Nano Low Tech Akvaryum Kurulumu Hakkında Tavsiye


OzanAkbulutÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 38
OzanAkbulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 00:31
Öncelikle Herkese Merhaba ;

35x35x35 ebatlarında bir low tech bir akvaryum kurmak niyetindeyim. Bu konuda tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum

İlk danışacağım ve en kararsız olduğum konu taban kurulumu. Tabanda bir kaç çeşit yorumlar okudum ve iyice kafam karıştı

ilk aklıma gelen çeşit

-Lav kırığı üstüne hagen kum
bu tabanı mevcut bitkili akvaryumumda kullanıyorum memnunumda aslında ama daha profesyonel bir tabana yönelmek istiyorum bu sebeple aklımda şu şekilde bir kurulum var

-JBL Aquabasis
-Vitasand Bitki kumu
-JBL Aqualacy

Sıralamasını ve doğruluğundan pek emin değilim. Bu sebeple yapılabilecek daha profesyonel tarzlara açığım. Maliyet açısından tabana 200 Tl gibi bir rakam ayırabilirim.

Aydınlatma olarak kullanacağım Power Led sistem olacak. Bunuda işinin ehli birisine yaptıracağım. Ortalama 21 wattlık bir aydınlatma sistemim olacak.

Filtrasyon açısından da Sunsun mini dış filtre yada yine sunsunun askı filtresinden kullanmayı düşünüyorum. Dış filtre debisi çok olabilir bundan dolayı askı filtreye yöneldim birazda açıkcası.

Isıtıcı olarak 100 wattlık bir ısıtıcı alacağım.

Dekor olarak henüz karar vermedim anubias, java fern, gibi kolay bitki türlerinden ve dallı bir kurulum yapacağım.

En önemli yardımınızı beklediğim konu taban olarak ne kullanmam gerektiğim ve misket gübre kullanımını yapmalımıyımdır bunu öğrenmek istiyorum

Yorum yapan herkese teşekkür ederim
İyi hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3985
Yas400Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 00:38
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tdenizsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/09/2016
İl: Izmir
Mesaj: 822
tdenizsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 01:37
Selam.50W ısıtıcı işinizi görecektir.100Watt’a gerek yok diye düşünüyorum.Zararı yoktur da 50W da iş görür.

42 litre akvaryumunuz.Sunsun dış filtre(603HB) debisi düşük gelmez.Kullandım daha önce 35 litrede.Birkaç ayda bir temizliği aksatmazsanız problem yaşamazsınız.Askı filtrelerin çoğunda ses problemi oluyor.603 HB de hiç yok.

Sadece Anubias ve java fern olacaksa bitki olarak tabana niye takıldınız? O iki tür de kuma zaten dikilmiyor.Tahminim daha fazla bitki var planınızda.

High tech kurulum yapıyorum şu anda.Tabanda Aquaforest AF Natural substrate(torflu) üzerinde de Benibachi powder(ince taneli olan) var sadece.Cuba bitki.Bahsettiğiniz JBL malzemeleri daha önce kullanmadım.Kullananlar yorum yapacaktır illa.

Lav kırığı üzerine Hagen sineklik kullanmazsanız belli bir süre sonra kötü görünür.Lav kırıkları belli bir süre sonra üste çıkmaya başlıyor.Kullanacaksanız dediğim gibi sineklik vs. malzeme ile kullanmanızı tavsiye ederim.

21 Watt led eğer taban bitkisi (cuba,montecarlo) gibi kullanmayacaksanız fazla.Yosun sorunu yaşamanız olası(gerçi bitkili akvaryumu olup yaşamayan mı var da neyse).Low tech olacağını hesaba katarak litre x 0.3 hesabını tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzanAkbulutÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 38
OzanAkbulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 01:56
Filtre konusunda dış filtreye bende karar kıldım debisinin çok gelmeyeceğini anladım çünkü.
Bitki olarak tabi ki başka düşüncelerim var, çınar saz ve ismini bilmediğim ama görüntüsünü sevdiğim bitkiler. Bir çoğu tabana dikilen tarzda.
Co2 kullanmayacağım için zemin bitkisi düşünmedim pek ama tabiki deneyeceğim az dikip gelişimine bakacağım. Bu sebeplede ışıklandırmayı güçlü tutmak istiyorum. Dediğiniz gibi yosun sorunu zaten bir çok bitkili akvaryumda mevcut :)
Önceki kullandığım tabanımda dediğiniz gibi sineklikle birlikte hagen lav kırığı kullandım bitki gelişimi olarak bir sorun yaşamadım ama sanki bana çok fazla yararlı gibi gelmedi çünkü sıvı gübre yoğun olarak kullanıyorum.
Bu sebeple farklı bir tarz tabana takılmış durumdayım. Dediğiniz kumları araştıracağım listeme ekledim şuan
Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tutuncu11Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]14792,1[/B]
Kayıt: 20/04/2017
İl: Bursa
Mesaj: 237
Tutuncu11Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 02:29
Merhaba dilediginiz gibi bir akvaryuma kavusursunuz insallah ama bir konuda size tavsiye vermek istiyorum. Co2 kullanmayip yuksek bir isik ve gubre kullanirsaniz tankinizda yosun patlamasi yasicaksiniz. Eger low tech bir akvaryum ise dusunceniz ona gore aydinlatma yapmalisiniz. Ve ona gore bitkiler bakmalisiniz. Ona gore gubreleme yapmalisiniz. Bitkili tanklarda bu üçlünun uyumu cok onemlidir. Bir tanesinde sikinti yasanirsa sorun baslar. Karar verme surecini ne kadar bilgi edinerek yaparsaniz bu sizin isinizi cok kolaylastiracaktir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzanAkbulutÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 38
OzanAkbulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 02:39
Uyarınız için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım tabiki. Aydınlatmamı yaptırırkende low tech akvaryuma uygun şekilde yaptırırım watt hesabı biraz daha az olacak bunu göz önüne alarak siparişimi veririm. Gübreleme konusunda da diğer akvaryumumda kullandığım Reeflowers’ın 6lı setini kullanırım diye düşünüyorum. Yararını fazlasıyla gördüm çünkü, aynı tarzda bir gübrelemeye giderim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir