Salyangoz Ama Türü Ne, Nerde Yaşar ?


menescÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2018
İl: Bursa
Mesaj: 134
menescÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2019 14:46
[QUOTE=sobetta]Ramshorn üstünden gidersek, tropikal bir canlı 4 mevsime ayak uyduramaz ancak subtropical olabilir. Kabukları kalsiyumdan oluşur ve serttir yani balık ve kuşlar yiyemez, ancak hasar verebilir ya da sudan çıkartıp dolayı ölümüne yol açar ama aşırı nemli yerlerde de yaşayabilir bunlar. Amerika'ya Afrika Dev Salyangozunun salınması sonucu çevredeki bitkilerin haline bakın, ormanlara zarar veriyorlar. Yani "Bir ormanı yakacağım." demeniz ile aynı, "Doğaya salacağım." demek. Suya ne tür zararlar verir kim bilir... Abarttığımı sanmayın gerçekten 30-50 kişinin "Hayır" dediği soruya bi' kişi "Şunu şunu yaparsan olur." dedi diye bi' kullanıcı neler yaptı, ne tür zararlar gördü ki hayvanları karıştırmıyorum daha işin içine. Siz burada "Doğaya salacağım." dediğinizde birisi de "Evet, olabilir." derse başkası bu konuyu yıllar, aylar sonra Google'ın ana ekranında görüp yapacak ve biyotoplarımız, longozlarımız deforme olup yok olacaktır. Asla ama asla doğaya hayvan salınmaz ya da doğadan hayvan alınmaz. Doğaya zarar vermeyin, bir çiçeğe basıp ezerseniz en az 20 tohumu öldürürsünüz. En az 20 tohumu öldürürseniz en az 5 tane çıkacak tohumu öldürürsünüz. En az 5 tane çıkacak tohumu öldürürseniz O2 sağlayacak ve ileride havayı temizleyecek en az 100 tohum alacağınız 5 bitkiyi daha öldürürsünüz. Doğa yıkım ve kısır döngü üzerine kuruludur, saygılar.[/QUOTE]

Balık ve kuşlar salyangozları çok güzel yerler. İki şeyi birbirine karıştırmayın. Hayvanlar aptal canlılar değildir.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KfKSdr4HXWU[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brownorumÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 30/09/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1773
brownorumÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2019 15:15
[EDIT]brownorum,2020-12-27 21:28:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonsuzpatiÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2017
İl: Izmir
Mesaj: 165
sonsuzpatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2019 15:44
Hiç bir hayvan doğadan alınmaz deyip akvaryumda zevk ya da kazanç için balık beslemek nasıl bir tutarsızlıktır.

Salyangozları sahiplendirdim, yüzlerce de yumurtaları var, doğal olmayan koşullarından getirip, satanlara, onları alanlara söyleyin diyeceklerinizi, evimde 8 değişik tür hayvan var ve şu ana kadar yirmiden fazla türe baktım. Hepsi ölmek üzere veya engelliydi, doğadan gelenler doğaya döndü, içlerinde papağan da var, ebabil de, martı da, kağlumbağ da... Çiftlikten gelen çiftliğe döndü, oğlak, civciv, ördek gibi... Şu an benimle yaşayanlar ticari amaçlarla kullanılmış ama sakat kalmış olanlar. Kuşlar uçamasına rağmen kafesleri açık, yere düşünce tırmanıp çıkacakları düzenekler yaptım... Kurtarma hamster için iki hamster kafesine ek büyük bir papağan kafesi ve ayrıca büyük bir de oyun alanı oluşturdum.
Evcil olmayan her canlının hobi ticaret, zevk amaçlı tutsak edilmesine karşıyım, evcil olanların da ticaretine ve üretimine karşıyım.
Doğada tell boğulmuş ağaçları kurtaran biriyim ve doğaya zarar vermem söz konusu bile değil...

Bu tropik canlıları hobiye ve ticarete alet edenler, hibrit türler üretenler dilerim bir şekilde yaptıklarının bedelini öderler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir