ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tutuncu11
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]14792,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
243
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2017 10:17
Son Ziyaret:
13 Mart 2023 11:36
Toplam Mesaj:
237 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sait Tutuncu
Doğum Tarihi:
20 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Isletme yonetimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sait TÜTÜNCÜ

SON 10 MESAJI

Ph Değeri Ölçme Hakkında
Akvaryumunuzun icinde bir cok biyolojik reaksiyon vardir. Suyunuzdaki ph degerini etkileyen bir cok faktör var.Bu yuzden ph surekli degisir. Ozellikle suyunuzdaki karbonat sertligi düşukse cok daha fazla dalgalanmalar olur. Sivi ph olcme testleri ile aşagı yukari belirli bir aralikta ki deger hakkinda bilgi sahibi olursunuz. Spesifik bir nokta değer ölcmek isterseniz ph metreye ihtiyaciniz vardir. Bu ph metrelerde kalite kalite prob uclarina gore degisik fiyatlardadir. Ayni zamanda surekli kalibrasyonunun yapilmasi gerekir. Adwa marka ph metreler var bakabilirsiniz. Ben kullanmadim ancak uygun fiyatli kalem tip ph olcerlerde var. Ayrica forumdaki hobici arkadaslardanda satanlar vardir ikinci el olarak.
Akvaryum Toplam Sertlik Sorunu
Burda neyi bulmayi calıştığınızı pek anlayamadim. Osmoz su kullaniyorsunuz da su akvaryuma alınca mı sertleşiyor? Eğer dinlenmiş su kullanıyorsanız, dinlendirdıginizde sudaki klorun uçmasına yardimci olursunuz. Sebeke Suyunuzun genel sertlik degeri bu. Bunu düşürmek için osmoz su ile karıştirabilirsiniz. [EDIT]Tutuncu11,2020-05-26 23:44:35[/EDIT]
High Tech Bitkili Tank (sona Dogru)
[QUOTE=ityo39]Geçmiş olsun estetik göz sahibi değerli bir hobicisiniz, tanışmasak da uzaktan takdirle izleyen biriyim... Umarım sağlığınız yerindedir yeni kurulumda görüşmek üzere.[/QUOTE]
Cok tesekkur ederim guzel dileginiz icin. Sagligim yerinde sukur. Ciddi bir rahatsizlik atlattim 2 yil oluyor nerdeyse. Bu tanktan sonra 3 kurulum daha yaptim.[:)]
High Tech Bitkili Tank (sona Dogru)
[QUOTE=cmcrae]Sait Bey merhaba, bu tankınızda üst katmanda hangi kumu kullanmıştınız? Zemin bitkisi( cuba diye tahmin ediyorum?) çok iyi yayılım göstermiş[/QUOTE]
Merhaba.
Zeminde sadece vitasend kullanmistim. Lav kirigi ustune. Zemin bitkisi monte carlo.
Hangi Aydınlatma Sistemi?
[QUOTE=LastSoldi3r]@Haniball
Konunu inceledim, takip ediyorum. Elimde önceden kalma hagen kum var, onu kullanmayı düşünüyorum ama emin değilim.
@serhat480
O konuyu okuduktan sonra kafam iyice karıştı, aslında iki tane daha floresan alıp devam edecektim, ama denk geldiğim iyi oldu. Yalnız konu çok uzun olduğu için hepsine bakamadım.
@MaliSglk
Hocam sen powerled sistemini nasıl kurduğundan kısaca bahsedebilir mısın? Akvaryumun fotoğrafları varsa da fikir vermek için faydalı olur.
@Tutuncu11
Ben çok anlamıyorum ama biraz uğraşarak yapabilirim, olmazsa da yardımcı olacak birileri var çevrede. Ama fiyat olarak fazla fark olmayacaksa hazır da alabilirim.
Kafamda bir bütçe belirledim ama uzun ömürlü olacaksa biraz üzerine çıkabilirim.
Verdiğim ölçülere göre power LED ya da SMD LED sistemi tahminen ne kadara mal olur?
[/QUOTE]
Uzun suredir led yaptirmadim. Fiyat verip, yalnis yonlendirmek istemem. Akvaryum olculeri high tech mi low tech mi gibi faktorler fiyati belirler.
Hangi Aydınlatma Sistemi?
Merhaba
Kaliteli florasanlar, armaturlerle birlestiginde ciddi maliyetler ortaya cikariyor. Birde duzenli degisimleri goz onunde bulunduruldugunda cep yakar. Ancak kendini kanitlamis, ayni zamanda testleri yapilarak denenmis profesyonel uretimli urunlerden olusuyor. Diy Power led sistemler kullanilarakta başariya ulaşan cok akvaryumlar var. Bende kullanmistim ve guzel bir akvaryum cikartmistim. Bilginiz varsa kendiniz yapabilirsiniz yada bu işten anlayan ve deneyim sahibi, bu formdada deneyimli akvaristler var onlara yaptirabilirsiniz. Tercih edilebilecek smd grow led gibi seceneklerde var. Arge calismasi yapilmis ve profesyonel urunler. Tamami ile butce meselesi.
Hıgh Tech Bıtkılı Akvaryum Kurulum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196543/100520200023131.jpg[/IMG]
Herkese tekrardan merhaba
Akvaryumda biraz degişiklikler yaptim. Orta plana ekmiş olduğum lobelia cardinalis bitkisini yoğun kök yapisi ve direk yüksek ışık altinda yeşil nokta yosunundan fazla etkilendigi icin akvaryumdan cikarttim. Herbiri yaklaşık 40 cm boyuta ulaşmış 8 adet cardinalisi, tabani oynatmadan kumun altindan köklerinden makasla kesip, bir arkadaşıma hediye ettim. Gerçekten büyük bir alan açıldı. Öndeki micra bitkilerini, farkli bir bitki almak yerine lobelialarin yerine ektim. En ön planda alternanthera minilerde gelisimleri hizlandikca dallari gözüme batmaya başladi. Onlarida söküp, orta plana aldim. Ön plan biraz daha rahatladi. Hem değişimleri sizlerle paylaşip, ayni zamanda bir guncelleme fotografi atmak istedim.
High Tech De Işıklandırma Süresi Ve Uv Filtre
İlk olarak uv filtre size sadece yeşil su probleminde yardımcı olur. Bir çok yosunda etkili değildir. Yosun oluşumunu engelleme high tech bır akvaryumda az organik atık, düzenli ve doğru co2 seviyesi ve yeterli gübreleme ile mümkun olur. Işık, yeterli sirkülasyon, co2 seviyesi ve düzenli gübreleme sağlanan oturmuş bir akvaryumda 8 saat tavsiye edilir. Işık şiddetiniz bakıcağınız türlere göre de değişkenlik gösterir. Ama 18 watt bir ışık kaynağı high tech bir kurulumda biraz az. Taban yüksekliği fazla olursa bazı türler için idare edebilir. Işıklandırma, gübreleme, ( özellikle co2) konusunu iyice okuyun. Gereksinimleri yerine getirmeden uzun süre aydınlatma yapıp, akvaryumunuzu yosunlar ile doldurmayın.
[EDIT]Tutuncu11,2020-05-06 03:26:47[/EDIT]
Montercarlo İcin En Uygun Zemin
Zeminde sadece monte carlo yetistirmek ıstıyorsanız ozel bır zemıne ıhtıyacınız yok. Lav kırığı ile yükselti oluşturup uzerıne her hangı bır dekoratif kum koymanız yeterli olur. Vitasend, hagen gibi uygun fiyatlı 1 2mm tanecikli kumlar işinizi görür. Doğru aydınlatma düzenli sıvı gubre, yeterli co2 seviyesini sağladığınızda basit ve hızlı gelişen bir türdür. Zemine takılmanıza gerek yok. Kayalara tutturup bıle yetistırebilirsiniz.
Jbl Demir Testi
Bunu biliyorum. Ph 7inin altinda her zaman akvaryumumda. Ayrica fosfatla reaksiyona girip çöktugunde akvaryumda beyaz bir sis bulutu olusuyor diye biliyorum.( ben tecrube etmedim) Bende bole bir sey soz konusu degil. Akvaryumda yuklu bir fosfat oranida yok. 0.4 ppmlerde. Saechem kendi sitesinde bunu bitkilerin kullandigini soyluyor. Glukonat selati zayif oldugu icin bitkiler tarafindan efor sarfetmeden hizlica tuketiliyormus. Tuhaf geldi. Elimde edta selatli toz micro gubrem var. Ondaki demir ile denedim ve olcum aldim [EDIT]Tutuncu11,2020-04-05 22:40:34[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.