"IAPLC 2011" Sonuçları Ardından...


davut erogluÇevrim Dışı

[C]3,1,82118[/C]
Kayıt: 21/10/2009
İl: Manisa
Mesaj: 318
davut erogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 15:21
Köksal Bey, iaplc deki teknik kriterler bence de iyi düşünülmüş. Bunlara ilaveler olabilir. Renk uyumu, bitki yoğunluğu, taklite kaçmama, sürdürülebilirlik, zor yetişen bitkiler artı puan olarak değerlendirilebilir.
Ancak sanırım konu bu değil. Konu şu ki ben ne alınan puanları ne bu seneki sıralamayı küçümsemiyorum. Sadece bu sene kalitenin düştüğünden dolayı üzüldüğümü ifade ediyorum. Bunun neyini tartışıyoruz? Bana göre bu yıl kalite düştü, size göre çok yüksek. Bunlar görüştür, kınamamak gerek. Demek ki ben her yıl iaplc de seviyenin yükseleceğini ümit ediyormuşum, yanılmışım. İniş çıkışlar olabiliyormuş. Daha önce başka forumlarda ve akvaryum.com yarışmalarına katıldım. Hep sağlam rakipler karşısında derece almak için uğraştım. Çoğu kez sağlam rakip katılmıyor ve ben aldığım iki birincilik karşısında açıkçası hiç de övünemedim. Rakipler iyi olmayınca kazanmak bana zevk vermiyor. Şöyle etrafımdakilere: Bakın bu güzelim tanklar içinde ben birinci oldum. demeyi isterim. Sadece falanca yarışmada şu puanı aldım deyip, aaa aman ne güzel denilip pohpohlanmak ne kadar da sahte bir başarı olur değil mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EFENDİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 2160
EFENDİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 15:44
[QUOTE=davut eroglu] Daha önce başka forumlarda ve akvaryum.com yarışmalarına katıldım. Hep sağlam rakipler karşısında derece almak için uğraştım. Çoğu kez sağlam rakip katılmıyor ve ben aldığım iki birincilik karşısında açıkçası hiç de övünemedim. Rakipler iyi olmayınca kazanmak bana zevk vermiyor. Şöyle etrafımdakilere: Bakın bu güzelim tanklar içinde ben birinci oldum. demeyi isterim. Sadece falanca yarışmada şu puanı aldım deyip, aaa aman ne güzel denilip pohpohlanmak ne kadar da sahte bir başarı olur değil mi?
[/QUOTE]

Davut bey, Akvaryum.com da 20. akvaryum ve akvaryum canlısı yarışmasında siz '' Suya kavuşan renkler '' isimli tankınızla 1. olurken '' Tiny Hill '' isimli tankıyla Serkan ÇETİNKOL 2. olmuştu . Ancak IAPLC 2011 de baktığımızda aynı tanklarla yaptığınız katılımlarda '' Tiny Hill '' 461. olurken sizin tankınız olan '' Suya kavuşan renkler '' 475. olmuştur. Bu şartlar altında alıntıda bulunan altı çizilen cümle bir çelişki oluşturuyor. Görebileceğiniz gibi dereceler de güzellik de göreceli ve gören gözlerin ne aradığına bakıyor. Açıkcası ben IAPLC 2010 yahut 2011 arasında büyük bir fark yahut gerileme göremiyorum. Gerileme yahut fark görenin vereceği karara bağlıdır, sizin tanklarda aradığınız kriterlere bağlıdır. Anlaşılan bu sene sizin aradığınız kriterler daha azmış ve beğenmemişsiniz, bu anlaşılabilir bir durum . Ancak bu durum birkaç mesaj önce Güven CEBECİOĞLU tarafından belirtilen cümleleri söylemenize sebep olmamalı diye düşünüyorum .
EFENDİ2011-08-01 15:44:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 16:16
[QUOTE=yasmut]Her ne kadar yazmak istemesemde farklı bir fikiri yazan tek bir kişinin üzerine, pohpohlamaktan başka birşey yapmayan  herkesin ezme veya bastırma politikasına hiç hoş bakmıyorum. En baştada yazma sebebim buydu yine budur. Yarışmalarda bu dereceler gelmeseydi bu tip ukalaca ve olgun olmayan tavırla yazı yazmak için oturup baya düşünmeniz gerekecekti. İyi derece aldığınız için olgun ve ağır başlı yazılar yazmanız çok daha uygun olabilirdi.  Zira İyi  bir yolda ilerleyen herkese elimden gelen desteği herzaman vermiş biri olarak bunu söylüyorum.  Ama özellikle Batuhan bey'in yazdığı mesaj beni  hayrete düşürmüştüür. Zira kendisini oldukça severim. Adist'in yarışmasına ödül destediği vermemin başlıca sebebiydi.

Daha 3 hafta önce batuhan bey'in yaşadığı ciddi  yosun sorununu adist ekibi çözemeyince benden yardım istemişti bende elimden gelen yardımı yaptım. Her zamanda yaparım her konuda usta olmak sonuçta mümkün değildir.  Fakat tüm bunlara  rağmen gelen ve yazılan mesajlar hoş değil. Herzaman birbirimize ihtiyaç duyabileceğimizi unutmak yapılan en büyük hatadır.

Şimdi mustafa bey saolsun benim yazdıkları zaten tamamen onaylamaktadır.  Zira hala aynı fikirde olduğunu ve açıklamasını yapmış, işte Davut bey veya ben yada bir başkasıda kendi fikir ve kıyaslamaları ile diyorki 16- 25 veya 29 herneyse olan tanklar aslında anca 216- 225-229 olacak tanklar diyor. Sizin daha önce aldığım derece hakkında yaptığınız yorumun aynısı,  ben oldukça olgun karşılamıştım.üstelik sadece size destek olmak ve sohbet için geldiğim bir ortamda, Böyle bir yorum gelincede olgunluğu korumak zaten gerçek başarıdır. Yarışmalardaki sonuç başarı için yeterli değilldir.

Ben 8 yıl türkiye şampiyonu olmuş, 3 defa balkan şampiyonu ve dünya şampiyonasında iyi derecesi olan bir kürekçiyim.YAni başarıya doygunum ve halada yenilerini ekliyorum. Yarıştığım veya geçtiiğim kimseye anten tak, yada iyi derece yapanlara, senin senende rakip bile yoktu sayılamaz gibi  çocukça tabirlerde bulunduğumu ve bulunan birini  hatırlamıyorumki  spor profesyonel  birşey, Akvaryum tam olarak hobi ve dostluk gerektiren bir ortamı içinde barındırır.

Ama kalkıp  başkaları için yaptığınız yorumlar birgün dönüp sizede yapıldığında gerekli  olgunluğu göstermek durumundasınız yoksa zaman geçtikçe ne siz nede dereceleriniz hatırlanır. Herzaman insanların tavırları ve davranışları ön planda olur ve herzaman böyle  hatırlanır bunu unutmayınız. Bundan sonra geleccek cevap ve yazılarada mesaj yazmıyacağımı belirmek isterimki bunada yorumlar gelmesin. Olgunca hepbirlikte kutlamamız,  tartışmamız hatta gelen kötü yorumları ciddiye alarak üzerinde düşünmemiz bir yandan da gülmemiz gerekirken,  bu işin böyle bir hale gelmesi veya getirilmesi gerçekten yazık.

Saygılarımla





[/QUOTE]
 
Batuhan abi kendisine yöneltilen cümleler hakkında okuyanlar için gerekli görürse birşeyler yazar. Ben öncelikle kendimle ilgili paragrafıma okuyanlar için (Tunç Bey için değil; kendisi zaten artık yazmayacakmış) bir açıklık getireyim; belliki anlaşılmamış...
 
Herkes kendi fikir ve kıyaslamasına göre istediği tankı isteği yere koyabilir; bu kişinin kendi özgürlüğüdür. Buna karşı hiçbir zaman hiçbir şey söylenemez. Tabi henüz tüm katılımların onda biri, ilk 100 katılımın dörtte biri bile yayınlanmamışken bu kanılara varmak ne kadar mantıklı bir harekettir bunada yine kişinin kendisi  karar verir.
 
Ancak bir yarışmanın yapılması, değerlendirme kriterlerinin olması, bu kriterleri en iyi şekilde değerlendirme yetisine sahip olduğu dünyaca kabul edilen değerli bir jürinin bulunması, puanlamanın yarısını jürinin etkilenme (beğeni) puanının oluşturması gibi faktörler, bizlerin kişisel görüşlerinin dışında bu alanda dünya çapında kabul gören bir estetik ve tasarım anlayışının olduğunuda göz ardı etmememiz gerektiğini gösterir.
 
Bu yarışmalarda jüri kararlarının tutarsızlığı veya katılımların kaliteleri hakkında genel kabul gören fikirlerde oluşabilir ve hatta bunlar için yarışma organizatörleri ve jüri tarafından dikkate alınıp düzeltme ve iyileştirmelerin yapılmasına karar verilmeside mantıklı bir hareket olabilir. Ancak böyle bir durumun oluşması için; tüm katılımların yayınlanıp, yarışma ve katılımlar ile ilgili otoriteler tarafından sonuçların yorumlanması ve bizimde belki çok çok küçük bir etki sağlayabileceğimiz yerel ve uluslararası forumlar gibi ortamlarda katılımcıların genelinin belirttiği görüşlerin sonucunun bu yönde olması gerekir... Ancak bu şartlarda yarışmanın gidişatı ile ilgili kabul gören net cümleler kurulabilir. Kısacası zamanı daha gelmemiş bir konudur.
 
Birde tabi şunu belirtmek lazım. Tunç Bey, bu sonuçlardan önceki ilgili görüşmemizde yıllar arası karşılaştırmayı kabul etmediği gibi bu şekilde düşünenlerede katılmadığını açıkça belirtmişti. Ancak şuan fikrini değiştirmiş görünmesi ister istemez insanın aklına "spor konusundaki başarıları kendisini doyuma ulaştırmamış herhalde" düşüncesini getiriyor. Bu konuyada yine "çok iyimser ve olgun bir yaklaşımla" bir önceki cümlemi geri alarak "fikirler değişebilir" deyip son vermek belkide en doğrusu...
 
**********
 
Burada malesef Davut beyin ve kendisine katıldığını belirten Tunç beyin yarışma ve katılımlar dışında doğrudan bizim tanklarımızı hedef alan yorumları, benim ve bildiğim kadarıyla arkadaşlarımın hiç kimseye hiçbir durumda söylemediği tarzda son derece ağır eleştiriler içermektedir. Hatta rahatlıkla söyleyebilirim ki bana göre kullanılan kelime ve cümleler aşağılayıcı seviyededir. Beni rahatsız eden asıl konu budur. Bana göre eleştiri, yapıcı olmalı ve kırmadan yapılmalıdır.
 
Açık ve samimi bir özür dilenmesi gerektiğini düşünüyorum.
mustafaerdogar2011-08-01 18:04:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sayerÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,65899[/C]
Kayıt: 14/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1267
sayerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 16:24
Alıntı : Tunç Sönmezoğlu 
 
Her ne kadar yazmak istemesemde farklı bir fikiri yazan tek bir kişinin üzerine, pohpohlamaktan başka birşey yapmayan  herkesin ezme veya bastırma politikasına hiç hoş bakmıyorum.
Yarışmalarda bu dereceler gelmeseydi bu tip ukalaca ve olgun olmayan tavırla yazı yazmak için oturup baya düşünmeniz gerekecekti.
 
 
Tunç Bey,
 
''Her ne kadar yazmak istemesemde farklı bir fikiri yazan tek bir kişinin üzerine, pohpohlamaktan başka birşey yapmayan  herkesin ezme veya bastırma politikasına hiç hoş bakmıyorum.''
 
Yukarıda ki cümlelerinizle, şu anda, bu elde edilen sıralamaları tebrik eden,takdir eden bütün arkadaşlara hakaret ettiğinizin farkındamısınız.Ben de bu cümleleri size hiç yakıştıramadım.  
''pohpolamaktan başka birşey yapmayan'' ne demek....
 
''bu tip ukalaca ve olgun olmayan tavırla yazı yazmak''
Maksadını aşan cümlelerle, karşınızdaki lere ''ukala'' deme hakkınız olduğunu da hiç sanmıyorum.
 
Davut bey'e verilen tepki ise,sıralamaları beğenmemiş olmasıyla ilgili değildir.Olabilr beğenmeyebilir en doğal hakkıdır.Sadece küçümseyici ve aşağılayıcı sözlerinden dolayıdır.
 
Biz neyi paylaşamıyoruz anlayabilmiş değilim.
 
 
 
sayer2011-08-01 16:39:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 505
kdenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 16:44
Önce AGA yı topa tuttuk,
Sonra, aslında IAPLC bize göre dedik,
Dedik ve yavaş yavaş kendi kendimize ısırmaya başladık,
Isırıklardan da zevk almaya başladık,
Benim ısırığım güzel, seninki de güzel,
Zevk almakta güzel,
Kişisel doyum oyuncağı Hobi de güzel,
İşin Son' unu beklemekte güzel,
Son' da ki ısırıklar nedeni ile kişisel doyum daha da güzel,
Doyumun keyfini çıkarmak, uzatmak ise hepsinden güzel,
Bırakalım, canı çıkacağına bir kaç günde olsa keyfi çıksın.
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 17:10
Kısa ve öz söylemek istiyorum. Kişinin aynasıdır işi.... Lafa bakılmaz...  Çok ustalar ve çok bilecenler gördük ama bildikleri yanıldıklarına yetmedi. İnsanın biraz gönlü engin olmalı. Bencillik ve kibir büyük günahlardandır. Tabi anlayana. Kimisi çıkmış hobinin ticaretinden bahsetmiş. İsmi mevzu bahis değil bir ağabeyimiz hobi adına hobicilere yardımcı olurken ticari kaygı duyan çok tacirinde hociliğini gördük... Kimiside pohpohtan bahsetmiş. Cümle kalpten kurulur. Düşünceniz ne ise dilinizde odur. Ayıplıyorum sadece. Ayıbıyla kalsın. Başarıyı alkışlıyorsak demekki hobide sizin göremediğiniz gerçeği ve güzelliği görebiliyoruz..... Beğenmeyene varsa ve daha iyisini yaparım diyorsa 2012 IAPLC a katılsın. Nede olsa herkese açık bire kapı. Bu kadar basit... vuslat2011-08-01 17:44:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReaLiSTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1961
ReaLiSTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 17:19
Arkadaşlar daha fazla uzatmasak?! 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 17:26
     Yazdığım yazıyı yönetim silmiş. Neyse. O kadar sert olmuştu ki, kendi kendimi şikayet ettim. (ben de olsam silerdim gerçi)

     İşte bu tip insanlar yüzünden soğudum ve  1,5 sene foruma girmedim . Gerçekten üzülüyorum ve anlamakta zorlanıyorum. Birtek bizim ülkede olur heralde bukadar çekememezlik.

     Demekki neymiş. Yardım isterken bile on kere düşünmeli. karşındakini iyice tanımalı. Günün birinde yapılan yardımlar yüzünüze vurulabiliyor. Bu karakterde biri olduğunu bilsem, sponsor olarak yarışmamıza dahi kabul etmezdim. Davut bey, bak bakalım Adist mi ticari yoksa İsminin altında Ticari üye yazan ve ticari kaygılarla kuyruğuna basılmış gibi bağıranlar mı ticari.

   Evet doğru görüyorsun, 216-226-229 değil. 16. -26. - 29.  Ve elimzideki düşük imkanlarla, birbirimizle bitki paylaşarak bu dereceler. Yoksa Bebek-Sarıyer arasında gezinen zengin bir kürekçi olsaydık, ilk üçe girerdik heralde.
batuhanbayram2011-08-01 17:54:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sayerÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,65899[/C]
Kayıt: 14/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1267
sayerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 17:53
 
 
Bence artık bu konu kapatılsın....yazmanın hiçbir anlamı yok..
 
Biz bu sıralamaları (16-25-29) almakla demekki ne kadar kötü birşey yapmışız farkında olmadan, iki gün sevinemedik,burnumuzdan geldi.
Destek olan herkese teşekkürler...
 
sayer2011-08-01 17:55:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreenlifeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 208
GreenlifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 20:50
[QUOTE=davut eroglu]Bu büyük başarıdan dolayı özellikle ilk yüze giren ve tüm katılımcı arkadaşları kutluyorum.
Hedefim ilk 500 dü ve 475. olmuşum. Yalnız anladığım kadarıyla farklı-ilginç tasarımlar daha çok puan toplamış.
[/QUOTE]

Davut beyin ilk mesajı gayet olumluydu aslında.

Çok değil daha on yıl önce bütün İstanbulu dolaşıp iki kök valisneria, iki kök egeria densa veya anubias bulduğumuz zaman zil takıp oynayacak konumdaydık. Bu gün bir akvaryumda bulunan türleri saymaya kalktığımızda arada başka birşeyde geçirdimi acaba diye düşündürecek kadar çok tür elimizin altında, bu durumda iyi tasarımların ortaya çıkması gayet normal.
Temalı tasarımların idamesi naturel tasarımlara göre daha zordur.
Bir akvaryum sahibiyseniz, özellikle bitkili akvaryum sahibiyseniz; öncelikle kullandığımız bitkilerin çoğu yarı sucul iken doğayı anlamalısınız. Tasarım açısından doğayla dost olmalı, sadece sudan değil bahçe tasarımından, bonsai sanatından vb. herşeyden anlamak zorundasınız, tasarımın kalbi doğadan geçiyor sonuçta.
Hepimiz bir noktada Takashi AMANO'ya hayranızdır, AMANO akvaristten önce doğa fotoğrafçısı, japon bahçe kültüründe yatişmiş bir insan, hepsini birleştirmeyi başarabilmiş biri.
Bu sene alınan derecelerin en olumlu sonucu katılmaya cesaret edemeyen kişilerinde katılmasını sağlayabilecek olması bu pohpohlama değildir. Konu 3000 küsür defa okunmuş bunun 1000 defası tekrar desek konuyu 2000 kişi şimdiye kadar okumuş 100/10 seneye katılım cesareti gösterse kötümü olur, bizim desteğimizin nedeni budur.
Gerek forumlardaki atmosfer nedeni ile gerek yapılan olumsuz ve yersiz eleştiriler nedeni ile belki bu gün dereceye girdiği için tebrik ettiğimiz arkadaşların tanklarınıda geride bırakacak paylaşılmayan onlarca tank var. Yapılması gereken ben niye kaçıncı oldum tartışması yerine bu tankların sahiplerini katılıma ikna edebilmek, bunun için ne yapabiliriz onu tartışmak.
yılmaz sağ2011-08-01 21:25:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 08:56
[QUOTE=yılmaz sağ]Bu sene alınan derecelerin en olumlu sonucu, katılmaya cesaret edemeyen kişilerinde katılmasını sağlayabilecek olması...
...bizim desteğimizin nedeni budur.
...dereceye girdiği için tebrik ettiğimiz arkadaşların tanklarınıda geride bırakacak paylaşılmayan onlarca tank var. Yapılması gereken ... bu tankların sahiplerini katılıma ikna edebilmek, bunun için ne yapabiliriz onu tartışmak.
[/QUOTE]
Geçen sene Mustafa ile konuşurken tam bu konuya yönelik bir yazı gereksinimini hatırlatmıştım. O da oturup aşağıda linkini verdiğim (3. sayfada yine vermiştim.) başlığı açtı.

http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_tasarimi_yarismalarina_hazirlik_k396647.asp

Daha sonra aşağıdaki konuda "Art" tarafından yazılan bir incelemenin çevirisini de tamamen eleştirmenlerin gözünden tasarımların değerlendirmesine yönelik olarak paylaştı.

http://www.akvaryum.com/Forum/our_preciousss_inceleme_k423538.asp

Bunları ben söylemesem başkası söyler ya da bir ara aklına gelip kendi de paylaşırdı. Ama sırf ilgilenenlere referans olsun ve teşvik edici, öğretici bilgiler paylaşılsın diyerek kendisinden rica ettim. Bunun üzerine konuları paylaştı.

Bu başlıklar dışında başka konular da var. Hem burada hem de çeşitli yabancı forumlarda bu konularla ilgili referanslara ulaşılabilir.

Önceki sayfalarda yazdığım, ısrarla istediğim bir şey vardı. Kişi kısıtı koymadan (katılan katılmayan, tartışan tartışmayan, bir beğeniye sahip ya da değil, bir grubun üyesi ya da tek kişi olarak paylaşımlarda bulunan, ticari ya da hobici) herkesten bu anlamda kriter, açıklama, yorum rica ettim. Paylaşan oldu, paylaşmayan oldu. Paylaşanlara teşekkürler. Onlar sayesinde doğru-yanlış bir fikre sahip olduk. Paylaşmayanlar ise ya bunu ifade edemediği için, ya paylaştığında eleştirileceği korkusuyla, ya da gerçekten paylaşacak bir fikre sahip olmadığı içindir diye düşünüyorum.

Fikri olup bunu ifade edemeyenler için ideal çözüm forumda değil kağıt üzerinde geniş zamanda bunu yazmaya çalışmaları olacaktır. Kendini ifade etmek için bir fırsat sağlar.
Eleştiri korkusu varsa buna hiç gerek yok. Burası paylaşım alanı ve çok iyi de olsanız, kötü olsanız eleştiri gelebilir. Önemli olan paylaşımdır. Fikrinizin kötü tarafları varsa görüp düzeltme imkanına kavuşursunuz.
Fikri olmayanlara gelince, zaten isteseler de paylaşımda bulunamazlar. Ama esas sorun bu kişilerin gereksiz tartışmalara girmeleri laf atmaları, olayı büyütmeleridir. Bilmiyorsanız karışmayın. Susun, dinleyin, okuyun, öğrenin.

Deneyimi olan, paylaştığı takdirde katkı sağlayacağını düşünen, eğitici-öğretici kaynaklara sahip, çeviri yapabilen herkesten sonraki seneler için herkesin gelişimini katkı sağlayacak yeni başlıklar oluşturmasını veya olanlara katkı sağlamasını bekliyoruz. Böylece yarışmalara katılım artar, kalite yükselir, dereceler daha iyi yerlere taşınır. Herkesin istediği olur.

Bir kez daha katılan, derece alan, paylaşımda bulunan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor ve hepsini tebrik ediyorum. Seneye ve sonraki senelerde daha fazla kişiyi çok daha iyi yerlerde görebilmek dileğiyle...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 11:06
Bir çok yorumu hayretle izledim, takip ettim.Konu çirkinleşse de sanırım şuan toparlandı.

Birkaç küçük fikir belirtmek isterim.

Yılın kalitesi hakkında yoruma sahip olmak için tüm tankların açıklanması gerek.Kalite düşmüş olabilir, fakat bunu belirlemek için katılımları görmek gerek. Sonrasında da görüş farklılıkları devam edecektir. Kalite anlayışı ve beklenti bu işin göreceli olduğunu ortaya koyuyor. Ben geçmişe göre kalitenin arttığını düşünebilirim, bir başkası aksini iddaa edebilir.

Biz bir araya gelip, insanları teşvik amacı ile forumlarda bitki tanklarına eğilimi arttırmaya çalışıyoruz, ülkemiz adına bir atılım için çaba sarfediyoruz.Sevinmek abartılabilir.Bunun rakiplere bile bir rahatsızlık vermesi anlamsız, kaldıki bana göre aynı milletin insanları burada rakip değildir. Koşullar ne olursa olsun ortada başarı var, elbette sevineceğim.Şunu da belirtmek istiyorum, abartıp sevinmek akabinde rehavet getirmez. İAPLC sonuçları bizleri rehavete sokmak yerine aksine bu alana ayıracağımız mesai süresini arttırdı.Daha iyilerini yapmamız için bize motiv yükledi.

Kendi adıma konuşayım, bu işin doygunluğu yoktur.1. olsam bile ertesi sene için daha iyisini hedeflerim.

Ben sonuçlar açıklanana kadar kesin yargı içeren konuşmaların yapılmasını anlamsız buluyorum.

Bu bizim ortak paydamız ve milli bir maç. Hep birlikte hareket etmek yerine garip tartışmalar, atışmalar yaşıyoruz ve bu durum çok üzücü.
serkan_cetinkol2011-08-02 11:09:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir