bakınız arkadaşlar.Bu konuyu açma sebebimde emin olun en ufak bir ticari kaygı yok.Benim hobi odamın aylık maliyeti 600 ila 1000 Tl arasında ve bu masrafı her zaman çıkarıyor.Odamı kurmamda ki amaç kesinlikle ticari olmadı.Bilenler bilir hep ileriyi hedefliyor gönül verenler.Bu konuyu açma sebebim piyasa da ki kırma balıklar ve tür karmaşası.
Akvaristiz,hobiciyiz diyorsunuz ama 1 tlye Burundi aldığınızda ne yazık ki kandırılıyorsunuz.Havuzda ilaçlarla büyütülmüş,bir tarafı 7 bantlı,büyüdüğünde orta bantları V olacak balıklara 2 yıl emek veriyorsunuz.
Benim frontoza kolonilerim arasında bilindik renksiz Burundi yok.Nort Burundi üretiyorum ve aylık satışım zaten sabit ve kimseyi de kandırmıyorum.
Bu hobiyi yaparken frontozayı yavruda olsa 100 litrelik akvaryumlara satmıyorum.Çok arkadaşımız hacmi küçük olduğu için benden balık alamadan gitmiştir.
Bunları neden anlatıyor diyeceksiniz.
Arkadaşlar balığın değerini önemli değil 1 lira olsun derseniz ülkemiz şartlarında bu hayvancıklar 30 litre lepistes akvaryumlarına bile satılacak.Kim 1 liraya aldığı balığa 50 Tl verip thera+a alır ki hayvan iç parazit olmasın.Frontozanın 1 liraya satılması demek sizin ne kadar hoşunuza gitse de bizi ve benim gibi türe değer verenlerin parmaklarını çok yoracak forumda.Bakın aynen böyle olacak.
Frontozam neden yem yemiyor,lepistesimi yutmuş,bu ne balığı diye resmini koyup soran bile olacak üç beş sene sonra.
Arkadaşlar saf kan balıklar besleyin ve besleyin.Türlere olduğu kadar kendi yaptığınız işe de saygınız olsun.Mesele para değil.Eder değil.Mesele kendimizi kandırıyor olmamız.
Neden 1 Tl acaba sorun önce kendinize,acaba ne alıyorum.İşte olay burada gizli.
Bir arkadaşımız kızmış bana,milletime hakaret etmişim :) Kesinlikle etmedim şimdi yine kızacak.
Cem yılmazın da konu ettiği gibi,Bizler önce ucuza sonra pahalıya gideriz.Ama ucuzu alır ölsün de bir daha alırız deriz.
Balığın fiyatı ne olursa olsun tek bir gerçek var ve ben konuyu bu nedenle açtım.İnkar edenler edebilir ama Frontozalar Tanganyikanın krallarıdır ve değerlidir.Her tür gibi saygıyı doğal ortamlarına en yakın ortam hazırlanarak bakılmayı hakederler ve bu masraflıdır.
Bu türün 1 Tl ye satılması her ortamda beslenmeye çalışılması anlamına geliyor ki bu çok kötü.


Arkadaşlar 2 yıl önce oluşturmaya başladığım kolonilerimin tüm gelişimini paylaştığım bir konu var.Frontoza bakımını,nelerle beslendiğini,ne kadar zor büyüdüğünü,ne kadar özel bir tür olduğunu ve 1 lira eder mi diye anlamanıza yardımcı olursa sevinirim.Bu nedenle link koyuyorum.Tüm frontoza beslemeyi düşünen arkadaşların incelemesinde fayda var.Belki bana kızan arkadaşlarımda konuyu incelerse neden bahsettiğimi anlaya bilirler.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 833
M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 00:31
Önceki mesajlarınızda gayet açık bir şekilde bu fiyatın emeğinizi karşılamadığını yazdınız, şimdi derdinizin ederi olmadığını söylüyorsunuz. Sağolun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir