neden cama cam?


aykut70Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 523
aykut70Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2009 15:41
Aynen katılıyorum @egemen1903 su kendi haline bırakılsa dengeye oturacak ama bırakırmıyız asla :( ikide bir Dip çekimi dışkıların verdiği kötü görüntüyü yok oldu balıkların birinde durgunluk var hemen metilen mavisi atalım akvaryuma bakterilere ölüm,Balıkların birinde hafifte olsa sürtünme alameti var bolca kaya tuuzu atalım akvaryuma ne olursa olsun dengeyi bozmalıyız değilmi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 01:07
Http://www. Akvaryum. Com/forum/rainbov_yavrusu_ne_yer_k271205. Asp
yukarıdaki linkte yeni doğan gökkuşağı yavruları ne yer diye sormuştum ve başta onur bey olmak üzere arkadaşlardan yardım aldım. Onur beyle daha sonra msn üzerindende görüştük ve dip çekimi yapma oturmuş akvaryumda yavrular kendi başlarının çaresine bakar demişti. Bende uyguladım sonuç süper ilk denemem ve 40 yavrudan 20 si şuan neredeyse ana tanka atılacak boya geldiler. Üstelik su değişimini bile düzenli yapamadım. Ben daha önce canlı doğuran, diskus gurami ve tetra besledim ve bunlar arasında en zor yavru alınan balıklar tetralar. Onur bey tetralardan yavru almış tek kelimeyle helal olsun diyorum. Tetralardan herkes yumurta alabilir ama yavru almayı başaranı daha önce görmemiş ve duymamıştım. Bu bile benim için yeterli bir kanıt ama kendimde denedim ve başarılı sonuç aldım. Yavru akvaryumumda şu an ne hava motoru ne de filtre var. Sadece bakılar bitkiler ve dipte oluşmuş torto tabakası var. Şimdi geçmiş zamanlarda dip çekimi yapmak için bitkilerime ve balıklarıma yaptığım işkenceyi düşününce çok üzülüyorum. Teşekkürler onur karedeşim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 08:43
Yavru alıp da büyütmene gerçekten çok sevindim Ömer abi.Yardımcı olabildiğime de ayrıca sevindim.Senden ricam gökkuşaklarında kendini geliştirip uzmanlaşman,benimki sadece bir yol göstermeydi.Daha iyilerini yapabileceğine inanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 16:17
Eş tutturma tankım görsellik ve su şartları açısından kötü not aldı. Elimden bu kadar geliyor malesef mazur görünüz. Bazı yorumlarda da ben bulunayım yanlışım varsa düzeltin lütfen.
* Refet Bey dediniz ki bu tankta nitrat 1 düşerse 10 artar, kısacası uygun olmayan su şartları sağlanıyor.
Uygun olmayan su koşulları bildiğim kadarıyla stresi ve ardından sayılamayacak hastalığı tetikler. Bu tür su koşullarını tolere edemeyen balıkların başında da melekler gelir. İlk aklıma gelen hastalık yüzgeç erimesi. Bu hastalığın başını önce kötü su şartları ardından da stres geliyor. Gördüğünüz gibi benim balıklarda ne yüzgeç erimesi nede stres gözlemleniyordu. Hatta bunları geçtim, inci gövdelerim konusunu takip ettiyseniz bu tankta eş seçildi ve yumurtlama bile oldu.
İnci gövdeleri bu tanktan aldım onların yerine, 2-black, 2-marble, 2-gold olmak üzere 6 damızlık melek saldım. Black ve marble eşti ve dinlendirmeye almıştım. Bu akvaryuma saldığım andan 2 saat sonra mangrov kökünü temizlemeye başladılar. Çok değil bir kaç güne bu tankta yumurtlamış olurlar. Burdan da paylaşırım kısmetse. Benim tankta sanırım sihirli bir durum söz konusu, balıklar stres olacağına yumurtlamak için can atıyorlar
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hanfurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 399
hanfurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 22:20
Arkadaşım biz discuscular cama camı tercih ederiz çünkü discus diğer balıklare benzemez.discus çok daha hassas balıktır ve sudaki nitrattan çabuk etkilenirler.kumlu tanklarda kum özellikle midye kırığı pislikleri içlerinde saklar ve nitrat patlamasına sebep olur.cama cam tanklarımız olmasına rağmen 2-3 günde bir dip çekimi yaparız.evet haklısınız dekoratif durmuyor ama o tankın gerçek dekoru içerisindeki sultanlardır zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 23:06
Burda doğru olduğuna inanılan bir şey paylaşılıyor. Ben doğru olduğunu düşünüyorum ve akvaryumda bir sistem oluşması için uğraşıyorum. Onur ve diğer arkadaşlar başta olmak üzere bildiklerini burada aktararak hobi adına bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Tek söylenilen ben 10 yıldır discus besliyorum, camam cam akvaryumda baktım, dip çektim doğrusu bu böyle olmalı. Nitrat çok önemli vs..
Bizde cama cam yerine koşulları oluşturulmuş bir akvaryumu savunuyoruz. Daha az su değişimi ile yapılacaksa yüzeyden yapılan su değişimi ile.
Biz bir yere varamıcaz gibi, acaba bu discuslarını yıllardır cama cam akvaryumda bakan, her gün yada gün aşırı dip çekimi yapan arkadaşlar hiç denemişmi? Uygun büyüklükteki bir akvaryumda, uygun sayıda discusa yeterli bitki ile ve filtre sistemi ile bakıp ölçümlerini yapıp bakın her şeyi mükemmel yaptım yinede discuslarım yanık kaldı, büyümedi, yumurta vermedi, renkeri olması gereken gibi olmadı. Bunu diyebiliecek varmı? Mantık yürüterek savunulmadı bu güne kadar, cama cam dan başka bir şekilde olamayacağını kim kesin bir şekilde ispatlaya bilir?  Akvaryumda uygun koşulların sağlanmasını savunanlar yeteri kadar delil sundu ama karşılığında yıllardır böyle bakılıyor dendi. Birazda cama cam taraftarları delil sunsun biz çürütelimBig%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2009 09:35

40 litrelik bitkili bir tankım var zaten aşağıdaki akvaryumum bağlantısından isteyen görebiliyor. 1 aydan fazla süredir dip çekimi yapmıyorum. Bu süre içinde de 1 kere su değişimi yaptım.

Cuma günü tatile çıkan mesai arkadaşım kaplumbağasını bıraktı bana, ufak saklama kabında. 7-8 santim kadar kaplumbağa. Gönlüm el vermedi gittim 15 litrelik başka bir kap alarak sistemlerini değiştirdim. Şimdi daha rahatlar. Yuvarlak olan yeni kaplarında teorik olarak sınırsız yüzme alanları oldu.
 
Lakin bu hayvanlar bende kalıcı olmadığı için ekolojik döngüyü kuramıyorum. Kurmaya kalksam bile 15 gün sonra tekrar bozulacak.
 
Sistemi kuramadığım için içini bitkilendiremedim. Şimdi diyeceksiniz ki kaplumbağa bitkiyi yer. Evet haklısınız bitki yapraklarını yer ama bambu gövdesini ısıramıyor. Bambu da hızlı nitrat emici, dibine kum bile koyamadığım için hiçbir şey yapamıyorum. Bu yüzden 2 günde 1 su değişimi yapmazsam kaplumbağalar görünmeyecek dereceye geliyor.Dışkılarını yemeye çalışıyorlar. Suda sürekli dışkı artıkları yüzüyor. Dibe indikleri gibi çöken her şey suyu bulandırıyor.
 
Şimdi balıkla kaplumbağayı bir mi tutuyorsun diyenler olacaktır. Haklısınız bir tutuyorum çünkü ikisi de suya bağımlı canlılar ve aynı şeyleri yapıyorlar. Yemleniyorlar, dışkılıyorlar ve suyun içinde yüzüyorlar. Kaplumbağa bunlardan farklı olarak karaya çıkabiliyor.
 
Yeni kaplarında kum yok, dekor yok, döngüyü sağlayacak hiçbir şey yok. Kaplumbağanın doğal yaşamında olan bir tek su var o da bana gelmeden önce 1 parmak kadardı. Ben kalkmış kaplumbağayı su doldurduğum leğenin içine  yaşatmaya çalışıyorum(!). Haliyle de 2 günde 15 litre suyu dinlendirip ısıtıp kabına koymam, çıkarttığım suyu da dökmeye vicdanım el vermediği için apartmandan aşağı taşıyarak bahçeye dökmek zorundayım.
 
Discusta yapılan da aynısı. Nasıl ki kaplumbağanın doğası leğenenin içi değil, discusun da doğası cama cam değil. Cama cam akvaryumların aynısını balık halinde de yapıyorlar. O yüzden cama cam akvaryumlar bana hep akvaryumcu tankı değil de balıkçı tankı gibi geliyor. Kaça bunun kilosu diyesim geliyor ama o zaman işte tartışma çıkıyor. Sen benim kaç yıldır discus beslediğimi biliyor musun diye. Hayır bilmiyorum ama az çok amazon biyotobunu bir de balıkçılardan farklı bir tankın olmadığını biliyorum diyorum. İnternete gidip balığın doğasını gösteriyorum, ordan çıkıp balık haline uğruyoruz. Geri akvaryumun karşısına geçtiğimizde bu sefer "ama ben yıllardır böyle..." diye amalar başlıyor.
 
"...ama siz öyle yapıyorsunuz"
ama sizin ne kadar süredir böyle yaptığınız da bunun doğru olduğunu ıspatlamıyor. Discusun yaşadığı yerler bitkili, bol köklü, zemini genelde çamurlu yerler zaten.
 
Benim kaplumbağaları koyduğum gibi bir leğenin içine balık koyup beslemeye çalışan arkadaşlar, benim kaplumbağlarda için 2 günde 1 yaptığım temizlik külfeti gibi külfete mahkümlar. Artık 15 gün idare etmek zorundayım böyle, oysa gidici olmasalar 15 gün içinde sistemi oturtmaya başlamış olurum. Zaten sahibine verdiğim zaman da kendim götürüp sistemi kurup öyle bırakmayı düşünüyorum. Saklama kabında kaplumbağa mı beslenirmiş yazık!
 
Bu misafir gelen kamplumğaların ayrıntıları:
 
Bu da artık dip çekimi yapmadığım tankımın baştan sona gelişim basamakları
Torik2009-06-08 11:10:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

radenkoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 974
radenkoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2009 11:57
Böyle kendi pisliği ile pislenmiş yosundan alvaryumun içi bile görülmeyen bir 40 litrelik tankta bende mavi göz gökuşaklarından yavru aldım. Sonra evde göze hoş durmuyor diye yosunla yapılan savaştan biraz olsun ben zaferle ayrıldım ama artık gökkuşağı yavrusu göremiyorum. Şunu demek istiyorum kendi pisli ile pislenen akvaryumlar en sağlıklı akvaryumlardır. Burada düzenli su değişimi ve filtrasyona dikkat edilirse bir sorun yaşanmaz hatta sorunlar çözülür su değişimi dip çekimi olarak düşünmeyin sadece su takviyesi ve herhangi bir yerden su çekip su ekleyin. Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 12:11
[QUOTE=rcall]Eş tutturma tankım görsellik ve su şartları açısından kötü not aldı. Elimden bu kadar geliyor malesef mazur görünüz. Bazı yorumlarda da ben bulunayım yanlışım varsa düzeltin lütfen.
* Refet Bey dediniz ki bu tankta nitrat 1 düşerse 10 artar, kısacası uygun olmayan su şartları sağlanıyor.
Uygun olmayan su koşulları bildiğim kadarıyla stresi ve ardından sayılamayacak hastalığı tetikler. Bu tür su koşullarını tolere edemeyen balıkların başında da melekler gelir. İlk aklıma gelen hastalık yüzgeç erimesi. Bu hastalığın başını önce kötü su şartları ardından da stres geliyor. Gördüğünüz gibi benim balıklarda ne yüzgeç erimesi nede stres gözlemleniyordu. Hatta bunları geçtim, inci gövdelerim konusunu takip ettiyseniz bu tankta eş seçildi ve yumurtlama bile oldu.
İnci gövdeleri bu tanktan aldım onların yerine, 2-black, 2-marble, 2-gold olmak üzere 6 damızlık melek saldım. Black ve marble eşti ve dinlendirmeye almıştım. Bu akvaryuma saldığım andan 2 saat sonra mangrov kökünü temizlemeye başladılar. Çok değil bir kaç güne bu tankta yumurtlamış olurlar. Burdan da paylaşırım kısmetse. Benim tankta sanırım sihirli bir durum söz konusu, balıklar stres olacağına yumurtlamak için can atıyorlar
Saygılar,[/QUOTE]
Bir kaç gün önce böyle demişim, paylaşalım ki sözümüzü yememiş olalımGöz%20Kirpma






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanturken108Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 677
hakanturken108Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 17:28
Harika bir başlık olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
 Syn. Onur Şahin'e çok teşekkür ediyorum. Artık usulca bende bırakıyorum dip çekimlerini... Bu başlık daha önce neredeydi...!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baho038Çevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 395
baho038Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2009 19:34
Ben sormasaydım hala bilgisiz kalcaktınız.Dil%20Çikarma.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hepinize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tahir94Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2009
İl: Samsun
Mesaj: 658
tahir94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 15:59
[QUOTE=sinekvalesi86][QUOTE=samican.54]Şu camacam olayını bir türlü çözemedim. Anlamadığım akvaryumların hepsi camdan değilmidir. Cama ağaç yada cama plastik olanlarıdamı var :)). Camacam bir akvaryum resmi koyabilen varmı merak ettim şu akvaryumu.[/QUOTE]
Bu cama cam olayı benimde cok ilgimi cekmişti bi araBig%20smileBig%20smile ama araştırmadım bende sorunuzun cevabını merakla bekliyorum.
[/QUOTE]
 
Akvaryuma balıktan başka bişe koyma al sana cama cam KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

megasussÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 674
megasussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 18:56
Bu konuyu okuduktan sonra yaklaşık 1.5 ay önceden bu zamana hiç dip çekimi yapmadım ve balıklarımdaki değişimi farkettim. Sadece 2 haftada bir herhangi bir yerden 20litre su değiştirip eksilen suyu tamamlıyorum. Onur abiye çok teşekkür ediyorum. Yeni kuracağım 45l lik bitkilidede dip çekimi yapmayacağım. Teşekkürler 0nur abi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tahir94Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2009
İl: Samsun
Mesaj: 658
tahir94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 19:00
Serkan Bey balıklarınızda ne gibi değişimler oldu? Açar mısınız biraz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir