Saldırgan Agresif Balıklar Tanıtımı


MertGunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 382
MertGunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2016 15:22
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/Bi197376ir.jpg[/IMG]
Latince Adı: Polypterus senegalus
Coğrafik Kökeni: Afrika'da en az 26 ülkede bulunmaktadır. Mısır, Kamerun, Etiyopya, Kenya, Mali, Fildişi Sahili, Tanzanya, Nijerya, Senegal ve diğerleri.
Yaşam Alanı: Genellikle bataklıkların sığ, yavaş hareket eden sularında, sazlıklarda ve tatlı su lagünlerinde bulunur.
Beslenme Biçimi: Etçil. Yırtıcı bir balıktır. Kıyılmış solucan, kan kurdu, balık eti ve karides gibi çok fazla çeşitli etli yemlerle beslenebilir. Kuru yemi de genellikle kabul ederler.
Davranış Biçimi: Agresif ve avcı.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Erkeğin anal yüzgeçleri daha kalındır.
Üreme: Son derece zordur. Akvaryum ortamında üretildiğine dair pek bilgi bulunmamaktadır. Doğada yağmur mevsimi boyunca ürer, muhtemelen sıcaklıktaki ve su kimyasındaki değişiklikler yumurtlama davranışına neden olmaktadır. Üretmek için büyük bir tank gereklidir ve su yumuşak, hafif asidik olmalıdır. Yumurta saçarak ürediği için bol bitki veya yumurtlama paspası gereklidir. Erkek dişiyi kovalayarak ve dürterek kur yapar. Yetişkin balıklar yumurtaları yiyebilirler bu nedenle yumurtlamadan sonra çıkarılmalıdırlar. Yumurtalar 3-4 gün içinde çatlar ve 3 gün sonra serbest yüzüşe geçerler. Yavruların ilk olarak artemia veya mikrokurtla beslenmeleri gerekir.
Sıcaklık: 24°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 50 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 600 litre
Su Sertliği: 5 - 20 °dH (Yumuşak - Çok Sert)
pH: 6.2 - 7.8
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: İnanılmaz derecede dayanıklı balıklardır, gece aktif olan bir türdür ve görüşü çok zayıftır, avını bulmak için güçlü koku alma duygusunu kullanır. Atmosferden hava alabilirler. Derileri ıslak kaldığı sürece su dışında durabilirler. Bu tür için derinlik taban alanından daha önemlidir. Kum ince taneli olmalıdır, kütükler ve pürüzsüz kayalardan saklanabilecekleri alanlar oluşturulmalıdır. Açık yüzme alanlı ve kısa bitkili akvaryumları severler. Akvaryumun üzeri iyi kapatılmalıdır. Ağzına sığabilecek balıkları avlayacağı için birlikte beslenmemelidir. Diğer Polypterus türleri, Synodontis türleri, Datnoides türleri, bıçak balıkları, büyük Ctenopoma türleri, büyük boyutlu characin türleri ve Afrika Kelebek balığı uygun tank arkadaşlarıdır.






[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/ID_RedtailCatfish_1200x490.jpg[/IMG]
Latince Adı: Phractocephalus hemioliopterus
Coğrafik Kökeni: Güney Amerika: Amazon ve Orinoco Nehri havzaları.
Beslenme Biçimi: Etçil. Midye, solucan, kan kurdu ve balık parçaları ile beslenmelidir.
Davranış Biçimi: Avcı bir balıktır, kendi boyutunda veya daha kendinden büyük balıklarla bakılmalıdır.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Sıcaklık: 21°C - 27°C
Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerin yüzgeçleri dişilerden daha koyu kırmızı olur.
En Fazla Büyüdüğü Boy: 120 cm En Az Akaryum Hacmi: 1200 litre
Su Sertliği: 5 - 10 °dH
pH: 5.5 - 6.8
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: Çok büyüyen balıklardır. Normal boydaki ev akvaryumları için uygun değillerdir. Kötü su şartlarında bıyıklarında bozulmalar olur.






[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/5548024491_b4f1bca136_b.jpg[/IMG]
Latince Adı: Payara Hydrolcus
Coğrafik Kökeni: Amazon Havzası Ve Dalgalı Nehirler
Beslenme Biçimi: Etçil Ve Agresif Bir Balıktır Canlı Yem İhmal Edilmemelidir Bazı Balıklar Tercih Edilebilir
Davranış Biçimi: Agresif
Kendi Türlerine Davranışı:Agresif
Yüzme Seviyesi: Orta Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Belirgin bir ayrım yoktur.
Üreme: Akvaryumda ortamında üretilmesi mümkün olmadığından üretimine dair bir bilgi bulunmamaktadır
Sıcaklık: 24°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 120 Cm Olan Bireylere Rastlanmıştır
En Az Akvaryum Hacmi: 2000 Litre
Su Sertliği: Yumuşak - Çok Sert
pH: 6.0 - 8.0
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum:Yalnız olarak veya benzer büyüklükteki, agresif olmayan ve ağzına sığmayacak balıklarla birlikte beslenmelidir. Akvaryumlarında su akışı çok güçlü olmamalıdır ve aydınlatma çok parlak olmamalıdır.






[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/5742.jpg[/IMG]
Latince Adı: Channa marulius
Coğrafik Kökeni: Pakistan'dan Hindistan'a, Sri Lanka, Bangladeş, Nepal, Myanmar ve Tayland'tan Güney Çin'e, Laos ve Vietnam. Ayrıca ABD'nin Florida eyaletinin Broward ilçesinde işgalci bir popülasyon bulunmaktadır.
Yaşam Alanı: Büyük nehir kanallarında, karasal göllerde (denizden uzak), kanallarda ve bataklıklarda yaşama eğilimindedir. Su altı bitki örtüsünün bulunduğu alanlarda yaşarlar.
Beslenme Biçimi: Etçil. Doğada muhtemelen küçük balıklar, amfibiler ve böceklerle beslenmektedir ama esaret altnda canlı olmayan seçenekleri de kabul ettikleri çoğu kez gözlenmiştir. Bazı örneklerin kuru yemi bile kabul ettikleri görülmüştür (kuru yem başlıca diyet olarak kullanılmamalıdır). Yetişkinler şerit halindeki balık eti, bütün karides ve midye gibi besinleri kabul ederler. Yavrulara ise kankurdu, küçük toprak solucanı, doğranmış karides vb. yemler verilebilir. Dana yüreği veya tavuk gibi besinleri tam metabolize edemeyecekleri için bu tür besinler verilmemelidir, yağlanma ve hatta organ dejenerasyonuna neden olabilir. Canlı doğuran ve japon gibi balıklarda parazit taşıma riski olduğundan bu balıklarla beslenmemelidir.
Davranış Biçimi: Aşırı agresif. Yetişkin olmadan önce oldukça barışçıl olurlar, cinsel olgunluğa ulaştıktan sonra agresif bir tutum sergilerler. Diğer türlere karşı daha fazla agresif olabilirler, ağzına sığan balıkları yemeye çalışabilir.
Kendi Türlerine Davranışı: Agresif. Yetişkin olmadan önce oldukça barışçıl olurlar, cinsel olgunluğa ulaştıktan sonra agresif bir tutum sergilerler.
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Belirgin bir ayrım yoktur.
Üreme: Yapay havuzlarda/göletlerde üretimi yapılmıştır. Yuva inşa ederler ve sarımsı kırmızımsı yumurtalarını bu yuvaya bırakırlar. Sıcaklığa bağlı olarak yavrular 2-3 gün sonra yumurtadan çıkarlar.
Sıcaklık: 15°C – 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 180 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: Halka açık kurumlardaki akvaryumlara (hayvanat bahçesi vb.) veya oldukça büyük özel akvaryumlara uygundur (Min: 1500 - 2000 litre).
Su Sertliği: Çok Yumuşak - Çok Sert
pH: 6.0 – 8.0
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: Labirentlilerden olmamasına rağmen havayı solumasına yardımcı organları vardır, bu organ sayesinde oksijenin az olduğu ortamlarda ve hatta bir süre boyunca su dışında hayatta kalabilir. Akvaryum ortamında sıklıkla su yüzeyine çıkarak hava yuttukları görülür. Bu tür için dekor çok önemli olmasa da, su yüzeyinde sarkan bitkiler veya dalların bulunması iyi olabilir. Kaçma kabiliyeti nedeniyle akvaryumun kapağı sıkıca kapatılmalıdır. Nemli bir havaya ihtiyaç duyduklarından kapakla su yüzeyi arasında boşluk bulunmalıdır. Tek tür olarak beslenmesi daha uygun olacaktır. ABD'de istilacı bir tür konumundadır ve hatta ülkeye sokulması, tüketimi ve beslenmesi yasaktır.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/silverArowana4.jpg[/IMG]
Latince Adı: Osteoglossum bicirrhosum
Coğrafik Kökeni: Amazon nehir sistemi.
Yaşam Alanı: Beslenme alışkanlığından dolayı, Amazon'da berrak kısımlarda ve görüş mesafesinin az olduğu çay rengi sularda görülür.
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı oldukça zordur. Genel olarak erkeklerin anal yüzgeçleri daha uzundur. Dişiler olgunluğa eriştiklerinde daha iri görünürler.
Üreme: Akvaryumda üretilebilen bir balıktır, fakat üretilmesi zordur; çünkü büyük boylara ulaştıktan sonra üreme davranışları sergilerler. Ağızda yumurta tutarlar. Genelde, üreme için, büyük havuzlarda, 20'li gruplar halinde baklılan balıklardan, eş olan dişi ve erkek gruptan ayrılır ve çiftleşme gerçekleşir. Diğer balıkalrdan farklı olarak, dişinin yumurtladığı 150-200 arasındaki yumurtayı erkek ağzına alır. 2-3 hafta erkeğin ağzında kalır.
Sıcaklık: 24°C - 30°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: Doğada yakalanan en büyük arowana 152cm uzunluğundadır. Akvaryumda 110-120cm civarı büyümektedirler.
En Az Akvaryum Hacmi: Sadece çok büyük halka açık tesislerdeki akvaryumlar için uygundur.
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.0 - 6.7
Zorluk Seviyesi: 5
Genel Yorum: İyi zıplayıcıdırlar, bakılacağı akvaryumun üstü iyi kapatılmalıdır. Göz düşmesi(drop eye) en çok görülen sorundur. Bunun için balığın beslnemesine dikkat edilmelidir. Dibe çöken besinler, bu sorunun temelidir. Yutabilecekleri boydaki balıklara karşı tehlikelidirler. Uygun hacim olduğunda kendileriyle aynı boydaki arownalarla beraber bakılabilirler. Varyeteleri vardır(Snow arowana, silver arowana v.s). Black arowna(Osteoglossum ferreirai) ile karıştırılmamalıdır. Görünüş olarak benzeselerde, farklı türlerdir.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/maxresdefault.jpg[/IMG]
Latince Adı: Parachromis dovii
Habitatı ve Anavatanı: Nikaragua, Honduras, Kosta Rika.
Beslenme Biçimi: Etçil. Doğada çiklit türleri dahil balıkla beslenir.
Davranış Biçimi: Aşırı agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı agresif
Yüzme Seviyesi: Her seiyede
Cinsiyet Ayrımı: Dişi erkek arasında görünüş açısından pek bir ayrım yapılamaz, erkekler nisbeten daha büyüktür. Yetişkin erkekler kafa yaparlar. Resimde; üstte olan balık erkek altta olan balık dişidir.
Üreme:500 ile 3000 arası yumurta düz bir yere dökülür. Dişi yumurtaları havalandırırken erkek yuvayı korur. Yavrular 3 gün içinde çıkar ve çıktıktan 4-7 gün içinde serbest yüzer hale gelir. Yavrular artemia, su pirasi ve ezilmiş yem ile beslenebilir. Özellikle yavrular varken elini akvaryuma sokmadan önce iyi düşünülmelidir.
Sıcaklık: 23°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkek 63 cm, dişi 40cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 750 litre (tek erkek için)
Su Sertliği: Orta _ Sert
pH: 7.0 - 8.0
Zorluk Seviyesi: 5
Genel Yorum: Orta Amerika'nın en büyük çiklit türü. Gerçek bir avcı. Neetroplus nematopus başlıca avlarındandır. Agresifliği ve boyutu nedeniyle karma tanklar için önerilmemektedir.








[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/clown_knife2.jpg[/IMG]
Latince Adı: Chitala ornata (Notopterus) chitala
Coğrafik Kökeni: Tayland, Malezya, Borneo, Hindistan
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Yutabileceği boydaki balıklara agresif.
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Cinsiyet Ayrımı: Bilinmemektedir.
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Üreme: Yumurta dökerler. Akvaryumda üretilememişlerdir.
Sıcaklık: 24°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 80 cm.(Doğal ortamında 1 metreye kadar büyüyebilir.)
En Az Akvaryum Hacmi: 1000 litre
Su Sertliği: 5 - 10 °dH
pH: 6.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: American cichlidleri, kedi balıkları, kendileriyle aynı boylarda bıçak balıkları, arownalarla beraber bakılabilir. Akvaryumun bir yerinde saklanmayı tercih ederler, yem atıldığı zaman ve gece daha aktiftirler. İyi zıplayıcılardır, akvaryumun üstünü iyi kapatmak gerekir. Bitkili tanklarda bakılabilirler. Akvaryumda balığın saklanabileceği bölümler mutlaka olmalıdır. Üzerindeki benek sayısı değişebilir. Akvaryumda yutabileceği boydaki balıkları ve salyangozları yiyecektir.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/Serrasalmus_rhombeus2.jpg[/IMG]
Latince Adı: Serrasalmus rhombeus
Coğrafik Kökeni: Amazon ve Orinoco nehri havzaları, kuzey ve doğu Guyana'nın korunan nehirleri ve kuzeydoğu Brezilya kıyı nehirleri.
Yaşam Alanı: Nehir; nehrin hızlı akan ve derin bölgeleri.
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Aşırı agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı agresif
Yüzme Seviyesi: Her seviyede
Cinsiyet Ayrımı: Erkeğin anal yüzgeci öne uzanır, dişilerde düzdür.
Üreme: Düz yumurta dökerler. Yumurtalar bitkilerin arasına veya kumda açılan çukura bırakılır ve ebeveynler tarafından korunur. Yumurtalar, 2 – 3 günde kırılır.
Sıcaklık: 23°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 40 cm., daha büyük örneklere de rastlanır.
En Az Akvaryum Hacmi: 450 litre
Su Sertliği: 10 – 20 °dH
pH: 5.8 – 7.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Akvaryumda bir tek balık olarak bakılması gereken bir türdür. Akvaryumun ışığı loş olmalıdır. Yetişkin Rhombeuslar derin suda yaşadığı için akvaryum daha da loş olmalıdır. Nehir balıkları oldukları için akvaryumda akıntı olmalıdır. Motor kullanılması ve akıntı sağlanması balığın sağlığı açısından gereklidir. Kare ve derin akvaryumlar kullanılması daha uygundur. Akvaryumun eni balığın dönebileceği şekilde olmalıdır. Küçükken saklanmaya ihtiyaç duyduğu için beyaz renktedir. Yiyeceklerinin %82'sini balık ve yüzgeçleri, %11'ini çeşitli bitkiler ve tohumlar, %7'sini yengeç, ıstakoz gibi canlılar oluşturur. Yavru ve küçük balıklar bol bitkili yerlerde ve gözden uzak yaşarlar. Burada mikro böcekler gibi küçük avlarla beslenirler. Yeterince büyüdüklerinde saklanmaya ihtiyaç duymazlar. Büyüme hızı 15-20 cm'den sonra yavaşlamaya başlar.








[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/5702.jpg[/IMG]
Latince Adı: Atractosteus spatula
Coğrafik Kökeni: ABD'nin orta ve güney eyaletleri, kuzey ve orta Meksika.
Yaşam Alanı: Büyük göller, durgun nehir kolları, durgun sular, gölcükler ve nehirler. Hem tatlı hem de acı sularda hayatta kalabilirler ama daha çok büyük nehirler ile taşkın havzalarını tercih etmektedirler. Hızla akan sularda yaşama eğiliminde değildir.
Beslenme Biçimi: Etçil, canlı yemle beslenmelidir. Timsah balıkları doğada küçük balıklar ve su kabuklularına pusu kurarak avlayan bir avcıdır. Bazen esaret altına yeni alındıklarında yem almaları zor olabilir, kısa bir açlık döneminden sonra yem almayı öğrenebilirler. Kısa bir süre sonra en küçük bireyler karides, küçük kumbalığı vb. gibi etli dondurulmuş yemleri kabul edecektir, daha büyük örnekler için alabalık veya çaçabalığı gibi balıkların tamamı verilebilir. Yavruyken her gün beslenmelidirler ama balıklar büyüdükçe yem verme sıklığı azaltılmalıdır; bir yetişkin en az bir ya da iki haftada bir beslenmelidir. Sığır kalbi veya tavuk gibi hayvanların etleriyle asla beslenmemelidir, bu etlerde bulunan lipidler ve diğer organik bileşikler uzun vadede aşırı yağ birikimine ve hatta organ dejenerasyonuna yol açar ve balıklar tarafından sindirilemezler.
Davranış Biçimi: Aşırı agresif, ağzına sığabilecek türleri avlayacaktır.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Doğrulanmamıştır ama dişilerin erkeklerden daha çok büyüdüğü düşünülmektedir.
Üreme: Akvaryum ortamında üretilmemiştir. Doğada bahar aylarında yumurtlamak için önemli sayıda balık biraraya gelerek geçici su altında kalmış alanlara veya havzalara doğru hareket etme eğilimindedirler. Bir dişi birden fazla erkekle birlikte aynı anda yumurtlayabilir? yüzeye yakın su altında kalmış bitki örtüsü arasına veya derin suya yumurtlarlar. Kuluçka 48-72 saat sürer, larvalar yumurtadan çıktıktan sonra yumurta keseleri tamamen bitene kadar batık yüzeylere 5-10 gün boyunca yapışık kalırlar. Büyüme oranı başlangıçta hızlıdır ve gençler bir yıldan sonra 25-30 cm civarında ölçülebilirler. Bu türün yumurtaları kabuklular, insanlar, başka balıklar ve omurgalılar için zehirlidir.
Sıcaklık: 11°C – 23°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: Maksimum uzunluğu 305 cm ve maksimum ağırlığı 166 kg olarak kaydedilmiştir, ortalama bir yetişkin 180-200 cm ölçülmüştür.
En Az Akvaryum Hacmi: Sadece çok büyük halka açık tesislerdeki akvaryumlar için uygundur.
Su Sertliği: Yumuşak - Çok Sert
pH: 6.0 - 8.0
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: Yalnız olarak veya benzer büyüklükteki, agresif olmayan ve ağzına sığmayacak balıklarla birlikte beslenmelidir. Akvaryumlarında su akışı çok güçlü olmamalıdır ve aydınlatma çok parlak olmamalıdır. Bu tür dünyadaki en büyük tatlı su balıkları içerisinde yer almaktadır. Ulaştığı büyük boyutu nedeniyle evdeki akvaryumlara uygun değildir ve aslında 50 yıldan fazla yaşayabilir. Ne yazık ki, yavrular akvaryum ticaretinde oldukça düzenli olarak satılmaktadır. Ayrıca birkaç tane melezleştirilmiş Gar türü bulunmaktadır, A. spatula ve Lepisosteus platostomus arasında çaprazlama yapılmaktadır. Hala hayatta olan en ilkel balık türleri arasındadır. Bir tür labirentlidir, vasküler kesesi sayesinde su dışından hava alabilir. Büyük boyutu ve canlı yeme gereksinim duyması nedeniyle az sayıda hobiciye uygun bir türdür.








[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/1028.jpg[/IMG]
Latince Adı: Pantodon buchholzi
Coğrafik Kökeni: Nijer, Kamerun, Kongo
Beslenme Biçimi: Küçük balıklar ve canlı yemler. Kuru yemi kabul etmeleri zordur.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif. Ağzı göründüğünüden çok daha büyüktür, özellikle üst bölgede yaşayan küçük boyutaki balıklarla bir arada tutulmamalıdır.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Yüzey
Üreme: Erkelerin yüzgeçleri dişilerden daha uzundur. Üreme için su alçaltılmalı 1 hafta sonra asidik su eklenerek yükseltilip balıklar üremeye teşvik edilmelidir. Yumurtlamadan sonra yumurta hemen dibe düşer ve yaklaşık 24 saat sonra tekrar yüzeye çıkar. Tam bu arada yem olmaması için yumurtalar ayrılmalıdır. Yavrular artemia ve su piresi yiyecek boydadır.
Sıcaklık: 23°C - 30°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 100 litre
Su Sertliği: Çok Yumuşak - Orta
pH: 6.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Ömürleri en fazla 10 yıldır. Ömürlerini su üzerinde geçirirler ve neredeyse hiç aşağı inmezler, aşağı düşen yemlerle de ilgilenmezler. Çok iyi sıçrayıcı oldukları için akvaryumun üzeri kesinlikle tam olarak kapatılmalıdır.








[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/150124104726_european_eel_624x351_c_nocredit.jpg[/IMG]
Latince Adı: Anguilla anguilla
Coğrafik Kökeni: Avrupa'nın her yeri, İngiltere ve İzlanda'nın nehir ve gölleri. Zamanla Dünya'ya yayılmışlardır.
Yaşam Alanı: Büyük nehir ve göllerin taban bölgelerinde yaşarlar. Doğal olarak yalnızca denizle bağlantısı olan sularda yaşarlar.
Beslenme Biçimi: Etçildir. Canlı ve dondurulmuş yemler eksik edilmemelidir.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha küçük ve ince olurlar.
Üreme: Akvaryum ortamında üretilmemişlerdir. Doğada üreme zamanlarında tatlı sudan tuzlu suya zorlu bir yolculuk yaparlar.
Sıcaklık: 17°C - 25°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 80cm - Dişiler 150 cm olabilirler.
En Az Akvaryum Hacmi: 1500 - 2000 litre
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: Yılana benzeyen vücudu ile dikkat çeker. Küçükken en ufak neona bile zarar vermeseler de büyüdüklerinde agresifleşip diğer balıkları yemeye başlayabilirler. Saklanacak yerler bulunmalıdır. Mümkünse ince taneli kum kullanılmalıdır. Bitkili tanklarda beslenebilirler fakat bu önemli değildir. Ağzına sığmayan balıklara karşı barışçıl olsa da büyüdüklerinde bu sorun olabilir. Bıçak balığı, arowana ve kedi balıkları gibi iri ve yırtıcı türler iyi tank arkadaşlarıdırlar. Yamyamlık nadir görülür bu yüzden beslenen bir grup hem etkileyici bir görüntü, hem de diğer balıklara karşı barışçıl olmasını sağlar. Geldikleri ilk bir hafta çekinden olurlar ve saklanacakları alanlarda stres atarlar. Daha sonra akvaryumda dolanmaya başlarlar. Gece aktiftirler. Akvaryumun ağzı iyi kapatılmalıdır çünkü çok iyi sıçrayıcıdırlar. Havadan oksijen alabilir ve bir yılan gibi karada ilerleyebilirler. Derileri ıslak kaldığı sürece hayatta kalırlar.Vücutları bir tür jel ile kaplı olduğu için ele almak çok zordur. Bu kurumalarını da geciktirir. Dişleri küçüktür ve avlarını bütün olarak yutmayı tercih ederler. Sivri çakıllar derilerini kesebileceği için kullanılmamlıdır.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/5694_2.jpg[/IMG]
Latince Adı: Potamotrygon orbignyi
Coğrafik Kökeni: Güney Amerika'nın kuzeyine özgü bir türdür. Venezuela, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası, Brezilya ve Bolivya. Amazon havzası'da Rio Orinoco, Rio Paraná ve birçok küçük nehirde yaşar.
Yaşam Alanı: Türün diğer üyeleri gibi belirli bir biyotopta yaşar. Kum yığınları, sığ büyük nehirler ve yavaş akan nehir kollarının çamurlu ve kumlu zemininde yaşarlar. Yağmur mevsiminde oluşan seller nedeniyle başka yerlere göç edebilirler, sular çekildikten sonra oluşan göl ve göletlerde bulunabilirler.
Beslenme Biçimi: Etçil. Doğada esas olarak diğer balıklar, omurgasızlar, solucanlar ve kabuklularla beslenirler. Yüksek metabolizma hızı ile aktif balıklardır ve günde en az 2 kere beslenmeleri gerekir. Bazı örnekler her ne kadar kuru yemi kabul etse de genel olarak etçil bir diyet tercih ederler. Gençler canlı veya dondurulmuş kan kurdu, tubifex, artemia, krill ve benzeri yemlerden hoşlanırlar. Yetişkinler midye, tarak, karides, kalamar, taze balık ve toprak solucanı gibi büyük yemlerle beslenmelidir. Sağlıklı olmaları için zengin bir diyetle beslenmeleri gerekir. İlk ithal edildiklerinde genellikle yeme karşı isteksiz ve çok zayıf olurlar. Canlı kan kurdu ve solucan (ikincisi küçük örnekler için doğranabilir) yeni ithal edilenler için genellikle en iyi yemler arasında sayılır. Sığır kalbi veya tavuk gibi besinlerle beslenmemelidir. Bu etlerde bulunan lipidlerin bir kısmı balık tarafından uygun bir şekilde metabolize edilemez ve fazla yağ birikimine ve hatta organlarının bozulmasına neden olabilir. Benzer şekilde canlı doğuran veya küçük japon balığıyla beslemeninde hiçbir yararı yoktur, parazit veya hastalık taşıma riskleri vardır.
Davranış Biçimi: Agresif, kendinden küçük balıkları avlayabilir.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban
Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı kolaydır. Erkeklerin pelvik yüzgeçlerinde "claspers" olarak bilinen bir çift cinsel uzantı bulunmaktadır, bu uzantı açıkça görülebilir. Genç erkeklerde çok küçüktür ama yakından bakılınca görülebilir.
Üreme: Potamotrygon türleri matrotrophic viviparity olarak bilinen bir üreme stratejisi kullanırlar. Yavrular anne içinde gelişerek canlı doğar ve oluşumu tamamlanmış olur. Gebelik genellikle 1-8 ay arasında değişmektedir. Son yıllarda esaret altında düzenli olarak üretilmeye başlanmıştır. Eş seçiminde çok seçici olurlar, bu yüzden 1 çift satın almak yerine bir grup yavru alnarak içinden eş çıkması beklenmelidir. Cinsel olgunluğa geç ulaşan bir türdür eğer yavru olarak satın alınacaksa sabretmek gerekir. Kur biraz şiddetli olduğu dişi erkekten biraz daha büyük olmalıdır. Üreme döneminde erkek genellikle dişiye ağzıyla tutunmaya çalıştığı için zarar verebilir ve dişiyi durmadan takip eder. Çiftleşmek için çift kendilerini karınları birbirine bakacak şekilde konumlandırırlar, erkek üreme amaçlı dişiye ağzıyla tutunur eğer çiftleşme uzun sürer veya gerçekleşmezse dişide fiziksel hasarlar oluşabilir. Esarat altında dişinin gebeliği genellikle 9-12 hafta arasında sürer, bu dönemde dişi yavrular yüzünden çok fazla enerji tüketeceği için yeterli miktarda beslemek önemlidir ve iştahı önemli ölçüde artar. Yavrular yüksek kaliteli canlı ve dondurulmuş yemlerle günde birkaç kez beslenmelidir. Yavruların bazıları başlangıçta dondurulmuş yemleri reddedebilir ama canlı yemle karıştırılarak verilirse kolayca alışabilirler. Büyümeleri su değişimleri ve doğru miktarda besinle oldukça hızlı olabilir. Dişi üreme döneminde çok enerji tüketir ve eğer sürekli olarak çiftleşirse büyük ölçüde ömrü kısabilir, bu nedenle bazen dişiyle erkek ayrılmalıdır.
Sıcaklık: 24°C – 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 37 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 680 litre (neredeyse tek bir yetişkin için yeterlidir).
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: Akvaryumlarına dekor malzemesi eklemek çokta gerekli değildir, ancak istenirse kök parçaları, dallar ve düz kayalar eklenebilir. Mümkün olduğunca açık yüzme alanları bulunmalıdır, dekor malzemeleri iri olmamalı ve hareketlerini engellememelidir. Akvaryumlarında loş bir ışık tercih edilmelidir, parlak ışığa alıştıktan sonra bu ortamda da sorunsuz bir şekilde yaşayacakır. Kuma gömülen bir tür olduğu için kuma gömülen bitkiler yerine java moss ve anubias gibi bitkiler tercih edilmelidir. Akvaryumun tabanında ince dere kumu kullanılması balığın doğasına daha yakın bir ortam oluşturacaktır, farklı türde akvaryum kumları da tercih edilebilir veya tamamen kumsuz bir akvaryum oluşturulabilir. Stres altındayken kendilerini kuma gömdükleri ve doğada kumlu veya çamurlu alanlar da yaşadıkları için tabanda kum kullanılması daha iyi olacaktır. Filtrasyon akvaryumlarının önemli unsurlarından biridir. Tabanda yaşayan, aktif ve büyük boyutlu avcı bir balık olduğu için sump sistemi tercih edilmelidir. Alternatif olarak bir veya daha fazla dış filtre kullanılabilir. Haftalık %40-50 su değişimi yapılması uygun olacaktır. Doğada yaşadıkları ekosistemde üst derecede yırtıcılardan biridir ve yanlarında küçük türler beslenmemelidir. Bazı Heros veya Geophagus türleri, birçok büyük characin türü ve bazı sazan türleri uygun tank arkadaşlarıdır. Bu türü besleyen hobiciler genellikle tank arkadaşı olarak Asya veya Güney Amerika Arowanası tercih ederler, bu iki tür büyük tanklarda oldukça göz alıcı br kombinasyon oluşturabilirler. Diğer seçenekler Cichla, Datnioides spp., bichirler veya Pimelodid kedi balığı olabilir. Her ne kadar discus gibi balıklar uygun tank arkadaşı olarak görünsede geceleri avlanma riskleri vardır. Ayrıca oldukça bölgeci türlerdir. P. orbignyi genellikle çay fincanı kedibalığı olarak satılmaktadır. Yavru iken diğer türlerden ayırt edilmesi zordur. Her ne kadar derileri incelenerek ayırt edilse de P. humerosa adlı türe çok benzer. Bazı uzmanlar P. reticulata ve P. orbignyinin aynı tür olduğunu düşünmektedir ama henüz bilimsel olarak onaylanmamıştır.








[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/arapaima2_Big.jpg[/IMG]
Latince Adı: Arapaima gigas
Coğrafik Kökeni: Amazon nehir sistemi
Yaşam Alanı: Amazon’un pek çok bölgesinde bulunur.Genelde çay renginde sularda yaşarlar.
Beslenme Biçimi: Etçil.Ağzına girebilecek her türlü balığı yer.
Davranış Biçimi: Agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derece agresif
Yüzme Seviyesi: Her seviye.
Cinsiyet Ayrımı: Belirgin bir ayrım yoktur.
Üreme: Akvaryumda ortamında üretilmesi mümkün olmadığından üretimine dair bir bilgi bulunmamaktadır.Yavrular çıktıktan sonra dişi Arapaima yavrulara bir süre bakıp avlanmayı öğretir.
Sıcaklık: 24°C - 29°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 3 metreyi geçen bireylere rastlanmıştır.
En Az Akvaryum Hacmi: Hobiciler tarafından akvaryumlarda yetiştirilemeyecek kadar büyüktür.Genelde havuzlarda ve hayvanat bahçelerinin çok büyük akvaryumlarında bakılır.
Su Sertliği: 5 - 10 °dH
pH: 6.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 5
Genel Yorum: Çok büyük boyutlara ulaşabilen,Amazon yerlileri tarafından efsaneleştirilmiş balıklardır. Amazon dilindeki adı “Pirarucu”dur. Dilleri 1,5 metre uzunluğundadır ve bu yüzden kemikdilliler takımına girer. Ağzına girebilecek olan her balığı yerler. Kocaman ağzlarını açıp suda bir iç akıntı oluştururlar ve avlarını ağzılarına çekerler. Ev akvaryumlarında bakılması çok zordur,tonluk hacimli akvaryum ister. Genelde hayvanat bahçelerinin,su parklarının tonluk akvaryumlarında sergilenirler. Arowananın yakın akrabasıdır.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/5258_3.jpg[/IMG]
Latince Adı: Lophiosilurus alexandri
Coğrafik Kökeni: Güney Amerika, São Francisco nehri havzası
Yaşam Alanı: Tatlı sular
Beslenme Biçimi: Canlı yemler, dondurulmuş yemler (balıklar,karidesler)
Davranış Biçimi: Kendinden küçük balıklarla bir arada tutulmamalıdır. En az yarısı büyüklüğünde barışçıl tür balıklarla ya da yanlız bakılmalıdır.
Kendi Türlerine Davranışı: Agrasif, yırtıcı
Yüzme Seviyesi: Dip
Cinsiyet Ayrımı: Bilinmiyor.
Üreme: Bilinmiyor.
Sıcaklık: 22°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 80 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 1000 litre
Su Sertliği: 5 - 15 °dH
pH: 6.0 - 7.2
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Büyük boylara ulaşması için çok geniş ve tabanı ince kumlarla kaplı akvaryumlarda beslenmelidir.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/5751_3.jpg[/IMG]
Latince Adı: Asterophysus batrachus
Coğrafik Kökeni: Brezilya ve Venezuela
Yaşam Alanı: Nehir kolları, siyah su. Genellikle sığ sularda avlanır, gece aktiftir.
Beslenme Biçimi: Etçil (Avcı). Akvaryumda parça balık, bütün karides, solucan vb. verilebilir. Yetişkin bireyleri haftada 1-2 kere beslemek yeterlidir. Karınları inanılmaz derecede esnektir ve zor doyarlar. Diğer tüm avcı balık türlerinde olduğu gibi memeli veya kuş eti-sakatatı verilmemelidir.
Davranış Biçimi: Aşırı agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Ergin erkeklerin anal yüzgeçleri değişip kalınlaşır, üremede etken bir görev alır.
Üreme: Hakkında bilgi yok.
Sıcaklık: 22°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 30 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 400 litre
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 5.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 2
Genel Yorum: Yutan kedibalığı (Gulper catfish) olarak da bilinir. Kendi cüssesinden büyük balıklar da dahil ağzına sığan tüm balıkları avlayıp tek parça halinde yutabilir. Tabanda ince taneli kum kullanılmalı. Loş ışıklandırılan akvaryuma ağaç köklerinden sığınaklar yapılabilir. Tüm avcı türlerde olduğu gibi atığın miktarına bağlı şekilde yeterli bir filtrasyon uygulanmalı. Organik atığa karşı hassas olan bu tür için düzenli haftalık 30-50% su değişimleri yapılmalı. Aynı sebeple biyolojik dengesi oturmamış kurulumlara salınmamalı.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/5200_3.jpg[/IMG]
Latince Adı: Clarias batrachus(Yürüyen kedi balığı)
Coğrafik Kökeni: Güneydoğu Asya
Yaşam Alanı: Nehirler
Beslenme Biçimi: Etçil- Otçul.Kurutulmuş pelet yemler,dondurulmuş yemler,bitkisel tablet yemler verilebilir.
Davranış Biçimi: Ağzına girebilecek olan türleri yiyecektir.İri boyuttaki balıklarla bakılabilir.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derece agresif
Yüzme Seviyesi: Taban
Cinsiyet Ayrımı: Vahşi bireylerde erkeklerin sırt yüzgecinde noktalar bulunur fakat bu ayrım akvaryum üretimi varyetelerde yapılamamaktadır.Akvaryum üretimi bireylerde erkeklerin anal yüzgeçleri daha uzun ve sivri uçlu olurken dişilerin daha kısa ve küttür.Dişilerin karnı erkeklere göre daha şiş ve yuvarlak olur.
Üreme: Büyük akvaryumlarda ve havuzlarda üretimi mümkündür. Üremeden önce eşler arasında iletişim artar ve boydan boya yüzmeye başlarlar.Doğada,nehir kıyılarında kovuklar kazarlar,akvaryumda böyle yerler yoksa kuma benzer bir yuva yapıp yumurtaları oraya bırakırlar.Yumurtlama yaklaşık 20 saat kadar sürer.Çok sayıda yumurta bırakılır(büyük eşler birkaç bin yumurta bile bırakılabilir)ve yumurtalar suda çok hızlı bir şekilde batar ve yuvaya gider.
Sıcaklık: 20°C - 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 100 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 2000 litre
Su Sertliği: 2 - 25 °dH
pH: 5.5 - 8.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Akvayum hobisindeki ünlü kedi balığı türlerinden biridir. Geceleri daha aktiftir. Büyük akvaryumlarda bakılmaları gerekir.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/challenger_kopekbaligi_(pangasius_sanitwongsei).jpg[/IMG]
Latince Adı: Pangasius sanitswongi (Challenger)
Coğrafik Kökeni: Güney Doğu Asya
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Vahşi Kendi Türlerine Davranısı: Saldırgan
Üreme: Yumurta Bırakırlar Çok Büyük Akvaryumlarda Ve Havuzlarda Üretimi Mümkündür
Sıcaklık: 24°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 250 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 3000 lt
Su Sertliği: 6 - 10 °dH
pH: 6.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: Akvaryumda yaşatılması tavsiye edilen bir tür değildir. Az ışıklandırılmış akvaryumlarda doğal hareketlerini sergileyebilir. Mağara, kovuk, tünel gibi yapılar balığın stresini azaltmasına yardımcı olacaktır. Karma akvaryumlar için kesinlikle tavsiye edilmez, tek tür olarak bakılması önerilir. Etçildir, sadece yiyebileceği balıklara değil tüm balıklara saldırabilir, beraber yaşadığı tür sayısı çok azdır. Üremeleri çok zordur, genelde kovuklara mağaralara yumurta bırakırlar erkek balık yumurtaları dişiden bile korur, yumurtalar mutlaka başka akvaryuma nakledilmeli, yumurtaları alırken çok dikkatli olunmalıdır. Erkek balık ne pahasına olursa olsun yumurtaları koruyacaktır. Büyütülmesi için dana kalbi ve ciğeri, tübifex dışında her türlü canlı yem, kaliteli dondurulmuş yemler kullanılabilir. Balığın doğal olarak gelişebilmesi için 1000 litrelik bir akvaryum gerekir, temizlik sırasında çok dikkatli olunmalı, temizlik dışı zamanlarda akvaryumun üstü mutlaka
kalın bir camla kapatılmalıdır.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/Pygocentrus-Nattereri-11.jpg[/IMG]
Latince Adı: Pygocentrus nattereri
Coğrafik Kökeni: Güney Amerika; Amazon Nehri
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Aşırı agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Agresif
Yüzme Seviyesi: Orta-Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Normal zamanlarda dişi erkek arasında ayrım yapacak kadar farklılık yoktur. Üreme zamanlarında erkek balık maviye yakın bir siyah renk alır. Dişinin rengide koyulaşır ama erkek kadar koyu olmaz; daha soluk bir siyah renkte olur.
Üreme: Eş tutan çiftin rengi koyulaşır. Çift ayrı büyük bir akvaryuma alınmalıdır. Su torf veya su hazırlayıcılar kullanarak yumuşak, kahverengi bir hale getirilmelidir. Loş bir ortam yapılmalı ve sıcaklık 28°C olmalıdır. Ağzılarıyla yumurta dökecek alanı temizlerler, uygun duruma geldikten sonra 1000-1500 arası yumurta dökerler. Yumurtladıktan sonra akvaryumdan ayrılmalıdırlar. Yavrular yumurtlamadan 6 gün sonra serbest yüzer ve yem yer hale gelirler. 5 cm olana kadar artemia ve su piresiyle beslenmelidirler.
Sıcaklık: 23°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 35 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 500 litre
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 5.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 5
Genel Yorum: Efsaneleşmiş balıklardır. Balık korkusuz yetiştirilirse ele dahi saldırabilir. Aç bırakılmamalıdır, birbirlerine saldırarak en iyi ihtimal yaralayabilirler. Gerçek piranaların alt çenesi ileride olur. Dayanıklı balıklardır, kötü koşullara tolere edebilirler. Kırmızı et verilmemelidir, doğal diyetlerinde yoktur ve Pirana'yı fazla yağlandırır, onun yerine çiğ yağsız iyi doğranmış balık tercih edilmelidir. Akvaryumu bol bitki ve ağaç kökleriyle dekore edilmelidir. Çok fazla tüketim yapıp atık ürettiklerinden iyi bir filitrasyon ve sık su değişimi gereklidir. En az 6'lı sürü halinde beslenmelidir. Akvaryumda fazla ışıklandırmadan hoşlanmazlar. Akvaryumlar için uygun balıklar değillerdir, ABD'de pek çok eyalette beslenmeleri ve satışları yasaklanmıştır.







[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/1-tigerfish-barn-swallow-prey-africa-s2048x1350-p.jpg[/IMG]
Latince Adı:Hydrocynus vittatus
Yaşam Alanı:Kongo Nehri,Zambezi Nehri Ve Kariba Gölü
Beslenme Biçimi:Etçil Neredeyse Her Türlü Balığı Avlayabilir Doğada Bazı Balık Türlerini Avlayarak Beslenir Akvaryum Ortamında Canlı Yem Eksik Edilmemeli
Davranış Biçimi:Aşırı Agresif
Kendi Türlerine Davranışı:Aşırı Agresif
Yüzme Seviyesi:Orta
Cinsiyet Ayrımı:Kesin Bir Ayrımı Yoktur
Üreme:Akavryumda Üretilmemiştir Ancak Büyük Havuzlarda Üretimi Mümkündür
Sıcaklık:20°C-27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy:150 Santimetre Boyuna Gelebilir
En Az Akvaryum Hacmi:2000 Litre
Su Sertliği: 5 - 20 °dH
pH: 6.0 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: Her Türlü Balığı Avlayabilecek Dişlere Sahiptirler Doğada İnsanlara Bile Saldırdıkları Görülmüştür Karma Akvaryumlara Önerilmemektedir






[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181430/IMG_4714.jpg[/IMG]
Latince Adı: Leiarius pictus
Coğrafik Kökeni: Amazon havzası
Yaşam Alanı: Tatlı sular
Beslenme Biçimi: Bütün yemleri rahatlıkla kabul eder.
Davranış Biçimi: Yırtıcı olduğundan dolayı sadece kendi boyutundaki balıklarla bir arada tutulmalıdır.
Kendi Türlerine Davranışı: Yırtıcı
Yüzme Seviyesi: Taban
Cinsiyet Ayrımı: Bilinmiyor.
Üreme: Bilinmiyor.
Sıcaklık: 22 - 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 76 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 1000 litre
Su Sertliği: 5 - 18 °dH
pH: 6.2 - 7.6
Zorluk Seviyesi: 4
Genel Yorum: Akvaryumda bakılması uygun değildir. Büyük filtreleme sistemli havuzlar uygundur. Balık çok güçlü olduğundan, havuza ve diğer balıklara zarar vermemesi için dekorasyon amaçlı koyulan kök, kaya vb materyalleri iyi sabitlemek gerekir. Aynı şekilde bitkileri de köklerinden sökecektir. Kendinden küçük balıklarla beslendiğinde, küçük balıklar yem olacaktır.[EDIT]MertGunduz,2018-01-30 02:32:08[/EDIT]

Beğenenler: [T]156933,ferhat33[/T][T]183613,heyhoy[/T][T]183528,Kubilay Sakarya[/T][T]182304,AhmetEmre[/T][T]187293,SahinTaskin[/T][T]208569,Beta_balik[/T][T]214745,furkanakbas[/T]
Teşekkür Edenler: [T]121610,ekcinar[/T][T]183528,Kubilay Sakarya[/T][T]208569,Beta_balik[/T][T]214745,furkanakbas[/T]
+1: [T]187293,SahinTaskin[/T][T]208569,Beta_balik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 382
MertGunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2016 08:05
Konuyu Güncel Yapalım Ki Herkez Yararlansın :) Herkez Bildiği Balığı Yazarsa Baya İyi Bir Konu Olur[EDIT]MertGunduz,2016-04-01 08:06:57[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LuthorharkonÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1410
LuthorharkonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2016 08:08
Hocam, Payara hydrolcus neyin nesi öyle Allah düşmanımın başına vermesin [:lol:]

Beğenenler: [T]181430,MertGunduz[/T][T]214745,furkanakbas[/T]
+1: [T]181430,MertGunduz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 382
MertGunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2016 08:10
[QUOTE=Kubilay Sakarya]Hocam, Payara hydrolcus neyin nesi öyle Allah düşmanımın başına vermesin [:lol:][/QUOTE] Aynen Kübilay İnsan Fotodan Korkuyor [:)))]

Beğenenler: [T]183528,Kubilay Sakarya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LuthorharkonÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1410
LuthorharkonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2016 08:12
[QUOTE=MertGunduz] Aynen Kübilay İnsan Fotodan Korkuyor [:)))][/QUOTE]

Bunları akvaryumda yaşatmak çok zor yav.. Bunları bizim denizlerin hamsisi kefali gibi görüp hiç bulaşmamak lazım aslında [:)]

+1: [T]181430,MertGunduz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 382
MertGunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2016 08:15
[QUOTE=Kubilay Sakarya]

Bunları akvaryumda yaşatmak çok zor yav.. Bunları bizim denizlerin hamsisi kefali gibi görüp hiç bulaşmamak lazım aslında [:)][/QUOTE] :)))) İstersen Bu Balığın Videolarını İzleyebilirsin Youtubede Var Bi Tane Trout Yiyordu https://www.youtube.com/watch?v=LIWp5bjrb1s Aslında Akvaryumda Yaşatılabilir Ama Baya Büydüğü İçin Sonradan Sıkıntı Oluyor

Beğenenler: [T]183528,Kubilay Sakarya[/T]
Teşekkür Edenler: [T]183528,Kubilay Sakarya[/T]
+1: [T]183528,Kubilay Sakarya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadiRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1088
KadiRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2016 08:26
50 litrede pengasus bakan adam var. hatta kuzeni 30 litrede bakıyormuş.

Beğenenler: [T]183528,Kubilay Sakarya[/T][T]181430,MertGunduz[/T]
+1: [T]183528,Kubilay Sakarya[/T][T]181430,MertGunduz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 382
MertGunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2016 15:58
[EDIT]MertGunduz,2018-01-30 02:27:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 382
MertGunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2016 20:01
[EDIT]MertGunduz,2018-01-30 02:29:09[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omerpoyraz1Çevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 2
omerpoyraz1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2018 19:21
Payara Hydrolcus nerden alabiliriz bilgisi olan varmı

??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 382
MertGunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2018 02:28
[QUOTE=omerpoyraz1]Payara Hydrolcus nerden alabiliriz bilgisi olan varmı

??[/QUOTE]

Büyük ihtimal türkiyede bulamazsın ama çok büyük üretimhanelerde bulabilirsin. Veya yurtdışından alıcaksın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hades44Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2018
İl: Malatya
Mesaj: 19
Hades44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2018 18:09
Konu biraz eski de olsa eklenebilecek balıklar var eğer isterseniz birkaç balık eklenmesinde yardımcı olabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 382
MertGunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2018 16:34
[QUOTE=Hades44]Konu biraz eski de olsa eklenebilecek balıklar var eğer is terseniz birkaç balık eklenmesinde yardımcı olabilirim.[/QUOTE] Yardım edebilirseniz hoş olur aslında.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akertekÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 05/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 314
akertekÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2018 16:50
Payara,Goliath,hoplias elimde mevcut.İsteyenler iletişime geçebilirler.İyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir