ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tdenizs
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
983
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2016 00:46
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2023 23:23
Toplam Mesaj:
822 [0.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tevfik Deniz Sağel
Doğum Tarihi:
05 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Izmir
Meslek:
İhracat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tevfik Deniz Sağel

SON 10 MESAJI

Video Eklendi ! Hightech Dutch
2 günde bir bir tablet macrolü akvaryumdan aldığım suda erittim,toz haline getirdim. Temizleyebildiğim kadar siyanoyu dip çekimle aldıktan sonra şırıngaya aldığım macrolü kalan yerlerin üstüne filtreleri durdurup sıktım.20 dakika bekledikten sonra filtreyi tekrar çalıştırıp her ihtimale karşı bakteri kültürü ekledim.Canlı olarak tetra türleri vardı o tankımda.Olumsuz bir etkisini gözlemlemedim.Bunu her 2 günde bir yapıp(toplam 3 kere) sonuncudan sonra yüzde 50 su değişimi yaptım.

Siyano olduğundan eminseniz eğer bu şekilde kullanabilirsiniz.
Video Eklendi ! Hightech Dutch
Hala arada sırada uğraşırım bu siyano derdiyle.

Macrol bazen çözüyor kökten,bazen hiçbirşey yapmıyor.Zannedersem bağışıklık kazanıyor bir süre sonra antibiyotiğe bakteri.Eski bir tankımda 2 kere müdahaleyi macrol ile yaptım ve kurtuldum.3. de hiçbir işlevini görmedim aynı şekilde yapmama rağmen.

Tank içerisindeki sirkülasyonu arttırmak mantıklı bir çözüm.Aslına bakarsanız hareketli alana tutunamadığı için etkili.Netice olarak mücadelede dolaylı yoldan etkili denilebilir.

Ben araştırdığım kaynaklarda şu eksiklikten ,bunun fazlalığından oluşur gibi bir şeye rastlamadım.Rastlasam da inanmam zaten.1 senelik tank,gübreleme düzeni,su değişim rutinine kadar kurulumdan beri hiç değişiklik yapılmamış.Bu tankta 1 günde siyano patlayabiliyor bir anda.Kendi 100x40x35 tankım iyi bir örnektir buna.Bu tankta 900 debili dış filtre,surface skimmer ve dalga motorunu aynı anda kullanmama rağmen bir haftasonu ofisten uzaktayken 2 günde tankı siyano sardı.Ne bir gübre değişikliğim var,ne birşey(bir besin eksiklik&fazlalık durumuna karşılık).Su değişimi de standart Cuma günleri %50 yaparım.Şaşmaz.Ben şehir şebeke suyunda arada sırada karışan bir organikten dolayı olduğunu sanıyorum siyanonun.Tabii ki emin değilim ama tecrübe ile karışık tahmin işte.

Kısa süre önce bir tuzlu tank kurdum.Orada da buldu beni bu.Fakat tuzlu suda mücadele daha kolay.Tatlı su aksine,3 gün ışıkları kapalı tutunca direk kurtuluyorsunuz.

Bu arada eğer siyano ise çok yumuşaktır.Dip çekim hortumu ile çekince direnmez,hemen gelir.Yosun öyle değildir.Bir de sudan çıkartınca koklayın.Çok keskin bir kokusu varsa siyanodur o.Kokusu burnuma geldi şu anda yazarken [:)][EDIT]tdenizs,2019-10-09 15:39:16[/EDIT]
Su Bulandırmadan Kum Ekleme
Selam.Pet şişeye alın kumu.Su ekleyeceğiniz yerlere hafifçe dökün.En ortalığı bulandırmadan oluru bu.
Yosun İstilası
Kubilay Bey,Tank ölçüleri nedir? ledler smd mi,powerled mi? Kaç saat açık günde? Işığın fazla gelip gelemeyeceğini anca bu soruların cevapları alınınca söyleyebiliriz.

Sizdeki bitkilerin ekstra co2 ihtiyacı yok.Mayalı sistemde çıkışı kontrol edemediğiniz için ya hiç olmasın,ya da tüplü sisteme geçin.Mayalı da her zaman yosunu tetikleme riskiniz yüksek.

Her halükarda yapılacak şey mekanik temizlik ve bol su değişimi,artı kaliteli bir excel kullanımıdır.
Aquascaping Turkish Team- Att
Beni de bu oluşuma dahil eden Selçuk Durmaz’a teşekkürlerimi iletirim.Zaten yardımlarını hiç esirgemezdi Emin Karaahmetoğlu ile birlikte.Uluslararası yarışmalarda ülkemizin temsili açısından çok eksikliği hissedilen bir oluşumdu.Amaca hizmet edeceğine gönülden inanıyorum.Hobiye başladığımdan beri de içerisinde bulunmaktan gurur duyduğum ender bir grup oldu.[EDIT]tdenizs,2018-12-15 13:14:05[/EDIT]
Armatür Yüksekliği
Selam.Tablo saçma geldi.Örnek:40 cm yüksekliği olan akvaryumda 10 cm cam üstü armatürüm var diyelim.Neye göre aşırı,neye göre az ? 2x24 watt kullanırım az gelir,4x24 watt kullanırım tam gelir.6x24 watt kullanırım fazla gelir.

Bunun malesef bir formülü olduğumu da sanmam.Deneyip görmek lazım her zaman.
Akvaryum Bitki Evi
Sürekli bitki sipariş veririm.Tavsiye ederim.
100x40x35 Dry Start Cuba
[QUOTE=HobiciBalıkçı]

Son durum nedir ?[/QUOTE]

Selam.Son durum

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189282/291120180025571.jpg[/IMG]

Sol öndeki Cubalar çıktı.Başka bitki eklemeleri yapacağım oralara.
70x40x40 Low Tech
Yasincim,umarım herşey istediğin gibi olur.Her aşamasında ne kadar uğraştığını biliyorum.Eline sağlık.
Aydınlatma Sorunu!
[QUOTE=Eflatun61]Sorun bitkilerin ışıktan yeterli ihtiyacını alamaması . bıtkıler kararıyor ve yosunlanıyor buda büyük bi sorun :/ parvulaların çimen gibi olması gerekirken sadece büyoyorlar yeşil değiller . akvaryum 30 litre zaten tasarruflu ampul yüzünden demiyorum ancak bıtkıler istediğim formda değiller sorun bu yani yoksa bitkiler gelişiyor sürgün veriyor onda sorun yok . aydınlatmada doğru bir aydınlatma 6500k lik phlıpsın cool daylıght akvaryumda kırmızı bitki bakmak istediğim için aydınlatmayı değişeceğim ve oksijen çıkışı görmek bu aydınlatmayla çok zor.[/QUOTE]

zemin bitkisi yayılmıyor ve ,yukarı doğru uzama eğilimindeyse ışık yetersizliğindendir.Silis kum galiba.Pek bitki için tavsiye edilen bir kum değildir normalde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.