Gaziosmanpasa Rio Akvaryum Sikayet!


can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2017 21:56
4 5 yil aradan sonra discusa geri dondum...

Ilk olarak istanbuldaki ithalat yapan buyuk bir toptancidan bir grup discus aldim baliklarin saglik ve formlari harikaydi.4 5 gun kadar gozlemledim ve bir sorunla karsilasmadim.stres yoktu ic ve dis parazit yoktu istahlari harikaydi...

Yerli uretim mavi irk balik bakarken internette rio akvaryum emre beyi buldum.

4 adet balik aldim kendisinden.su degisimi esnasina denk geldigimden kisa bir gozlemle bir sorun goremedim.

Akvaryuma koyduktan sonra 1 solungacin kapali digerinin aktif olmasini strese bagladim ama gozlem altina almaya basladim.

3 4 gun sonra solungac paraziti oldugu kanisina vardim ve 4 5 gundur minarelli reeflowers tuz uygulamasi ile(salt american) 3undeki parazit sorununu cozdum.

1inde halen devam etmekte.

Ayrica 2. Grup baligi ekledigim gunden beri yaklasik 1 haftadir akvaryumda beyaz diski goruyordum.ama hangi baliktan kaynaklandigini tespit edemememistim.

Suan itibariyle yapani buldum.yine emre beyden aldigim bir balik.

Bayramda kendisine whatsaaptan yazdim ve dis parazit hususunda kendisini bilgilendirdim.benim tanklarimda yok baktim dedi kabul etmedi.

Umarim bu yaziyi okur ve tekrar kontrol eder.cunku sorun acik.

Aslinda akvaryumcu olmasina ragmen bir hobici gibi balik bakmakta baliklarinin formlari harikaydi ve bakim sistemi su degistirmesi harikaydi ve aldandim.

Umarim acilen bir hobici gibi davranir ve gercekten tanklarinda sorun varsa mudehale eder.yoksa kendisininde baliklarinda kayiplar olacaktir.

Ithal grupta herhangi bir rahatsizlik yok..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2017 09:11
Solungaç paraziti tüm balıklarda bulunur. Ancak çoğu zaman balığın bünyesi güçsüz düşmeden zararlı olmazlar. Eğer balık çok güçsüz düşerse ise yaptıkları parazitik eylem ölüme yol açabilir.

Kısacası sizin sağlıklı almış olduğunuz bir canlı, güçten düştüğü için [B]sizin tankınızda[/B] problem yaşamış olabilir. Sizde geçirdiği 1 hafta 10 gün gibi bir süre, bir balığın hastalanması için yeter de artar. Ve şikayet konusu açmak için alınan [B]balığın hasta [U]gönderilmiş[/U] olması gerekir [/B]diye düşünüyorum. Eğer gidip te hasta canlıyı [B]bizzat siz[/B] aldıysanız sorun yine sizdedir.

Beğenenler: [T]130008,celalabay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2017 11:53
1 hafta 10 gun lafini ithal baliklar icin soyledim.konuda gecen sikayet konusu olan baliklar geldikleri gun itibariyle parazit gozlemlenmeye basladi.

Yeni konudaki sikayet mevzusu bahsi gecen arkadasin baliklarinda dis parazit mevcut ve kendisi bunu kabul etmedi.

Dediginiz gibi kendi akvaryumunda normal davranislar sergilemekte olabilir bu yuzden farkedemiyor olabilir.baliklarda ordan benim akvaryumuma geldigi ilk anda stresle karsilastigindan dolayi uzerinde tasidigi paraziti belli etti.1 haftalik gozlemle tedaviye basladik ve 1 tanesi haric sorun simdilik cozuldu.

Ancak yine belirtmek isterim bahsi gecen kisi 15 dakika icinde hizli bir sekilde hayir parazit yok gibi bir donus yapmasi dogru degil.
Ben bir musteri olarak uyarmisim 15 dk icinde ben bir bakayim gozlemliyim deyip 1 2 gun icinde hayir yok veya abi hakliymissin su sorun var soyle tedavi edebiliriz demesi lazimdi.

Sonucta ben baliklarin renk ve formlarindan memnunum geri al kardesimde demiyecektim.sadece uyari ve bilgilendirme amacli kendisine haber verdim kabul etmedi.

Hatta sunuda belirteyim eger evet abi dis parazit varmis ben su sekilde mudehale ediyorum duzelirler sende boyle yap duzelmezse tekrar haberleselim deseydi tekrar ondan ayni baliklardan alirdim.

Bu ayda 10 kadar balik almayi planliyorum sirf boyle yaptigi icin ya simdi maltepedeki meshur abimize gidip alicam uzak oldugundan useniyorum yada ithalatciya gidip ithal alicam.

Umarim emre bey bu yazilari okur ve bir calisma yapar cunku baliklari ve sistemi cok guzel bu sekilde ticaret yapmasi yanlis.umarim bir hobici edasiyla guzel balilarinin bakim uretim ve satisina devam eder.

+1: [T]191227,Emre Öztürk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barkuÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2017
İl: Kastamonu
Mesaj: 24
barkuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2017 12:34
Anladığım kadarıyla yeni kurduğunuz akvaryumda discus bakıyorsunuz. Yerinizde olsam tek partide istediğim balıkları alır 2.kez dışarıdan balık eklemezdim. Diğer taraftan petshop hastalıklı balık satmış olabilir veya sizin akvaryumda zaten mevcut olan hastalık tetiklenmiş olabilir. Sadece discus için değil petshoptan alınan tüm balıklarda meydana gelebilen bir durum. Yeni balık eklemeden önce 10-15 gün karantina tankında tutmanızı tavsiye ederim. Bulaşıcı hastalık taşıyan tek bir balık tüm balıkların ölümüne bile yol açabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2017 16:01
Yorum yazan arkadaslara tesekkur ederim ama ya ben anlatamiyorum yada turkceyle alakali bir durum :) gecenin saat 11i 1 2 saat oncesinden arkadasi arayio haber vermisim ve petshop oldugunu bilmiyodum hobici diye gittim.su degisimi tam geldigim zamana denk gelmis nedense sadece benim alacagim 2 akvaryumun suyu degisiyordu.oyuzden baliklari cok inceleme sansim olmadi. Formlari duzgun pigment yok yen yiyorlar karinlari sis tamam dedim.eve geldim akvaryuma koydum ilk gece solungaclar kapali muhtemelen stresten dedim 3 4 gun gozlemledim sonra teshisi koyup konuyu actim.ve kendisini arayip bilgilendirdim kabul etmedi.burda discusun nasil bakilcagi veya eklenecegi tavsiyesi icin acmadim konuyu yillarca balik baktim urettim dagittim yuzlerce baligim icin odalar ayirdim.uretimhaneyim diyen adamlardan daha buyuk ve profesyonel hobi odalarim oldu.burda konuyu acma sebebim basliktada oldugu gibi satici bir arkadastan SIKAYET!!! Ayni yerden balik alan memnun olan yada sikayet eden varsa bilgilendirsin diye acilan bir konudur bu.

Yeni gelen balik karantinada beklesin tavsiyesi :) tesekkurler oncelikle.ancak karantina yeni gelen baliktaki bakteri oturmus akvaryumu ve oturmus baliklari etkilemesin diye yapilir.yazi dikkatle okunursa burda etkilenmis gozuken hayvanlar yeni gelenler.yani o hayvanlari 15 gun karantinada bekletsek ve ana tanka koysak ana tanktaki bakteri o karantinadan gelen hayvanlari yine carpardi.

Lutfen yorum yapmadan once konuyu acan kisinin yazdiklarini tam okuyup anlayip daha sonra gercekten faydali yorumlar yapalim.

Maalesef bos yazilardan dolayi sitede cok uye kaybi olmus.eski buyuk ustadlarimizin hic birinin yorumlarini artik goremiyorum.gercekten hobi icin cok buyuk kayip.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÖztürkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 2
Emre ÖztürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2017 23:39
Arkadaşlar konuyu tesadüfen yeni gördüm,bu başlığı açan kişi tamamen karalama amaçlı açmış bu çok net,discusta su değişimi geç saatte yapılır bunun sebebi yavruları dana yüreği ile beslediğimiz için su akşama kadar bozulur bizde geç saatte su değiştirip ışığı kapatırız ki balıklar temiz suda uyusunlar,arkadaş eşi ve çocuğu ile geldi hatta kepçeyi eline verdim tek tek seçti, yanlış hatırlamıyorsam 200 tl ilk balık aldı ve gayet samimi bi şekilde iyi dileklerini sunup ailesi ile ayrıldı,kaç gün sonra idi hatırlamıyorum bana mesaj atmış bende efendi gibi cevapladım balıklarda bi sıkıntı olmadığını belirttim konu bu kadar basit ve bundan ibaret,

Şimdi gelelim bu arkadaşın yaptığına yıllarca çalışıp biriktirdiğimiz paramızla bir yer açıyoruz , yaptığı üç kuruşluk alışverişle daha yeni açtığım dükkanı böyle karalıyor, Google ye rio akvaryum yazanın ilk gördüğü başlık bu oluyor,şimdi bu ne kadar etik gemde ortada bi yanlış olmadığı halde

Arkadaşlar Discus camiasının bi çoğu beni az çok tanır hakkımda kötü şeyler duyamazsınız,kendimi o pozisyona düşürmem,

Son olarak şunu söyleyeyim bu konuyu açan çok bilmiş arkadaş mineral tuzu ile solungaç paraziti tedavi edilmez,discustan az çok anlayan biri bu sözünden sonra zaten seni kale almayacaktır,Discus için hiçte uygun olmayan ortamda yavru boy Discus bakacaksın sonra pervasızca insanların emeğini çöpe atacaksın yok öyle bişey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirSpmzÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 359
KadirSpmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2018 10:31
[QUOTE=can_eren]Yorum yazan arkadaslara tesekkur ederim ama ya ben anlatamiyorum yada turkceyle alakali bir durum :) gecenin saat 11i 1 2 saat oncesinden arkadasi arayio haber vermisim ve petshop oldugunu bilmiyodum hobici diye gittim.su degisimi tam geldigim zamana denk gelmis nedense sadece benim alacagim 2 akvaryumun suyu degisiyordu.oyuzden baliklari cok inceleme sansim olmadi. Formlari duzgun pigment yok yen yiyorlar karinlari sis tamam dedim.eve geldim akvaryuma koydum ilk gece solungaclar kapali muhtemelen stresten dedim 3 4 gun gozlemledim sonra teshisi koyup konuyu actim.ve kendisini arayip bilgilendirdim kabul etmedi.burda discusun nasil bakilcagi veya eklenecegi tavsiyesi icin acmadim konuyu yillarca balik baktim urettim dagittim yuzlerce baligim icin odalar ayirdim.uretimhaneyim diyen adamlardan daha buyuk ve profesyonel hobi odalarim oldu.burda konuyu acma sebebim basliktada oldugu gibi satici bir arkadastan SIKAYET!!! Ayni yerden balik alan memnun olan yada sikayet eden varsa bilgilendirsin diye acilan bir konudur bu.

Yeni gelen balik karantinada beklesin tavsiyesi :) tesekkurler oncelikle.ancak karantina yeni gelen baliktaki bakteri oturmus akvaryumu ve oturmus baliklari etkilemesin diye yapilir.yazi dikkatle okunursa burda etkilenmis gozuken hayvanlar yeni gelenler.yani o hayvanlari 15 gun karantinada bekletsek ve ana tanka koysak ana tanktaki bakteri o karantinadan gelen hayvanlari yine carpardi.

Lutfen yorum yapmadan once konuyu acan kisinin yazdiklarini tam okuyup anlayip daha sonra gercekten faydali yorumlar yapalim.

Maalesef bos yazilardan dolayi sitede cok uye kaybi olmus.eski buyuk ustadlarimizin hic birinin yorumlarini artik goremiyorum.gercekten hobi icin cok buyuk kayip.

[/QUOTE]

Öncelikle burası özgürce fikir belirtme platformu, sizin yazdıklarınızdan dolayı sizin gibi düşünmüyor ve sizin gibi hissetmiyorlar diye insanları okuduklarını anlamamakla suçlayamazsınız. Bu başlığa yorum yazmayacaktım ama bu mesajınızı görünce yazmadan edemedim.

Bu hobi genel olarak çok riskli bir hobidir, discus ise tatlı su hobisinin en üst seviyesidir(yanlış biliyorsam düzeltin). Eğer yüksekten bir giriş yapmak istiyorsanız bazı riskleri göz önünde bulundurmuş olmanız gerekir. Tüm canlılarda olduğu gibi canlının hastalığa kapılması bir anlık hatasına, bir anlık soğuğa yada çok az virüslü bir havadan bir nefes almasına bakar.

Balıkların size gelmeden önce yada size geldikten sonra hasta olup olmaması önemli değil. Sonuçta siz tüm bu riskleri bilerek bu türe giriş yaptınız. Discus ile ilgili araştırmalar yaparsanız 2 yıldır aynı su şartlarında bakılan bir balığın bile sebebi anlaşılamadan bir hastalığa kapıldığı görülmüştür.

Risk faktörlerini göz önünde bulunduramıyorsanız ve sonuçlarına katlanamayacaksanız sadece discusu değil bu hobiyi bırakmanızı öneririm. Ve sonuç ne olursa olsun birinin ekmeğiyle böyle çok basit bir sebepten dolayı oynamaya çalışmak ve onu karalamaya çalışmak inandığımız değerlere yakışmıyor. Emre Beyi tanımıyorum, ama uğradığı bu durumun bu hobiye gönül vermiş ve ekmek kapısı yapmış kimsenin uğramak istemeyeceğini düşünüyorum.

Eğer gerçekten dediğiniz gibi bir durum olsaydı ve Emre Bey bunun farkında olsaydı gerçekten bunu telafi ederdi ve böyle bir konu açılmasına izin vermezdi. Ama kendinden ve bakımından emin olduğu için durumu kabul etmeyip kendi yaptığı işinin arkasında durması daha önemli.

Dediğim gibi bu hobi ile uğraşıyorsanız ve gözünüzü yükseklere diktiyseniz doğacak sonuçlara hazır olmalısınız. Ben yaklaşık 6 ay boyunca aynı çift balığın yavrularını büyütmeyi 7-8 defa denedim, hepsinde başarısız oldum. Bazende hatayı kendimizde aramak, nerede eksik yaptık diye düşünmek daha doğrudur. Yoksa her oluşacak sorunda balığı aldığımız yeri yada kişiyi suçlarsak hiç bir kişisel gelişme gösteremeyiz..

Ve empati yapmayı asla unutmayalım arkadaşlar. Başlık sahibi eminim ki discus üretip satma hevesi ile bu türe girmiştir.. Herkesin üretme sevdası vardır. Binbir emekle üretip büyüttüğünüz balıkları sattığınızda 1 hafta sonra size aynı şekilde gelinse ve siz emin olsaydınız kendinizden, sizin tutumunuz ne olurdu ? Hastalıklı balıkları alıp diğer balıkların yanına ekleyip başka balık verir miydiniz gerçekten ? Bir insanın yaptığı işten emin olması çok önemlidir arkadaşlar. Herkese sağlıklı hobili güzel yıllar dilerim.

Beğenenler: [T]29067,ismailyakupoğlu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191227,Emre Öztürk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratdegÇevrim Dışı

Yönetici
[B]12891,3[/B]
Kayıt: 12/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 5055
muratdegÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2018 17:29
"Kendi adıma" düşüncelerimi belirtmek isterim. Öncelikle benim de üyesi olduğum bu forumda yıllardır her üye özgürce düşüncelerini ifade edebilmekte ve tecrübelerini paylaşabilmektedir. Can Bey de bunu yapmıştır. Emre Beyin ticari kaygısını anlayabiliyorum ancak 2018 yılındayız ve durum bu, internet sayesinde yoğun bir bilgi paylaşımı var. Aklı başında olan, muhakeme yeteneği olan müşteri ya da potansiyel müşteri yazılanları okuyup doğru karar verebilir.
Diğer yandan Can Bey ithal discus ve yerli discusu aynı akvaryuma eklemişsiniz. Aynı üreticiye ait farklı tür yerli discusları bile aynı akvaryuma koymak büyük risktir. Bakteri uyuşmazlığı gibi birçok sorun yaşanabilir. Balığın bağışıklığı zayıflar bu nedenle diğer hastalıklar da kolayca ortaya çıkabilir. Yani Emre Bey'den aldığım balıklar hastaydı iddianızı kanıtlamanız bence mümkün değil. Umarım sorun tatlıya bağlanır ve balıklarınız en kısa sürede toparlanırlar.[EDIT]muratdeg,2018-01-02 19:29:47[/EDIT]

Beğenenler: [T]179361,erdemoguz[/T][T]29067,ismailyakupoğlu[/T]
+1: [T]179361,erdemoguz[/T][T]100856,Arapaima[/T][T]108164,sorceres[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 10:26
Konuya nacizane bir yorumda ben eklemek isterim. Ben Emre Bey'i sosyal platformlar üzerinden tanır takip eder ve üreticiliği konusunda her zaman takdir ederim. Hatta birçok yeni discus besleyecek ve benden üretici ismi soran üyelerimize de tavsiye ettiğim iki üreticiden birisidir. Rio akvaryum ismini ilk defa duydum, dükkanına gitmişliğim olmadığı için bu konuda adı geçtiğini anlamam geç oldu.

Gelelim probleme dair yorumuma.

Öncelikle bende 10 yıla yakındır discus besleyip 1000 lerce yavru üreten ve boylayan birisi olarak ve kendi tecrübemden yola çıkarak yorumda bulunmak isterim. Kişileri aklamak, karalamak veya bir şekilde kayırmaya çalışmak gibi algılanmamasını rica ediyorum.

İthal discus alınmış bir akvaryuma yerli discus eklemek maalesef hiçbir iş bilen discuscunun yapacağı birşey değildir. Solungaç parazitleri bütün balıklarda bulunduğu malum bir bilgi olup, bir balıktaki kendisine zarar vermez iken farklı ortamdan gelen balık üzerinde olumsuz bir etki gösterebilir. Gayet normal ve olası bir durumdur. Bunun önüne geçmek için sağaltım yapılır ve belirli bir periyot boyunca balıklar farklı akvaryum fakat mümkünse aynı ortamda bakılır. Yavaş yavaş aşılamalar yapılarak uzun vadede gerekli adaptasyon sağlanır. Bunun akabinde balıklar aynı tanka alınır.

Gelelim ikinci konuya,

Hani şu maltepedeki bilindik abimiz var ya, o da benim önerdiğim ikinci kişidir ve bu yöntemle balık eklerseniz sanıyorum haftaya da onun konusunu göreceğiz [:)] Sakın yanlış anlamayın, burada sizi yermek değil amacım, sadece yönteminizi hatalı bulduğumu düşünüyorum. Kendisiyle sayısız balık takasımız oldu ve abi dediğim birisidir. Bilgisine de kalitesine de her zaman güvenirim.

Bir orta yolu bulunması ve konunun tatlıya bağlanmasını umuyorum.

Sağlıklı balıklar, keyifli hobiler dilerim. [:nazar:]

Beğenenler: [T]179361,erdemoguz[/T][T]66071,hakanturken108[/T][T]29067,ismailyakupoğlu[/T][T]76061,Different[/T]
Teşekkür Edenler: [T]66071,hakanturken108[/T]
+1: [T]66071,hakanturken108[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir