Gümüş Suyu İle Balık Veremini Yenmek


MertZerdeÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 359
MertZerdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2019 01:34
Merhaba, bu konuyu öncelikle tecrübe edinmediğim sürece tavsiye amacıyla açmaktan başka bir beyanım bulunmaksızın açıyorum. Uzun süre boyunca mycobacterium tuberclosis patojenine karşı bir tedavinin bulunmadığı için bu fikri hayata geçireceğim.

Bildiğiniz üzere bu patojen Balık Veremi diye tabir ettiğimiz hastalığa sebep oluyor ve sinsice ilerlediği için canlıyı imha etmek gibi bir çaremiz bile bulunmuyor. Ben her defasında tüm malzemeleri deterjanlı suyun içinde dezenfekte etsemde, sıcaklığı 35 derecede tutup bu hastalıktan tamamen kurtulmayı hayal etsemde beceremedim. Belki yeme bulaştı belki de bir salyangoza. Hep gözümden kaçan bir şey olmalı ki bu illetten kurtulmak kolay değil. 6 ay ara verip tekrar hobiye başlasamda sanırım petshoptan geldi bu sefer hastalık tankıma. Şimdi bu hastalığın ilaçla tedavisi var ve eczanelerden temin edebiliriz. Ama eczacı veyahut doktor bir tanıdığımız olmadığı sürece bu ilacı bize reçetesiz verecek olmaları imkansız. Çünkü seneler önce doktora yalvar yakar iç parazitleri ölsün diye yazdırdığım flagyl tabletleri bir daha yazdıramadım, haliyle eczanedende alamadım. Balık veremi içinde aynı durum söz konusu, verem olmadığınız sürece gereken ilacı (adını hatırlamıyorum) yazdıramazsınız.

Bu sıralar bir çok viral hastalıklara karşı denemek istediğim bir yöntem var : Kolloidal Gümüş Suyu. Bu iksir negatif iyonlu bakterileri, virüsleri ve zararlı organizmaların solunumunu keserek öldürüyor. Yani bağışıklığı olmayacak şekilde virüsü yok ediyor. Bunu akvaryumumdaki kurtuluşu olmayacak hastalıklar için deneyeceğim. Sizlere gümüş suyu yapımından bahsetmeyeceğim bununla ilgili tonlarca bilgi ve video mevcut. Yapımıyla uğraşmak zorunda değilsiniz bir çok marka ve firma üretime geçmiş. Tavsiye etmek haddim değil ama çoğu kullanıcının tavsiye ettiği marka sivaderm.

Gümüş suyu dezenfekte veyahut düzenli kullanım önerilerinde bulunmam doğru olmaz ama viral hastalıklarda ne kadar faydalı olur bunu deneyip konuyu güncelleyeceğim. Daha önceden bundan bahsedilmiş olabilir mantara iyi geldiğine hem fikiriz. Ama balık veremi gibi üreticininde hobicininde sonu olan hastalığa belki bir çözüm olabilir. Buna istinaden belirli ücret karşılığında elimdeki gümüş suyunu diğer akvaristlere bu hastalık üzerinde denemeleri için gönderebilirim.


Şimdilik kullanım önerileri;

- Gümüş suyunu kullanırken Aktif Karbon gibi metalleri ve kimyasalları emen bir filtre malzemesi kullanmayınız.

-Gümüş suyunu tuz ile üretenlerde klor bağlanması yüzünden insan sağlığında birikinti oluşturabiliyor ve zararlı olabiliyor. Bundan yola çıkarak tuzlu su akvaryumlarında kullanılmasını tavsiye etmem. Akvaryumunuzda gümüş suyu uyguladığınız süre boyunca da tuz kullanmayın.

Sorulara ve fikirlere açığım, bunları üretip uygulamaya geçmem ve gidişatı izlemem 40 günden az sürmeyecek. O yüzden sağlıklı hobiler dilerim.[:nazar:]

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T][T]209207,Emre Akkaya[/T][T]230808,AQUARIUM999[/T]
Teşekkür Edenler: [T]203055,mutlubaba[/T][T]209207,Emre Akkaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2019 01:44
Amaciniz enfekte olan canliyi gumus suyu ile tedavi etmek mi? Yoksa akvaryum ve diger tum ekipmanlari sterilize etmek mi?[EDIT]mrah,2019-12-18 01:46:08[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertZerdeÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 359
MertZerdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2019 08:51
[QUOTE=mrah]Amaciniz enfekte olan canliyi gumus suyu ile tedavi etmek mi? Yoksa akvaryum ve diger tum ekipmanlari sterilize etmek mi?[/QUOTE]

Her ikiside, çünkü hastalık canlıda tedavi edilsede ortamda kalan virüsler yüzünden tekrar ortaya çıkıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagatay244Çevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2021
İl: Ankara
Mesaj: 1
cagatay244Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2021 14:08
Sonuç?

Teşekkür Edenler: [T]125030,lemur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4277
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2021 10:39
Madem eski bir konu tekrar gündeme getirilmiş, eski bilgilerimizi gözden geçirmekte yarar var.

1)- Hastalık etkeni virüs değil bakteridir. M. tuberculosis esas olarak insansanda enfeksiyon yaparken balıkta etken M. marinum ve 2 diğer akraba canlıdır. İnsanda, balıkta, sığırda, kuşta vs. farklı akraba canlıların yaptığı enfeksiyon öne çıkmaktadır.

2)- Tedavisi çoklu antibiyotik uzun süreli kullanımı ve takip gerektirdiğinden zordur. Fakat basit bir aşıyla önlenebilmektedir. Bunun için verem savaş dispanserleri yıllardır faaliyettedir. 2050 yılında kökünün kazınacağı beklenmektedir. Balıkta ilaç ya da aşı etkin yollar olarak görülmediğinden, doğru tanı, izolasyon, imha, dezenfeksiyon yolları izlenmektedir.

Detay için daha önceki tartışmalarımıza bakılabilir:

https://www.akvaryum.com/Forum/balik_mycobaterium_tuberkiloz_verem_k952514.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/ne_kadar_guvendeyiz_mycobacterium_marinum_k958949.asp


Beğenenler: [T]223668,kdrackgz[/T]
+1: [T]223668,kdrackgz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir