Frontoza Burundiyi 1 Türk Lirasına Satalım mı?


ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 07:08
Yazdıklarımın neresi sizi inatla inat ettirmeye itiyor bilmiyorum ama sizin derdinizde bedava yaşamak,her şeyi ucuza almak olmuş.1 lira kazandıysanız hayatta,buyurun henüz 21 yaşında kardeşim...
Onu doğru yerlerde harcayın.Aldığınız şeye deysin.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okyokyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 588
okyokyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 07:38
Ticaret yapıyorsanız eğer bu kuralı unutmayın ben istediğim malı istediğim fiyata satarım.Kazanırım ya da kaybederim bu beni bağlar.Eğer elinizde sürekli kazanma garantisi olan bir iş varsa söyleyin hep beraber yapalım.Bahsettiğiniz balıklar madem özel ve en güzeli öyle ise bedava da verilse seven gene bakacaktır.Nacizane düşüncem korkunuzun türün değerinin düşmesi değil kazancın düşmesidir.Bedava yaşamaya alışmak diye bir tabir kullanamazsınız avantajlı fiyatı tercih eden insanlara.Gelirinizi ve yaşam şartlarınızı bilemem ben asgari ücretli bir çalışanım ve neden beni mahrum etmek istiyorsunuz güzel bir türden?Fakir ya da dar gelirliyim diye sizin tabirinizle ayağa düşmüş balıktan başka balığa bakmamalımıyım?Siz daha mı çok seviyorsunuz daha fazla değer mi veriyorsunuz fazla fiyat ödeyince?Serbest piyasa kuralıdır bu isteyen istediği fiyata satar.Amacınız balıklarınızın değer kaybetmemesi.Bu gece tesadüf işte electric blue jack dampsey üretimini denesem mi acaba,ucuza dağıtıp insanların bu balığı almasında bir faydam olur mu diye düşünüyordum(tabi ki kendi kazancımı da eklediğim halde piyasadan ucuza)Beni yanlış anlamanızı istemem,kaygılarınızı anlayabilirim ama ticari kayıp olarak bahsederseniz.Siz bir hobiciyim diyerek,türün ayağa düşmesini önlemekten dem vurarak bahsettiğiniz için kesinlikle katılmıyorum.Keyfi için hobi için bakan insan bir şekilde beğendiği balığa bakacaktır.İnsanlar bulupta alamadı diye bu balık değerlidir demek ya da ulaşımını zorlaştırmak hobiciliğe yakışmaz diye düşünüyorum.Yamuk balıklar ya da çizgileri karışık balıklar hangi fiyattan satılırsa satılsın gene olacaktır.Birileri beni kandırmak isterse pahalı olan türde daha kolay kandırır.Çok para verdim vardır bu yamukluğun bir hikmeti derim ya da o kadar pahalı satılan bir balık herhalde kötü değildir der alırım.Levis etiketini hangi mala yapıştırsan fiyatı katlanır,etiketine bakıp kalitesine güvenirsin pahalı iyidir diye.okyoky2013-12-27 07:40:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 833
M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 10:25
"Şu derdi bedava yaşamak." gibi ağzınıza sakız ettiğiniz iddianızdan vazgeçin. Tabi ki her şeyi mümkün olduğu kadar ucuza almak isterim. Ben kazandığımı kazanırım veya kaybederim. Beni ilgilendirir. Okan hocamın da dediği gibi serbest piyasa rekabet gerektirir. Ben de "aynı hayvan" orada 1 lirayken gidip başka yere 5 lira vermek gibi bir ahmaklık yapmam. O para fazla gelen varsa o da 1 liraya alıp 4 lirasını ihtiyacı olana versin fakir sevindirsin. Parayı doğru harcamaktan kasıt gereksiz yere pahalı balık tercih etmek midir? Benim ısrarlı mesajlarım sizin hobici değil tüccar olduğunuzu belirtmek yönündedir. Balıklarınıza "tüccar" olarak iyi şartlar sağlıyor olabilirsiniz. Bu tenkit değil takdir edilmeli. Gelin kabul edin anlaşmak daha kolay olsun; Siz hobici değil tüccarsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 11:52
Sizlere anlatmak istediğimi ne yazık ki işin sadece para kısmına odaklandığınız için anlamanız imkansız sanırım.Önceki mesajları okumadan yazdığınız çok açım.
Bu şekilde alım yapıp kaliteye ve edere önem vermediğiniz sürece ne yazık ki askari ücrettin 1500 Tl olmayacağını farketmeniz de imkansız.Arz talep eğrisinde tekrar inceleme yapın ve neden sorusunu sorun.
Rekabet ise çok ayrı bir konu.Rekabet etmek değerinin altında satıp bozuk mal satmak değildir.
Evet benim kaygım yok.Neden mi?
Sizlerin alırım bir lira olsun dediği kalitede balıkları edinmiyorum.Neden 10 Tl olduğunu amaçlara bakan anlıyor.
Alım gücü olmayana da imkanım yettiği kadar balık veriyorum.10 Tl ye bu balığı alamayan asgari ücretli arkadaşım,size katılıyorum,haklısınız ama,1 Tl ye aldığınız balığın bakımı ne kadar maliyetli olacak onu hiç hesaba katmıyorsunuz.
400litre 1 akvaryum ayda 50 Tl elektrik tüketir.10 adet frontoza ayda 20 Tl karides yer ve 10 Tl thera+a tüketir.
Yapacağınız iş tavşanı kuş kafesinde benzeyecek.
Lütfen arkadaşlar.Son 2 mesajımı boşuna yazmışım demek ki.Hala aynı yerdeyiz. :)
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet YavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 81
Mehmet YavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 14:27
Frontosa bakımı ve üretilmesi güç olan bir canlıdır , ben hiçbir zaman yavrusunun 1 tl gibi bir rakama düşeceğini sanmıyorum.Balık piyasasında özellikle 2013 yılında bariz bir durgunluk yaşanıyor , insanların alım gücünün düşmesi ve enerji fiyatlarının ülkemizde yüksek olması sektöre olumsuz yansıyor.Bence bırakın isteyen istediği fiyata alıp satsın , insanlar çürük domatesle sağlamını ayırt edebilecek düzeydedirler sanırım.Serbest piyasa koşullarında her şey olması gerektiği gibi işliyor ,frontosa neden ucuzladı diye kimseye kızamayız .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 833
M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 16:05
Aynı hayvan ibaresini tırnak içinde yazmama rağmen oraya gelince gözünüzü kapattınız herhalde. Siz bazı şeyleri kabul etmeyi deneyin biraz ilerlemek için. Konuyu açtığınızdan beri aynı yerdesiniz.

Piyasada bantları bozuk, ırk özelliklerini yansıtamayan hayvanların artması kaliteli balığın değerini düşürmez aksine artırır. Siz hobicileri çok kafaya takmayın. Melekler de çok yaygınlaştı yavruları 1-1.5 liraya kadar düştü. Ne oldu? Hala özel türlerin fiyatı gayet yukarılarda. Hala hayvanın bakımı kolay değil. Hala kaliteli ırklar muhafaza edilmiş duruyor. Demek ki eğer işini iyi yapmaya devam eden olursa tür de muhafaza olunur.

Frontoza'da belli ki pek güvenmiyorsunuz ama vardır eminim iyi yapan ırkların kalitesini muhafaza edecek bir babayiğit. Mehmet beyin de dediği gibi sağlamı ile çürüğü ayırt edilir. Edemeyen de ellemeyin öyle kalsın.

Daha hobici dahi olmamış kimselerin ağzından "lepistesimi yutmuş vs yazarlar" diyorsunuz. Şu anda yapılmayan şey mi Allah aşkına?  Japon, melek, lepistes, pentagus akvayumcuların yeni başlayanlara en ilk önerdiği karma. Bu hayvanlar eziyet çekse sorun yok veya forumda bu konuları hiç okumuyorsunuz? Aynı sorunlar devam edecek elbet. Hiç birisini de savunmuyorum.

Balığın ırk kalitesini sosyetenin biçtiği fiyatla ölçenler kesinlikle ve kesinlikle tüccarlardır, ticari zihniyetlerdir. Ucuz balık kalitesiz olur diye bir kural da yok ayrıca.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NumanBeyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 71
NumanBeyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 18:00
Ercüment bey kendi kendinizin cevabını veriyorsunuz biyerde yaptığınız masraflardan dem vuruyor,büyüme zorluğundan bahsediyor sonrada brundi bir lira moba olmuş şukadar diyorsunuz belliki yanlış ata oynamışsınız bir parça kızgınlık var,olabilir.
Şunu takdir ettim,balıklarınıza sağladığınız ortam bakım şahane,imrendim bunu samimi söylüyorum ama birde kabul etseniz maddi kaygıyı hiç sorun kalmayacak.
Balık fiyatı tüccarların düşüneceği şeydir,herkes 10 adet ilangiye 2000tl verirken onlar ile aynı akvaryum şartlarına sahip olmama rağmen ben chipimbi besledim,aynı kumu koydum aynı kayaları kullandım ve aynı dietin yemlerini verdim,öğrenciyim çok masraf ettim,akabinde onlar ilangi yavruları 30 tlye sattı ben birtane bile satmadım:)Hiç üzülmedimde çünkü ben bu balığı sevdim,he sorsan şimdi bendede ilangi var bir abim takas edelim dedi eyvallah dedim tek kuruş konuşmadan verdim aldım tüm yavrularıda kayseriden bir kardeşime hediye ettim.Ben hobiye bu şekilde bakarım böyle bakana hobici derim.
Bu gün forumda 500 litrelik akvaryumlarda japon besleyen arkadaşlarımız var,ben bitkili tank yaptım cuba,moss taban ışık co2 vs az çok masrafları tahmin edersiniz içinde sizin beğenmediğiniz yerli lepistes var:)
Balık satmıyormuyum sadece balık değil işime yaramayan malzeme bile satıyorum,ama bi iş olarak görmeden,ticari kaygıya dönüştürmeden.
Ben harcamalarımı sermaye altına yazmıyorum,hobi hanesine yazıyorum balığın fiyatı uçmuş inmiş ilgilenmiyor,keyfime bakıyorum,sizde öyle yapar iseniz inanın keyifli hobi bu göreceksiniz.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 18:10
Evet arkadaşlar ben sorumun yanıtını aldım.Konunun başlığında da görüldüğü gibi sordum.Yorumlarla tartışıldı.Çoğunluk sevindi :) Hatta savaştı alıp 1 liraya rezil etmek için hayvanları.
Nedemiş atalarımız;
"Anlayana sivrisinek saz,Anlamayana davul zurna az"
Dediğiniz gibi serbest piyasa.
Ve 1 tlye olmaz diyen arkadaşlarıma duyurulur.Şu anda Antalya da akvaryumcu arkadaşlarımızdan bir kaçı 2 Tl den satmakta.Hemde 4,5 cm üzeri.Kendim gördüm.:)
Hepinize müjdeler olsun.
Bana gelecek olursak fiyatlar ve satışlar aynı.Ortalama 245 yavru,fiyat 10 Tl.Ayın 10 nün dan sonra kalmaz.
Serbest piyasa işte.Bazıları safkan seviyor.
:)


[QUOTE=hayalzamanı]Ercüment bey kendi kendinizin cevabını veriyorsunuz biyerde yaptığınız masraflardan dem vuruyor,büyüme zorluğundan bahsediyor sonrada brundi bir lira moba olmuş şukadar diyorsunuz belliki yanlış ata oynamışsınız bir parça kızgınlık var,olabilir.
Şunu takdir ettim,balıklarınıza sağladığınız ortam bakım şahane,imrendim bunu samimi söylüyorum ama birde kabul etseniz maddi kaygıyı hiç sorun kalmayacak.
Balık fiyatı tüccarların düşüneceği şeydir,herkes 10 adet ilangiye 2000tl verirken onlar ile aynı akvaryum şartlarına sahip olmama rağmen ben chipimbi besledim,aynı kumu koydum aynı kayaları kullandım ve aynı dietin yemlerini verdim,öğrenciyim çok masraf ettim,akabinde onlar ilangi yavruları 30 tlye sattı ben birtane bile satmadım:)Hiç üzülmedimde çünkü ben bu balığı sevdim,he sorsan şimdi bendede ilangi var bir abim takas edelim dedi eyvallah dedim tek kuruş konuşmadan verdim aldım tüm yavrularıda kayseriden bir kardeşime hediye ettim.Ben hobiye bu şekilde bakarım böyle bakana hobici derim.
Bu gün forumda 500 litrelik akvaryumlarda japon besleyen arkadaşlarımız var,ben bitkili tank yaptım cuba,moss taban ışık co2 vs az çok masrafları tahmin edersiniz içinde sizin beğenmediğiniz yerli lepistes var:)
Balık satmıyormuyum sadece balık değil işime yaramayan malzeme bile satıyorum,ama bi iş olarak görmeden,ticari kaygıya dönüştürmeden.
Ben harcamalarımı sermaye altına yazmıyorum,hobi hanesine yazıyorum balığın fiyatı uçmuş inmiş ilgilenmiyor,keyfime bakıyorum,sizde öyle yapar iseniz inanın keyifli hobi bu göreceksiniz.
Saygılar
[/QUOTE] Kardeşim ben bu hobiye başladığımda 7 yaşındaydım.Aynen anlattığın gibi hiç bir zaman hesabını tutmadım.Şu an akvaryum odamda hacmim 5,5 ton.3 koloni frotozam ve diğerleri.Böyle bir sistem yaptım ve ekonomik açıdan hiç sorunun yok Allaha şükür.Tek derdim o odada oyalanıp dışarda olmamak,evde meşkale bulmaktı ve bunu yaptım.Ancak kimse durduk yere hem yorulup hemde her ay 1000 Tl masraf etmez.Amacım ticaret olsa yada moba,trop gibi balıklardan alıp üretmek olsa geç kalmış sayılmam.Kolonileri kurmak bir kaç günümü alır ve karşıda olur.Bu balıkların satışı malum.
Ancak dediğim ve seni de söylediğin gibi ben North burundiyi moba ile değişmem.Seviyorum işte.Tercih ve zevk meselesi.Konuyu açma sebebimde satış yapmak yada yapamamak değil,bu balığı bu şekilde düşürenlere ve bilinçsizce alacak olanlara tepkiydi aslında.
Her ay yüzlerce yunus,sarı prenses gibi türü yeni başlayan yada durumu olmayan arkadaşıma zaten veriyorum.Frontoza da aynı şekilde.Odamda oturup görmeye gelen her arkadaşım balık hediye edilmeden gitmez.Zaten fazla.Söylemek istediğim her zaman şu.
Hiç bir zaman unutmayın.Hayatın her döneminde hatırlarsınız ve başınıza gelir.
Asla ucuza,ucuz olmaya,azla çalışmaya,aza kanaat etmeye yönelmeyin.Nedenini arayın.Doğruyu bulun.Hemen inanmayın,kanmayın.
Konuyu açarken ülke bilincimizden dolayı buralara gideceğini tahmin etmiştim zaten ve yanıtımı aldım.
Ancak mutluyum ki tepkimi gösterdim.
Ben balıklarımı 200 balık arasından fo annelerin yavrularından seçtim ve herkese nasip olsun,müthiş bir zevk.
Umarım bu tür eder olmasa da değerini hep korur ve piyasada safkanları kalır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet YavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 81
Mehmet YavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 19:02
Brundinin f0 varmı Türkiyede , yavrularınızı kimden almıştınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 19:09
Evet sertifikaları görmedim ama North burundinin öylesini de görmedim.Tamamı kusursuzdu.Çok balık aradım kusturmadan önce.İstanbulda buldum ve kendim kusturdum.Aldığım kişi ile sonradan sorun yaşadık.Bantlarda noktalar oluşmaya başladı ama sonradan herşey düzeldi.
Bilginiz olsun diye söyledim.Bu konuyu tartışmak isterseniz,link bir kaç mesaj önce vermiştim.Tüm bilgiler o konuda mevcut.Bu konu zaten yeteri kadar dağıldı.Linki inceleyin.Sorunuz olursa yanıtlarım.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet YavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 81
Mehmet YavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 19:17
İsim vermeyeyim söz hakkı doğar ,ancak onda hiçbir zaman f0 balık olmadı bilginize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 19:40
Fikrinize saygı duyarım.Ancak gördüğüm sertifikalı balıklardan daha güzeldi balıkları.Olmaz diye birşey yok tabii.Günümüzde bile güven olmuyor.
Geçen ay işim gereği çok şehir gezdim.1 koloni bile bulamadım hatasız.Hala inanıyorum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okyokyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 588
okyokyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 09:17
[QUOTE=ERCÜMENT ÖZBAŞ] Fikrinize saygı duyarım.Ancak gördüğüm sertifikalı balıklardan daha güzeldi balıkları.Olmaz diye birşey yok tabii.Günümüzde bile güven olmuyor.
Geçen ay işim gereği çok şehir gezdim.1 koloni bile bulamadım hatasız.Hala inanıyorum.
 
[/QUOTE]
Bir bakarsınız sizin de dediğiniz gibi sertifikalı olmayan balıklardan güzeli denk gelir ucuza.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ersin yıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 306
Ersin yıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 10:16
Bende F0 north burundi getirtmek istiyorum ama ithalatcılarımıza güvenemiyorum f0 diye saçma sapan şeyler yapacaklarını biliyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir