Mystic Forest - ( Adist 2011 )


serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 09:23
Buğra Bey teşekkür ederim.

Timur Bey merhaba, yorumunuz için teşekkürler.Sade ve göz yormayan bitki tanklarını ben de çok severim fakat malum orman taklidi, birçok bitki kullanmak ve karışık bir düzenleme yapmak gerekti.Kiraz karides için verdiğiniz bilgiye ayrıca teşekkür ederim, gereken düzenlemeyi ilk sayfada yaptım 

Abdullah Bey teşekkür ederim.Ceratopteris çok hızlı büyüyen bir tür, bu yüzden farklı stratejilerle uygulama yapabileceğim.Düşündüğünüz şekilde ışığı keserse ön camın yüzeyine uygularım.Yine dediğiniz şekilde belli bölgelerde kullanabilirim.Bu uygulamadan sonra tankın istenilen alanlarında gölge oluşturulabilir vs.

     Şuan saç yosunu ile uğraşıyorum.Gün aşırı su değişimi ve yüksek dozda gübreleme deniyorum.1 hafta içinde sonuç alamazsam karartma yöntemine gideceğim.
     Sağ ön taraf için arayışlarım devam ediyor.O alanı mantıklı bir uygulama ile doldurmak istiyorum.Bu konuda tavsiyeler bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 10:59

Bu saç şimdiye kadar benim hiçbir tankımda olmamışdı, bu tankta bendede var.

An azından toplaması keyifli ve bitkilere musallat olmuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.peksüÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 504
H.peksüÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 21:31
Serkan bey kardeşim ben saç yosunu işini aydınlatma saatlerini kısaltarak vede sıvı gübrelemeyi minimum seviyede tutarak hallettim şu an hemen hemen hiç yok gibi,bilginize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur AyhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 498
Onur AyhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 02:21
Verdiğiniz emekten ve çalışmalarınızdan dolayı sizi içtenlikle tebrik ediyorum. Çalışmalarınızın devamını diliyorum. Bende bitki akvaryuma yeni geçtim bu konuda çok meraklı sayılırım. Sırf akvaryumda bitki yetiştirmek için 2 yıldır baktığım cichlidlerimden canlı doğurana geçtim. Tekirdağ'da doğru düzgün akvaryumcu olmadığı için bitkilerimi kargoyla almak zorunda kaldım ve elime geçtiklerinde yolculuktan dolayı bayağı hırpalanmışlardı. Sizler sayesinde hergün bişeyler öğreniyoruz. inşallah en yakın zamanda bende sizin gibi muhteşem akvaryum kurarım. Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 12:47
Serkan bey,
bitkilerin alglere göre ışık a daha hızlı tepki verdiğinden yola çıkarak, timer ile aydınlatmanızı 24 saate yayilacak şekilde 2-2-2 düzeninde ayarlamanızı tavsiye ederim. Tecrübelerime göre saç yosunu nitrattan hiç hoşlanmıyor. Bir müddet nitrat seviyesini yüksek tutmanızı tavsiye ederim. İçinde canlı olmayan bir akvaryumda bu tabi çok kolay olurdu ve kısa sürede bu sorunu aşardınız. Şimdi karideslerin sağlığını gözetmek için, bunu tabi çok dengeli yapmanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 18:56
Serkan tankın son halini bende merak ediyordum. Çok güzel olmuş. Forumda tanıtmanda iyi oldu. Yaz döneminde güzel tanklar devam ediyor.
 
Sağ ön taraf için yarın alacağın bitkilerle birşeyler yapabilirsin sanırım. Grup tatil havasından çıkınca toplanırızda hatta; umarım yani :)
 
Yosun konusunda ben birşey diyemiyorum zira bu konuda senin bilgi ve tecrübenden fazlasına sahip değilim :)
 
 
Birde herkese şunu belirtmek isterim;
 
Kurulum günü çok güzeldi ancak aynı güne piknik organizasyonumuzda denk gelince açıkcası bu tankın kurulumu biraz aceleye geldi. Bunu kurulum sonundaki fotoğraftanda görebilirsiniz. Fakat Serkan' ın kurulumdan sonraki şahsi uğraşları ve elbetteki bilgi, tecrübe ve yeteneğiyle ortaya koyduğu çabalar sayesinde bu çalışma çok daha güzel bir tanka dönüştü. Zamanla daha da güzel bir hale geleceği aşikar.
mustafaerdogar2011-07-10 20:58:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kocabeyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/11/2010
İl: Konya
Mesaj: 717
kocabeyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 20:44
Serkan bey tankınız hayırlı olsun oldukça güzel ve başarılı bir serüven olmuş. Sanırım bu orman konsepti sayenizde oldukça popüler olacak.Sağ taraf için örnek aldığınız resimdeki gibi kumu biraz yükseltip uzayan bitkiler  ile desteklemeniz oldukça iyi sonuç verebilir. Benim gözüme çarpan tek şey tankta yan camların ışıl ışıl görünmesi.
Akarsu oldukça gerçekçi her an bir rafting botu çıkacak hissi veriyor.. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ms79Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]5601,1[/B] [B]6875,2[/B] [C]2,3,28210[/C]
Kayıt: 30/05/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 280
ms79Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 20:57
[QUOTE=serkan_cetinkol] Fotoğraf: 



Evet Serkan çok güzel ama güzel olduğu kadarda bakımı zor bir çalışmaya yine imzanızı atmışsınız tabi ekip sağlam olunca çok güzel çalışmalar ve sonuçlar ortaya çıkıyor. Takip ediyorsan biliyorsundur benzer bir çalışmayı bende yapmaya çalışıyorum. ttp://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_sevdasi_3_k450832.asp?PN=3 kendi akvarymumuda yapmış olduğum hatayı senin akvaryumundada görüyorum ormandaki derinlik hissini verirken diğer manzaralardan farklı kaçırdığımız birşey var bence nedir bu fark.
Orman derinleştikçe karanlığa bürünür (yani açık renk değilde koyu renk bitki görüntüsü derinleştikçe artar)  ve bitki görüntüsü yukarıya  doğru yükselerek gider ama bizim akvaryumlarda biz tam tersini yapmışız bence akvaryumun arkasına doğru daha koyu renkte  ve zeminden daha yüksek koyu renkte bitki kullanmayı tercih etmeliyiz diye düşünüyorum.  Mevcut halimizde ikimizinde akvaryumunda öndeki ağaçların gövdesi göünüyor üst kısım görünmüyor bu normal ama arkaya gittikçe ağaçların yapraklarının görünmesi gerekir diye bir düşünceye kaptırıyor insanı ama ince upuzun ağaçlar arkada sırıtıyor. Yükselen bir zemine bu ağaçlar sıralanmış olsa daha doğal görünür diye düşünüyorum. Kusura bakma biraz eleştiride bulundum ama güzel akvaryum eleştirilir.
 
Tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2011 21:01
Burak başlangıç aşaması keyifli gelebilir, ama abardıklarında inan isyan ettiriyorlar.Sen keyfinden sözetmek yerine bence önlemini almalısın 

Hüsnü abi merhaba, önerin için teşekkürler.Tankı komple karartmaya aldım, bugün 2 gün oldu.Yosunların büyük bölümü yok oldu.İşlemin garanti olması adına 1 gün daha ışık yakmayacağım.

Onur Bey çok teşekkür ederim.Umarım siz de hayaliniz olan tanklara ulaşabilirsiniz.Hepimiz çalışmalarımızı paylaşarak, hatalar yaparak birşeyler öğreniyoruz.Bence yapılan her tanıtımda öğrenebileceğimiz noktalar yakalamak mümkün, tekrar teşekkür ederim.

Timur Bey teşekkür ederim.Nitrat herzaman tankta sorun oldu diyebilirim.Devamlı nitrat ilavesi yapmak durumunda kalıyorum.Ya tüketim çok uçuk yada test kitinde-nitratımda bir sorun var, anlayamadım  2 gün evde yoktum ve çıkmadan önce tüm ışıkları kapattım.Az önce eve geldim ve kontrol ettim, karideslerde sorun yok, bitkilerde de.Oranlarsak yosun %90 azaldı diyebiliriz.1 gün daha karartırsam sorunum kalmayacak.

Mustafa merhaba.Mevsim zorlasa da birkaç fan ile işi çözdüm, engel kalmadı.Şuan epey dağıldık, ADİST ekibi yıllık izin hakkını kullanıyor  Bardağa dolu tarafından bakmak gerek  Bugün aksilik oldu, yarın bitkiler için iş çıkışı buluşabiliriz.Mevcut durumu masaya yatırıp eksikleri de tamam etmeye çalışabiliriz.Yosun sorunundan bahettim, hatta hallettim 

Mustafa Bey (kocabey) önerileriniz için teşekkürler.Kum yükselte durumu çok zor hatta imkansız denebilir.Ama o kısım için kaya-bitki kombinasyonu yada uzayan bir grup ile kapatılabilir.O alanda denemeler yapacağım.Tank oturdu ve malum, stem bitkiler çok hızlı büyüyor.Farklı türler deneyebilirim.Yan camların ışıl ışıl görünmesinin sebebi kaliteli bir makinaya sahip olmamam.Mustafa başta olmak üzere birkaç yakın arkadaşımda güzel cihazlar var.Fırsat olup daha sağlam cihazlarla çekim yaparsam ışıltı sorununu da halledebiliriz  Dere efektini beğenmeniz hoşuma gitti, sırıtmıyor sanırım deyip kendimi kandırmama gerek kalmasın istiyorum  Tekrar teşekkürler.

Mustafa (Ms79) ne kusuru, eleştiri-fikir-yorum alıp, değerlendirip daha iyiye gitmek için tanıtımlar yapıyoruz.Aksine öneriler görmediklerimiz için bize avantaj sağlıyor.Derinlik kısmı konusunda haklısın.Hesap etmediğim durumlar oldu, ilk orman denemesi.Ben işimi kolaylaştırmak adına şöyle bir düşünce ile yola çıktım.Kilometrelerce uzağı görünen bir manzarayı taklit etmek çok zor.Fakat 300 metre kare bir alanın taklidi çok daha kolay.Tanka daha dikkatli bakılırsa hedeflenen poz ikinci cümlede.Aksi halde dere efektini uzatmam gerekirdi.Bitki seçimi ve yerleşimi daha zorlaşacaktı.Yakından gözlenen bir kesiti ele almaya çalıştık.Ona rağmen karanlık alanlar, gölgeler olmalı haklısın.Arka alandaki ağaçlarda dal olması konusuna değinmişsin.Önceki mesajlarda bu durumu konuştuk.Ceratopteris ve incecik ağaç dallarını harmanlayarak bir uygulama yapacağım.Fakat bu bitki tankın yüzeyini kaplayıp tüm ışığı kesecek.O yüzden bu uygulamayı bitime çok yakın bir zamanda başlatacağım.Arka alanda fazlaca vivipara var, birkaç tür taha ekleyip karma karışık bir görüntü ile arka alanı karartmayı hedefliyorum.Manikeden dolayı çok parlak çıkmış arka alan, orada olanlar görünmüyor.

Öneri ve eleştirilerin için tekrar teşekkür ederim...

Bu arada tesadüf, Mustafa ismine sahip 3 ayrı kişi art arda mesaj atmış  Hitabet konusunda biraz zorlandım 
serkan_cetinkol2011-07-11 21:03:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neanderthalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/10/2008
İl: Edirne
Mesaj: 187
neanderthalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 01:04
  Serkan Bey,
Utricularia tankınızın gölgesinde kalmayacak bir tanka imza atmaya başlamışsınız kanatimce,tebrik ederim.Dediğiniz gibi bu kadar alan içerisinde orman hissi yaratmak zor ama  Murat Bey e(Ms79) katılıyorum,bazen çok basit,hepimizin bildiği  bir detayı  perspektif konusunu atlıyabiliyoruz,yani ;ışığın gelişine göre yakın cisimler daha açık ve parlak uzaktaki cisimler daha koyu ve mat olur.Bu durumda arka plan için bence vivipara yerine (bence parlak kalcak,vede arka plandaki seçim çizgisel de olmamalı ),alternatifler düşünülmeli.Tabi tasarım sizin etkilemek istemem,saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 01:20
Sarp bey estağfurullah, amaç gelen yorumları değerlendirip göremediğimizi görmek, daha iyileri yakalamak, yukarıda da bahsetmiştim.

Arka alan için ne yapabilirim hiç düşünmedim.Ceratopteris'leri arka alanda arttırırsam sanırım ışık oldukça kesilecek ve o alan karanlıkta kalacak yani istenilen koyu örtü ve gölge alanlar oluşabilecek.Ceratopteris uygulamasına fena taktım, yavaş yavaş ekleme yapıp sunumu yakalamam gerek   Bu türden beklentim olması gerekenden fazla sanırım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 22:22
Kişiliği olan kurulumları seviyorum.Ben tek başıma birşeyler yapmaya çalışırken sizlerin canla başla ekip ruhu içerisinde çalıştığınızı ve ortaya çok güzel eserler çıkarttığınızı gördükçe, kıskançlıkla karışık bir takdir duygusu içimi kaplıyor.Bir iki küçük kelam edeyim izninizle.Akvaryumun ölçü olarak orman konseptine tam olarak uymadığını düşünüyorum,derinlik biraz daha fazla olsaydı bence hem işiniz kolay olurdu hem de daha gerçekçi bir ormanımız olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 11:39
Kazım abi yorumun için teşekkür ederiz.Boyut konusunda haklısın, ölçüler panaromik değil.Zaten bu peyzajdan sonra bu tankı değiştireceğim.Kapalı sistem tanka sıcaklık sorunundan dolayı tövbe ettim.Daha iyi ölçülere sahip asma kapaklı bir sistem gelecek.Bu ölçüler ile elimizden geleni yapmaya çalıştık.Bitki eklemeleri ve çeşitli düzenlemeler ile genel görünümü daha etkileyici kılmak adına uğraşıyorum, zamanla geleceği hali göreceğiz.

Tekrar teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 12:31
      Serkancım çok çok güzel olmuş akvaryum. Tatilde olduğum için biraz geç farkettim başlığı. Bu sıcaklarda bu tankı böyle bir seviyede tutabilmek bile büyük başarı.Ben mavi-yeşille boğuşuyordum tatile gelmeden önce, heralde akvaryumu bitirip evi sarmaya başlamışlardır. :):)  Mustafa'nın dediği gibi bu tatil faslı bitince buluşmak lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir