hepsiburada.com dan şikayet


Mert TÜRKORHANÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 860
Mert TÜRKORHANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 13:04
Abi gerçekten sonunda çok iyi yapmışsın çünkü gözlerini korkutmadan hiç birşey yapmıyorlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 13:30
Pet bölümünün kendilerine az kazandıran bölüm ibaresini parça bazında diğer kategoriler kadar çok satılmayan ürün adedi bazında değiştirmek isterim. Söylemek istediğim tam olarak buydu.
 
İki konuya eleştirim olmuştu. Birincisi üslup ikincisi sipariş sistemi. Hepsiburada.com'un pet sipariş sistemini güzelce anlatabildiğimi düşünüyorum. Üslup konusuna ise bir süre önce PTT'ye yazdığım şikayet mailini örnek göstermek isterim. Yazmış olduğum bu şikayet üzerine sorunum 24 saat geçmeden çözüldü.
 
Ek 1 : Siparişiniz tedarik sürecindeyken, siparişin gönderim işleminin uzadığını düşünüyorsanız bir butona tıklayarak siparişi iptal edebilirsiniz.
Ek 2 : Tedariği tamamlanan ürünleri diğerlerini beklemeden kargoya verilsin diyebiliyorsunuz ve sizden ek kargo ücreti alınmıyor.
Ek 3 : Alışverişinizi satın alırken aleni bir şekilde ' Sipariş süresi tedarik durumuna göre uzayabilir' diyor. Yani size seçme şansı bırakıyor. ''' Vay ben duymadım, vay ben görmedim ''' yapamazsınız.
 
Merhaba,

Sizinle bize göre çok ciddi olan bir sorunu paylaşmak isterim.

25/05/2011 tarihinde Ankara - Maltepe şubenizden İstanbul'da bulunan bir arkadaşıma alıcı ödemeli bir kargo gönderdim. Kargo ücreti 6 TL tuttu. Bu kargo ücretini alıcı oradan ödeyecek, bende elimdeki makbuzla kargo ücretini tekrar şubeden geri alacaktım. Kargoya özellikle 'Alıcının kendisine teslim' yazmış olmama ve ek ücret ödememe rağmen, PTT görevlisi geldiği sırada arkadaşım yemekte olduğu için görevli kargoyu üniversitenin bankosunda görevli bir kişiye bırakmış. Dolayısıyla kargo ücretinide almadan ayrılmış. Arkadaşım beni uyardıktan sonra ptt müşteri hizmetlerine bir şikayet formu doldurttum. 1 ay sonra bile olsa konu çözüldü diye sevindik. Bir görevli, arkadaşımdan 6 TL'yi tahsil etmiş. Bir gün geçtikten sonrada bir yanlışlık oldu diyerek 6 TL'yi tekrar iade etmiş. Eminim bir çoğunuz bunu okuyunca muhtemelen yanlış anladığını düşünecek, tekrar okuyacak, ama doğru anladınız. Bugün müşteri hizmetlerini arayarak tekrar şikayet formu doldurttum ama daha fazla bekleyemeyeceğime kanaat getirerek bu postayı yazma gereği duydum.

Mümkün mertebe özel kargoları değil, PTT kargoyu tercih etmemin bir hayal kırıklığı yaratmayacağını umut ederek, konunun tarafınızca görüşülerek çözülmesini rica ederim.
Kribensis2011-07-08 15:16:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray_aÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 227
koray_aÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 13:34
[QUOTE=by_mustafa] Adamlarları dava edecegimden degil sadece karşılıklı atışması iyi oluyor :DD Ben sınırları zorluyorum vede onların verecekleri cevaplara gülüyorum :PPP  Son soruma bugün cevap gelir yine aynı şeyi tekrarlıcaklar :D  Bende tekrar soru soracagım (Acaba düşünüyorumda ceketinizi bıraksanız o dahamı iyi çalışır diye)  Karşılıklı soru cevap çok komik :D [/QUOTE]
Ben komik olan birşey göremedim. Kişinin sözü aynadır biran bende ciddi ciddi mahkemeye vereceğinizi sanmıştım. Bir şey diyorsanız yapın yapmayacağınız sözleride sarfetmeyin saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 13:46
[QUOTE=koray_a][QUOTE=by_mustafa] Adamlarları dava edecegimden degil sadece karşılıklı atışması iyi oluyor :DD Ben sınırları zorluyorum vede onların verecekleri cevaplara gülüyorum :PPP  Son soruma bugün cevap gelir yine aynı şeyi tekrarlıcaklar :D  Bende tekrar soru soracagım (Acaba düşünüyorumda ceketinizi bıraksanız o dahamı iyi çalışır diye)  Karşılıklı soru cevap çok komik :D [/QUOTE]
Ben komik olan birşey göremedim. Kişinin sözü aynadır biran bende ciddi ciddi mahkemeye vereceğinizi sanmıştım. Bir şey diyorsanız yapın yapmayacağınız sözleride sarfetmeyin saygılar.[/QUOTE]

Ben tam olarak bundan söz ediyordum. Yeterince anlaşıldığımı düşünüyorum. İyi günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

by_mustafaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 359
by_mustafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 18:03
Bu da adamlara son yazışım. Artık daha ne yazsam azdır diye düşünüyorum.

Ben : Emin olun o masaya ceketinizi koysanız sizden daha iyi çalışır. Dedigim gibi taşınmanız müşteri olarak beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Ben ürünü alırken teslim tarihine bakarım 1--3 günü diyorsa 3. cü gün sorunda hakkımı aramak en doğal hakkım. Geçikmeler tamamen sizin suçunuz ve beni madur etmekle kalmıyorsunuz ve ayrıca size olan güvenimi yitirmiş durumdayım... Dedigim gibi siz ya bu işi bırakın başkaları yapsın yada ceketlerinizi ve kravatlarınızı o sandalyeye bırakın belki onlar sizden daha iyi çalışır. Deneyin görün...

Cevap :

3 iş günlük temin süresi geçmiş olan ürününüzün bize ulaşması ile ilgili mağaza departmanımız gerekli işlemleri yapmaktadır. Aciliyetiniz ilgili mağaza departmanına bildirilmiş olup önceliğiniz göz önünde bulundurulacak ve mümkün olan en kısa sürede ürün gönderiminizin yapılması yönünde çalışılacaktır.

 

Siparişinizdeki ürünün  kısa süre içerisinde tedarik edilmesini  beklemekteyiz.

Yaşanan bu gecikmeden dolayı siz değerli müşterimizden bir kez daha özür dileriz.

Saygılarımızla...     


Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Umarım karşılaştığım bu durum kimsenin başına gelmez. Ama olumsuz yorum yapan arkadaşlar birde kendinizi benim yerime koyun. Parayı yatırmışşınız hizmet bekliyorsunuz adamlar bekletiyorda bekletiyor. İnanın yazdığım sorular usluba uygunda olsa olmasada bekletecekler. En azından hizmet veremediklerini anlasınlarki işlerini daha ciddi yapsınlar ve benim gibi diğer arkadaşlar aynı sorunlarla karşılaşmasın...

Sipariş no : 98534438       Sipariş Tarihi : 30.06.2011      
Sipariş Durumu :  Tedarik Sürecinde       Ödeme Şekli : ( Akbank Peşin )    

Birde parayı alırken biz desek tedarik sürecinde diye...
by_mustafa2011-07-07 18:05:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GaMeRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 194
GaMeRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 09:47
Benim merak ettiğim şey, bu soruları gerçekten biri okuyor mu? :D
Sanki otomatik verilen cevaplara benziyor bunlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FeanorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FeanorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 11:38
Mustafa Bey size verilen cevaplar söylediğiniz gibi ceketlerin kravatların verdiği mesajlar.Otomatik mesajlarla cevap veriliyor sürekli.Ekşisözlük'te de denk geliyorum son günlerde bu siteyle ilgili şikayetler artmakta ve yazarlar sizinkilere benzer diyalogları copy-paste etmişler.Müşteriler ve sorunları farklı,verilen cevaplar hemen hemen aynı.Ayrıca üslübunuzda da bir sıkıntı göremedim ben.Önceden parasını ödediğiniz malın teslimi için max. 3 gün deniliyorsa 5inci günden sonra hala telsimat yapılmamışsa ve dalga geçer gibi otomatik mesajlarla cevap veriliyorsa sizin üslubunuz için kibar bile denebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oserginÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2011
Mesaj: 18
oserginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 13:36

bende hepsiburada dan sipariş geçtim ve şuan 10. gündeyim. hala tedarik sürecinde az önce bende bi badana çektim bakalım ne olacakç


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*mehmetcan*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 504
*mehmetcan*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 14:57
Saygı ve tatlı dilin herşeyi çözebileceğine inanıyorum.Siz sonuna kadar haklısınız ama hak hakaret ederek aranmaz.Madem haklısınız sorunu önce yetkili kuruluşa iletirsiniz, cevap sizi tatmin etmezse olan dialoglarla beraber gerekli belgeleri avukata verirsiniz o halleder.
 
Ayrıyeten orda müşteri destek biriminde ceketin kravatın değilde bir şahsın çalıştığını varsayıp bu çalışanın da yakınlarınızdan biri olduğunu düşünürseniz(yani sizin bir akrabanız o işe baksa elalem de gelip azarlar gibi konuşursa,sonuçta size cevap veren kişi hepsiburada nın sahibi değil o da normal bir çalışan) gösterdiğiniz davranışın yanlış olduğunu anlarsınız.
 
Yine de kendi tercihiniz.Saygılarımı sunarım.
*mehmetcan*2011-07-08 15:37:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 15:32

Bu konuyu acan kisi 33 yasinda birisi.Kendisi yazim tarziyla dusunceleriyle ve uslubuyla kendinden kucuklere ders vermesi gerekirken.Kendinden kucukler bu kisiye nasil davranmasi gerektigini soyluyor. Ayrica kendini hakliyken haksiz duruma dusurmekde bu oluyor sanirim.

Hepsiburada.com da bende belki 10-12 kere alisveris yapmisimdir ve yalnizca 1 kere bu sekilde kargomun geciktigini gordum.Ama hic bir zaman bu tarz bir uslupla mesaj atmadim.Sadece 5.gun sonunda neden hala tedarikde oldugunu sormak icin mail attim ve ozur dilediklerini en kisa zamanda kargoyu gondereceklerini soylediler.2 gun sonra da yaninda hediye kitap ile birlikte kargom geldi.
Sonucta onlarinda bir insan oldugunu unutmamak gerekiyor ve siz bu kisilerle acik acik dalga gectiginizi soyluyorsunuz.Bu tarz ile emin olun daha bir cok isiniz ters gider.
Salem2011-07-08 15:57:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

by_mustafaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 359
by_mustafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 18:30
[QUOTE=krakatoa]

Bu konuyu acan kisi 33 yasinda birisi.Kendisi yazim tarziyla dusunceleriyle ve uslubuyla kendinden kucuklere ders vermesi gerekirken.Kendinden kucukler bu kisiye nasil davranmasi gerektigini soyluyor. Ayrica kendini hakliyken haksiz duruma dusurmekde bu oluyor sanirim.

Hepsiburada.com da bende belki 10-12 kere alisveris yapmisimdir ve yalnizca 1 kere bu sekilde kargomun geciktigini gordum.Ama hic bir zaman bu tarz bir uslupla mesaj atmadim.Sadece 5.gun sonunda neden hala tedarikde oldugunu sormak icin mail attim ve ozur dilediklerini en kisa zamanda kargoyu gondereceklerini soylediler.2 gun sonra da yaninda hediye kitap ile birlikte kargom geldi.
Sonucta onlarinda bir insan oldugunu unutmamak gerekiyor ve siz bu kisilerle acik acik dalga gectiginizi soyluyorsunuz.Bu tarz ile emin olun daha bir cok isiniz ters gider.
[/QUOTE]


 Sipariş no : 98534438       Sipariş Tarihi : 30.06.2011      
 Sipariş Durumu :  Tedarik Sürecinde       Ödeme Şekli : Akbank Peşin   

Hep kendinizi çalışanların yerine koyun diyorsunuz. Siz kendinizi benim yerime koymayı hiç denedinizmi ?

Ve ayrıca uslubumda çok ama çok kötü degil. Bakın bu insanlar bu işten para kazanıyor ve işlerini yapmıyorlar.

Bana kimse diyemezki bu insanlar işlerini yapıyor diye. Bakın siparişi ayın 30 unda vermişim ayın 6 sında anca işleme koymuşlar ama bugün ayın 8 i bitti hala durum aynı değişen birşey yok.

Beni uslubumla eleştiren arkadaşlara şunu söylemek istiyorum iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın diye bir laf var. Sizin başınıza bu olay gelse eminim farklı tepkiler olacaktır....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*mehmetcan*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 504
*mehmetcan*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 00:12
Haksızlığa uğrayanlar mahkemeye başvurur Mustafa Bey, telefonun ya da mail adresinin karşısındaki adama değil.Bir kere uyarmışsınız madem hala sallıyorlar işi, verin mahkemeye süründürün.

Siz zaten bu olayı güzel bir şekilde foruma açsanız haklı olduğunuzdan ötürü herkes hepsiburada ya karşı tavır alacaktır.Ama sizin de dediğiniz gibi amaç hak aramak değil 'karşılık atışmanın verdiği haz' ile tatmin olmak.

Ayrıca yine sizin de dediğiniz gibi 'sınırları zorluyorsunuz'. Bunu siz kendiniz yazmışsınız, kabul ediyorsunuz, bir iki tepki gelince de hak arıyorum diyorsunuz.Bence yaptığınız tutarsız ve yanlış hareketler.

Lütfen bunu saygısızlık olarak algılamayın siz benim abim yaşındasınız ama hata herkes yapabilir önemli olan hatayı anlayıp yanlıştan geri dönmektir.

Tekrar söylüyorum yine de kendi tercihiniz.Saygılarımı sunarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray_aÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 227
koray_aÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 17:25
Bakın bu insanlar bu işten para kazanıyor ve işlerini yapmıyorlar diyerek hepsini karalayamazsınız. Mustafa bey ben size bu insanlar işlerini yapıyor diyebilirim ve diyorumda.  Ben konunuzu ciddi gördüğüm için mahkemeye başvurmanızı savunmuş ve desteklemiştim ilk mesajımda sonradan gördümki sizde can sıkıntısından kendinize eğlence aramışsınız. Kendi şahsınız adına genel bir karalama gerek ilgili firma gerek çalışanları adına yapamazsınız. Ben 1 kez olsun sorunla karşılaşmadım ve benim gibi sorunla karşılaşmayanlar sizin gibi  karşılaşanlardan çoğunluktadır buda firmanın kalitesini gösteriyor zaten. Bilinçli davranarak internet sitesinin güncelliğine güvenmeyebilir ve stok sorgulayabilirdiniz. Bu gibi olası problemler sadece bu sitede yaşanmıyor. Şikayetvar incelemesi yaparsanız işini layıkıyla yapan birçok firmanın bu gibi problemlerle karşılaştığını göreceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madstormÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2843
madstormÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 21:08
4 temmuz saat 22:10 itibari ile vermiş olduğum sipariş, bugün kargoya verilmiş. Ben siparişi verirken taşınma dolayısıyla 6 temmuzdan sonra işlemlerin başlayacağı sitede yazıyordu bunu bilerek sipariş verdim. Ayrıca bundan dolayı 300 tlye 50 tl hediye çeki verdiler.
 
Ne yalan söyleyim ben memnunum . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir